Ogretmeni kizima vurmus

Evet konuyu okunca aynisini hatirladim. Nobetci ogretmen uzun cetvel gibi bi sopayla 1. Sinifta aşılı koluma vurmustu morarmisti sismisti. Sebepse zil caldi yerimize oturmadik diye. Bide kendi ogretmenimiz cetvelle elimize vurmustu. Hic unutamadigim anılar. Bide bi amca vardi mahallemizden her cuma bize biseyler dagitirdi toplardi bütün cocuklari🥰

Cocuklarda güzel anilar birakmak varken niye bu kadar travmatik olaylar bırakılıyor anlamis degilim😔
Bizde de lisede bir öğretmen ödev yapmayan öğrencilerden birini yapan birinden çaktırmadan kitap almaya çalışırken yakalayınca kitabı kafasında parçalamıştı çocuğun. Hatta kafası yarılmıştı.
Hepimiz o adamdan öyle bir korkardık ki günü gününe çalışırdım dersine sözlü yapınca cevap verebileyim diye.
Üstelik ben de liseden mezun olalı çok olmuyor, son 5-10 yıl içinde oldu yani bu olay. Ben de seçkin bir okuldaydım.

Bizde de lisede bir öğretmen ödev yapmayan öğrencilerden birini yapan birinden çaktırmadan kitap almaya çalışırken yakalayınca kitabı kafasında parçalamıştı çocuğun. Hatta kafası yarılmıştı.
Hepimiz o adamdan öyle bir korkardık ki günü gününe çalışırdım dersine sözlü yapınca cevap verebileyim diye.
Üstelik ben de liseden mezun olalı çok olmuyor, son 5-10 yıl içinde oldu yani bu olay. Ben de seçkin bir okuldaydım.
Ben ogretmenlik yaptim uzun dönem (artik calismiyorum)
Küçük bi sehirdeyim. Cogu okuldaki öğretmenler arkadasimdir okul arkadasi, komşu, aile dostu, meslek arkadasi. Yani cogu ogretmeni tanirim. Gözüm arkada hic kalmiyor ogretmen konusunda cok şükür.(2 evladim var 7. Sinif 2. Sinif) Bizim lise donemimizde kesinlikle bu sekilde bisey olmadi 2006 mezunuyum. Ama o ogretmen sanirim aşırı problemliymis. Yani meslekten men edilecek kadar. Keske arkadasinizin ailesi sikayetci olsaydi. Belki bu sayede bi sürü öğrenci kurtulurdu travmadan.

Ben ogretmenlik yaptim uzun dönem (artik calismiyorum)
Küçük bi sehirdeyim. Cogu okuldaki öğretmenler arkadasimdir okul arkadasi, komşu, aile dostu, meslek arkadasi. Yani cogu ogretmeni tanirim. Gözüm arkada hic kalmiyor ogretmen konusunda cok şükür.(2 evladim var 7. Sinif 2. Sinif) Bizim lise donemimizde kesinlikle bu sekilde bisey olmadi 2006 mezunuyum. Ama o ogretmen sanirim aşırı problemliymis. Yani meslekten men edilecek kadar. Keske arkadasinizin ailesi sikayetci olsaydi. Belki bu sayede bi sürü öğrenci kurtulurdu travmadan.

Bilmiyorum aslında aklımdan geçiyordu neden şikayetçi olmuyorlar acaba diye..
Ama olmuşsalar da mutlaka üstü örtülmüştür.
Adam normal zamanlarda iyiydi sert biri de değildi ama bence mental sağlığında hatta akıl sağlığında sıkıntılar vardı. Yani nasıl anlatsam davranışları falan bir garipti..
Onun dersiyle ilgili bilgilerim hâlâ taze, onun istediği de buydu zaten amacına ulaştı ama haksız yere veya haklı olsa da orantısız şiddet uygulayan her insandan nefret ediyorum ben.

Kendi ilkokul öğretmenimden nefret ediyorum hala bu sebeple. Üstelik ben de bir öğretmenim. Aynı zamanda bir anneyim de. Artık bu eski kafa dayakçı öğretmenler ya işi bırakmalı ya da değişimi kabul etmeliler. Yani gidin ve konuşun. Tavrı nasıl saçma biliyorum ama açıklaması neymiş. Duruma göre müdürle görüşürsünüz. La havle…
Şu an benim ilkokul öğretmenim geldi
Gözümün önüne

