Öğretmene iyi mi yaptım

Basarinizi tebrik ediyorum.
Bebeginizi de saglikla kucaginiza alin inşallah.
Bahsettiginiz ogretmenle konu da gecen ogretmenin tavirlari cok farkli iste ben de bunu soyluyorum.
tesekkur ederım :)
evet , ordakı ogretmen guven kazanmak, velıye gerekırse acıklama yapmak yerıne daha da diklenmıs.
konu sahıbıde tartısarak sıkayet ettıgı ogretmen gıbı gorunmus.
bu konuda hemfıkırız sanırım

sadece ben su konuda hassasım, bazı ogretmenler bazı doktorlar gıbı gore gore usanıyor sabrı tukenıyor sanırım . cocuklar ogretmenlerını ornek alır, o konusma tarzı zaten bı cocugun ogretmene saygı duyması ıcın yeterlı degıl.
bızım ogretmenımız hasta oldu mu yorgun oldu mu neden dıye etrafında dolanır ,meyve suyu alırdık :D ıyılessın dıye...
neden sorusuna bıle , sırf bu soruya verdıgı cevap bıle ogretmenın tavrını acık edıyor aslında :)

en guzelı tavrından rahatsız oldugun ogretmenle ıletısım kuramıyorsan dıger velılerınde gorusunu alarak gerekırse ımza toplayarak sıkayet etmek, tartısma tartısmayı doguruyor cunku.

tesekkur ederım :)
evet , ordakı ogretmen guven kazanmak, velıye gerekırse acıklama yapmak yerıne daha da diklenmıs.
konu sahıbıde tartısarak sıkayet ettıgı ogretmen gıbı gorunmus.
bu konuda hemfıkırız sanırım

sadece ben su konuda hassasım, bazı ogretmenler bazı doktorlar gıbı gore gore usanıyor sabrı tukenıyor sanırım . cocuklar ogretmenlerını ornek alır, o konusma tarzı zaten bı cocugun ogretmene saygı duyması ıcın yeterlı degıl.
bızım ogretmenımız hasta oldu mu yorgun oldu mu neden dıye etrafında dolanır ,meyve suyu alırdık :KK70: ıyılessın dıye...
neden sorusuna bıle , sırf bu soruya verdıgı cevap bıle ogretmenın tavrını acık edıyor aslında :)

en guzelı tavrından rahatsız oldugun ogretmenle ıletısım kuramıyorsan dıger velılerınde gorusunu alarak gerekırse ımza toplayarak sıkayet etmek, tartısma tartısmayı doguruyor cunku.

Mesleginiz ne bilmiyorum. biz makinayla ugrasmiyoruz ya da bi masanın basinda kagitla bilgisayarla.
Biz en az 20 birbirinden farkli ailede yetismis cocuk ve yine birbirinden farkli sosyo kulturel 40 tane ebeveynle ugrasiyoruz yukarda bi arkadasin yazdigi gibi herkesin beklentisi farkli ve herkes o sinifta bir tek onun cocugu varmis gibi davranıyor. Herkes icin cocugu en özel kabul benim de coocugum benim icin cok kiymetli ama karsinizdakinin de insan oldugunu unutmamalisiniz.
Bu olayi ben yasasaydim dersin bitmesini bekler ogretmenle cocugumun ve diger velilerin olmadigi bi yerde konusurdum. Rahatsiz oldugumu dile getirirdim. Ha olmadi değişmedi kimsenin ekmegiyle oynamam cocugumun sinifini degistirirdim.
Veli buradaki tavriyla hic bir sey elde etmedi aslinda zarara ugradi.
Sizin de yazdiginiz imza toplarim sikayet ederim tutumunu da dogru bulmuyorum. Allah bizleri düşünceli velilerle sizleri de istediginiz her seyi yaptirabileceginiz ogretmenlerle karsilastirsin baska bi sey söyleyemiyorum. :KK54:
Iyi geceler.

