Ogretmeni kizima vurmus

Bizim öğretmen de hep bize “ ben sevmesem sizleri niye çenemi
Yorup ders anlatayım , senelerimi harcayayım “ ( sanki bunları hayır için yapıyor, maaş almıyor )
İstese üstünkörü geçebilirdi, sene sonunda da patlatırdı sözlü notlarını yüksek nota itiraz eden olmaz nasılsa.

Iyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?
Çocuk bazen uydurur. Veli, arkadaşları falan doğrulayın.
Ben barbar olacağım bu konuda. Yaşken eğilmesi gereken ağacı şiddetle yoğuruyorsa defolsun. İnsan yetiştirdiğini bilememiş. Onlarca kalbi güzel öğretmen adayı var. Kötü bi laf biliyorum ama ben gider sınıfın ortasında patlatırdım suratına öyle değil böyle dövülür diye.

Ben barbar olacağım bu konuda. Yaşken eğilmesi gereken ağacı şiddetle yoğuruyorsa defolsun. İnsan yetiştirdiğini bilememiş. Onlarca kalbi güzel öğretmen adayı var. Kötü bi laf biliyorum ama ben gider sınıfın ortasında patlatırdım suratına öyle değil böyle dövülür diye.
Ve ondan bir farkınız olmadığını herkes öğrenmiş olurdu

Öğretmenlik gibi empati yeteneği yüksek olması gereken durumlarda laftan anlayacağını pek sanmam. Mevzu çocuğum, çocuklarımızsa çarparım. Ki bi daha yapmamayı öğrensin. Ondan farkımı anlayacak, el insaf idare aksiyon alacak diye en az 30 çocuk şiddet eğilimli mi büyüsün?
Bu hafta kaçıncı konu bu? Sanki Almanya'da yaşıyoruz da idareler dayakçı evinde mutsuz hasta öğretmenlere soruşturma açıyor, devlet görevden men ediyor da ben döveyim diyorum.

Bu nedir yaaa. El kadar bebeler ne yapmış olabilir de ellerine vurmuş hepsinin. Zaten uyum sorunu varmış şimdi daha çok uzaklaşacak okuldan

Ben de sıra dayağında elimi çekmiştim az gelmişti cetvel yanımda ki arkadas vurmadınız çekti elini dedi diye tekrar vurmuştu
Hakkımı helal etmiyorum 😔

Bir öğretmen vardı kulağımıza anahtarlık takar zıplamamızı isterdi
Sonra sobanın yanında bekletirdi ceza olarak
Düşünün sıcaktan önlüğün düğmeleri eriyecek hale gelirdi
Kafamızı tahtaya vuran mı ararsınız
Sırayla tokat atan mı😔
Hepsınden nefret ediyorum

Sıra dayağı atan öğretmen gecen annemle karşılaşmış telefon numarasını vermiş beni arasın diye
Dedim ne arayacam ölse gitmem
Benim ilkokul öğretmenim iyiydi çok şükür. Eğer böyle yapsaydı ve bana telefon nosunu verseydi arar ve içimdekileri kusardım. Ne berbat öğretmen olduğunu anlardı belki de vicdan azabıyla yaşardı.

Bazı hocaların kafaları tahtaya vurması, ince sopayla sıra dayağıyla geçirmesi aklıma geldi. Ne aşağılıklarmış aslında.

Ondan farkı olurdu. Diğeri tamamen orantısız güç kullanıyor. Karşısındaki savunmasız el kadar çocuk. Kimse kimsenin çocuğuna dokunmasın. Yazık günah. Öğretmen olmuş ama insan olamamış.

Konu sahibi son durum nedir? Lütfen bizi bilgilendirir misiniz?

Ben 4.siniftayken ingilizce ogretmenimiz 4 erkegin sirtina sopayla vurup dövmüştü. Cocuklar onumde oturuyordu, kendi aralarinda birkez konuştukları icin hic uyari yapmadan aniden gelip vurmaya basladi. Kadin sevgilisinden olan bebegini aldirdigi icin asabi bozukmuş (hic çekinmeden yanimda baska birine anlatti), gücü cocuga yetmis. Ozel hayatinda mutsuz ve ofke kontrolu olmayan manyaklar guc gösterilerini cocuklar uzerinde yapiyor. Oyle vurulmaz boyle vurulur diye o ogretmene bir tane patlatsaniz insan yerine koyarlar da size ceza verirler. Ne adalet ama. Insallah cezasini bulur bu caniler

3.sınıfta öğretmenim 7leri sayamıyorum diye sınıfın ortasında bana okkalı bi tokat atmıştı sonraki eğitim hayatımı çok etkiledi bu olay…Şuan anaokulu öğretmeniyim çocuklara bağırsam anında özür diliyorum . Kesinlikle peşini bırakmayın arkadaşlarına sorun eğer doğruysa müdüre gidin müdür bi şey yapmazsa milli eğitime çıkın.Susmayın lütfen ben 28 yaşındayım ve hala travma bu benim için.

Iyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?

Neler yapılmalı bilmiyorum ama şunu yazayım 20 yıl once bütün sınıfın önünde ikili çarpma işlemini yapamadığım için öğretmenim Osmanlı tokadını yapıştırmıştı orada bana verdiği zararı hayatımda ben bile kendime veremedim belki de. Çocuk aklı iste anneme de söylemedim. Söylesem değişmezdi o dönemde yaygındı bu durum hatırlıyorum.
Sonuç; matematikten nefret eden bir akademik hayat. Topluluk önünde konuşurken heyecanlanan bir genç kadın.
Etkilenmez sanıyoruz ama etkileniyorlar peşini bırakmayın.
Velilere gerek yok siniftan 3-4farkli çocuğa sorun hepsi doğrusunu söyler.

3.sınıfta öğretmenim 7leri sayamıyorum diye sınıfın ortasında bana okkalı bi tokat atmıştı sonraki eğitim hayatımı çok etkiledi bu olay…Şuan anaokulu öğretmeniyim çocuklara bağırsam anında özür diliyorum . Kesinlikle peşini bırakmayın arkadaşlarına sorun eğer doğruysa müdüre gidin müdür bi şey yapmazsa milli eğitime çıkın.Susmayın lütfen ben 28 yaşındayım ve hala travma bu benim için.

Aynı sinifta mıydık acaba 😂🤭aynısını yeni yazdım 😂😂

Son cümleniz o kadar güzel olmuş ki
Hatta ben bu ülkede öğretmen olarak göreve başlamadan önce psikolojik testlere de tabi tutulması gerektiği taraftarıyım

Bizim öğretmen de hep bize “ ben sevmesem sizleri niye çenemi
Yorup ders anlatayım , senelerimi harcayayım “ ( sanki bunları hayır için yapıyor, maaş almıyor )

Fakirlere vurur böyleleri bizimki de aynı şekilde ya fakir ya da annesi babası hiş ortada olmayan toplantıya falan gelmeyen kişileri döverdi.
Bir kere bir kızı tekmelemişti hiç unutmuyorum sınıfta herkesin gözü önünde
Allah tüm çocukları böyle öğretmen müsveddelerinden korusun 🙏
Anlatmayabilirdi gerçekten sunuş yöntemini es geçip buluş yöntemi ile size kitleyebilirdi mesela alırdı maaşını yine de..
Etik mi mesleki olarak tabi değil ama sizin hayrına yapmıyor demeniz gibi yukarıdaki açıklamam da..

Tüm yorum yazanlara tesekkurler. Boş yere telaslanmisim. Velilerle konuştum onlar da endişelendi ve çocuklarıyla konuştular ama öyle bir şeyi doğrulayan yok. Biz bu ogretmeni tavsiye uzerine secmistik. Onceki sinifinin velileriyle de konustum hic boyle bir durum yasnmadigini soylediler. Bu arada kızımın bir kaç uydurduğu hikayeyi daha farkettim. İlk başta inandiriciydi ama birkaç gün sonra detaylara girince işin saçmalığı ortaya çıktı. Bu alışma süreci biraz fazla zorladı heralde kızımı. Yalnız son bir kaç gündür gözle görülür bir iyileşme var. Ödevlerini istekle yapıyor. Ogretmeninden gayet güzel bahsediyor. Su an şaşkınlık içinde kızımı anlamaya çalışıyorum. Kafam epeyce karisti

? 'ne cevap: Benden başka Simon' s cat`i bilen birini tanımadığım için şaşırdım ve sevimli buldum. Bu kadar:)
🙂 ben de emojilerin nedenini anlamadim o yüzden soru işareti koydum. Simons cat nickli başka bi üye daha vardi sanki... Simon cat bitanedir bu arada 😀

Back
X