Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Daha önce de böyle bir konu açıldı ve nerdeyse herkes (ben de dahil) eğitimin önemini, diploma denk değilse olmayacağını söyledi. Şimdi adam lise mezunu ama zengin diye ayy olur tabi canım neden olmasın deniliyor. Hey yavrum hey
Her şey diploma demek değil ki adam lise mezunudur ama işinin ustasıdır ki üniversite mezunu birçok mühendis böyle ustaların eline su dökemez zanaat diyoruz buna görgüsüz biri olmadığı sürece bir lise mezunu ve üniversite mezunu neden olmasın

Yoo bence biraz abartabiliriz. Üniversite artık bizim zamanimizdaki gibi değil. Mantar gibi türeyen bin tane üniversite açıldı. Ne saygınlığı kaldı ne de mezun olduktan sonra sıradan bir lise mezunundan fark kaldı. Mesleki kazanım dışında hiçbir şey katmıyor artık. Tabii ki Boğaziçi, Koç, ODTÜ gibi bir okuldan mezun degilseniz girdiginiz gibi çıkıyorsunuz üniversiteye.
Ben de bu konuda size katılıyorum dışarıda görüyoruz birçok üniversite mezunu cahil insan kaynıyor sırf mezun olayım modundalar kendilerini geliştirememişler

Aslında kıskanılacak bir yanım yok, Allah onlara daha çok versin. Ben sadece evlilik konusunda uyumlu olur muyuz diye farklı fikirler almak için yazdım, konu çok başka yerlere gitti. Zaten sevgilimle gurur duyuyorum; 25 yaşında kendi işini kurdu, yatırım yaptı ve benimle her zaman ilgilendi. Bunları da her zaman takdir ediyorum.
Olursunuz olursunuz. Niye olmayasiniz. Herkes evde oturup kocasiyla edebi, felsefi, bilimsel muhabbet yapmiyo inan ki. Oturup kalkmasini bilen insan olmasi yeterli. Ki o da universiteyle olmuyo, tamamen yetistirilme ile alakali. Onu zaten simdiye kadar tartip olcmussundur. Boyle farkli is alanlari da ayri guzel olur. Sen ona gununu anlatirsin o sasirir, o anlatir sen sasirirsin. Yeter ki sevgi saygi olsun. Tatli tatli gecinirsiniz. 🥰

Güzel dalga geçmişsiniz yalnız otomotiv sektöründe çalışanların ceplerindeki paradan birhaber olduğunuz bariz ortada yalnız dikkat edin de arabanız varsa sorun yaşayınca aman diyim bir ustaya götürmeyin kendinizin yapın😂
Kesinlikle katılıyorum
Ben de bu konuda size katılıyorum dışarıda görüyoruz birçok üniversite mezunu cahil insan kaynıyor sırf mezun olayım modundalar kendilerini geliştirememişler
Aynen öyle. Benim de meslektaşım olan birçok insan var; görseniz “cimri mi dersiniz, sadakatsiz mi, uyumsuz mu, yalancı mı?” Her türlüsü var maalesef. Diploma almak karakter kazandırmıyor.

Bu tür esnaf adamlar ne diyor biliyormusun Öğretmen olmuşsun ama bunu bilmiyorsun, zamanla seni aşağlıyacak çünkü genelinde aşağlık komplexi var eğer ki evlenirsen bu söz ona yasakla

Güzel dalga geçmişsiniz yalnız otomotiv sektöründe çalışanların ceplerindeki paradan birhaber olduğunuz bariz ortada yalnız dikkat edin de arabanız varsa sorun yaşayınca aman diyim bir ustaya götürmeyin kendinizin yapın😂
Dalga geçmedim tam tersini söylüyorum:)) valla ben adamı çok uygun buldum kızımıza. Ciddi diyorum kendi kızım olsa destek olurdum.