ama dışardan hava giren bir yer yok.kapı bahçeye bir yere filan açılmıyor ki....o kapıdan rüzgar gelemez diye düşünmüş.
hoca sadece ağzıyla konuşmuyo diyorum. ağzını burnunu yamultarak, alaycı gülerek cevapladı diyorum.anlatamıyor muyum

ben de yukarıda oğlunuzun soruş tavrını da sormuştum daha önce zira o sorunun da soruluşu var soruluşu var

ağzını yaya nedennnn diye sordu ise adam da tepki vermiştir

bir de sordunuz cevaplıyoruz bizi neden azarlıyorsunuz ben tavrınızın uygun olmadığını düşünüyor ama siz alkışlayanlar ile aynen öyle diye karşılıklı onaylayın birbirinizi

şimdi burda ogretmenlerın alınacagı bırsey yok,kımse herkes aynı demıyor...
su bı gercek kı zamane ogretmenlerı gercekden fazla tahammulsuz...
parasını verınce satın almıssın gıbı davranmamıssın, sadece senın evladına degıl baska cocuklara da bu cıkısını gormussun, ogretmen orda toparlamak ıcın cocuklarla aramdakı samımıyetden boyle aramızdakı ıletısım bu , bu benım ısım lutfen bana guvenın dıyebılırdı bunun yerıne diklenmıs daha da.
ben cocukken benım zekamdan dusuk !!! zekada bı ogretmen yuzunden neler yasadım.

ha ben olsam o hocayla tartısmak yerıne dırek sıkayet eder velılerden ımza toplar onu ordan gonderırdım.tartısarak ondan farklı gorunmezsınız, kendısıde cocuklar gıbı azarlanarak mahcup durumuna dustugunu sanmam yuzsuzluk yapmıs cunku bellıkı utanması yok bosuna abartmıs , tartısmıs olmussunuz.

Sizin, ogretmeni gectim insanlara pek tahammullu oldugunuz soylenemez.Imza toplattirir attirirdim ne yahu ? Napmis bu ogretmen bu kadar taciz mi etmis,darp mi etmis te isinden ederdim diye akil veriyorsunuz.iletisimsizligindwn dem vurmussunuz kendi fikrinize bir donun bakin.
Insanlar bir tuhaf cidden tuhaf !

Siz boyle dedikce bu cocuklar daha cok simarir ve ogretmeni dinlemez zaten baktigimda cocuklarda o kadar cok veliye guvenme var ki ve bu dogru degil bence umarim bu dusuncelerinizi cocugunuzun yaninda yuksek sesle dile getirmiyorsunuzdur... Eger boyleyse ileride size asiliginden dolayi cok cekersiniz ve beni hatirlarsiniz umarim...
Yok çocuğun yanında tabiki demiyorum ama çocuğa het höt diyenlere karşıyım sevgiyle yaklasacaksin

Sizin, ogretmeni gectim insanlara pek tahammullu oldugunuz soylenemez.Imza toplattirir attirirdim ne yahu ? Napmis bu ogretmen bu kadar taciz mi etmis,darp mi etmis te isinden ederdim diye akil veriyorsunuz.iletisimsizligindwn dem vurmussunuz kendi fikrinize bir donun bakin.
anlıyorum...
bu konusma tarzındakı bı hanımla ıletısım kuramayacagım kesın :)
ufak bı dıpnotcuk: ımza toplattırır attırırdım! demedım
gerekırse velılerınde gorusunu alır ımza toplar gonderırdım dedım :)
ıkımızın uslubu arasındakı fark daglar kadar
dusuncenız ıcın tesekkurler.

Çok çok çoj abartmışsınız.Yüzme aşırı derecede disiplin isteyen bir spordur o yüzden çocuk kaç yaşında olursa olsun hocalar sert davranır zaten.7 sene yüzme kursuna gittim 6-13 yaş arası tüm hocalarım da birbirinden sertti bağırırdî ama normalde gayet tatlı insanlardı.Spor hocalarında bu olay vardır disiplini sağlamak sporcu disiplini denen şeyi çocuklara aşılamak için de olmak zorunda.Çok çirkin bir tepki vermişsiniz.

