Öğretmen miyim servisçi mi

anladığım kadarıyla çocuklar küçük. evet vicdanım benim de sızlardı sanırım çocuklar yolda yürürken ben arabayla gitsem ama çok ciddi sorumluluk. arkadaşımın kedisine baktım 1 hafta yemin ederim aklım çıktı bir şey olur diye.
ayrıca araba koltuksuz seyahat konusu çok tehlikeli bırakın emanet çocuğu kendi çocuğunuzu bile en az 11 yaşına kadar oturtmalısınız.

Hasta,engelli bir çocuk olsa alın götürün,getirin diyeceğim ama bu durumda bence gereksiz.
Kimsenin özel bir durumu yok,aileler kendileri planlamalı bu konuları.
Öte yandan görev haline geliyor böyle iyilikler zamanla,bu sebeple en doğrusunu yapmışsınız.

Bu sizin göreviniz değil. Fazla yüz göz olmanıza gerek yok velilerde işin kolayını bulmuşlar. Zaten her öğrenci için 5 dk kaybetseniz evden en az yarım saat erken çıkmanız gerekir. Zamanınıza da yazık

Bir de "sen" diye mi hitap ediyorlar. Insanlardaki hadsizlik beni öldürecek. Ben bana sen diye hitap eden kişilere acayip ters davranıyorum sonra zoraki "siz"e dönüyor hitaplar

Merhaba arkadaşlar, 6 yıldır köylerde öğretmenlik yapıyorum, istisnasız her yıl velilerin bana geçerken benim çocuğu da alsana giderken benimkini de bırakıver, hava çok soğuk bugün senle gelsin, çok hasta sen alır mısın gibi gibi şeyler söylüyor. İlk zamanlar alıyor bırakıyordum ama artık diğer çocuklara haksızlık olur anne baba kendisi gelip çocuğunu almalı diye uyarıyorum velileri. Tabi velilerim de yolunun üstü ne olur sanki gibisinden tripleniyorlar. Bu olay başıma seyrek gelse anlayacağım ama sık sık gelince acaba götürmem getirmem mi gerek insafsızlık mı ediyorum diye düşünmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım siz veli olsanız hocam benim çocuğu da alıver bırakıver der misiniz, ya da öğretmen olsanız alıp bırakır mısınız?
Hastaysa cocuk yada engeli varsa yaparım onun haricinde ögretmenin görevi getir götür degildir anne babaya aittir.ben kendi babama bile getir götür demiyorum evladımı hasta degilsem tabi.hastaysam derim sadece

İki öğretmen arkadaş, aynı yerde oturuyor. Her birinin oğlu diğerinin öğrencisi. Ortaokula giden çocuk servisle gidip geliyor. Bir gün öğretmenler odasına geldi dedi ki hocam hastayım, servise binmesem sizin arabayla gelsem olur mu? Arkadaş da tamam dedi. Müdür yardımcısı bunu duydu, bir azarladı çocuğu, öğretmen senin uşağın mı diye

Köylerde köy çakalları cok olur.Jandarmaya bile sikayet edebilirler parayla tasiyor diye.Basimiza geldi biliyorum ordan.Ilce milli egitim uyardi vs diyin yoksa kurtulamazsiniz.

Bir de "sen" diye mi hitap ediyorlar. Insanlardaki hadsizlik beni öldürecek. Ben bana sen diye hitap eden kişilere acayip ters davranıyorum sonra zoraki "siz"e dönüyor hitaplar
Bizim okula bir gün benim iki kat boyumda bir veli geldi, "nasılsın canım" diye sordu bana küçük çocukla konuşur edasıyla. O kadar tuhaftı ki neredeyse "sağolun efendim sağlığınıza duacıyım" diyesim geldi:dua::halay::eek:

Bizim okula bir gün benim iki kat boyumda bir veli geldi, "nasılsın canım" diye sordu bana küçük çocukla konuşur edasıyla. O kadar tuhaftı ki neredeyse "sağolun efendim sağlığınıza duacıyım" diyesim geldi:dua::halay::eek:
bi an düşündüm de bu hadsizligi yapan kişi ayar vermeye kalksanız döver bile. Duyuyoruz öğretmen doktor doveni. En azından ben olsam siz kelimesini manalı ve vurgulu şekilde söyleyerek "iyiyim sizzz nasılsınız " derdim