Kesinlikle katılıyorum

Aynen öyle. Benim de meslektaşım olan birçok insan var; görseniz “cimri mi dersiniz, sadakatsiz mi, uyumsuz mu, yalancı mı?” Her türlüsü var maalesef. Diploma almak karakter kazandırmıyor.
Ay papatya sen de ona katıl buna katıl.. adamı övdüm yine begenmiyorsun aşk olsun ya

Yoo bence biraz abartabiliriz. Üniversite artık bizim zamanimizdaki gibi değil. Mantar gibi türeyen bin tane üniversite açıldı. Ne saygınlığı kaldı ne de mezun olduktan sonra sıradan bir lise mezunundan fark kaldı. Mesleki kazanım dışında hiçbir şey katmıyor artık. Tabii ki Boğaziçi, Koç, ODTÜ gibi bir okuldan mezun degilseniz girdiginiz gibi çıkıyorsunuz üniversiteye.
Bacim Marmara'yi katar misin ya hatirim icin? Ben de universiteler universiteyken girenlerdenim. Azcik kendimi iyi hissedeyim 😅 Yirttiydim kendimi okuyacam diye. Yapmadigim sosyal aktivite de kalmadi mezun olana kadar. 🤪

Yani şunu da söylemeden edemeyeceğim Dr değilsiniz, öğretmenlere saygım var ama o kadar da farklı bir kültür ve ortamınız yoktur.

Dr ve pilot harici gerisi nihayetinde normal bir memur bu kadar etrafınızdaki kişilerin sevgilinizi eziklemeleri yanlış o da lise mezunuymuş ayrıca başarılı bir adam.

Yani benim oğlumda üniversites sınavında sayısal da aldığı puan ile odtü de öğretmenlik okuyabiliyordu fakat tercih etmedi yine hazırlanacak ,ben bu kadar havalara girmiyorum sıradan geliyor anlatabiliyorumdur sanırım .

Yani şunu da söylemeden edemeyeceğim Dr değilsiniz, öğretmenlere saygım var ama o kadar da farklı bir kültür ve ortamınız yoktur.

Dr ve pilot harici gerisi nihayetinde normal bir memur bu kadar etrafınızdaki kişilerin sevgilinizi eziklemeleri yanlış o da lise mezunuymuş ayrıca başarılı bir adam.

Yani benim oğlumda üniversites sınavında sayısal da aldığı puan ile odtü de öğretmenlik okuyabiliyordu fakat tercih etmedi yine hazırlanacak ,ben bu kadar havalara girmiyorum sıradan geliyor anlatabiliyorumdur sanırım .
Zaten havaya girecek kişi siz değil, oğlunuz; çünkü bu onun başarısı. İkincisi, ben kendimi hiçbir zaman yüksekten görmüyorum. Ama mesleğimin de bir doktor ya da pilot kadar kıymetli olduğunu düşünüyorum; nihayetinde onları da biz yetiştiriyoruz. Burada sormak istediğim şey, iki mesleğin uyumu ve ileride evlilikte yürüyüp yürümeyeceğiyle ilgili fikir almaktı.

Bacim Marmara'yi katar misin ya hatirim icin? Ben de universiteler universiteyken girenlerdenim. Azcik kendimi iyi hissedeyim 😅 Yirttiydim kendimi okuyacam diye. Yapmadigim sosyal aktivite de kalmadi mezun olana kadar. 🤪
Katarim tabii, hatta Ankara üniyi de Hacettepeyi de katarim 😉 ben bu lise gibi böyle üç katlı apartman gibi üniversiteleri kastettim. Marmara benim üçüncü tercihimdi valla hala Göztepeden her geçtiğinde içim titrer😢

Zaten havaya girecek kişi siz değil, oğlunuz; çünkü bu onun başarısı. İkincisi, ben kendimi hiçbir zaman yüksekten görmüyorum. Ama mesleğimin de bir doktor ya da pilot kadar kıymetli olduğunu düşünüyorum; nihayetinde onları da biz yetiştiriyoruz. Burada sormak istediğim şey, iki mesleğin uyumu ve ileride evlilikte yürüyüp yürümeyeceğiyle ilgili fikir almaktı.
Havaya giren siz değil aileniz ,ayrıca ben havaya girmiyorum aileniz gibi demek istedim öğretmen de öğretmen diye oğlum şurayı kazanıyor okusa branş öğretmeni olacaktı mesela ,mesleğinizi anlatmanıza gerek yok gayet de biliyorum ne olduğunu temel eğitim veriyorsunuz Dr u siz yetiştirmiyorsunuz abartında abartın ,bende diyorum ki gayet uyumlu olabilir ortamınızın yaşam tarzınız çok farklı olduğunu düşünmüyorum,diğer mesleklerde örnek verdiklerim bu yüzden en çok.

