Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Merhaba kızlar benim 3 senelik sevgilim var şuan 27 yaşındayım sevgilimde kendi işini yapıyor otomotiv sektöründe bende yeni doğuya atandım sevgilimi çok seviyorum özellikle karakterini merhametini bana olan ilgisini onunlayken çok iyi anlaşıyoruz ortak noktamız çok fazla kafamız uyuşuyor onunla ilgili tek sorunum aslında atanana kadar sorun değildi ama çevremden duyduklarımdan sonra biraz takmaya başladım onun esnaf olması ve üniversite okumamış olması ailem memur ve senin gibi okumuş biri sana dağa çok yakışırdı diyor arkadaşlarım da aynı şekilde bir öğretmene kendi gibi birinin yakisacagini söylüyorlar bende ister istemez etkileniyorum sevgilimle 2 sene aynı şehirde yaşadık bana her gün vakit ayırdı her pazar birlikteydik maddi durum olarak da memurlardan daha çok kazanıyor şuana kadar iki ev iki araba aldı genç yaşta başarısını asla kucumseyemem ama ailemin arkadaşlarımın haklılık payı var mı sizce ilerde sorun yaşar mıyım öğretmen esnaf ilişkisi yürür mü
Yani anlamıyorum şimdiki gençler mi çok ince eleyip sık dokuyorlar yoksa bizler mi çok iyi niyetli düşünüyorduk.. ama bence bu kadar ortak noktanız varsa, bu kadar iyi anlaşıyorsanız ve değerinizi bu kadar biliyorsa daha ne istiyorsunuz diyeceğim af dileyerek.. yani herkes illaki üniversite okumak zorunda değil ki.. Elbette eğitim düzeyinize denk olsun süper olurdu ama işte her şeyde dört dörtlük olmuyor..
Bence eğer kendini yetiştirmişse, vizyon olarak, bakış açısı olarak size denk ise ve üstelikte maddi olarak da daha fazla kazandığını söylüyorsunuz bence bi sorun olmamali..

İlişkinizde sahip olduğunuz bazı değerlerde parayla pulla satın alınamaz. Bence değerini bilin.
Bir de kaç yaşında bir insan olarak başkalarının dediği sözlere bu kadar takılmanızla çok sağlıklı bulmuyorum çünkü sevgiliniz hakkında hiç bir ekşi belirtmemissiniz. Hakkınızda en doğrusu olsun.

Konu vizyon meselesinden çıkıp üniversite bölüm meselesine evrildi bence o yüzden 😂
İlk mesajımda aslında öyle değildi. Ben özetle evlenilebilir çok da abartmamak lazım dedim. Seni tenzih ederek söylüyorum ki bazı arkadaşlar nasıl üstün olamayız esnaftan diye dellenince konu saçma bir yere vardı. Seviyorsanız, seviliyorsanız evlenin:)

İnanamıyorum şu yorumlara. Öğretmenlerin bu ülkede çok kalifiye meslek sahipleriyle evli olduğunu belirtmek isterim. Eski cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer’in eşi öğretmendi örneğin. Gelirimizin x olmasıyla değerlendirilecek kadar basit değiliz çoğumuz. Eşi öğretmen olsaydı meslektaşıyla, ortak tatillerinin ve tahsilinin denk olduğu bir erkekle evli olurdu kötü olmazdı. Neyse ben evliyim zaten de genç meslektaşlarımı savunmam lazım diye düşünüyorum. Ederinizin altına inmeyin kızlar 😂

Ahmet Necdet Sezer’in eşi ile biz bir miyiz kalite olarak. O kadın benim anneannem jenerasyonunda o zaman kadınlar ortaokul bitirmiyormuş 😂
Ayrıca Semra hanım Ankara hukuk terk evlendikten sonra öğretmen olmuş bildiğim kadarıyla. Kadın bayağı kalite yani.
Ederin altına inmek kötü bir tabir.
Konu sahibi bu adamla 3 yıldır anlaşıyorsa denktir zaten. Sevgilisiymiş.
Aşırı bir eğitim farkı da yok lise ve lisans arasında aman aman bir fark yok.
Biri koç endüstri öteki ortaokul mezunu olsa olmazdı ama öğretmenlik ortalama bir kariyer yani. Çok müthiş zeka gerektirmiyor.

Gercekten sevseniz bu denilenlerden etkilenmezsiniz bile. Bende üniversite mezunu sağlıkçıyım ama eşim lise mezunu kendi işini yapıyor. Bir gün bile üniversite mezunu olmamasını benim gibi sağlıkçı olmamasını sorun etmedim. Bunu düşünmek aklıma dahi gelmedi. Herşey üniversite mezunu olmak değil. Ne üniversite mezunları var kendini geliştirememiş zır cahil. Bir öğretmen olarak bu şekilde düşünüp ve böyle düşünenlerden etkilenmeniz bile içler acısı..