Adam bildiğin dalıyordu herkese

Ne zamanlardan geçmişiz ya hayret ediyorum

Büyük ihtimal taşlanacağım ama öğretmenle bir konuşsanız mı ? Ya da kızınızdan tekrar anlatmasını isteseniz ? Diğer çocukların da ağzını arasanız sınıfta öğretmen size bir şey yapıyor mu diye ?
Çocukların gerçekten hayal gücü geniş olabiliyor, gözümün önünde sınıfa girmeyen öğrencinin hadi yavrum sen de sınıfına diyip sırtına dokunan nöbetçi öğretmenin çocuğu dövmekle suçlandığını gördüğümden beri bu konudaki fikrim daha da güçlendi.
Gidin tekme tokat dalın, ben olsam şöyle asarım böyle keserim diyenler de mutlaka çıkacaktır. Onların gazına gelmeyin. Fazla öz güvenli sözler bunlar. Yanında bıçak taşıyan, dövüş sanatı bilen birine denk gelirseniz başınızı beladan onlar kurtarmayacak. En iyi ihtimal şikayetçi olursa da haklıyken haksız duruma düşersiniz. Hukuk diye bir şey boşuna yok dünyada. Darp varsa arayın hakkınızı, çok bir şey çıkmasa bile dayakla eğitim olmayacağını ve yasaları ihlal edemeyeceğini anlar en azından. Sadece mahkeme işleriyle uğraşmak bile yeterli gelebiliyor bazen.
Yani dün aslında çok sinirliydim gece uyumadım. Bugün gidip öğretmenle konuşmayı düşünmüştüm ama velilerden birkaçıyla konuşmak daha mantıklı geldi düşününce. Olayi tam anlayıp ona göre adım atacağım. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.

Yani dün aslında çok sinirliydim gece uyumadım. Bugün gidip öğretmenle konuşmayı düşünmüştüm ama velilerden birkaçıyla konuşmak daha mantıklı geldi düşününce. Olayi tam anlayıp ona göre adım atacağım. Haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Eski kafa bir öğretmen demek ki. Çocukları okuldan daha da soğutur böyle.
Bence de siz velilerle konuşun eğer böyle bir durum varsa öğretmene bildirin veya müdüre. Bir şey çıkmazsa sınıfını değiştirebilirsiniz.
Okul değiştirin diyenler de olacaktır ama bence o konuda çocuğun fikri önemli olmalı.

Gecen hafta sali gunu ayni olayi daha zor sekilde yasayan ne yazik ki benim 😔 bizimki kesin olmasi ve ogretmenin yavas vurdum diye kendini korumasina ragmen omrumu curuttu. 1 haftadir yasadigimi bir ben bir Allah bilir. Hala bir sonuca baglanmadi bu surecte dayak yemisim gibi her yerim agriyor, bebegim ac kaldi ve sonunda dunden beri ateside var hasta oldu. Maddi olarak zararada ugradik. Nakil yaptirdik baktim hala tamamlanmamis 😐 Anlatilamayacak kadar berbat gunler. Adliyede bir arkadasim var elinden geleni yap tabi ama bu ulkede adalet bekleme istedigin sonuc olmaz diyor 😔 avukat bir arkadasa danistim oda ayni sekilde cok ugrastirici ve sonucunun istedigim gibi olmama ihtimalinin yuksek oldugunu soyluyor. Buradan arkadaslar cok yardimci oldular aklima gelmeyecek adimlari yaptik sagolsunlar. Ama mudur ogretmenin arkadasinda oldugu surece yipranin sadece biz olduk. Olay kesinlige kavustuktan sonra ben bu ogretmeni istemiyorum derseniz direk okul degisikligi yapmanizi oneririm. Hatta maddi imkaniniz varsa kesinlikle ozele verin. Sonra edeceginiz sikayeti ondan sonra edersiniz. Tukenmis bir anne olarak yaziyorum
Yaşadıklarınızı okudum gerçekten çok zor. Ama o öğretmenin eline birakmamissiniz yavrunuzu en doğrusunu yapmışsınız. Çocuğunuz ileride berbat bir ilkokul ve zorba bir öğretmen hatırlaması yerine annem babam bana değer verdi arkamda durdu diye hatırlayacak. Bu zor günleri en kısa sürede geride bırakırsınız umarım

Velilerle konuşunca ne olacak ki… başkalarına da yapıp yapmadığını mı öğreneceksiniz

Şu an benim ilkokul öğretmenim geldi
Gözümün önüne

Adam bildiğin dalıyordu herkese

Ne zamanlardan geçmişiz ya hayret ediyorum
Bizimki özellikle fakir olanları döverdi. Aynı şekilde başarısız olan ama maddi durumu iyi bir öğrenciyi dövmezdi. Aşırı derecede öğrenci ayrımcılığı yapardı. Bana öğretmenlik adına çok şey öğretti hakkını yemeyeyim. Nasıl öğretmenlik yapılmaz, ayrımcılığa uğrayan bir çocuk ne hisseder çok iyi öğrendim maalesef. Bir de yakın bir çevreden olunca karşıma çıkıyor ve bir de vefasızlıkla suçlaması yok mu, deli oluyorum. Ki vefalı bir insanım çok sevdiğim çok iyi andığım öğretmenlerim de vardır.

