Konu sahibi başka dünyada; hadi onu anladık.
Destek veren üyelere noluyor?
Sadece ilk konuyu okuyup yorum yapmak yerine keşke arada yazılanlara da baksanız.
Benim oğlum en akıllı, en yakışıklı, en başarılı, sınıf birincisi, okul birincisi (okulda birinci olan sınıfta zaten olur!), diyen bir zihin yapısına destek olduğunuzun farkında mısınız?
Dersin ortasında dersi bölerek çocuğunu "dersten çık, gel buraya!!" diye tribünden bağırarak çağıran, çocuğunun gelmemesine de ayrıca sinir olan bir tavra arka çıktığınızın farkında mısınız?
Başka velilerin şikayeti yokmuş, müdür ilk kez şikayet aldıklarını belirtmiş, konu sahibinin imza toplama gibi bir şansı yokmuş..!
Hırsını yine alamıyor, parlak bir fikir geliyor aklına; videoya çekip, hocayı attırmak...!
(özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan dolayı alacağı cezadan ve yasa dışı delilin muteber olmayacağından bihaber)
(çocuk zekayı anneden alır derler, sizde farklı olmuş çok şükür)
Çocuğunu bozdu diye, hocayı gizlice videoya çekip, bu delille onu ve müdürünü tazminatsız işinden etme fikrini ve tehdidini nasıl bulduğumuzu soran bir mantığı yüreklendirdiğinizin farkında mısınız?
Hocanın ne dediğini, hangi tavırla söylediğini gerçekten bilmiyoruz.
Yukarıdaki bahsi geçen bir ruh halinden tek taraflı dinliyoruz ve öğretmeni hep beraber gömdük.
Benim çocuğum çok akıllı, çok yakışıklı diye böbürlenen bir annenin anlattığı kadarını biliyoruz.
Velev ki doğru bile olsa;
Çocuğa "Sen sor diye" yayvan bir tavır takınmış hoca, eyvallah yanlış bir hareket.
Ders biter kenara çekersin hocayı, rahatsızlığını dile getirisin, hala sinirini alamadıysan; çocuğunu kurstan alır başka kursa verirsin, bu kadar basit.
Rüzgar giriyor diye kapının kapanmasını isteyen öğretmenin, bu açıklamasına hala daha "neden" diye soruyorsa, çocuk sanıldığı kadar zeki değil demek ki..!
Kaldı ki, çocuk bundan alınmamış, kimse gülmemiş, rezil olmamış, mahcup hissetmemiş kendini, özgüven yıkılmasın, sözden alınan sadece veli, sınıfta ve çocukta bir sıkıntı yok!
Öğretmenin sınıfa kurduğu otoriteyi kimsenin saygısızca yıkmaya hakkı yok.
Tüm öğrencilerin içinde dersi bölerek çocuğunu bağırarak dersten kimsenin çıkarmaya hakkı yok.
O tavırdan sonra hocanın sınıfa sözünü geçirmesi zorlaşır.
İyi ya, herkes derse ve ders düzenine, hocaya müdahale etsin, bölsün, ne ala eğitim...!
Çok açık anlaşılıyor ki, konu sahibinin dersin ortasında bağırarak çocuğunu dersten çıkarmasının altında yatan neden, çocuğunun kendini kötü hissetmesi ya da onu korumak değil; amaç, hocaya kafa tutmak, onn otoritesini sarsmak, çocuğunun intikamını almak için hocayı çocukların içinde bozmak.
İki büyüğün ego sahasına çocuklar alet olmuş.
Hanımefendi en akıllı, en başarılı, en saygılı, en yakışıklı, en olgun, en en en.... çocuğunuzun hiçbir okula/öğretmene ihtiyacı yok, herşeyi kendi kendine öğrenebilir, eksik kalan yeri de siz tamamlarsınız, göndermeyin okula kursa vs yerlere.
Bu hepimiz için daha iyi olacak.
Kendi çocuğunu tek sanan, en akıllı sanan, en yakışıklı sanan ebeveynler, mümkünse azalarak bitsin...!
Okudukça şaşırıyorum, videoya çekmeyi, işinden attırmayı sormuş, akıl alır gibi değil...!
Taciz mi var, dayak mı var, aşağılama mi var, çocukta psikolojik ya fiziksel darp mi var?.... İnanılır gibi değil.
Not: evet eğitim sistemi berbat,öğretmenler çok kötü ve vasıfsız, iyi öğretmen sayısı çok az ama ebeveynler de bu sistemi körüklemekte
Not2:öğretmen/eğitimci değilim.
