• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler,Anneler fikirlerinize ihtiyacım var

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhabalar 6. sınıfa giden kızım var geçen öğretmeniyle konuştum çok moralim bozuldu.
Sorun şu ki kızımı sınıfta dışlamışlar.
Her yaptığı ufacık hareketler bile göze batar olmuş.
Haklı yahut haksız öğretmen de durumdan bahsetti.
Hatta kızımı şimdi en arkaya tek başına oturturmuş yani sınıftan soyutlamış.
Bugün bana öğretmeni anlattı böyle yaptım ben de diye.
Ben doğru bulmadım daha önce konuşmuş düzelmişler ama yine aynısı olmuş.
Kızım asosyal değil oldukça girişken kendini ifade edebilen bir çocuk.
Sebebini ne öğretmenleri ne ben alıyabiliyorum.
Müzik konusunda da çok yeteneklidir sosyal aktivitelere katılır.
Evde konuşuyoruz sınıfta gruplaşma oldugunu ve bir kişi x gıcık biri dediğinde bütün sınıf dışladıgını söylüyor.
Psikiyatriye götüreceğim çünkü bayagı etkilendi bu durumdan.
Mahallede arkadaşları var ve aynı sınıftalar bunu belirtim öğretmene.
Sınıfta farklılar dedi kızım ve öğretmeni.
Normalde dışarda anlaştıgı arkadaşı da sınıfta dışlıyor.
Ben nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım çok arada kaldım sınıfa nasıl kaynaştırmalıyım.
Ya da sınıfını mı değiştirmeliyim.
Kafam çok karıştı inanaın öğretmeni diyor arkadaşlarına bir şeyler dagıtsa belki düzelir gerçi daha önce dağıtmıştı anlık düzeltiyor sadece.
Dersleri de düştü bu sebepten.
Çok üzülüyorum biliyorum ki bu ileride psikolojisini etkileyecek ve özgüveni gidecek.
Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin.Teşekkür ederim.

rehber öğretmeni yokmu okulun?öğretmenin de ayırması hoş olmamış kendiside sınıfından memnun değilse başka bi sınıfla değiştirin ,maalesef çocuklar arkadaşlıklara çok önem veriyor bir bilseler zamanı gelince 1 yada 2 kişi harici hepsi boş

Rehber öğretmen var ve konuştular.
Herkez senle konuşmak arkadaş olmak zorunda mı demiş.
Umursama demiş

Öğretmenin tutumu yanlış öncelikle
Bu yaptığı arkadaşlarının onu dışlamasında haklısınız der gibi.

Kızınız onunla neden anlaşamadıkları konusunda ne diyor ?

Öğretmenler olarak bazen çok sorun çıkaran öğrencileri arkaya biraz düşünmeleri için göndeririz. Ama kızınız için böyle bir durum yok. Sınıfını hatta okulunu değiştirebilirsiniz. Tabiki onun isteği ile.

Bana göre iş öğretmende bitiyor.Öğretmenden çocuğu en arkaya tek başına koyarsa çocuklar napmaz
Öğretmenle çözülmüyor anlaşılan Rehber Öğretmenden destek almalısınız. Kızınız asosyal olmayabilir fakat arkadaşlarıyla uyum problemi yaşıyor olabilir.
Bunu az çok kızınızala da konuşarak anlayabilirsiniz.

kizinizi daha populer yapabilmek icin dogumgunu yakinsa cok hos, arkadaslarinin kesinlikle katilmak isteyecekleri bir dogumgunu organize edin. farkli oyunlar yaptirin cocuklara, kiziniza cok aktif bir rol verin bu oyunlarda falan filan. ozellikle o mahalledeki arkadaslari cagirin filan.
kiziniz daha disli olsun, daha yirtici davransin. bence sessiz kalmakta cok ise yaramiyo bu durumlarda.
baktiniz ise yaramiyo, sinif degistirin.