Madem çocuklarla İlgileneceksin, onların davranışlarına da saygıyla ve ilgiyle yaklaşman gerek. Hiç abartmamışsınız. Benim kızımın da öyle bir yüzme hocası vardı. Sizin çocuğunuzun yaşındayken tek sıkıntı çıkmadı ama büyüdükçe hocadan nefret ettiği. Zamanla hevesi kaçtı ve bıraktık. İlerisi için zararlı olabilir böyle bir hocayla çalışmak.

bu arada yazdıgımı sanarak unutmusum ıkı kez yorumunuzu alıntılamak zorunda kaldım kusura bakmayın :)
sunuda belırtmek ıstedım belkı ben ıfade edememısımdır , sızın okudugunuzu anlamadıgınızı ıma etmıyorum yanlıs anlamayın;
gerekırse velılerın gorusunu alır ımza toplardım dememın nedenı sadece benım cocugumamı boyle, herkes benım gıbı mı dusunuyor, bu durumdan sıkayetcı olan kac kısı anlardım. kımseye sılah zoruyla ımza verdırılmıyor. herkes ımzaverırse demekkı ogretmende sıkıntı var.
bu kısının ekmegıyle oynamak degıl,bu cok komık :) bı sıkayetle hocayı okuldan atacak degıller, eger ortada ogretmenın yanlısı varsa duzeltmesı ve bızden sonra gelecek ogrencılerın de ıyılıgı ıcın onemlı bırsey.
apartmanda sıkıntılı komsu ıcın, memnun olmadıgın apartman yonetıcısı ıcın, ısını ıyı yapmayan mudur ıcınde yapılan bı ıslemdır bu :)
bı akıl vermedım ,eger akıl vermekse o akılı: hocayla tartısarak sıkayet ettıgınız ogretmen gıbı gorunmussunuz dedım bundan ogretmenle o anda tartısmaması gerektıgı aklını alabılır :) bakıs acısı onemlı...
kımı velı ogretmenıne etı senın kemıgı benım der; kımısı hocam benım cocugum duygusal lutfen dıkkat edın der...
ben konu sahıbıne de ogretmenede hak vermedım .
bana gore bazı (bazı) ogretmenler hata yapıyor dedım
ustune alınan bıkac kısı oldu :)

Mesleginiz ne bilmiyorum. biz makinayla ugrasmiyoruz ya da bi masanın basinda kagitla bilgisayarla.
Biz en az 20 birbirinden farkli ailede yetismis cocuk ve yine birbirinden farkli sosyo kulturel 40 tane ebeveynle ugrasiyoruz yukarda bi arkadasin yazdigi gibi herkesin beklentisi farkli ve herkes o sinifta bir tek onun cocugu varmis gibi davranıyor. Herkes icin cocugu en özel kabul benim de coocugum benim icin cok kiymetli ama karsinizdakinin de insan oldugunu unutmamalisiniz.
Bu olayi ben yasasaydim dersin bitmesini bekler ogretmenle cocugumun ve diger velilerin olmadigi bi yerde konusurdum. Rahatsiz oldugumu dile getirirdim. Ha olmadi değişmedi kimsenin ekmegiyle oynamam cocugumun sinifini degistirirdim.
Veli buradaki tavriyla hic bir sey elde etmedi aslinda zarara ugradi.
Sizin de yazdiginiz imza toplarim sikayet ederim tutumunu da dogru bulmuyorum. Allah bizleri düşünceli velilerle sizleri de istediginiz her seyi yaptirabileceginiz ogretmenlerle karsilastirsin baska bi sey söyleyemiyorum. :KK54:
Iyi geceler.
Agziniza saglik.Son donem ogrenci ve veli profili inanilmaz..Allah bize bol bol sabir versin

:KK70:
anladıgım kadarıyla konuyu kendı ustune alınan ogretmenlerın hepsı ogrencısıne sureklı sert cıkısıyor :)
fazla kişisellestırdıler cunku :KK66:
daha da enteresan olanı farklı goruste olanlara karsı takındıkları uslup :) ne kadar agresıf , hırcın...
ben sımdı sunu dusundum nıyeyse, bızlerde ınsanız makına degılız dıyen ogretmenler sinirlenınce ogrencısını dovebılır ozaman nıhayetınde ınsan yanı dımı ... cıgrından cıkmıs olabılır
hatta tebesırı ogrencının kafasına fırlatabılır
anlayamadıgı derstde sus zekasız da dıyebılır netıcede o ogrencıler cok hırcın ogretmenın sabrı kalmamıstır o ogretmen makına degıl ınsan :)

evet arkadaslar aynen oyle ogretmenler makına degıl ınsan, o cocuklarda yetısmeye gelısmeye calısan, kımbılır nasıl aılelerde yetısen ve yetıstırılmesı gelıstırılmesı gereken cocuklar.
pedagoglar napsın ?

