• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmen olmak (lütfen bakın)

doLunaay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2010
866
6
46
Eskişehir
belki bu konuyu bu forumda 3. açışım falan. kusura bakmayın bu konu hakkında fikir ve bilgi alabileceğim kimse yok. konulara kimse cevap yazmayınca tekrar konu açma gerreği hissettim.
kendime her ne kadar alternatif meslekler bulmaya çalışsam da konu dönüp dolaşıp öğretmenliğe geliyor. tüm zorluklarını bilmeme rağmen ısrarla sınıf öğretmeni olmak istiyorum.
sınıf öğretmenliği puanları 400den 300lere düştü 4 4 4 sistemi bile birlikte. bu zorluğun da farkındayım. yine de olmak istiyorum
ama sürekli dedikodular dönüyor
kpss kalkıyor diye sınıf öğretmenliği puanları yine 400 olacak
sınıf öğretmenlerine gerke kalmadı artık o bölüm kapanacak gibi

ama ben ders çalışırken kendimi hep sınıf ğretmeni olarak hayal edip kendime o hedefi koyup kendime çalışma hevesi getiriyorum
böyle türlü türlü dedikodular olunca da çalışma hevesim gidiyo. nasılsa sınıf öğretmeni olamicam başka bölümde de mutlu olamam diyip mutsuz oluyorum

sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı :2:
şimdiden teşekkür ederim

Sınıf öğretmeniyim. Yarınımızın bile garnti olmadığı şu eğitim sisteminde bence hevesini kaçırmamalısın. Bu bakan gide şu bakan gelir, uygulamalar değişir bir anda her şey ters dönebilir. Bambaşka bir sistem gelip öğretmen açığı oluşabilir... hayallerinin peşinden gitmelisin her zaman...üstelik hala fırsatın varken.

Sınıf öğretmeniyim. Yarınımızın bile garnti olmadığı şu eğitim sisteminde bence hevesini kaçırmamalısın. Bu bakan gide şu bakan gelir, uygulamalar değişir bir anda her şey ters dönebilir. Bambaşka bir sistem gelip öğretmen açığı oluşabilir... hayallerinin peşinden gitmelisin her zaman...üstelik hala fırsatın varken.

çok teşekkür ederim :)
ben de öyle istiyorum ama gerçekçi olmak lazımsa alacağım puan az çok belli. gidip 380 400 alamam ben... puanların da bi düşüp bi çıkması büyük dezavantaj oluyor

Yani sınıf öğretmenli kalksa dahi ki yeni bir sistem için baya bir hazırlık gerekir alt yapı gerekir. Bu kadar insanı ne yapacaklar? Üniversiteler öncelikle bu bölümü kapatması lazım? Peki bu öğretmenlik kalktığı zaman mezun olanlar ya da hala okuyanlar ne yapacak?
Bence bunların hepsini bir kenara bırak elindekine bak. Değişen bir şey yok henüz. Değişse dahi size bir alternatif vermek zorundalar. Mesela kapanan kamu daireleri için çalışanlara alternatif yerler teklif ediyorlar aynı dengede.. kabul eder ya da etmez…

Bende şimdi ingiliz dili edebiyatı okuyorum ingilizce öğretmeni olmak istiyorum. Küçüklükten beri hayalim buydu.Ve bunu yapcam. Sende hayallerinden vazgeçme bence en azından istediğim işte buydu dersin ... :):49:

ben de tercih ederken alanımın atamaları çok düşüktü. ben herkese karşı gelip istediğim bölümü seçtim. şansıma benim dönemimde atamalar yükseldi :) nolcağı belli olmuyo yani.

4+4+4 ile sınıf öğretmenliği mahvedildi gerçekten maalesef..
Yer değiştirmek, tayin istemek o kadar zorlaştı ki :S
Atamalar da eskiye göre daha zor tabi. Ama imkansız değil..

Eğer istiyorsan başarman mümkün.
Hayallerin için sen elinden geleni yap.
Alabileceğin en iyi puanı al..

Bir kaç yılda her şey değişebilir.
Sınava girdikten sonra belki senin bile fikrin değişebilir..

Böyle ümitsizliğe kapılıp motivasyonunu düşürme bence..:34:

Sinif ogretmenliginin atamasi cook dusuk evet. bende sosyal bilgiler okuyorum ogretmen adayiyim yani ve atamasi da zor. Atamasi daha iyi bolumlere gidebilirdim ama ben tarih seviyorum bu yuzden sevdigim bolumu sectim

Back
X