Bizde benzeri birşey yaşadık. Rehber öğretmen destek oldu. Bize sadece evde moral verin,çok sorup dikkatini o konuya çekmeyin dedi. Sonuöta müdahale ederseniz pasifleşir,kendi kendine mücadele etmeyi öğrenecek dedi. Gerçekten de aldık karşımıza konuştuk. Yanlış yapanın onlar olduğunu ama bu tür insanlarla hayatının her dönemimde karşılaşabileceğini,mücadele edip umursamaması gerektiğini anlattık. Şimdi yeni bir arkadaş grubu kurdu. Sorun şimdilik çözüldü. Bu yaşta erkek çocukları kuzlarla iletişime zorbalıkla geçmeye çalulıyorlar. Hislerini adlandıramadıkları için kızdırarak iletişim kuruyorlar. Güçlü bir koz olduğunu ,herkesle mücadele edip başarabileceğini anlatmak lazım. İşimiz zor

O nasıl rehber öğretmen öyle.Bu tarz konuşmamı olur çocukla.Öğretmeni zaten başlı başına yanlış davranıyor.Çocuğu tek başına oturtarak destek veriyor resmen dışlanmasına.Ah yavrum benim nasıl üzülüyordur.Rehber öğretmenin kızını dışlayan çocuklarla konuşması lazım diycem ama okuduğum kadarıyla onlara da saçma sapan konuşacak.

Sen sürekli konuş kızınla.Kendine güveni kaybolmasın.Gelip geçici bir şey olduğunu bilsin.Kıyamam yahu nereye düşmüş çocuk.

Umursama demiş
Süper taktik aferim ona. Allahım ilkokula giden çocuğa verdiği akla bak. Neyse şöyle söyleyeyim bu dışlama olayında bir veya iki tane lider oluyor. Çocuklar o lideri takip ediyorlar. Sizin o lideri bulmanız lazım bence.

Kızınızın durumuna çok üzüldüm. Ben de 6. Sınıftayken sınıf arkadaşlarım tarafından böyle zorba muameleye maruz kaldım. Öğretmenlerime şikayet ettim adim ispiyoncuya çıktı. Aileme anlattım. Babam okula geldi arkadaşlarıma gözdağı verdi cahillik işte.

Düzelmedi bu durum. 7. Sınıfta da devam etti. Dislandim yalniz kaldım ve inanır misiniz hala o günlerde yaşadığım travmaların etkisi devam ediyor. 31 yaşındayım ve hala aşamadım.

Nasıl etki etti bana?

Sosyal fobik oldum. Bi karar alırken acaba suç işlemiş olur muyum diye tedirgin oldum. Acaba yanlış anlaşılır miyim diye korkularla geldim bu yaşıma. Yeni yeni atlatıyorum bu ruh halimi.

Nerden o günlere bağlıyorum biliyor musunuz ? Bir yere uzun sure dalınca o günler aklıma geliyor.

Benim tavsiyemi sorarsanız öğretmen olarak, çocuğunuza güçlü olduğunu anlatin motive edin ve sarılın yalnız olmadığını düşünsün.

Arkadaşlarını kazanmak gibi bir cabaya sokmasın. Bedelli sevdirmeye calismasin kendini. Sadece kendisinin doğru olduğunu diğerlerinin zorba olduğunu bilsin ona göre davransın.

Zamanla daha iyi arkadaşlıklar kazanacaktır.

Allah yardımcısı olsun

Umursama demiş

şu dediginiz gerçekse lütfen öğretmeni verdiği tavsiyeyle bimere şikayet edin. Tahammül edemiyorum böyle öğretmenlerin para kazanmasına. Resmen ülkeye zarar bunlar.

6. sinif ta artik sınıf öğretmeninin bir fonksiyonu yok. çünkü bir sürü branş öğretmeni giriyor derslere. sinif ogrt haftada kac saat dersi varsa o kadar görüyor onlari. benim yeğenimde liseye kadar ayni sorunu yaşadı. çünkü diğerlerinden farklıydı. popüler şeylerle ilgilenmez onlari bilmezdi bile. dolayısıyla diğer çocuklarla aralarında iletişim olamazdı..simdi fen lisesinde okuyor ve kendi gibi çocuklarla çokta mutlu. rehber ogrt nin dediği aslinda su bence.. herkesle arkadaş olmak zorunda değilsin. kendini sevdirmeye uğraşma takma onlari demis. ortaokulda öğretmenler cok mudahele edemiyorlar her öğrenciye.. kızınızın üstüne bu konuda çokta gitmeyin bence.. bazen siniftaki popüler öğrenciye hosgorunmek icin diger öğrenciler onun istemedigi çocuklarla konusmazlar.. belkide oyle bisey vardir.okulda arkadaşı olmazsa olmasın.. tabi bide su var.. sınıfındaki arkadaşlarının istemediği şeylermi yapıyor..onlara kötü mu davranıyor.. yada kıskançlık mi yapıyor aşırı sahiplenici mi davranıyor. bunlarida bir düşünün derim