ofkeyı kontrol edıp sakınce farklı gorustekı kısıye tahammul edemeyen kısının bı cocukla basa cıkabılmesını hayretle karsılarım :) bızım zamanımızda ımkanlar okadar dardı sınıfta 40 kısıydık, her cesıt aılenın her cesıt cocugu vardı bu yasıma kadar 50 tane hocam olmustur
bu 50 hocadan sadece 20 tanesı ıcın allah razı olsun hakkını odeyemem dıyorsam gerıye kalan o 30 hoca dusunsun :) arkadaslarla bı araya geldıgımızde hala kınadıgımız ogretmenlerımız de var, cok severdık ne ıyı hocaydı dedıklerımızde :) hangısı olacagınız sızın elınızde
o sevmedıgımız hocalarda aynı ımkanda ogretmenımızdı, sevdıklerımızde :)

ısrarla konu sahıbınıde o bahsı gecen ogretmenıde haklı bulmadıgımı ıkısıde hatalı dememe ragmen, ve malesef sorunlu ogretmenlerde var bunuda atlamayalım notuma karsılık konuyu anlamayıp bırbırıni şakşaklamak yerıne, keske daha objektıf dusunebılseler...

:KK70:
anladıgım kadarıyla konuyu kendı ustune alınan ogretmenlerın hepsı ogrencısıne sureklı sert cıkısıyor :)
fazla kişisellestırdıler cunku :KK66:
daha da enteresan olanı farklı goruste olanlara karsı takındıkları uslup :) ne kadar agresıf , hırcın...
ben sımdı sunu dusundum nıyeyse, bızlerde ınsanız makına degılız dıyen ogretmenler sinirlenınce ogrencısını dovebılır ozaman nıhayetınde ınsan yanı dımı ... cıgrından cıkmıs olabılır
hatta tebesırı ogrencının kafasına fırlatabılır
anlayamadıgı derstde sus zekasız da dıyebılır netıcede o ogrencıler cok hırcın ogretmenın sabrı kalmamıstır o ogretmen makına degıl ınsan :)

evet arkadaslar aynen oyle ogretmenler makına degıl ınsan, o cocuklarda yetısmeye gelısmeye calısan, kımbılır nasıl aılelerde yetısen ve yetıstırılmesı gelıstırılmesı gereken cocuklar.
pedagoglar napsın ?

ofkeyı kontrol edıp sakınce farklı gorustekı kısıye tahammul edemeyen kısının bı cocukla basa cıkabılmesını hayretle karsılarım :) bızım zamanımızda ımkanlar okadar dardı sınıfta 40 kısıydık, her cesıt aılenın her cesıt cocugu vardı bu yasıma kadar 50 tane hocam olmustur
bu 50 hocadan sadece 20 tanesı ıcın allah razı olsun hakkını odeyemem dıyorsam gerıye kalan o 30 hoca dusunsun :) arkadaslarla bı araya geldıgımızde hala kınadıgımız ogretmenlerımız de var, cok severdık ne ıyı hocaydı dedıklerımızde :) hangısı olacagınız sızın elınızde
o sevmedıgımız hocalarda aynı ımkanda ogretmenımızdı, sevdıklerımızde :)

ısrarla konu sahıbınıde o bahsı gecen ogretmenıde haklı bulmadıgımı ıkısıde hatalı dememe ragmen, ve malesef sorunlu ogretmenlerde var bunuda atlamayalım notuma karsılık konuyu anlamayıp bırbırıni şakşaklamak yerıne, keske daha objektıf dusunebılseler...

Siz de agresifsiniz. Yazdiginiz yorumlari okudum, siz niye bu kadar bu konuya takildiniz anlayamadim. Burada yazilanlar tahammulsuzluk degil konu sahibesinin yaptigi her yonden cok cirkin. Medeni kosullarda boyle ogretmeni tum sinifta azarlamaya calisarak halledilmez bu durum. Uslubundan hosnut degilseniz ders cikisi ogretmen bey/ ogretmen hanim vs diye bir konusma yapilir. Konu sahibesi medeniyetten cok uzak bir tutum takinmis. Gelmis burada da bakin bakin ne yaptim demeye calismis ama forumda yorumlar pek istedigi yonde gitmemis.