Bazen de bazıları çok kötü niyetli olmuyorlar kendi evladı gibi görüp fazlaca sahiplenip biraz da şiddete varan davranışlarda bulunabiliyor eski öğretmen kafasında, o kültürde kalmış olanlar. İyi insanlar olduklarını biliyorum, iyiliği için yaptıklarını söylerler öyle de inanırlar, boş vermez öğrenciyi, boş bırakmaz, öğrenci başarılı olsun diyedir çabaları kendilerince. Ama yanlış her şekilde yanlış işte. Şiddetle eğitim olmuyor. Öğretim olsa bile eğitim olmuyor ki eğitim öğretimden her zaman çok daha kıymetli.
Evde de şiddetle eğitilmeye çalışılan çocuklar söz ve davranışlarla değiştirilmeye daha dirençli oluyor öğretmenlik yaparken gözlemlediğim. Bir davranışının son bulması için ille de böyle bir tecrübe olması gerekiyor gibi davranıyorlar. Ya da bir arkadaşı ona kötü bir şey yaptığında vurmayı kendine hak görüyor çocuk Halbuki gücü yeten yetene. Eğer 8. sınıflardan şu şu çocuk bunu yapsa yine vurur muydun diyorum ses yok. Demek ki haklı olduğundan değil, güçlü olduğundan dövdün onu. Susuyor o zaman.

Evet en son bir eğitimciden bekliyoruz şiddeti yalnız bu ülkede öyle bir sistem yok. Diplomasını alan sınavını geçen öğretmen oluyor.

Iyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?
Alla alla bu öğretmenlere ne oluyor, yine var zaten bu konu vurma. Öğretmenler aslında çocuklara vurmaya cekinir yaptırımı var . Ama anlayamadim gidin tabi ki müdüre 1. Sinif.çocuğunda bunlar travma yazik günah

Biz de tecrübeli ogretmen diye sevinmiştik. İlkokulda özel okula vermek çok mantıklı gelmemişti o yüzden devlet okuluna verdik. Acaba özele versek daha mı iyiydi diye düşünmeden edemiyorum
Durumunuz varsa özele geçirin kızınızı, sırf şu kk da bile hergun ogretmen çocuğumu dövdü konuları açılıyor, bu devirde değişmiyor kafalar inanılır gibi değil gerçekten, böyle insanların meslekten men edilmesi gerek
Ozel okulda kimse cesaret edemez çocuğunuza dokunmaya

Büyük ihtimalle yaşlı eski kafalı bir öğretmen. Keşke bunlar yerine genç bıcır bıcır çalışmaya hevesli öğretmenleri getirseler.

Bir kere yaptıysa hep yapar döver çocukları. İlkokul öğretmenimiz böyleydi ele vurarak başladı sonra kafayı tahtaya vurmayla devam etti. Tahtaya çıkan dayak yiyeceğini bilirdi artık. Veliler toplandı öğretmenimiz değişti aşırı mutlu olmuştuk. Tabi bu 2001 yılında yaşandı hala bunların yaşanıyor olması çok üzücü.

Velilerle birlik olarak hareket edin. Birlik sağlayamazsanız gidip öğretmenle konuşup uyarın. Böyle öğretmenler sahipsiz gördüğü çocuğu daha çok döver. Velisiyle muhattap olduğunu dövmeye korkar.

Yaşadıklarınızı okudum gerçekten çok zor. Ama o öğretmenin eline birakmamissiniz yavrunuzu en doğrusunu yapmışsınız. Çocuğunuz ileride berbat bir ilkokul ve zorba bir öğretmen hatırlaması yerine annem babam bana değer verdi arkamda durdu diye hatırlayacak. Bu zor günleri en kısa sürede geride bırakırsınız umarım
Suanda yeni okuluna yeni ogretmeniyle basladi. İnsallah hersey cok guzel olur unutur yavrum.
Böyle öğretmenler sahipsiz gördüğü çocuğu daha çok döver. Velisiyle muhattap olduğunu dövmeye korkar.
Bu dediginize o kadar cok katiliyorum ki.. ne yazik ki aci bir sekilde ogrenmis olduk. Kizimi servise verdik bir kac gun sonra bu oldu 😔 esimle konusurken sizin ilgili aile oldugunuzu anladim gibi birseyler sacmaliyormus

diğer öğrenci velilerinden teyit edin, doğruluğu kesinse şikayet edin. hatta direk gidip il milli eğitimde bulunan müfettişlerle görüşebilirsiniz. o süreçte çocuğu o okulda bırakmayın. nakil isteyin yada özele / koleje gönderme imkanınız varsa gönderin