Evet işi yerinde 4 senedir yapıyor ama etraftakiler esnaf batarda çıkarda belli olmaz o zaman sevgi kalmaz diyorlar bilmiyorum 🤷‍♀️
Kaç yıldır yapıyor? bu önemli... bir kere bir uzmanın şöyle dediğini duymuştum en az 5 sene istikrarlı bir şekilde aynı iş yerinde çalışması bir erkeğin önemli demişti. Bu tabii ki kendi işyeri içinde geçerli hatta daha da önemli

Kaç yıldır yapıyor? bu önemli... bir kere bir uzmanın şöyle dediğini duymuştum en az 5 sene istikrarlı bir şekilde aynı iş yerinde çalışması bir erkeğin önemli demişti. Bu tabii ki kendi işyeri içinde geçerli hatta daha da önemli
4 sene oldu

Sizin dünyanızda değil heralde :) .
Çok öğretmen var. Çoğu da düşük puanlarla giriyor üniversiteye. Üniversitede iyi eğitim almıyor. Konu sahibi de bir sürü imla hatası yapmış zaten belli ki boğaziçi mezunu da değil.
Her neyse mezun kadar atama olmuyor ve dolayısıyla çoğu eleniyor iyi eğitim almayanların.
Bence konu sahibi esnafla olur o yüzden dedim.
konu sahibinin ilk mesajında "daha" yerine "dağa" yazdıktan sonrası yok bende. 😅

konu sahibinin ilk mesajında "daha" yerine "dağa" yazdıktan sonrası yok bende. 😅
Ayy iyi ki bir şeyi yanlış yazmışım hemen bir açık arıyorsunuz klavye otomatik kendisi düzeltiyor fark etmedim hızlı yazdım bir kelimeyi yanlış yazdım diye eğitimsiz kültürsüz yaptınız.Bu kadar at gözlüğüyle bakmayın lütfen öğretmenlerde bir insan hata yapabilir burda kimseye dil bilgisi öğretmiyoruz.

Yazım hataları olabiliyor... bazen konuşarak yazıyoruz ve sistem yanlis yaziyor bazen.. daha yerine cok dağa yazmisti bendede 🤦‍♀️😁sonrasında hataları düzeltiyorum ama bazı hatalar gözden kaçabiliyor. Muhtemelen konu sahibinde de böyle olmuştur diye düşünüyorum 😌

Daha önce de böyle bir konu açıldı ve nerdeyse herkes (ben de dahil) eğitimin önemini, diploma denk değilse olmayacağını söyledi. Şimdi adam lise mezunu ama zengin diye ayy olur tabi canım neden olmasın deniliyor. Hey yavrum hey
arada su fark var onlar muhtemelen yeni yeni flort ediyordur. burada adam 2 sene - kadinin en parasiz zamanlarinda onu el üstünde tutmus. atanip titri yukseldi diye begenmeyip sevgiliyi terketmek bence erkeklerin biti kanlaninca, cebi para gorunce evdeki esini begenmemesiyle ayni igrenclikte

sevgilim herşeye sıfırdan kendisi kurarak başlamış ve yatırım yapmayı biliyor o huyunu da çok seviyorum şuana kadar kültürel çok bir sorun yasamdim evlilikte yaşamışım bilmiyorum evlilik ve sevgilim farkli oluyor çünkü
İş konusu bence çok önemli değil ama eğitim konusu ileride problem olabiliyor. Şunlara denk geldim; genelde üniversite bitirmemiş kişiler okul okumanın eğitimin gereksiz olduğunu savunuyor. Ben bu şekilde düşünmüyorum mesela eşiminde bu şekilde düşünmesini isterim özellikle çocuk olduktan sonra bu ufak ayrıntılar büyük sorunlara yol açıyor malesef.
Birde eşiniz esnaf olursa çocuk ve ev işleri yüzde 90 size kalacaktır. Benim eşimde özelde çalışıyor bazen öğretmenle evlenen arkadaşlarıma özeniyorum. Tatilleri izinleri hep aynı oluyor çocuk bakımı da haliyle çok daha kolay oluyor.gwrçi eşi öğretmen olup karısına eziyet eden de çok gördüm.iyi analiz etmek önceden iyi tartmak lazım.

Bence denklik önemli. Ama iyi de kazanıyormuş. Para da mühim.

Gercekten sevseniz bu denilenlerden etkilenmezsiniz bile. Bende üniversite mezunu sağlıkçıyım ama eşim lise mezunu kendi işini yapıyor. Bir gün bile üniversite mezunu olmamasını benim gibi sağlıkçı olmamasını sorun etmedim. Bunu düşünmek aklıma dahi gelmedi. Herşey üniversite mezunu olmak değil. Ne üniversite mezunları var kendini geliştirememiş zır cahil. Bir öğretmen olarak bu şekilde düşünüp ve böyle düşünenlerden etkilenmeniz bile içler acısı..
En yakınlarım sonuçta aile rızası önemli değil mi onları dinlemeyip kimi dinleyeceğim?

Sevgilinin yaş kaç? Boyle iliskilerde hep gozumde “sehrine okumaya gelmis genc kiz kovalayan dayi” tipi esnaf beliriyor. Kusura bakma konu sahibi.

Bu arada ogretmen es cok ideal cok tercih edilen birsey. Keske benim kocam da ogretmen olsaydi 😅😅

Bence işi bozulur ve kavga başlar denk değilsiniz

Back
X