Öğretmen öğrenci ilişkisi

ben sizi kastetmedim ki.yanlış anlamissiniz.kk da konu açan kadinlardan bahsettim.sizinki bence basit bir konu değil.
boyle bir konuda kardesinizin fikir almasida çok güzel bence.
yanlış anlasilma icin özür dilerim.kardesinize sevgiler.ogrencilerine sarilmaktan çekinmesin:)
Kusura bakmayın lütfen. Ben yanlış anlamışım. Alakanız için teşekkürler. :oops:

Valla ben de öğrencilerime sarılırım onlar da öyle ama anlattım birbirimize dokunurken izin alacağız diye. Seni öpebilir miyim diyorum mesela onlarda alıştılar birbirlerine soruyolar

Valla ben de öğrencilerime sarılırım onlar da öyle ama anlattım birbirimize dokunurken izin alacağız diye. Seni öpebilir miyim diyorum mesela onlarda alıştılar birbirlerine soruyolar
Bunu nasıl anlattınız. Nasıl anlatmak gerek? Söylerseniz sevinirim.

Benimkiler kucağıma, sırtıma zıplar.
Şapur şupur öperler, kendilerini de zorla öptürürler.
Hatta elim yanmıştı yara oldu, aaa öğretmenim ne oldu diye sorup, cevap ardından
şappp diye dudaklarıyla öpücük konduran oldu şoka girdim :)

Benim açımdan sorun yok seviyorum bu iletişimi.

Saçlarını topladığım, çekemediği fermuarı çekip düğmesini kapattığım, bağcığını bağladığım çocuğun
bana sarılmasından doğal ne olabilir diye düşünüyorum.

Ama günümüzde insanlar paranoyak, kötü niyetli.
Bu yakınlığımızı fesatlayacak insan çoktur diye zaman zaman ben de acaba yaşıyorum.

Bir kaç meslektaşım çocuklara sevgiyle bile dokunmayın demişti ne yaşadılar, neye tanık oldularsa artık..

Yine de bunlar yüzünden miniklerime kıyamam..
Bana sarılmayın, öpmeyin diyemem.

Bunu nasıl anlattınız. Nasıl anlatmak gerek? Söylerseniz sevinirim.
Benimkiler 3 yaş canım davranışla örnek olarak kazandırdım sürekli tekrarlayarak mesela sarılacaksın sarılabilir miyim işte saçına dokunabilir miyim vs hem bu dışarda yabancı biri dokunmak isterse de etkili olur

Anasınıfı ve ilkokul çok sıkıntı olmaz.
Önemli olan çocuğun isteği dışında başkalarının sevgi gösterisinde bulunamayacağını bilmesi, mahremiyet bilincini kazanması.
Benimkiler sarılmayı haddinden fzla seviyor, her gün öğretmenler odasına kadar bir kaç öğrenciyle sarmaş dolaş gidip,kapıda el sallayarak ayrılıyoruz nedense :KK70: yeri geliyor atlet değiştirmek durumunda kalıyoruz, yeri geliyor fermuarını kapatamıyor yardımcı oluyoruz.

Kendimi tek sanıyordum rahatladım Koalina. :)

Benimkiler öğretmenler odasının kapısında bekleyip açıldıkça el sallıyorlar, sesleniyorlar falan.
Tuvalete gitsem kapıda çıkmamı bekliyorlar :D
Çok sevimli gelse de arkadaşlardan bazen utanıyorum.
Benimkiler hep önlerine çıkıyor da :)

İlkokul öğretmenim tarafından istismara uğramış biri olarak şunu diyebilirim ki her konuda ölçülü olsun lütfen. Hayatta çoğu konuda esnek biriyim ama bu konuda çok katıyım. Birine dokunmadan da ona sevgimizi desteğimizi hissettirebiliriz. Mesela ellerini tutabiliriz uzaktan ve gözlerine bakıp gülümseyebiliriz bu kadar basit. Sarılmak var sarılmak var fakat biz o yaşlarda ayırt edemiyoruz ne yazıkki ve o kadar güveniyoruz ki ne olduğunu anlayamıyoruz bile.. Öğrencilerine sınırların nerde başlayıp nerde bittiğini öğretmeli her öğretmen ve her aile.

Herkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. :KK9:
Not:Ablam sarılmanın sakıncalı olmadığını düşünüyor. Çevreden gelen bazı "sakıncalı olabilir" söylentileri üzerine sormak istedim.
Sarilmalarini opmelerini engellemek onlarin duygularini incitir. 6 yildir ogretmenim gelip sarilirlar. Ogretmenim sizi opebilir miyim diye sorarlar yani ne diyeceksin ki minik kuzulara.

Benimkiler kucağıma, sırtıma zıplar.
Şapur şupur öperler, kendilerini de zorla öptürürler.
Hatta elim yanmıştı yara oldu, aaa öğretmenim ne oldu diye sorup, cevap ardından
şappp diye dudaklarıyla öpücük konduran oldu şoka girdim :)

Benim açımdan sorun yok seviyorum bu iletişimi.

Saçlarını topladığım, çekemediği fermuarı çekip düğmesini kapattığım, bağcığını bağladığım çocuğun
bana sarılmasından doğal ne olabilir diye düşünüyorum.

Ama günümüzde insanlar paranoyak, kötü niyetli.
Bu yakınlığımızı fesatlayacak insan çoktur diye zaman zaman ben de acaba yaşıyorum.

Bir kaç meslektaşım çocuklara sevgiyle bile dokunmayın demişti ne yaşadılar, neye tanık oldularsa artık..

