Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Benim aklıma direkt şu takıldı. Siz devlet memurusunuz tayin olup farklı illerde görev yapacaksınız eşiniz esnaf sabit bir yerde kalacak. Diyelim ki eş durumu vs o problem çözüldü. Sürekli eşinizin bulunduğu yerde hayatınızı sürdürebilecek misiniz önce bunu sormalısınız kendinize. O esnaf olduğu için halihazırdaki düzenine sizi dahil edecek ona ayak uyduracaksınız yapabilir misiniz?
Ben geçen sene Kasım atamasıyla atandım eğer evlenirsek doğu görevi bitene kadar ayrı yaşayacağız daha sonra sevgilimin memleketine yerleşeceğim zaten sevdiğim daha önce yaşadığım bir şehir

Zorunlu doğu görevi dışında (3 yıl sanırım) eskiden olan resen tayinler gibi şehir şehir gezme olayları yok artık. Herkes kendi şehrinde yıllarca çalışabiliyor. Farklı bir şehre kendi tayin isterse gidebiliyor.
Zorunlu doğu görevi dışında (3 yıl sanırım) eskiden olan resen tayinler gibi şehir şehir gezme olayları yok artık. Herkes kendi şehrinde yıllarca çalışabiliyor. Farklı bir şehre kendi tayin isterse gidebiliyor.
Tamam eşinin olduğu yerde çalışacak tam da bundan bahsediyorum yapabilecek mi? Kadınlar evlenmeden önce bu tarz problemleri göz ardı ediyor ama evlendikten sonra neden ben onun hayatına ayak uyduruyorum bu fedakarlığı niye ben yapıyorum diye kendi kendini yiyor.

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Hepimiz işi para kazanmak için yapıyoruz. Gönüllü olarak çalışan esnaf da yok memur da yok. Maddi durumu iyiyse geçim sağlayabilirse memur olup olmaması önemli değil. Keza siz de çalışıyorsunuz zaten. 2 maaş ile çok rahat geçinirsiniz. Evi falan da varmış zaten. Ha mesele kültür farkıysa onu bilemem. Yani okumaktan bahsediyorsanız. Ama eğer okuyan çok kültürlü olmadığı gibi her okumayan da kültürsüz değil bence. İnsanın kendini geliştirmesi önemli. 2 sene aynı şehirde yaşamışsınız. Sevgililik süreciniz var yani bayadır. Eğer siz iyi anlaşıyor, sohbet muhabbet ederken sıkılmıyorsanız zaten az çok kafa yapınız yakındır. Çok farklı kültür farkı olsa bunu anlardınız bu sürede ve sıkılırdınız. Onun için hiç etrafa bakmayın derim. 2 doktor evlenip 1 sene de boşanan da var alakasız 2 insan evlenip mutlu yaşayan da. Karakterleriniz ile alakalı. Bu arada ben öğretmenim eşim esnaf sayılır :)

Benim cevremde var böyle bir evlilik..kadin hemşire adam galerici..İstanbul da bogaz manzarali villada yasiyorlar kız vakit gecsin diye işe gidiyor hobi niyetine diyebilirim en lüksünden arabalara biniyorlar yazliklar falan demiyorum bile yani para olunca kimse adamin egitim durumuna bakmiyor

Hepimiz işi para kazanmak için yapıyoruz. Gönüllü olarak çalışan esnaf da yok memur da yok. Maddi durumu iyiyse geçim sağlayabilirse memur olup olmaması önemli değil. Keza siz de çalışıyorsunuz zaten. 2 maaş ile çok rahat geçinirsiniz. Evi falan da varmış zaten. Ha mesele kültür farkıysa onu bilemem. Yani okumaktan bahsediyorsanız. Ama eğer okuyan çok kültürlü olmadığı gibi her okumayan da kültürsüz değil bence. İnsanın kendini geliştirmesi önemli. 2 sene aynı şehirde yaşamışsınız. Sevgililik süreciniz var yani bayadır. Eğer siz iyi anlaşıyor, sohbet muhabbet ederken sıkılmıyorsanız zaten az çok kafa yapınız yakındır. Çok farklı kültür farkı olsa bunu anlardınız bu sürede ve sıkılırdınız. Onun için hiç etrafa bakmayın derim. 2 doktor evlenip 1 sene de boşanan da var alakasız 2 insan evlenip mutlu yaşayan da. Karakterleriniz ile alakalı. Bu arada ben öğretmenim eşim esnaf sayılır :)
Ay halden anlayan birisiniz gerçekten teşekkür ederim yorumunuz için bende tıpkı sizin gibi düşünüyorum 😊

Devlet okullarında ücretli öğretmen adı altında sertifikaya bile bakılmıyor.

Özel okullarda ise native adı altında eğitim mezunu olmayan yabancı hocaları sırf reklam olsun diye çalıştırıyorlar.

Ama bu konu dışı. Üniversite mezunu insan küçümsenmez ya. "Lise mezunu ama kendini geliştirmiş olabilir " cümlesine de ayrı bir gıcığım. Neyin geliştirmesi ya? Ne kadar lise mezunu tanıdığım varsa fikir, bakış açısı olarak bir yerde tıkanıyorlar. Ondan ötesi olmuyor.
Özel eğitim ayrı bir kategori. Diğer branşlarla karıştırmamak lazım. O 80 saatlik sertifika hiçbir işe yaramıyor mesela. Devlet okulunda ücretli çalışmak için Lisans üzerine sertifika almak gerek. Özel kurumlarda, rehabilitasyonlarda hiçbir geçerliliği yok zaten. Çok küçük bir ihtimalle çok öğrencili büyük bir kurumsa seans aralarında çocukların başında dursun diye alırlar. Seansa girme ihtimalleri yok.

