öğretmene aşk mektubu yazan öğrenci

Umutsuz35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
188
6
118
merhaba ben öğretmenim ve biraz varoş sayılacak bir yerde resim öğretmenliği yapıyorum. 3ay oldu yeni okuluma geleli.size basımdan gecen garip ve olayı paylaşmak istiyorum öğretmen arkadaşlardan fikir almak istiyorum.3-4 gun oncesi ortason sınıfı öğrencilerimin resim kagıtlarına bakıp not veriyordum birden gözume bir kagıt ilisti.kalpler faln vardı.Once herhalde ogrenciler kendi arasında birseyler yazmıslar diye dusundum ama okuyunca baktımki bana yazılmıs bir mektup bu ve cok cirkinceydi.

mektup aynen soyle (bu arada böyle bir ogretmen degilim giyimime dikkat ederim vede biraz otorite saglmak icin cokta guler yuzlu davranmam öğrencilerime dersimi işelr cıkarım ) Çok seksi öğretmenim sizi okadar cok seviyorum ki düzyazı yazmayı bilmiyorum bilseydim size duz yazı yazardım sizden okadar cok hoslanıyorum ki bunu asla anlatamam.Size telefon numaramı vericem aslında bu numara benim degil babamın ama babamdan cekinmeyin cunku o da benim kadar seksi ve cekici.sizinle ozel olarak gorusmeyi cok isterdim ama önce yasınızı soyleyin.Adım .... (isminide alenen acıklamıs kagıtta) ama adımı bilin yeter amcam polis eger bunu birine soylerseniz asık oldugum kadın demem hapsi boylattırırım kapiş mi? kendimden bahsetmek gerekirse 8e gişdyorum 13 yasındayım sigara içiyorum .....ve size deli gibi asıgım yazmıs kagıdın cesitli yerlerine ismimi ve seviselim mi yazmıs.

Bunu okuyunca ustume kaynar sulkar dokuldu resmen.Ben 33 yasında evli cocuklu bir bayanım nasıl bir cesarretir bu bir öğretmen bu yazılırmı? tamam biliyoruz öğretmenlere asık olabliyor bazen ( aslında gecici hayranlık bence) öğerneciler ama platonik yasıyorlar duygularını acıklamıyorlar bunun gibi. ben ne yapacagımı sasırdım el yazısı ile yazıulmıs hemen teneffuste gittim o ogrencinin fdefterini istedim yok dedi cantasından not defteri buldum onu aldım yazıyı karsılastırmak icin gercekten o u yazdı yoksa arkadasları ona oyun mu yaptı diye.sınıfa ve sınıf ogretmenine sordum sınıfta zaten 3 ogrenci var el yazısı yazan digerlerinin alakası yok .ogrenciyle hic muatap olmadım mudure verdim mektupu ve anlattım mudur sozde bakmıs mıs yazıda bazı harfeler tutmuyormus vs mudurumuz biraz bu konuda yumusak.ogrenciyle konusmus reddetmis tabii annesini cagırmıs annesinin yanındada rededtmis kendine guveniyor mudur biraz goz dagı vermeye calısmıs bak itiraf et ozaman baska bir okula nakil olursun ama soylemezsen hakkıında yasal işlem yapılır demis ama cocuk kendine guveniyor rededediyor.mudur ise cok ilgilenmedi olayla bana oyle geldi.mudure yazılı kagıtlarına ve turkce defterleri kontrol edilsin dedim ama birsey yapıldıgı yok .Ama ben bu durumdan cok rahatsızım o öğrenci böyle bir terbiyesizlik yapıp nasıl olacakta hala okula ve bende derslerine girmeye devam edicem bilmiyorum.sırf kesintisiz egtim adı altında ogrenciler dogru duzgun en ceza veriliyor ne birsey.ne yapabilirm sizce bu durumda ogerneciyi okuldamn atamıyoruz bu arada anca aile ikna edilecek boyle sacma bir durum

merhaba ben öğretmenim ve biraz varoş sayılacak bir yerde resim öğretmenliği yapıyorum. 3ay oldu yeni okuluma geleli.size basımdan gecen garip ve olayı paylaşmak istiyorum öğretmen arkadaşlardan fikir almak istiyorum.3-4 gun oncesi ortason sınıfı öğrencilerimin resim kagıtlarına bakıp not veriyordum birden gözume bir kagıt ilisti.kalpler faln vardı.Once herhalde ogrenciler kendi arasında birseyler yazmıslar diye dusundum ama okuyunca baktımki bana yazılmıs bir mektup bu ve cok cirkinceydi.

mektup aynen soyle (bu arada böyle bir ogretmen degilim giyimime dikkat ederim vede biraz otorite saglmak icin cokta guler yuzlu davranmam öğrencilerime dersimi işelr cıkarım ) Çok seksi öğretmenim sizi okadar cok seviyorum ki düzyazı yazmayı bilmiyorum bilseydim size duz yazı yazardım sizden okadar cok hoslanıyorum ki bunu asla anlatamam.Size telefon numaramı vericem aslında bu numara benim degil babamın ama babamdan cekinmeyin cunku o da benim kadar seksi ve cekici.sizinle ozel olarak gorusmeyi cok isterdim ama önce yasınızı soyleyin.Adım .... (isminide alenen acıklamıs kagıtta) ama adımı bilin yeter amcam polis eger bunu birine soylerseniz asık oldugum kadın demem hapsi boylattırırım kapiş mi? kendimden bahsetmek gerekirse 8e gişdyorum 13 yasındayım sigara içiyorum .....ve size deli gibi asıgım yazmıs kagıdın cesitli yerlerine ismimi ve seviselim mi yazmıs.