Yine de bunlar yüzünden miniklerime kıyamam..
Bana sarılmayın, öpmeyin diyemem.

+1

İstanbuldayım. Oğlum 2. Sınıfta. Öğretmeni 20 yıldır bu meslekte. Öğretmenlerini çok seviyor çocuklar. Sarılıyorlar öpüyorlar. Öğretmenleri de onlara çok sıcak. Bunda bir yanlış yok. Eğitim önemli ama en önemlisi öğretmenlerini sevmek.

Hatta öğretmeni hsonu memlekete gidip ptesi dönecekmiş. Çocuklar cuma günü ağlamış gitmeyin diye. ;) anla burdan.

Ben de ilkokulda ogretmenime cok sarilirdim. Annemin yerine koyardim onu. Cunku daha annemden ayrilmaya pek alisamamistim. Cok severdim ve icimden geldigince sarilirdim. Bence yanlis bir durum yok.

İlkokul öğretmenim tarafından istismara uğramış biri olarak şunu diyebilirim ki her konuda ölçülü olsun lütfen. Hayatta çoğu konuda esnek biriyim ama bu konuda çok katıyım. Birine dokunmadan da ona sevgimizi desteğimizi hissettirebiliriz. Mesela ellerini tutabiliriz uzaktan ve gözlerine bakıp gülümseyebiliriz bu kadar basit. Sarılmak var sarılmak var fakat biz o yaşlarda ayırt edemiyoruz ne yazıkki ve o kadar güveniyoruz ki ne olduğunu anlayamıyoruz bile.. Öğrencilerine sınırların nerde başlayıp nerde bittiğini öğretmeli her öğretmen ve her aile.
Evet haklısınız.Bu dediğiniz cok önemli.

bir söyleyen çıktı mı bilemiyorum ama sanırım konu sahibinin sakıncalı olabilir lafı biraz istenilen yere çekilmiş gibi. bende okurken tam tersi örneğin çocuklar akşam eve gittiklerinde ailelerine x öğretmenimizi çok seviyoruz hep bize sarılıyor demesi ailenin son zamanlarda haberlerde çıkan çocuk istismarcısı öğretmenleri akıllarına getirip x öğretmen hakkında yanlış düşünmelerine sebebiyet verebilir anlamında düşündüm ki bence bunun olma olasılığı yüksek. ablanız diğer öğretmenleri dinlesin ve tedbirli olsun... çocuklarla aralarındaki temiz bağı yanlış anlayabilirler ne yazık ki.

Herkese merhaba. Benim ablam, 1. Ve 2. Sınıfları okutan bir köy öğretmeni çocuklar küçük olduğundan öğretmenine sarılıyorlar ancak bu dogru mu degil mi merak ediyor eğer çocukların sarilmasi dogru değilse bunu çocuklara nasıl söylemeli onları kırmadan incitmeden. Tecrübeli öğretmen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. :KK9:
Not:Ablam sarılmanın sakıncalı olmadığını düşünüyor. Çevreden gelen bazı "sakıncalı olabilir" söylentileri üzerine sormak istedim.

iyi dokunus, kotu dokunus diye bir sey vardir ne yazik ki.
cocuklara bunun farki ogretildiginde sarilmanin hicbir sakincasi yoktur.

öğrencilerine sarılsın, ilgi göstersin, ancak bence hiç bir öğrenci ile yalnız kalmasın.
şimdi gerçekçi olmak gerek,
biliyorsunuz öğretmenlere karşı bu konuda bir çok dava açıldı, bunların bazısı maalesef lanet okuyacağımız şekilde gerçek, ancak bazısı da suçsuz bir öğretmene sürülen kara bir leke. bu durumda kendini garantiye alması ve öğrencileri ile yalnız kalmaması benim tavsiyem olacaktır.

Bende yeni öğretmenim. Çocukların sevgiye ilgiye o kadar çok ihtiyacı var ki ailede 8.,9.,hatta 12. sırada çocuklar. Anne baba işten güçten malesef ilgilenemiyor,öğretmen güler yüz gösterince kanları kaynıyor hemen sarılıp öpmek istiyorlar. İlk başlarda izin veriyordum ama sonra mahremiyeti öğrenmeleri,kendi bedenlerinin ve başkalarının bedenlerinin özel olduğu,kimsenin ona izin almadan dokunmaması gerektiğini anlattım ve ben sizi öperken izin almalıyım,sizde beni öperken izin almalısınız diye anlattım. Birisi size zorla dokunmak istese,bir yere götürmek istese avazınız çıktığı kadar bağırın kaçın,tekmeleyin vurun dedim. Şimdi öpmeden önce öğretmenim öpebilir miyim derler,sarılabilir miyim derler. Bence bunun öğretilmesi lazım.

ülkemizde duuyanın bir cok yetrinde cocıuklar cinsel istismar ile karşılaşabiliyor. bu cinzsel istismarında yaşı veya meslegi maaslesef yok.
Ablan bana göre kendi ögrencilerine mesefali sarılıp, onlara cinsel istismar hakkında onların anlayacagı bir şekilde cok detaya girmeden. size ben sarılabilirim ama sokakta başka biri size böyle sarılmak isterse hemen imsat diye bagırın, kacın annenize söyleyin, yada böyler birşey olursa saklamayın bana söyleyin vs.. diye ögretmesi gerekiyor.
ben olsam ögrencilerime pek sarılmam, sarılmalarını da pek istemem. sarılmadan da güldürerek eglenerek ve güzel kaliteli anları paylaşarak da insan sevdigini sıcaklıgını karşı tarafa aktarabilir. diye düşünüyorum.

Back
X