Allah korusun kaza yapsan inan senin yaptığın iyiliği kendi sorumsuzluklarini görmez seni linc etmeye kalkisirlar. Neden alasinki boyle bir riski ve sorumluluğu. Yumusak davranma ne derse desinler. Tayin olunca nerde yüzlerini göreceksinde araniz iyi olsun diye yapıcaksın. Isin çocuklarla birak velileri ne derse desinler canim

Bir iki defa yapınca artık görevinmiş zannedip triplenirler.. Birgün okula gidiyorum yolda velimle karşılaştım. Hocam x de sizinle gelse olur mu dedi yok diyemedim de yadırgadım belki ben dikkatsiz bir insanım , belki çocuğun elimi bırakıp arabanın önüne atlatacak. Boş bulunup kabul ettim kendime de kızdım. Bunun dışında belli başlı tipler vardır çocuk umrunda değildir. Çıkış saati çocuğunu almaz. Ararsın açmaz. Birini eşimle evine bıraktık akşam vaktiydi hava kararmak üzere, öyle ıssız sessiz sakin bir ara sokak. Zaten terör bölgesi. Yalnız olsam asla götüremezdim o gün tesadüf eşim vardı. İnsan nasıl merak etmez ya küçücük kız çocuğu o saatte nasıl gelir diye düşünmez mi? Bunlar öğretmenin işi değil

bi an düşündüm de bu hadsizligi yapan kişi ayar vermeye kalksanız döver bile. Duyuyoruz öğretmen doktor doveni. En azından ben olsam siz kelimesini manalı ve vurgulu şekilde söyleyerek "iyiyim sizzz nasılsınız " derdim
Aynen ben de öyle yapıyorum birebir :)

Veliler had aşma konusunda sınır tanımıyor. Cahil cesareti mi yoksa küstahlık mı ayırt edemiyorum. Bir gün bir veli geldi, vasat bir öğrencisi var. Diyor ki doktor olmasını, mühendis olmasını beklemiyorum bir öğretmen olsun yeter. Başka birisi sınıf oturma düzenine müdahale ediyor. Bir başkasının çocuğu sınava girmemiş, bilerek telafi sınavına da girmemiş, Veli diyor ki yarın okula gel çocuğumu sınav yap, senin tatil günün benim çocuğumdan önemli mi? Okula gelip tehdit eden var.
İlk görev yerim çok kalitesiz bir semtti, bir veli dedi ki kardeşim askerden dönecek, seni ona düşündük. Yani göz var izan var, akıl var mantık var, denklik diye bir şey var, adap diye bir şey var. Var da var. Gelgelelim bazı insanlarda akıl, vicdan, edep yok. Bu da öğretmen beğenmeyen birtakım KK velilerine kamu spotu olsun, aynen böyle görünüyorsunuz :)

Hocam bende köy öğretmeniyim bana da böyle bir teklif ile geldi zamanında velim kışın kar yağdığında bıraksanız olur mu gibi , bırakamam maalesef özellikle kışın araba kaysa kaza olsa o sorumluluğu alamam dedim , bir iki mırın Kırın etti kar yağdığı gün getirmedi falan ama sonda alıştı...

Büyük risk alıyorsunuz. Ayrica yuz göz olmaya kapı aralar bu tür durumlar. 1-2 hadi neyse de her gün her gün olmaz bence de.

Kesinlikle size katılıyorum ve rahatladım bu cevapları görünce, ben yine de çocuklar soğukta yürüyor götürsem mi falan diye düşünüyordum.
Komsumun cocugunu 1 kere aldim islanmasin diye.fakat bekle dememe ragmen kosarak karsiya gecti.kendi kizimi birakip cocugun pesine dustum.sonra kadin hergun bize benim cocuguda goturun demeye basladi.
Gittim ve basima geleni anlattim bu sorumlulugu alamam uzgunum dedim.

Ben de ilk zamanlar götğrğ
Büyük risk alıyorsunuz. Ayrica yuz göz olmaya kapı aralar bu tür durumlar. 1-2 hadi neyse de her gün her gün olmaz bence de.
Hayır ben şu an almıyorum arabaya ama sürekli bu istekle karşılaşıyorum. İlk yıllarımda yapıyordum ama sonra götürmemeye başladım. Çünkü gerçekten garip.

Back
X