• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın Kreşdeki Mutsuzluğu :(

Kimsemiz yok bu şehirde. Onlar sırf kızımı bu döneme alıştırmak için geldiler. Evet benim de büyüyor ama 24 aylık olana kadar evdeydi ben baktım o zaman da sıkılıp ağlardı. Maalesef sosyallesebilecegimiz ortamimiz da yok.
Sınıf 2-3 yaş grubu ama en küçük benim kızım.
Acaba bir bakıcı ile mi anlassak haftada 2 3 kreş 2 gün bakıcı mi olsa?
5 gün bakıcı baksa, ya da kreşe yarım gün mü gönderseniz, gerçekten zor bir durum yaşamayan bilmez Allah yardımcınız olsun

Cok ilginç bir durum. Benim kizim 2.5 yasinda ve halen tam oglan ve kizlarin farkli oldugunu algilayamiyor. Hatta biz "büyük bir kizsin artik" dedigimizde "hayir ben büyük bir oglanim" diyor :KK53:

Biraz tuhaf bir soru fakat siz kizi çok "cinsiyetçi"mi büyütüyorsunuz? Yani sadece bebek ile, çanak bardak ile "kizlara uygun" oyuncaklar ilemi oynatiyorsunuz? Aklima eger o oglanlar orada daha çok araba tipi oyuncaklar ile oynarsa, bu kizini pek çekmemis olabilir diye geldi.

Bence kizini okuldan alma, zaman ile orda oglanlar ilede oynar. Benim kizimda krese gitti ve çok faydalarini gördüm. Evde istedigin kadar egitici oyunlar oyna, 24/7 onun ile beraber ol, yine ayni egitimi vermezsin çoçuga. En çok yasitlarindan ögreniyor zaten.

Simdilik biraz zorlaniyor fakat tez zamanda dilide çözer, diger çoçuklar ilede ortak nokta bulup oynar.
Yok aslında hiç cinsiyet ayrımını hissettirmedik o kendisi içsel bir davranış olarak bunu yapıyor.
Kıyafetleri genelde rahat esofmanlar ve pek pembe renk yok. Oyuncaklarında bebek, mutfak tarzı şeyler vermedik ki kız çocuklarına bunun dayatilması çok karşıyım. Bir sürü topu var, arabaları var ama hiç oyuncak bebeği yok mesela. Kız çocuğu olduğu için bu tür oyuncaklara düşkün de değil ama saçlarının yapılmasına bayılır, küçükten beri yeni kıyafetlerini "cici yaaa" diye sever ve herkese gösterir "baakkk" diye ve çok naif bir çocuk.
Öğretmenleri ve pedagog 6 yaşındaki bir çocuk gibi diyorlar anlaması ve olgunlugundan dolayı. Mesela çok nadir mızmızlanır. Hasta olsa, düşse ağlamaz ama acıyan yerini bize öptürür. Bizi uyurken uyanıp öper geri uyur. Yemeklerini kendi yer. Çok olgun davranıyor gerçekten ve daha 27 aylık, bu kadarı fazla sanki çocuk olmasını engelliyoruz gibi. Çok mu yükleniyoruz acaba bilemiyorum kafam çok karışık.
Çok detay verdim ama diğer okuyanlar da daha iyi yorumlasinlar diye.

5 gün bakıcı baksa, ya da kreşe yarım gün mü gönderseniz, gerçekten zor bir durum yaşamayan bilmez Allah yardımcınız olsun
Gün içinde ben, bakıcı ve öğretmeni bakarsa bu defa da bağlanma problemi yaşamaz mı?
Başta biz de böyle düşünmüştük ama iyiliği için uğraşırken hata yapmaktan korktuk.
Sabahları 7 de kreşe gidiyor ama orada yatakları var, babasi uyandirmadan yatağına bırakıyor.

Yok aslında hiç cinsiyet ayrımını hissettirmedik o kendisi içsel bir davranış olarak bunu yapıyor.
Kıyafetleri genelde rahat esofmanlar ve pek pembe renk yok. Oyuncaklarında bebek, mutfak tarzı şeyler vermedik ki kız çocuklarına bunun dayatilması çok karşıyım. Bir sürü topu var, arabaları var ama hiç oyuncak bebeği yok mesela. Kız çocuğu olduğu için bu tür oyuncaklara düşkün de değil ama saçlarının yapılmasına bayılır, küçükten beri yeni kıyafetlerini "cici yaaa" diye sever ve herkese gösterir "baakkk" diye ve çok naif bir çocuk.
Öğretmenleri ve pedagog 6 yaşındaki bir çocuk gibi diyorlar anlaması ve olgunlugundan dolayı. Mesela çok nadir mızmızlanır. Hasta olsa, düşse ağlamaz ama acıyan yerini bize öptürür. Bizi uyurken uyanıp öper geri uyur. Yemeklerini kendi yer. Çok olgun davranıyor gerçekten ve daha 27 aylık, bu kadarı fazla sanki çocuk olmasını engelliyoruz gibi. Çok mu yükleniyoruz acaba bilemiyorum kafam çok karışık.
Çok detay verdim ama diğer okuyanlar da daha iyi yorumlasinlar diye.

Ya ilk önce kizina bayildim demek istiyorum :KK200:

Bende kizimi ayni sekilde büyütüyorum. Aynen birsürü topu var, arabalari var. Ama mesela hiç kiyafeti sevmez, saçinin baglanmasini hiç sevmez. Sanirim bu dedigin gibi içsel birsey.

