- Emoji Skoru
- 32.986
- Puanlar
- 1.123
- Konu Sahibi Mavi Dalgalar
Şahsen velilere antipatim var. Bir aile bir öğretmenle muhattap ama bir öğretmen 30 öğrencisi+30 anne+30 baba+bilmem kaç abi, abla, teyze, anneanne vs ile muhattap oluyor haliyle her biri nasılsınız dese bile afakanlar basıyor. Düzeltme adına eleştirmek var, şikayet adına eleştirme var. Çözüm mü bekleniyor ego tatmini mi yapılıyor belli değil.geçmiş sayfaları okudunuz mu bilmiyorum ama bazı arkadaşlarımız öyle söylemlerde bulunmuş ki: meslektaşım bana ne yapacağımı söyleyemez, veli beni eleştiremez, e öğrencinin zaten ne haddine... o zaman kim eleştirecek öğretmeni, kimse mi? neden? ya ortada bir yanlış varsa? hangimizin (en iyi ihtimalle) sınıfa girip başla çocuğum 30. sayfa, ayşe sen devam et diye 40 dk yı dolduran, derste 6 lı ganyan oynayan vs vs yani az ya da çok olumsuz tutumlar sergileyen öğretmeni olmadı? birileri bunları eleştirmeli, ama kim?
işini yavaş yapınca bankacıyı, ekmeği fazla pişirmişse fırıncıyı, iğne yaparken acıtırsa hemşireyi, yanlış teşhis koyarsa doktoru eleştiriyoruz da öğretmeni neden eleştiremiyoruz...
lafım tabi ki hepimize değil, daha stajyerken, 15 senelik öğretmen olduğu halde sence bu dersi nasıl daha verimli anlatabilirim diye beyin fırtınası başlatan, benden eleştiri bekleyen öğretmen de gördüm, aman anlatsan da dinlemezler yorma kendini diyen de...
Her işi iyi yapan-kötü yapan insanlar var. O halde her gün herkesi şikayet edelim bir yerlere. Markette kasiyerin suratsızlığından memnun değilim, bankada işimi yavaş yapan memurdan değilim, fırının sıcak ekmeği öğlen çıkarmasından da memnun değilim, doktorun işe yaramayan ilaçları bana dayatmasından da. Ama işte herkes insan olduğuna göre herkese bir hata payı bırakmak ve bilmediğimiz işe çok da müdahil olmamak gerekiyor diye düşünüyorum.
Fikirlere açık olunmalı ama iş farklı boyutlara ulaşınca, saldırıya dönünce dinlenmeyecek noktaya gelmesi çok normal.