Umursama demiş
Vallaha inanırım. Çevremdeki insanlar bir bir atandigindan beri öğretmenliğe olan saygım azaldı, sosyal hayatında embesil olan nice insan bir sene sınava kasınca işte böyle 'harika' öğretmenler olup çıkıyorlar!
Ben de mahallede zorbalığa maruz kalmıştım. Annem bizi sokağa salmazdi, evde kitap okurduk devamlı. Çıkmaya çıkmaya da mahalleliyle arkadaş olmazdik-bizi dişlarlardi.
Bir gün hatırlıyorum ip oyununa çağırdılar. ablam ve ben alışkın olmadığımız için ipi diz hizasina çektiklerinde beceremez takılırdık. Bütün gün ipi geren insan olmuştuk, saatlerce ayaklarimizda ip,öyle mal gibi dikilmiştik!
Benim psikolojime çok etkisi olduğunu düşünmüyorum bu olayların. Ama ergenlik ve lise yıllarında arkadaşliğa normal insanlardan daha çok önem vermemizin nedeni yaşadığımız bu arkadassizlik sıkıntısı olabilir...

Çözüm önerisi olarak sunacağım şey çok sacma ve psikolojik temellere dayanmıyor ama ergenlik sınırındaki çocuklarla çok zaman geçirdim-bir süre de calistim...sınıfta dengeler bir anda değişebiliyor.
Ezilen taraf anında popüler kişi haline gelebiliyor. Bunu da genelde o kesimin ilgisini çekecek şeylerle yapıyorlar. Mesela saç tebeşiriyle saçının bir tutamini pembe yapmak, diğerlerinden daha iyi bir gameboy almak, okula patenle gelmek (ya da sevgili yapmak) gibi şeyler 6. Sınıfta kızları popüler yapan şeyler.
Savunmuyorum, yanlış anlamayın
Ama inkar eden de biraz gözlem yapmalı, bu bir gerçek.
Hatta yillaaaaaaaaar önce lisede ezik bir kız olan kişi,ormana dönen kaslarını aldırinca bir anda bir arkadaş grubunun içinde bulmuştu kendini-ki on yıl geçti hala o grupla yakın arkadaş.
Saçma mi?
Ölümüne saçma
Ama ergenlik

sınıfta tek dışlanan kişi sizin kızınız ise olayların temelini bi araştırın derim. yani belki onun da hatası vardır.

bunun dışında öğretmenin tavrını yanlış buldum. zaten dışlanan bi çocuğu en arkaya tek başına oturtmak ne demek?

ya ne kadar sık yaşanıyor bu durum artık okullarda.
oğlumda 6. sınıf bir kız arkadaşı geçen hafta aynı şekilde dışlandığı için ağlayarak kendini tuvalete kitlemiş. rehber öğretmen ve okul müdürü yalvar yakar açtırmışlar.

yenGEnC yenGEnC fikri saçma ama çözüm olabilir gibi geldi bana da.
dikkati üzerine çekicek bir şey yapsa ..

Umursama demiş

Yok artık 6.sınıfa giden bir çocuk nasıl umursamasın? Gelecekteki bütün sosyal ilişkileri etkilenir. Öğretmen neden dışlamış anlamadım o kısmı. Tam aksi bir tutum göstermesi gerekmez miydi?
Anlatmadığınız bir şeyler var sanki..

Biz de tam olarak 6. sınıfta bir kızı bu şekilde dışlamıştık. Hatırladıkça utanıyorum yaptığımız işten. Hatta ben bu kızla aynı liseyi kazandım daha sonra, orada da yüzüne bakamazdım hep o günler gelirdi aklıma. Gerçi bizim kendimizce haklı sebebimiz vardı, kız bizi öğretmene ispiyonlamıştı. Annesi okula gidip gelmişti defalarca, bizimle konuşmuştu vs. Bir türlü olmadı en sonunda kızı okuldan alıp başka okula vermişlerdi.

Sınıfa nasıl kaynaştırırsınız bilmiyorum ama tek tavsiyem sınıftaki dışlayan öğrencilerle konuşmaya gitmeyin okula. Bahsettiğim kızın annesi bizimle konuşmaya gelmişti defalarca ve çok irite olduğumu hatırlıyorum. İş inada biniyor gibi oluyor. 6. sınıf 11-12 yaş civarı oluyor ve yeni yeni ergenler, çok tehlikeliler psikolojik anlamda. İnatlaşmaya, kafa tutmaya çok meyilliler.

Umarım kızınız hiç üzülmeden, yara almadan çözülür bu durum.

Back
X