Iyi akşamlar. Bu sene kızım ilkokul 1. Sinifa başladı. Alışmaktan biraz zorluk çekiyor. Ödevleri yapması sabah kalkması arkadaşlarıyla iletişimi epey zorluyor kızımı. Bugün de laf arasında öğretmenin sinirlenip herkesin eline vurduğunu hatta kızım elini çekmesine rağmen elini çevirip özellikle vurduğunu söyledi. Direk ogretmenle mi konuşmalıyım ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuldu. Tam detayli da anlatmadı kızım. Ogretmeni mi değiştirmeli müdüre mu gitmeli?
Önce öğretmenle konuşun, belki bir açıklaması vardır. Ben de öğrencilerimle ayaklarını bantların zıplama etkinliği yapmıştık hepsi çok eğlendi. Evde öğretmen ayaklarımı bağladı yürüyemeyim diye demiş😅 Veli şok içinde geldi, etkinlik videolarımızı izlettim rahatladı… ancak olay gerçekse şikayet etmelisiniz, başka öğretmene vermeniz sadece sizin çocuğunuzu kurtarır. Sözel fiziksel şiddete asla gelemiyorum hele ki 1. sınıf miniğe…

Bizimki özellikle fakir olanları döverdi. Aynı şekilde başarısız olan ama maddi durumu iyi bir öğrenciyi dövmezdi. Aşırı derecede öğrenci ayrımcılığı yapardı. Bana öğretmenlik adına çok şey öğretti hakkını yemeyeyim. Nasıl öğretmenlik yapılmaz, ayrımcılığa uğrayan bir çocuk ne hisseder çok iyi öğrendim maalesef. Bir de yakın bir çevreden olunca karşıma çıkıyor ve bir de vefasızlıkla suçlaması yok mu, deli oluyorum. Ki vefalı bir insanım çok sevdiğim çok iyi andığım öğretmenlerim de vardır.

Bazen de bazıları çok kötü niyetli olmuyorlar kendi evladı gibi görüp fazlaca sahiplenip biraz da şiddete varan davranışlarda bulunabiliyor eski öğretmen kafasında, o kültürde kalmış olanlar. İyi insanlar olduklarını biliyorum, iyiliği için yaptıklarını söylerler öyle de inanırlar, boş vermez öğrenciyi, boş bırakmaz, öğrenci başarılı olsun diyedir çabaları kendilerince. Ama yanlış her şekilde yanlış işte. Şiddetle eğitim olmuyor. Öğretim olsa bile eğitim olmuyor ki eğitim öğretimden her zaman çok daha kıymetli.
Evde de şiddetle eğitilmeye çalışılan çocuklar söz ve davranışlarla değiştirilmeye daha dirençli oluyor öğretmenlik yaparken gözlemlediğim. Bir davranışının son bulması için ille de böyle bir tecrübe olması gerekiyor gibi davranıyorlar. Ya da bir arkadaşı ona kötü bir şey yaptığında vurmayı kendine hak görüyor çocuk Halbuki gücü yeten yetene. Eğer 8. sınıflardan şu şu çocuk bunu yapsa yine vurur muydun diyorum ses yok. Demek ki haklı olduğundan değil, güçlü olduğundan dövdün onu. Susuyor o zaman.

Evet en son bir eğitimciden bekliyoruz şiddeti yalnız bu ülkede öyle bir sistem yok. Diplomasını alan sınavını geçen öğretmen oluyor.
Son cümleniz o kadar güzel olmuş ki
Hatta ben bu ülkede öğretmen olarak göreve başlamadan önce psikolojik testlere de tabi tutulması gerektiği taraftarıyım

Bizim öğretmen de hep bize “ ben sevmesem sizleri niye çenemi
Yorup ders anlatayım , senelerimi harcayayım “ ( sanki bunları hayır için yapıyor, maaş almıyor )

Fakirlere vurur böyleleri bizimki de aynı şekilde ya fakir ya da annesi babası hiş ortada olmayan toplantıya falan gelmeyen kişileri döverdi.
Bir kere bir kızı tekmelemişti hiç unutmuyorum sınıfta herkesin gözü önünde
Allah tüm çocukları böyle öğretmen müsveddelerinden korusun 🙏

Konu açmıyorum ama bizde yaşamışız bugün. Hemde 7. Sınıftaki kızıma tahta kalemi atmış öğretmen.

Başkalarına da yapıyormuş. Herkes sessiz ve halinden memnun diyor kızım.

Müdürle konuş dedim. Bakalım ne olacak. Daha öncede oldu, okul değiştirdik. Çünkü genelde hicbirsey yapmıyor okul yönetimi.

Back
X