Ogretmen maasi cok mu fazla oluyor ?

10 yaş büyük deyince uzun yıllardır çalıştığını düşündüm ama son mesajlarınızda geç atandığından bahsetmişsiniz. Kısa sürede ev parası biriktirebilir mi bilmiyorum ama yurtdışına rahatça gidebilir öyle turlara falan da gerek yok planını programını yaptıktan sonra. Ben de birkaç senedir çalışıyorum senede 2-3 defa tatil yapabiliyorum yurtiçi yurtdışı. Bekar olunca masraf az oluyor. Birikmiş param da var ama yaşadığım şehirden ev alabilecek kadar değil henüz. Ben mühendisim bu arada. Neyse sizden 10 yaş büyük biriyle sizi kıyaslamaları komikmiş, onun yaşına geldiğimde benim de olur inşallah deyin geçin.

Kamuda öğretmenim. 3.300 maaş, 1,500 tl ek dersim var. Yurt nöbeti tutmuyorum, sınav görevi istemiyorum. Ayrıca meslek dersi öğretmeni de değilim. Meslek dersi öğretmenlerinden maaşı 6.000’i geçen var (ek dersle birlikte). Bir de döner sermaye var ki bazen 2 katına ulaşabiliyor bazı öğretmenler..

senelerdir full ek dersle beraber maaş alırım daha evim yok

Yurt dışı mı? Kredi ödeyip hem yurtdışı başarısı çıkabiliyor sa aferin, 300 dolar bile bin küsur TL. Bedava bilet alıp sadece ülkeye gidip havaalanından geri geliyor olsa gerek :KK64:

Belki evi ailesinin katkilariyla almistir. Belki kredi odemesi hemen baslamiyordur. Ben yanlis buluyorum boyle baskasinin hesabini kitabini yapmayi. Belki alisveris kuafor duskunu degildir oyle masraflari yoktur. Belki de gezmek icin kredi cekmistir. Yani 3500 civari alan bekar bir ogretmen bence dunya turu yapabilir. Ben olsam yapabilirdim yani. Ha gittiginyerlerden poset poset marka hediyeliklerle donuyorsa, en luks otellerde kaliyorsa orasi ayri. Ama sadece gezmek icin gidiyorsa harcayacagi bir bilet bir konaklama parasidir. Bunu da ogretmen maasi ile cok rahat yapar.
Belki başka bir ülke için geçerlidir ama bizim TL miz için geçerli mi yurtdışı na kolay çıkma işi? 1 dolar 3.77 TL :110:

Yeşil pasaport 3. Dereceye düşünce alınır öyle hemen verilmiyor.
Evet mesela benim 8-9 senem var onun için o zamana kadar da on yıllık pasaporta başvurayım kafam rahat olsun diye düşünüyorum.

Konu sahibi arkadaşım kadın gezer sevgilisi de gönderebilir bunu sen biliyorsun belki ailesi ya da senin ailen bilmiyor olabilir
Ben genelde kıyaslamaya girene direkt "ben o değilim öyle bir çabam da yok açıkçası, kıyaslamalardan da hoşlanmam" der geçerim. Sana ima edenlere de "ben öğretmen olmayı düşünmedim herkesten bana ne " dersin olur biter çok üzme kendini başkaları için, inan ki değmez sana yazık

Dünyayı gezmek çok para istemiyor sadece aşırı planlı hareket etmek iyi İngilizce biraz açıkgözlük ve çokça cesaret lazım. Bununla ilgili bir sürü blok var çok imreniyorum o insanların konsantrasyonuna

Yurt dışına seminerlere gidiyorsa olabilir. Üstüne yol parası bile alır :P

Allah allah cok enteresan. Ben de ögretmenim ama su akrabanizin hayatini imrenerek okudum:) yurt disina cikilir cikilmasina da eger yuksek lisans ya da doktora ogrencisiyse. Yani oyle zirt pirt yurt disina cikilacak kadar oyle maasimiz yok. Ek derslerle hafta sonu kursuyla falan en fazla 5 bin olur yani. Ama birikmisi olabilir kendisinin. Biriktirdigi parayla yurt disina gidip evi de kredi cekip almis olabilir