Son yıllarda türeyen, sayısı hızla artan, "onu aldırırım evinden" tavrında olan müthiş ebeveynimizin tavrını ve bakış açısını daha iyi anlamanız için aşağıya alıyorum bazı cümleleri:
9 yaşında oğlum havuza gidiyor.13 çocuk var grupta.Öğretmen biraz agresif.Birkaç kez ''akşama kadar çalışıyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum, beni yormayın, hoop arkadaşım, alooo,'' vs gibi anlamsız ve sert sözlerine şahit oldum.En son da oğlum bir konuda neden diye sormuş ve öğretmen de alaycı bir şekilde ''sen sorasın diye !!!!! sana ne ya sus '' gibi konuştu.Bi baktım benimkine konuşuyor.Hemen oğluma seslendim ve çık dersten dedim.Oğlum gelmeyince birkaç kez tekrat ettim ve hoca müdahale edip sorun mu var dedi.Oğluma yaptığı gibi sertçe ''evet var dedim, oğlum kendisine karşı bu şekilde davaranan birinin dersinde kalamaz!!!!'' dedim.Benim dersimden çocuk alamazsınız dedi, öyle de bi alırım kiiii dedim.Dışarda konuşalım hanımefendi dedi, siz benim oğlumla meydanda konuşuyorsunuz ben niye sizinle dışarda konuşayım dedim.Ben eğitimciyim dedi, hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi dedim.Sizin karşınızda bilardo arkadaşınız yok, küçücük çocuklar var, kimse sizin egonuzla sinir harbinizle savaşamaz, ben bile tribünde strese giriyorum, işinizle ya layıkıyla yapın yada layıkıyla yapacak olanlara yer açın dedim.Bana dedi ki, gidin amirliğe şikayet edin.Sizden öğrenmeyeceğim ister amire ister bakan giderim dedim.Sonra amire gittim.Olayı anlattım.Siz burayı nasıl denetliyorsunuz dedim.O hoca hiç şikayet edilmedi dediler.Denetim için şikayet şart mı, öyle olsa sizi her gün burda tutmazlar ve şikayet üzerine gönderilirdiniz buraya dedim.Sonra da ''sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız'' dedim.
Sinirim zıpladı ya, hoca bozuntusu sen kimsin de küçücük çocuklara böyle davranıyorsun.Son birkaç haftadır ufak tefek vardı ancak tekrar etmesi, birden fazla çocuğa yapıyor olması beni çileden çıkarttı.
Hafiften bir abarttım mı acaba diye düşündüm ama .......herhalde pek abartmadım dimi?Siz olsanız naparsınız
öyle de bi alırım kiiii...
hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi...
sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız...
herhalde pek abartmadım dimi?
(hala abartıp abartmadığı konusunda şüpheli...!)
...yani valla özellikle bu şekilde yaptım.kendisi çocuklara napıyorsa aynısını görsün.seyirci tribününden tepki beklemiyordu. şaşırdı....bi daha da yapacağını sanmam
Özellikle bu şekilde yaptım...
ben oğluma ''sana böyle davranan birinin dersinde kalmamalsın çık'' dedim....kısmen katılıyorum ama kasten yaptım yalan yok....ya bizim bir ilkokul öğretmenimiz var onun da bazen sert tavırları vardır, olur ama 4 yıldır hiçböyle şeyler görmedik.ceza da verir. v.s....ama gerçekten eğitim amaçlı yapıyor, egodan yapmıyor....anne anlar
Kasten yaptım, yalan yok...
saçmalama allahaşkına ya....iişim yok da senden veya başkalarından gelecek takdire mi ihtiyacım var.....farklı bakış açıları arıyorum.boş boş konuşmayın.hemen de yaftayı yapıştırdınız ha....sanki gerçek hayatta kimse yok egomu tatmin etcek.!!! sana ne egomdan ya. meseleyle ilgili konuş. freudculuk yapma
Saçmalama ya...
Senden ya da başkalarından gelecek takdire ihtiyacım yok...
Gerçek hayatta kimse yok mi egomu tatmin edecek...
Freudculuk yapma (Freud'u bilir miydiniz)
zaten tek ders yapıyorlardı.uzun süre kalmıyorlardı.13 çocuk var. sıkılacak yada dikkat g erektiren bir ortam yoktu
dikkat sorunu yada dağılması gibi bir şey yok.agresiflik hiç yok.okulda da herkes tarafından çok sevilen, pekçok öğretmenin ismiyle hitap ettiği biri.bakarım bi öğretmen sarılmış, diğeri elinden tutmuş yürüyor, öteki öpüyor v.s. herkes tanır yani.hem yakışıklı, hem sempatik hem sınıf hem de okul birincisi bir çocuk.
Okulda herkesçe sevilen...
Pek çok öğretmenin ismiyle hitap ettiği... (etmeyen öğretmenleri de videoya çekin, sizin supersonic çocuğunuza nasıl ismiyle hitap etmezler!)
Herkes tanır...
Hem yakışıklı... (Bu kısım çok önemli; özgüvenli, dürüst, yardımsever, alçakgönüllü, kaybetmeyi ve başarısızlığı bilen, vicdanlı olup olmamış konumuz değil, ama yakışıklı...!)
Hem sınıf hem okul birincisi....
Not3: Benim tepkim ve eleştirim de sert ve fazla olabilir, farkındayım ama Allah aşkına destek veren arkadaşlar, konu sahibinin tavrı, bakış açısı ve egosu normal mi?
Not4: Öğretmenin söylediğinden dolayı çocuk alınmamış, rencide olmamış, rezil olmamış, dalga geçilme hissi yaşamamış; aksine annesinin tribünlerden 2 kez bağırmasına rağmen dersten ayrılmamış.
Muhtemelen asıl bu tavırdan dolayı çocuk utanmış.
İnşallah, özgüveni yıkılmaz, hayat boyu her başı dara düştüğünde ortalığı kasıp kavuracak annesinin yanında olmayacağını bilir.
Gerçi yakışıklıymış, bu başarısızlıkları yaşamaz.
Not Son: Öğretmenin, "alooo", "şştt" li konuşması, "sen sor diye" üslup takınması ve en önemlisi velinin düştüğü hataya düşüp egosuna sahip çıkmayıp olayı kişiselleştierek öğrenciler önünde tartışması kabul edilebilir bir şey değil. Öğretmen, pedagojik yönden ve iletişim açısından eksik biriymiş. Daha makul ve olgun davranıp, veliyi utandırabilirdi.