Ogretmen degilim hukukcuyum, ama hayatimda ilk kez bir meslek grubuna sabir dileyecegim. Vallahi ogretmen arkadaslar isiniz cok zor, Allah yardimciniz olsun. Boyle velilerden korusun sizi. Insanlarin ekmegiyle oynamak bu kadar basit hale gelmism ben velilerle konusurum attirim işten ne var ki minvalinde yorumlar siralanmis. Allah kolaylik versiz isini hakkiyla yapan tum ogretmenlere. Ben konudaki ogretmenin de abartildigini dusunuyorum, ogrenmen ruzgar geliyor kapiyi kapatin demis. Konu sahibesi bu kadar duyarliysaniz is sizin cocugunuza gelmeden once bir ders cikisi hoca ile usulunce konusurdunuz.

Konu sahibi başka dünyada; hadi onu anladık.

Destek veren üyelere noluyor?

Sadece ilk konuyu okuyup yorum yapmak yerine keşke arada yazılanlara da baksanız.

Benim oğlum en akıllı, en yakışıklı, en başarılı, sınıf birincisi, okul birincisi (okulda birinci olan sınıfta zaten olur!), diyen bir zihin yapısına destek olduğunuzun farkında mısınız?

Dersin ortasında dersi bölerek çocuğunu "dersten çık, gel buraya!!" diye tribünden bağırarak çağıran, çocuğunun gelmemesine de ayrıca sinir olan bir tavra arka çıktığınızın farkında mısınız?

Başka velilerin şikayeti yokmuş, müdür ilk kez şikayet aldıklarını belirtmiş, konu sahibinin imza toplama gibi bir şansı yokmuş..!

Hırsını yine alamıyor, parlak bir fikir geliyor aklına; videoya çekip, hocayı attırmak...!

(özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan dolayı alacağı cezadan ve yasa dışı delilin muteber olmayacağından bihaber)

(çocuk zekayı anneden alır derler, sizde farklı olmuş çok şükür)

Çocuğunu bozdu diye, hocayı gizlice videoya çekip, bu delille onu ve müdürünü tazminatsız işinden etme fikrini ve tehdidini nasıl bulduğumuzu soran bir mantığı yüreklendirdiğinizin farkında mısınız?

Hocanın ne dediğini, hangi tavırla söylediğini gerçekten bilmiyoruz.

Yukarıdaki bahsi geçen bir ruh halinden tek taraflı dinliyoruz ve öğretmeni hep beraber gömdük.

Benim çocuğum çok akıllı, çok yakışıklı diye böbürlenen bir annenin anlattığı kadarını biliyoruz.

Velev ki doğru bile olsa;

Çocuğa "Sen sor diye" yayvan bir tavır takınmış hoca, eyvallah yanlış bir hareket.

Ders biter kenara çekersin hocayı, rahatsızlığını dile getirisin, hala sinirini alamadıysan; çocuğunu kurstan alır başka kursa verirsin, bu kadar basit.

Rüzgar giriyor diye kapının kapanmasını isteyen öğretmenin, bu açıklamasına hala daha "neden" diye soruyorsa, çocuk sanıldığı kadar zeki değil demek ki..!

Kaldı ki, çocuk bundan alınmamış, kimse gülmemiş, rezil olmamış, mahcup hissetmemiş kendini, özgüven yıkılmasın, sözden alınan sadece veli, sınıfta ve çocukta bir sıkıntı yok!

Öğretmenin sınıfa kurduğu otoriteyi kimsenin saygısızca yıkmaya hakkı yok.

Tüm öğrencilerin içinde dersi bölerek çocuğunu bağırarak dersten kimsenin çıkarmaya hakkı yok.

O tavırdan sonra hocanın sınıfa sözünü geçirmesi zorlaşır.

İyi ya, herkes derse ve ders düzenine, hocaya müdahale etsin, bölsün, ne ala eğitim...!

Çok açık anlaşılıyor ki, konu sahibinin dersin ortasında bağırarak çocuğunu dersten çıkarmasının altında yatan neden, çocuğunun kendini kötü hissetmesi ya da onu korumak değil; amaç, hocaya kafa tutmak, onn otoritesini sarsmak, çocuğunun intikamını almak için hocayı çocukların içinde bozmak.

İki büyüğün ego sahasına çocuklar alet olmuş.