Bunu okuyunca ustume kaynar sulkar dokuldu resmen.Ben 33 yasında evli cocuklu bir bayanım nasıl bir cesarretir bu bir öğretmen bu yazılırmı? tamam biliyoruz öğretmenlere asık olabliyor bazen ( aslında gecici hayranlık bence) öğerneciler ama platonik yasıyorlar duygularını acıklamıyorlar bunun gibi. ben ne yapacagımı sasırdım el yazısı ile yazıulmıs hemen teneffuste gittim o ogrencinin fdefterini istedim yok dedi cantasından not defteri buldum onu aldım yazıyı karsılastırmak icin gercekten o u yazdı yoksa arkadasları ona oyun mu yaptı diye.sınıfa ve sınıf ogretmenine sordum sınıfta zaten 3 ogrenci var el yazısı yazan digerlerinin alakası yok .ogrenciyle hic muatap olmadım mudure verdim mektupu ve anlattım mudur sozde bakmıs mıs yazıda bazı harfeler tutmuyormus vs mudurumuz biraz bu konuda yumusak.ogrenciyle konusmus reddetmis tabii annesini cagırmıs annesinin yanındada rededtmis kendine guveniyor mudur biraz goz dagı vermeye calısmıs bak itiraf et ozaman baska bir okula nakil olursun ama soylemezsen hakkıında yasal işlem yapılır demis ama cocuk kendine guveniyor rededediyor.mudur ise cok ilgilenmedi olayla bana oyle geldi.mudure yazılı kagıtlarına ve turkce defterleri kontrol edilsin dedim ama birsey yapıldıgı yok .Ama ben bu durumdan cok rahatsızım o öğrenci böyle bir terbiyesizlik yapıp nasıl olacakta hala okula ve bende derslerine girmeye devam edicem bilmiyorum.sırf kesintisiz egtim adı altında ogrenciler dogru duzgun en ceza veriliyor ne birsey.ne yapabilirm sizce bu durumda ogerneciyi okuldamn atamıyoruz bu arada anca aile ikna edilecek boyle sacma bir durum

hocam bence o çocuğun sınıfına girmeyin.
eğer başka resim öğretmeni varsa onunla yer değiştirin..
eğer erkekse öğretmen daha da iyi olur..

Konunu okudum canım .Senin adına üzüldüm.Gurur kırıcı bir şey.Bu işin peşini bırakma dilekçe yaz.Görevlendirme iste çocuğun babasını çağırr .Çocuğun gözünü korkutt...Yapabileceğin herşeyi yap.Eşinde bir konuşsun şu müdür bozuntusu ilee

gerçekten üzücü bir durum,müdürünüzün tutumu çok yetersiz,Nasıl bir öğrenci böyle birşeye cesaret edebiliyor anlayamıyorum,Ne günlere kaldık ,gerçekten yazık biz öğretmenlere...

hocam yazınızda belirttiğiniz gibi yok "kesintisiz eğitim", yok "çocuk psikolojisi", yok "öğrenci merkezli eğitim" diye diye çocuklarımız, ülkemizin yarınları raydan çıktı... elbette öğrenciler eğitimin merkezinde olacak amaaaaaa eskiden ne güzel çekinirdik öğretmenimizden.. şöyle bir baktı mı üstümüzü başımızı düzlerdik.. şimdi ne öğretmen ne veli umursuyor öğretmeni...

her neyse çözüm olaak naçizane fikrim, muhtemelen siz tek resim öğretmenisinizdir yani o sınıfın dersine girmeme gibi bir şansınız yotur diye tahmin ediyorum. hem zaten o sınıfa girmeseniz başka sınıfta başka problemler var siz de biliyorsunuz... en iyi yöntem o öğrencinin babası ile görüşmek. mektubun içeriğini bir erkeğe söylemek zor olur ama dolaylı yollardan çocuğunun uygunsuz şeyler yazdığını izah edebilirsiniz. ya da hem anne hem babasını çağırıp görüşün. ne yazıkki öğrenciler evde "melek" okulda... yani veliler hep öyle diyor kızımız7oğlumuz melek gibidir sesi çıkmaz, kafasını dersten kaldırmaz.. e okuldaki halini anlatınca evde veli bunları bildiğini öğrenciye sezdirince öğrenciler bir nebze de olsa toparlanıyor...