Havaya giren siz değil aileniz ,ayrıca ben havaya girmiyorum aileniz gibi demek istedim öğretmen de öğretmen diye oğlum şurayı kazanıyor okusa branş öğretmeni olacaktı mesela ,mesleğinizi anlatmanıza gerek yok gayet de biliyorum ne olduğunu temel eğitim veriyorsunuz Dr u siz yetiştirmiyorsunuz abartında abartın ,bende diyorum ki gayet uyumlu olabilir ortamınızın yaşam tarzınız çok farklı olduğunu düşünmüyorum,diğer mesleklerde örnek verdiklerim bu yüzden en çok.
Güzel şeyler yazmışsınız aldığınız cevaba bak . Ayrıca elbette başarısında payınız var gurur da duyun . Bir öğretmen okuduğunu farklı anlıyor bakın . Burada ben de maruz kaldım 2 öğretmen üyeden buna . İyi şeyler yazdım azarlandım 🙈boşverin derim ben .

Güzel şeyler yazmışsınız aldığınız cevaba bak . Ayrıca elbette başarısında payınız var gurur da duyun . Bir öğretmen okuduğunu farklı anlıyor bakın . Burada ben de maruz kaldım 2 öğretmen üyeden buna . İyi şeyler yazdım azarlandım 🙈boşverin derim ben .
Evet okuduğunu anlamak çok önemli haklısınız.

Bu çok doğru
Malesef öğretmenler entelektüel bir meslek grubu değil artık
Arada pek fark yoktur o nedenle

Ama mesleğimin de bir doktor ya da pilot kadar kıymetli olduğunu düşünüyorum; nihayetinde onları da biz yetiştiriyoruz
Dr u siz yetiştirmiyorsunuz yalnız
Tıp fakültesi kazanacak puanı almasını öğretmenler sağlıyor
Ama doktoru diğer doktorlar yetiştiriyor
Hocalar eğitim fakültesi mezunu değil, tıp fakültesi mezunu
Yani daha zeki ve başarılı insanlardan (kendileri gibi) eğitim alıyorlar

Dr u siz yetiştirmiyorsunuz yalnız
Tıp fakültesi kazanacak puanı almasını öğretmenler sağlıyor
Ama doktoru diğer doktorlar yetiştiriyor
Hocalar eğitim fakültesi mezunu değil, tıp fakültesi mezunu
Yani daha zeki ve başarılı insanlardan (kendileri gibi) eğitim alıyorlar
Puanı da sağlamıyorlar . Çocuk zaten çalışkan oluyor , ailesi ilgili oluyor . Kaynak kitaplar , vitaminler , özel dersler dershaneler , çocuğun da hayatını yaşamayıp hep ders çalışması ile oluyor tıp, ODTÜ İtü Boğaziçi vs .

Merhaba kızlar, 3 yıllık bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, yeni öğretmen olarak doğuya atandım. Sevgilim otomotiv sektöründe kendi işini yapıyor. Onu çok seviyorum; özellikle karakterini, merhametini ve bana olan ilgisini çok beğeniyorum. Birlikteyken çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız da oldukça fazla.

Aslında tek kafama takılan konu, çevremden duyduklarım. Ben üniversite mezunu ve öğretmenim, ailem de memur. “Sana senin gibi okumuş biri daha çok yakışır” diyorlar. Arkadaşlarım da benzer şeyler söylüyor. Sevgilimin üniversite okumamış ve esnaf olması ister istemez kafama takılmaya başladı.

Oysa iki yıl aynı şehirde yaşadık, bana her gün vakit ayırdı ve her pazarımızı birlikte geçirdik. Maddi olarak da kendi işinde oldukça başarılı; genç yaşta iki ev ve iki araba aldı. Başarısını kesinlikle küçümsemiyorum.

Sizce ailemin ve arkadaşlarımın bu konuda haklılık payı var mı? Eğitim ve meslek farklılığı ileride evlilikte sorun yaratır mı? Öğretmen-esnaf ilişkisi sizce yürür mü?

Davul dengi dengine ama genel kültürümüz uyumlu diyorsanız
İleride adama cahilsin diye kafasına kakmayacaksanız,ben bu adamla ömür geçiririm diyorsanız neden olmasın

Back
X