Hanımefendi en akıllı, en başarılı, en saygılı, en yakışıklı, en olgun, en en en.... çocuğunuzun hiçbir okula/öğretmene ihtiyacı yok, herşeyi kendi kendine öğrenebilir, eksik kalan yeri de siz tamamlarsınız, göndermeyin okula kursa vs yerlere.

Bu hepimiz için daha iyi olacak.

Kendi çocuğunu tek sanan, en akıllı sanan, en yakışıklı sanan ebeveynler, mümkünse azalarak bitsin...!

Okudukça şaşırıyorum, videoya çekmeyi, işinden attırmayı sormuş, akıl alır gibi değil...!

Taciz mi var, dayak mı var, aşağılama mi var, çocukta psikolojik ya fiziksel darp mi var?.... İnanılır gibi değil.

Not: evet eğitim sistemi berbat,öğretmenler çok kötü ve vasıfsız, iyi öğretmen sayısı çok az ama ebeveynler de bu sistemi körüklemekte

Not2:öğretmen/eğitimci değilim.

Son yıllarda türeyen, sayısı hızla artan, "onu aldırırım evinden" tavrında olan müthiş ebeveynimizin tavrını ve bakış açısını daha iyi anlamanız için aşağıya alıyorum bazı cümleleri:

9 yaşında oğlum havuza gidiyor.13 çocuk var grupta.Öğretmen biraz agresif.Birkaç kez ''akşama kadar çalışıyorum, yoruluyorum, sinirleniyorum, beni yormayın, hoop arkadaşım, alooo,'' vs gibi anlamsız ve sert sözlerine şahit oldum.En son da oğlum bir konuda neden diye sormuş ve öğretmen de alaycı bir şekilde ''sen sorasın diye !!!!! sana ne ya sus '' gibi konuştu.Bi baktım benimkine konuşuyor.Hemen oğluma seslendim ve çık dersten dedim.Oğlum gelmeyince birkaç kez tekrat ettim ve hoca müdahale edip sorun mu var dedi.Oğluma yaptığı gibi sertçe ''evet var dedim, oğlum kendisine karşı bu şekilde davaranan birinin dersinde kalamaz!!!!'' dedim.Benim dersimden çocuk alamazsınız dedi, öyle de bi alırım kiiii dedim.Dışarda konuşalım hanımefendi dedi, siz benim oğlumla meydanda konuşuyorsunuz ben niye sizinle dışarda konuşayım dedim.Ben eğitimciyim dedi, hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi dedim.Sizin karşınızda bilardo arkadaşınız yok, küçücük çocuklar var, kimse sizin egonuzla sinir harbinizle savaşamaz, ben bile tribünde strese giriyorum, işinizle ya layıkıyla yapın yada layıkıyla yapacak olanlara yer açın dedim.Bana dedi ki, gidin amirliğe şikayet edin.Sizden öğrenmeyeceğim ister amire ister bakan giderim dedim.Sonra amire gittim.Olayı anlattım.Siz burayı nasıl denetliyorsunuz dedim.O hoca hiç şikayet edilmedi dediler.Denetim için şikayet şart mı, öyle olsa sizi her gün burda tutmazlar ve şikayet üzerine gönderilirdiniz buraya dedim.Sonra da ''sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız'' dedim.

Sinirim zıpladı ya, hoca bozuntusu sen kimsin de küçücük çocuklara böyle davranıyorsun.Son birkaç haftadır ufak tefek vardı ancak tekrar etmesi, birden fazla çocuğa yapıyor olması beni çileden çıkarttı.

Hafiften bir abarttım mı acaba diye düşündüm ama .......herhalde pek abartmadım dimi?Siz olsanız naparsınız

öyle de bi alırım kiiii...

hiç de eğitilmiş gibi durmuyorsunuz gayet de terbiyesizsiniz, bu sizin eğitilmiş haliniz mi...

sözlü şikayetimi iletiyorum, tekrarı halindde gerekli video kaydını yapıp hem internette yayarım hem de o hocayla beraber sizi de şikayet ederim.tazminatsız atılırsınız...

herhalde pek abartmadım dimi?
(hala abartıp abartmadığı konusunda şüpheli...!)