umarım sorunu en kısa sürede ve canınız en az sıkarak halledersiniz..

okuyup yorum yazdığınız icin cok tesekkur ederim.Konu kapandı hemde cok garip bir sekilde ama benim icin rahat degil sizlerle paylaşmak icin yazıyorum.Oncelikle evet ben tek resim ogretmeniyim yani derse girmek zorundayım.mektup elimize ulastıgında velisi cagrıldı cocugun mektubu direkt okuttuk veliye.cocuk kesinlikle redddetti.Mudur ise sözde kriminale vermis ama kriminal oyle kolay olan bir sey degil yani sorusturma vs gerkiyor.mudur soyle dedi o cocuga ait degilmis soyedigi bu.Bende konuyu kapatmak istedigini dusundum .cunku bariz yazı belli kriminale gerek yok.zaten gecen yılda bun abenzer birsey olmus konuyu kapatmıslar hatta hocalar kızmıs mudur sizde suc boyle bir sey gorunce okumadan yırtıp atmalıydınız deyip ogretmenleri azarlamıs :(( yani durum bu.mudur daha yeni mudur oldu okula once yardımcıydı baskada idareci yok.yani merkezde bir okul oldugu icin goze batsın istemiyor anlasılan.kapatma taraftarı.
Neyse ben bir sendika ile gorustum fikir aldım.ne yapabilirim diye.kriminale gerek yok siz birkac ogretmen tutanak tutun dilekcenizle beraber ilce dsiplin kuruluna gonderin dediler.ben ertesi gun soyledim mudure boyle boyle dilekce yazacagımı.Tabii tepki verince bu kadar sasırdılar.ciddiye almamıslar anlasılan.Ama ogretmenler arasında cok gruplasma var.mudurun ogrencisi olanlar var onun tarafındalar yani sozlerinden cıkmıyorlar.hatta bu cocugun dersine giren turkce ogretmeni mudurun eski ogrencisi.bir tavırlar bir tavırlar 2 kez defterini istedim cocugun gondermedi bile.3 kez soyeldigimde bozulmnus bir tavırla yuzume bile bakmadan verdi.yani o kadar tuhaf bir ortam.ogunden beri bu bayan selam bile vermiyor bana.
sonra ani cıcıs yatptıgım o gun.nedense o gun yine bir gelisme oldu.ben ve yakın birkac ogretmen arkadasımda oyle dusunuyoruz ama yapacak birsey yok.dersin bitmesine yakın sınıfın ogretmeni bir kagıtla geldi yanıma dediki. hocam bir gelisme oldu.bu ogrenci bir mektup daha yazmıs.okudum mektup soyle ama mektup onda kaldı.bana sadece okuttu.demiski ben E.... yazımı bilerek degistre degistire yazıyorum.bu konu .................... ustune kalacaktır burda sınıftaki calıskan bir kac kız ogrencinin ismi yazılı.Bu arada ben resim öğretmeni eye degil muzik ögretmeni e ye yazdım yanlıslık odlu demis.bana cok garip geldi .ama dolayısyla benim ustumden kalktı artık muzik ogretmeni muatap olsun dedim.ama bu kezde olayı soyle saptırdılar dedilerki bizce sınıftaki birkac kız yazmıs ve bu cocugun ustune atmıs olablirler dediler.Ama kesinlikle hic arastırmadılar bile oylece kaldı.belki cok abartı olacak ama .Benim ve diger 3 arkadasımında aklına gelen su oldu.acaba idare durumun iyice buyuyecegini gorunce boyle yalancı bir mekyup ortaya atıp sonrada kızlar yazmıstır ococugun ustune atmıstır deyip konuyu kapatmaya mı calıstı.yani cok muallakta kaldı konu kapandımı kapandı cunku kimse birsey yapmadı ne gunlere kaldık ve kalacagız topluma cahil sapık bircok insan yetisiyor kimsenin haberi yok gidisattan.Bir egitimci olarak gordugum tablo bu.

ben bir eğitimci adayıyım acıkçası bunları okurken ürküyorum.allah yardımcımız olsun diyor diyecek başka söz bulamıyorum.

olaya biraz geç cevap yazacağım. zaten konuyuda halletmişsiniz. ancak anladağım kadarıyla okulda bir rehber öğretmeni yok. aslında burada birde çocuk açısından bakıldığında ise 8. sınıfta olmasına rağmen cinsellikle ilgili edinmiş olduğu bu bilgiler ve bunun karşılığında tehtid etmesi. yani anlatma istediğim çocuğun aile yada çevresinde (arkadaş,akraba) bu tür davranışların normalmiş gibi davranılması söz konusu olmuş olabilir ayrıca çocuk böyle şeylere şahit olmuş olabilir. İdare öğretmen her zaman birbirne destek olmalı ve kararları beraber almalılar. ancak her okulda ne yazıkki böyle bir ilişki olmayabiliyor. tekrar geçmiş olsun. kolay gelsin

Back
X