hocam yemek yedirme zorunluluğunuz yok. vicdan herkeste var ama önce insan kendi çocuğunu düşünecek ne yani aile düşünmüyorsa ben ne yapayım? kaç tanesini doyurayım. bana da temizlik yapılacağı zaman gönderiyorlardı çocukları bende çağırdım abilerini, ablalarını dedim ailelerinize söyleyin ya her zaman getirsinler ya hiçbir zaman burası sınıf. 1. sınıf neyse biz de oyuz. sonra snra anladılar. çünkü benden önceki öğretmen farklı yöntemler uygulamış.
bende anasınıfı öğretmeniyim.
anasınıfını gereksiz bulanın kendisi gereksiz. hiç aldırmayın.
bırakın dedikodunuzu yapsınlar. bir arkadaşım okulda dedikodusunu yapan ve bunlara da göz yuman ilçe mem den bir görevliye dava açtı. sert olun. zaten size saygı duyan, sevgi besleyen her zaman duyar.
ben hiç para toplamadım kesinlikle. ne bulduysam onunla yaptım işimi.
lojmanda herkese dedim rulolarınızı biriktirin. sağolsunlar verdiler. onlarla yaptık sanat etkinliklerini.
temizlik meselesi de çocuklara kendi yaptıklarını temizletebilirsiniz. tabii çok büyük işler olmadığı sürece.
ayrıca görevliniz vardır muhakkak okulun. yapmak zorunda.
her şey idarede.
ben doğuda görev yapıyorum.
şartlarım çok iyi ama evet elde yok avuçta yok onlarda da ama okul sütü, okuldan kek derken çok şükür yemekleri çıkıyor.bir de benim avantajım; pansiyonlu bir okuldayım, usta, aşçı, garson, bahçıvan vs. ne arasan personel var.çok yardımcı oluyorlar. ama materyal dersen yoktu bende aileme dedim, eş dost ne varsa yolladı.
bu arada velilerime beslenme çantası yolladım. tek tek evlere gidip anlattım.
okul öncesi nedir ne değildir vs.
yemek listesini de bireysel verdim herkes kendi çocuğunu düşünsün.
dedim çocuklara da isteyen paylaşabilir yemeğini diye.
ben bulunduğum yer seviyorum; öğretmenliğime saygı duyuyorlar. evet çok görüşemiyoruz ama yine de istediklerimi ellerinden geldiğince yapıyorlar.