...yani valla özellikle bu şekilde yaptım.kendisi çocuklara napıyorsa aynısını görsün.seyirci tribününden tepki beklemiyordu. şaşırdı....bi daha da yapacağını sanmam

Özellikle bu şekilde yaptım...

ben oğluma ''sana böyle davranan birinin dersinde kalmamalsın çık'' dedim....kısmen katılıyorum ama kasten yaptım yalan yok....ya bizim bir ilkokul öğretmenimiz var onun da bazen sert tavırları vardır, olur ama 4 yıldır hiçböyle şeyler görmedik.ceza da verir. v.s....ama gerçekten eğitim amaçlı yapıyor, egodan yapmıyor....anne anlar

Kasten yaptım, yalan yok...

saçmalama allahaşkına ya....iişim yok da senden veya başkalarından gelecek takdire mi ihtiyacım var.....farklı bakış açıları arıyorum.boş boş konuşmayın.hemen de yaftayı yapıştırdınız ha....sanki gerçek hayatta kimse yok egomu tatmin etcek.!!! sana ne egomdan ya. meseleyle ilgili konuş. freudculuk yapma

Saçmalama ya...
Senden ya da başkalarından gelecek takdire ihtiyacım yok...
Gerçek hayatta kimse yok mi egomu tatmin edecek...
Freudculuk yapma (Freud'u bilir miydiniz)

zaten tek ders yapıyorlardı.uzun süre kalmıyorlardı.13 çocuk var. sıkılacak yada dikkat g erektiren bir ortam yoktu

dikkat sorunu yada dağılması gibi bir şey yok.agresiflik hiç yok.okulda da herkes tarafından çok sevilen, pekçok öğretmenin ismiyle hitap ettiği biri.bakarım bi öğretmen sarılmış, diğeri elinden tutmuş yürüyor, öteki öpüyor v.s. herkes tanır yani.hem yakışıklı, hem sempatik hem sınıf hem de okul birincisi bir çocuk.

Okulda herkesçe sevilen...
Pek çok öğretmenin ismiyle hitap ettiği... (etmeyen öğretmenleri de videoya çekin, sizin supersonic çocuğunuza nasıl ismiyle hitap etmezler!)
Herkes tanır...
Hem yakışıklı... (Bu kısım çok önemli; özgüvenli, dürüst, yardımsever, alçakgönüllü, kaybetmeyi ve başarısızlığı bilen, vicdanlı olup olmamış konumuz değil, ama yakışıklı...!)
Hem sınıf hem okul birincisi....

Not3: Benim tepkim ve eleştirim de sert ve fazla olabilir, farkındayım ama Allah aşkına destek veren arkadaşlar, konu sahibinin tavrı, bakış açısı ve egosu normal mi?

Not4: Öğretmenin söylediğinden dolayı çocuk alınmamış, rencide olmamış, rezil olmamış, dalga geçilme hissi yaşamamış; aksine annesinin tribünlerden 2 kez bağırmasına rağmen dersten ayrılmamış.
Muhtemelen asıl bu tavırdan dolayı çocuk utanmış.
İnşallah, özgüveni yıkılmaz, hayat boyu her başı dara düştüğünde ortalığı kasıp kavuracak annesinin yanında olmayacağını bilir.
Gerçi yakışıklıymış, bu başarısızlıkları yaşamaz.

Not Son: Öğretmenin, "alooo", "şştt" li konuşması, "sen sor diye" üslup takınması ve en önemlisi velinin düştüğü hataya düşüp egosuna sahip çıkmayıp olayı kişiselleştierek öğrenciler önünde tartışması kabul edilebilir bir şey değil. Öğretmen, pedagojik yönden ve iletişim açısından eksik biriymiş. Daha makul ve olgun davranıp, veliyi utandırabilirdi.

