Öğretmen esnaf evliliği olur mu

Çok değil canım ajajjs 😂 Benim de özel sektörde çalışan bir arkadaşım var sabah çocuğu metroyla kreşe bırakıp ordan yeniden metro ile işe gidiyor akşam dönüşte aynı tempoyla çocuğu alıp eve 7-8 gibi girip üzerini değiştirmeden mutfağa yemeğe girişiyor bu tempo 2 yıldır böyle devam ediyor bu arkadaşıma sen yarım gün çalış sonra 20 dk mesafeden çocuğunu al eve geç deseler sevinçten eli ayağına dolanı yatar kalkar şükreder 🤭😂 kolay iş Allah zorluk versin ne denir ki 😂
Şartlarından sızlanmakta, birilerine dert yanmakta o da özgür. Tabii ki o örneğin yanında bununki komik kalıyor ama herkes içinde bulunduğu şartları düzeltmeye çalışıyor işte. Bana da cuma günü nöbet yazmışlar. Tören demek daha geç çıkmak demek. (Geç hali de 15.50 linçlemeyin dkfkf) Sekiz ders, derslerimin hepsi en üst katta, nöbetim bodrum kattaki kantinde. Günde yedi kere o merdivenleri inip çıkmamı bekliyorlar, ki ben derste de hiç oturmam. Programı hazırlayan idareciyle konuştum, değiştirmesini talep ettim. Kimine bu da şımarıklık gibi gelir. Fırsatı olan kimse o şartlarda çalışan insanları görüp şükredip susayım demez ki. Bence o üye de bu tempoya alıştıkça prenseslik seviyesi azalır. 💅

Merhaba kızlar, 3 yıllık bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, yeni öğretmen olarak doğuya atandım. Sevgilim otomotiv sektöründe kendi işini yapıyor. Onu çok seviyorum; özellikle karakterini, merhametini ve bana olan ilgisini çok beğeniyorum. Birlikteyken çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız da oldukça fazla.

Aslında tek kafama takılan konu, çevremden duyduklarım. Ben üniversite mezunu ve öğretmenim, ailem de memur. “Sana senin gibi okumuş biri daha çok yakışır” diyorlar. Arkadaşlarım da benzer şeyler söylüyor. Sevgilimin üniversite okumamış ve esnaf olması ister istemez kafama takılmaya başladı.

Oysa iki yıl aynı şehirde yaşadık, bana her gün vakit ayırdı ve her pazarımızı birlikte geçirdik. Maddi olarak da kendi işinde oldukça başarılı; genç yaşta iki ev ve iki araba aldı. Başarısını kesinlikle küçümsemiyorum.

Sizce ailemin ve arkadaşlarımın bu konuda haklılık payı var mı? Eğitim ve meslek farklılığı ileride evlilikte sorun yaratır mı? Öğretmen-esnaf ilişkisi sizce yürür m
Merhaba kızlar, 3 yıllık bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım, yeni öğretmen olarak doğuya atandım. Sevgilim otomotiv sektöründe kendi işini yapıyor. Onu çok seviyorum; özellikle karakterini, merhametini ve bana olan ilgisini çok beğeniyorum. Birlikteyken çok iyi anlaşıyoruz, ortak noktamız da oldukça fazla.

Aslında tek kafama takılan konu, çevremden duyduklarım. Ben üniversite mezunu ve öğretmenim, ailem de memur. “Sana senin gibi okumuş biri daha çok yakışır” diyorlar. Arkadaşlarım da benzer şeyler söylüyor. Sevgilimin üniversite okumamış ve esnaf olması ister istemez kafama takılmaya başladı.

Oysa iki yıl aynı şehirde yaşadık, bana her gün vakit ayırdı ve her pazarımızı birlikte geçirdik. Maddi olarak da kendi işinde oldukça başarılı; genç yaşta iki ev ve iki araba aldı. Başarısını kesinlikle küçümsemiyorum.

Sizce ailemin ve arkadaşlarımın bu konuda haklılık payı var mı? Eğitim ve meslek farklılığı ileride evlilikte sorun yaratır mı? Öğretmen-esnaf ilişkisi sizce yürür mü?
Aile arkadaştan önce bence siz mesleği sorun görüyorsunuz yoksa ailenize ve çevrenize gereken yanıtı verir ve bu soruyu sormazdınız. Bizden "evet ailen haklı" dememizi bekliyorsunuz gibi. Doktor, avukat vs olsanız endişenizi anlarım o eşikte çevre eğitim farkı hissedilebilir ama öğretmensiniz yani o kadar fark olsa 3 yıl sürdüremezdiniz.

Aklına girmişler. Para konusunda sıkıntı yaşamıyor oluşunu bile kıskanmış olabilirler. Çok takılma derim.

Sallamışsınız bir sürü yine, çoğunda da haklılar hahshsh. Çalışma saatimiz azsa maaşımız da ona göre yahu, ne kadar ekmek o kadar köfte. Bak benim kardeşim İTÜ mimarlık mezunu, çocuk benimkinin üç katı maaş alıyor. Baksana biri o paraya laptopını açmazmış, çirkin ama haklı.
Taraflı üye değilim maaşlar konusunda yüzde yüz haklısın . Öğretmenin alım gücünü yıl yıl biliyorum eskiden çok çok iyiydi .Bir öğretmen tıbbi sekreterle eşdeğer oldu maaş da . Büyükşehirlerde kiralar maaşın yarısı oldu maalesef . Mat fizik vs branşlar özel dersle aradaki farkı kapatıyorlar az çok da diğer branşlarda durum vahim. Kötü öğretmenlerin olduğu doğru , hak yiyen öğretmenlerin olduğu doğru , ama öğretmenlerin de hakkı yeniyor mu maaş konusunda evet yeniyor . Belki de o yüzden boşverdi eğitimi bazıları . Motivasyon azaldı .

Back
X