Öğretmenle evlenmek

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Bu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse. :( Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü

ben o şekilde bir evlilik istemiyorum kibarca reddet deyin annenize ve bu durumdan hoşlanmadığınızı ekleyin.

diğer bir husus olarak, sizi tenzih ederek söylüyorum. ben çok ütopik tanışma hikayeleri anlatan arkadaşlarıma diyorum ki, beyaz atlı prensiniz sizi prensesler gibi giyinip en enn şık halinizle değil, bakkala terliklerinizle giderken bulacak. ya da muadili bir durumla :KK53:

Açık açık konuşmak en doğrusu. Sonuçta bir mesleginiz var ve kendi ayaklarınız üstünde duruyorsunuz. Açık açık konusmak istemiyorsanız ben o kadar sene okudum yeni atandım ekmegimi yiyorum biraz yalnız kalmak istiyorum evlilik düşünmüyorum deyin. Bu arada herşey nasip kısmet ne olacağını bilemezsiniz

Bunun bir de okula görücü gelip seni çalışma arkadaşlarına rezil eden versiyonları var. Evlenmek istemiyorum de ailene açıklama yapmak zorunda değilsin.
Ama bence görüş hem ailenin kalbi kırılmasın hem de kendi kriterlerini bir ölçmüş olursun en azından ne isteyip istemediğine karar verirsin.
Evlenince o insanların hiçbiri senin evinin içinde olup biteni yaşamayacak sen yaşayacaksın o insanla ailen istedi diye asla evlenme.

işe başlayınca gelen görücüden nefret ederdim
evliyim demek halaa sinirleniyorum ,

anneannem kısmetinizin önünü kesmeyin tamam kabul etmesenızde
bir görün tanıyın derdi , allah kısmetınızı kapatır kızım derdi ,
ve öyle geri kafalı bir anneanne olmadıgı için mantıklı gelirdi bize ,

ee istemeyince illa bir kusur bulunuyor , biraz ailesini tanıdık bildik birilerini
tanımak için fırsat verebilirsin .

en azından ailenın çenesi kapanmış olur,

Bu sene atandım öğretmen oldum.Yazin da görüştüğüm biri vardi ailem istemedi olmadi .Atandıktan sonra aileme yağmur gibi gorucu yağdı.Tabi ailemin çok hoşuna gitti .Ama benim hiç hoşuma gitmedi.Sadece maaşlı çalışan kız diye evlenmek istiyorlar .Çünkü tanımadan gormeden haber yolluyorlar çocuklara bi görüşse diye .Kızlar annem çok bunaltıyor görüş diye .Görüşmek de istemiyorum yapı itibariyle de çok sessiz bi kızım . Aileme diyemiyorum bunlar sadece atandım diye geliyor .Para için evlenmek istiyorlar diyemiyorum .Annem de o isteyenlerden birine çok fena kafayı takmış ille de görüş diyor .Çocuk da resmini gördüm beğenemedim. Cocugun teyzesi komsumuz surekli mesaj atiyor whastaptan nasilsin iyi misij gibi mesajlar .Memleketten uzakta tek yaşıyorum evlenmek istiyorum aslında ama kendi kafama gore kendim bulmak istiyorum bunu da aileme bu şekilde söyleyemiyorum eski kafalı bir ailem var tabiri caizse. :KK43: Bana yardım eder mısınız en kibar şekilde nasıl yok derim gercekten hos bir durum değil cunku atanmadan önce isteyen kimse yoktu atanınca herkes birden üşüstü
Oo öğretmen kız maaşlı hem çalışır hem evine çocuğuna bakar mantığıyla öğretmen bayanları linç ediyorlar atanır atanmaz ciğerci kedisi gibi dolusuyorlar seni sadece sen oldugun icin isteyen birini bul

Kadinlar nasıl işi , mesleği olan eş istiyorsa erkeklerde istemekte haklı. Bu devirde en mantıklı olanı iki tarafın da işi gücü olmasi. Beni para makinası olarak görüyorlar düşüncesi de çok saçma. Mantık olarak uygun görüp tanışmak istemişler.

Aa aa annenden mi çekiniyorsun? Yedi kat yabancı değil ki bu kadın. Hem kendisi de farkındadır bu durumun fakat çok onemsememistir ,senin gibi ince dusunememistir. Annecim istemiyorum ,kafama yatmiyo falan bir sürü sebep var ,sırala, çenenle biktir. Istemedigin biriyle evlenecek değilsin . Yalniz gördüğüm kadarıyla bu çevre baskısı seni evlendirir.azicik dik dur ,ezdirme kendini

Niye bunlar atandığım için geliyor, bu tür bir görücü usulü evlilik düşünmüyorum diyemiyorsunuz, anlayamadım? Daha ne kadar kibar söylenebilir? Aileniz ısrar ediyor diye ne görüşecek, ne de evlenecek değilsiniz herhalde. O zaman dürüst olmakta, düşüncelerinizi açıkça söylemekte fayda var.

Burada yazdığın gibi annene söyle

Bir de başka şehre atanma şansın da yok evlenseler ne yapacaklar 6 yıl

Sen bulunduğun yerde meslektaşlarım aralarından bak ya da şehrin ileri gelenlerinden falan :))))))

Back
X