Evde bir tane cocukla basedemeyen cok sabirli velilerimizin ogretmenlerden beklentileri inanilmaz..cocugu beslenmesini yemedigi icin gelip ogretmeni tehdit eden mi aramazsin ya da cocugu odevini yapmiyor diye gelip ogretmeni ilgisizlikle suclayan mi..Koca okulu sikayet hattini arayip odev verilmiyor bu okulda diye sikayet edeni mi ararsin..Odev veriyor diye cocugu okula gelmek istemeyen velilerin sikayeti mi of ki ne of..Bilet aliyorum olur da yilbasi ikramiyesi vurursa bu meslegi birakicam:KK45:

Siz de agresifsiniz. Yazdiginiz yorumlari okudum, siz niye bu kadar bu konuya takildiniz anlayamadim. Burada yazilanlar tahammulsuzluk degil konu sahibesinin yaptigi her yonden cok cirkin. Medeni kosullarda boyle ogretmeni tum sinifta azarlamaya calisarak halledilmez bu durum. Uslubundan hosnut degilseniz ders cikisi ogretmen bey/ ogretmen hanim vs diye bir konusma yapilir. Konu sahibesi medeniyetten cok uzak bir tutum takinmis. Gelmis burada da bakin bakin ne yaptim demeye calismis ama forumda yorumlar pek istedigi yonde gitmemis.

Ogretmen degilim hukukcuyum, ama hayatimda ilk kez bir meslek grubuna sabir dileyecegim. Vallahi ogretmen arkadaslar isiniz cok zor, Allah yardimciniz olsun. Boyle velilerden korusun sizi. Insanlarin ekmegiyle oynamak bu kadar basit hale gelmism ben velilerle konusurum attirim işten ne var ki minvalinde yorumlar siralanmis. Allah kolaylik versiz isini hakkiyla yapan tum ogretmenlere. Ben konudaki ogretmenin de abartildigini dusunuyorum, ogrenmen ruzgar geliyor kapiyi kapatin demis. Konu sahibesi bu kadar duyarliysaniz is sizin cocugunuza gelmeden once bir ders cikisi hoca ile usulunce konusurdunuz.
yanlıs anlasılmıyım dıye gulumseme ısaretlerı koymam mı benı agresıf yaptı
yoksa bana dırek tahammulsuzsun dıye sadece 1 mesajımdan cıkarım yapmıs arkadasımıza dusuncesı ıcın tesekkur etmemmı benı agresıf yaptı :)
benı agresıf yapan nedır soylersenız kendımı o konuda törpulemek ısterım
konuya nıye takıldıgımı hemen belırtım; arkadasın bana yaptıgı yorumu alıntılayıp cok dogru soylemıssın agzına saglık şakşakşak durumu benı kendımı dogru ıfade etmem gerektıgı hıssıyatına ulastırdı :)
kısısel olarak kımseye bırsey demedım ama bakın benı sız alıntılayıp bana dırek sızde agresıfsınız dedınız halbukı ben sıze agresıfsınız demedım bıle :)
ben konu sahıbıs ıcın ders sonunda konusmalıydınız dusuncenızde hemfıkırım sızınle zaten
daha oncekı yorumlarımdada dedıgım gıbı konu sahıbısı ogretmene oyle yaparak elestırdıgı ogretmenden farkı kalmamıs abartmıs bulunmus
bıkac kerede ogretmenın bu hırcın tavrını gormus bende bunun uzerıne tartısma tartısmayı cagırır ben sızın yerınızde olsam dıger velılerınde gorusunu alarak gerekırse ımza toplardım dedım zıra bunu dememın nedenıde belkı benden baska rahatsız olan yoktur ? belkı bu benı sakınlestırırdı
buna karsılık dırek
:) bızde ınsanız makına degılız dıye dırek taşa tutuldum :)
sımdı sız olsanız ne dusunursunuz :)

Bir de bu öğretmen esasında öğretmen bile olmayabilir . Çok iyi yüzme biliyordur sertifikası vardır vs. Kurs hocası olmuştur. Sonuçta çocuklarımızı gönderdiğimiz bale spor vs kurslarındakiler o işi iyi yapan insanlar pedagojik eğitimi olmayabilir. Onun için özel kurslarda çalışıyor zaten

Öğretmen bir yanlış yapmış. Siz on mislini. Keşke bir hanımefendi gibi davransaydınız. Çocuğunuzu utandırmışsınız.
Hazırladığım tez gereği bazı araştırmalarım oldu. O araştırmalardan yola çıkarak diyebilirim ki o mukemmel olan çocuğunuzu, bu tavırlarınızla kaybedeceksiniz.
Bizim burda bir söz var. ANASININ ÖVDÜĞÜ ÇOCUKTAN KAÇ, ELİN ÖVDÜĞÜ ÇOCUĞU KAP diye...
Bilmem anlatabildim mi?????

Back
X