Ben kamuda 5 yıldır memurum bir miktar birikmişim var araba almayı düşünüyorum ama kenarıdaki param yetmiyor, ilk kez geçtiğimiz yaz bir tatile gidebildim çünkü yazın izin alamıyorum
Artık birikim yapmayı bıraktım, kendime harcamaya başladım bekle bekle zaman geçiyor, yaza doğru pasaport başvurusu yapıp gezmeyi planlıyorum.
Yani şu an ev giderlerim de çok bu koşullarda hem ev alıp kredi ödemek, hem de lüks yaşayıp yurtdışına gitmek zor geliyor ama on senelik olunca nasıl olur bilemem

son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
Bir kere bu arkadaş nasıl öğrencilerini bırakıyorda her ay ülke ülke geziyor.
2. Si bekarsa ve herhangi bir ödemesi yoksa maaşi başka ülkelere kültür gezisi yapabilecek şekilde yeterli gelir.

Ben bahsedilen maaşı n iki katından fazla alıyorum öyle yurt dışı gezileri falan yılda bir o da belki. Sadece o maaşla o söylediklerini yapması imkansız.

Yeşil pasaport 3. Dereceye düşünce alınır öyle hemen verilmiyor.
Dogrudur o kadarini bilmiyorum.
Belki başka bir ülke için geçerlidir ama bizim TL miz için geçerli mi yurtdışı na kolay çıkma işi? 1 dolar 3.77 TL :110:
Evet dolar surekli yukseliyor. Ama biletlerini aldiktan sonra bence 500 dolarla yurtdisi tatili yapilabilir cok rahat. Bazi lukslerden vazgecmek gerekiyor bazen :) ben bu gorusteyim.

harcamasını bilmeyene 10 bin lirabile yetmez. harcamasını bilen 2000 lira ile geçinir gider. mutluysanız gerisi teferruat

son gunlerde bir akrabamin benden on yas buyuk ogretmen kizi ovulup durur oldu bana laf sokmalar esliginde :) konunun beni ilgilendiren kismi bana ovulen kismi.ben kiradayim evliyim akrabam ise ogretmen maasiyla yakinlarimda yeni yapilmis bir ev satin almis uzerine dunya turunda hem ogretmen hem her ay farkli bir ulkede ben bu imkanlari zengin bir adamin katkisiyla yaptigini yaklasik bes sene once az cok anlamistim birdaha gorustugumuzde o kisiden ayrildigini soylemisti. fakat ailesi inanilmaz gururlaniyor ve ovuyor allah askina ogretmen arkadaslarimiza soruyorum surekli yurt disina cikip farkli ulkeleri gezebilen, ev , araba ve nice sey alabilen nasil bir maas sisteminiz var gelin bir ornekleyin ben asiri daraldim bu kiyastan aile ile bir cay ictigimizde basliyor ovguler bir de sinsi akrabalar kiskanma dercesine sen de ogretmen olsaydin diyor :))) kv en son ornekleyen oldu . kotu bir niyetim yok hasa bilmiyorda olabilirim duzeltin merak ediyorum ben niye ogretmen olmamisim tekrar okuyayim cok imreniyorum bu zenginlige :)
Konu açıldığı zaman sanki hiç rahatsız olmamış gibi "allah allah, durun ben şu öğretmen maaşlarına bir bakayım internetten, çok alıyorlar çok herhalde merak ettim" deyip telefondan açıp öğretmen maaşlarına bakın. "Aaa bu paraya nasıl ülke ülke gezip bir de üstüne araba bir de onun da üstüne ev alabiliyo
alabilmiş, merak ettim doğrusu sen biliyorsan bana bir anlatır mısın büyük başarı valla,herhalde çok tutumlu kız " deyin:))) "hani beni ilgilendirmez ama siz konuyu açtınız diye merak ettim" diyin.:)))

Soruldu mu bilmiyorum ama kaç yıllık öğretmen?? Yılına göre maaşı değişir ve branşına göre de ek dersi değişir. Ki ayda 5 bin alan öğretmen biliyorum ben devlette çalışıp.

Öğretmenlik sürekli yerilir.Hatta küçümse nir. Maaşıda matah bir şey değil. Benim çevremdekiler o koskoca mühendis havası olcak tabi der .Bu mühendis benden maaş olarak az kazanıyor. Herkes bir cins. (Bu arada öğretmenim) Çok kafaya takma.Bazısı övünmekten hoşlanır.

Back
X