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Zaten 3 yıl yürütebildiğinize göre kafa dengiymişsiniz bir problem olacağını düşünmüyorum ama tabi evlenince her şey çok farklı olabilir, ailesi ile tanıştınız mı onlarla aranız nasıl?

Memuriyetten önce aileniz denkliğe bakıyordur. Aynı dünya görüşü aynı vizyon, gelişime yeniliklere açık olma. Hepimiz çevremizdeki en çok vakit geçirdiğimiz kişilerin ortalamasıyız. Çevresi de önemli. Bir süre sonra onun ortamının sohbeti bile sarmaya bilir. Maddi olarak helal olsun. Girişimci olması da güzel.
Bir de bazı şeyler sevgililikte anlaşılmıyor ya da değişebiliyor. Örneğin siz bu ilişki başladığında atanmamıştınız. Artık sizinde farklı bir ortamınız oldu. Ya da çevrenizden de çok etiketleneceksiniz. Aileniz çok haksız diyemem.

Ay halden anlayan birisiniz gerçekten teşekkür ederim yorumunuz için bende tıpkı sizin gibi düşünüyorum
Zaten 3 yıl yürütebildiğinize göre kafa dengiymişsiniz bir problem olacağını düşünmüyorum ama tabi evlenince her şey çok farklı olabilir, ailesi ile tanıştınız mı onlarla aranız nasıl?
Ailesi ile tanıştım beni seviyor gibi görünüyorlar yani bir sorunumuz olmadı pek sadece ben sıcak bakmıyorum onlara karşı zaten sevgilim daha baskın o yüzden ailesini sevip sevmemeyi dert etmiyorum sadece saygı duyuyorum

Ben sana katılıyorum kesinlikle mesela çemişgezek üniversitesi felsefe öğretmenliği okuyup atanamayınca devlet bizi atamıyor diye ağlayan ekibe anlam veremiyorum ben de. Devlet sen burayı tercih et 4 sene sonra seni atayacağım diye söz mü veriyor?
Çemişgezek’i neye göre örnek verdin peki haha ben Çankırı karatekin’i nasılsa ordan mezun birisi yoktur buralarda diye salladım😅

Tamam eşinin olduğu yerde çalışacak tam da bundan bahsediyorum yapabilecek mi? Kadınlar evlenmeden önce bu tarz problemleri göz ardı ediyor ama evlendikten sonra neden ben onun hayatına ayak uyduruyorum bu fedakarlığı niye ben yapıyorum diye kendi kendini yiyor.
aynı fikirdeyim, zaten şuan bu konu açıldığına göre aklına düşmüş olur mu olmaz mı mevzusu. Düşüncelerine kılıf arıyor sadece. belki 2 belki 5 sene sonra problem çıkaran taraf kendisi olacak.

Ne mezunu olduğu benim için önemli memur olmaması çokta bişey değiştirmez.suan esnaflar daha çok kazanıyor ki kazaniyormus .kafa yapınız dünyaya bakış açınız aynıysa neden olmasın.illa herkes memur mu olacak

aynı fikirdeyim, zaten şuan bu konu açıldığına göre aklına düşmüş olur mu olmaz mı mevzusu. Düşüncelerine kılıf arıyor sadece. belki 2 belki 5 sene sonra problem çıkaran taraf kendisi olacak.
Kılıf aramıyorum sadece objektif olmak istiyorum. Başkalarının da tecrübelerinden fikirlerinden yararlanmak istiyorum.

Çemişgezek’i neye göre örnek verdin peki haha ben Çankırı karatekin’i nasılsa ordan mezun birisi yoktur buralarda diye salladım😅
Çemişgezek üniversitesi de yoktur heralde kız. Ben üniversiteden mezun olalı 9 sene oldu ne bileyim var mıymış? 😂😂😂
Güncelleme: Yüksekokul varmış iyi hadi yırttım 🤭

Eskiden sanayide çalışanların yüzüne bakmazlardı yağ içindeler diye. Şimdi kimi duysam kaportacısıydı oyuydu buydu. Çok güzel kazanıyorlar bence tahsil olarak düşünürsen “cahillik gider eşşeklik baki kalır” yani okul okumaya bakmıyor bence o işler.

Ya beni yanlış anlamayın çok kutsal bir mesleğiniz var toplumda saygın bir konumda olmayı gerçekten hakediyorsunuz ama çok da zor değil Öğretmen olmak atanmak. E geliriniz de ortada. Hani sanki siz doçent doktor adam ilkokul mezunu öyle bir fark olsa neyse de. Maddi durumu iyise çoksa deşmeye ne gerek var. Sizin maaş cebinize kalacak gibi duruyor evi arabası varsa. Öğretmen olsa daha mı iyidi yani anlamıyorum ki 🫠🥲
Atanmak zor değil mi?hangi dünyada yaşıyorsunuz.

Back
X