Benim kizimida yasina göre çok yapabildigini söylüyorlar. 32 aylik ve herseyi kendisi yapmak istiyor. Dedigin gibi hasta olunca biz fark etmiyoruz bile. Düstügündede ilk önce acidigini asla kabul etmez, çok gururludur. (Sonradan gelir ama "anne bacagim agridi, biz öperiz ve geçer :) )

Bu konuda benim kafamda çok karisik. Cok dedigim dedik bir çoçuk, özgüvenli. Bende tam tersi, azmi yükleniyoruz diyorum, biraz daha mi disiplinli olsak diyorum.

Bu anlattiklarindan yola çikarak, kesinlikle kresten alma derim. Beyini orda ne kadar güzel çalisiyor. Cok sey ögreniyor orda. Hem sosyal, hem (el) beceri olarak,.. Evet anne olmak çok zor. Benim kizimda ana okulunda 2 ögretmeni var, birini sevmiyor. Kadinin yaptigi birseyde yok, sadece yildizlari barismiyor bence.

Simdi ben kizimi o ögretmenden dolayi okuldanmi alayim? Hayir çünkü çok sey ögreniyor orda, arkadaslari ilede egleniyor. Dili gelisiyor. Hani çook mutsuz olsa, ögretmen bagirip çagirsa, kizin özgüvenini zedelese tabiki okulu degistirirdim. Ancak öyle birsey yok. Cocugum çesitli insanlar ile, ögretmenler ilede irtibat kurmasini ögrenmeli. Hersey hep onun istedigi gibi olmayacaginida ögrenmeli.

2 yas sosyalleşmek için ideal bence.
Arkadası Gittiği için yanlız kalmış olabilir bu durumda Öğretmenleri onun baska çocuklarla da kaynaşmasını sağlamalı.
Onlara göre Düşüyor.
Mesela hep beraber oyun oynarken falan yardım etmeli arkadaşlık kurmasına.

Bence kreş mantıklı,
Benim oğlum kreşe gitmiyor ama sürekli çocukların içinde çocuk çocuktan öğreniyor gerçekten. Seviyor da arkadaşlarını ama kız erkek ayrımı yapmıyor hangisini görmezse onu soruyor 'elif nerede, adem nerede?" yani kız erkek ayrımı yok şimdilik. Bence sizinde ondan değildir. Mutlaka adını biliyordur, cümle kuruyor mu bilmiyorum ama en azından ismini söylerdi öğretmenlerine ya da size, kaldı ki 2-3 hafta olmuş ayrılalı unutmuştur bence. Çünkü çok çocuk var. Bence başka sebeptendir. Öbür çocukların onu dışlama ihtimali bence yoktur öğretmen var başlarında.
Kavga etmiş olsalar öteki gün barışır oynar çocuklar öyle :).
Peki orada davranışları nasıl? Mutlu mu orada? Yoksa sadece giderken mi mutsuz.

Ben tam günün ağır geldiğini düşünüyorum kızınız.

Oglum krese gittiginde 2 yasindaydi. 2 yas kres icin cok erken degil bence. Sanirim kreste bir sorun yasadi. O yastaki cocuk arkadasi gitti diye krese gitmek istememezlik pek yapmaz.

Bence kreş mantıklı,
Benim oğlum kreşe gitmiyor ama sürekli çocukların içinde çocuk çocuktan öğreniyor gerçekten. Seviyor da arkadaşlarını ama kız erkek ayrımı yapmıyor hangisini görmezse onu soruyor 'elif nerede, adem nerede?" yani kız erkek ayrımı yok şimdilik. Bence sizinde ondan değildir. Mutlaka adını biliyordur, cümle kuruyor mu bilmiyorum ama en azından ismini söylerdi öğretmenlerine ya da size, kaldı ki 2-3 hafta olmuş ayrılalı unutmuştur bence. Çünkü çok çocuk var. Bence başka sebeptendir. Öbür çocukların onu dışlama ihtimali bence yoktur öğretmen var başlarında.
Kavga etmiş olsalar öteki gün barışır oynar çocuklar öyle :).
Peki orada davranışları nasıl? Mutlu mu orada? Yoksa sadece giderken mi mutsuz.

Ben tam günün ağır geldiğini düşünüyorum kızınız.
Çok geç bir cevap oldu ama özellikle cevap vermek istedim. Kızım bariz bir şekilde kız erkek ayrımı yapıyor. Ben de çok şaşkınım ama erkek çocukları sanırım daha hareketli, sert çocuklar olduğundan cinsiyet ayrımını yapabiliyor. İnanır mısınız? Arkadaşı gideli 2-3 ay oldu ama hala anne Ayça nerede diye soruyor. Anne aca gittiiiii? Anne aca niiii gittiii? Diye diye sayıklıyor. Dün molfix paketinin üstünde mavi gözlü aynı Ayça ya benzeyen bir kız gördük. Öyle seviniyor ki anlatamam "anne aca urda vaaaa" diye markette sevinç çığlıkları attı :D
Kreşdeki durumu şuan iyiye gidiyor Ayçamızı hala unutmasak da yeni bir kız geldi ve çok iyi anlaşıyorlarmış. Kız gelmeden önce de daha iyiydi zaten. Şimdilik kalbimizde Ayçamızın yeri farklı olsa da başka arkadaşlıklar da kurmaya başladı miniğim. Öğretmenini çok seviyor, öğretmeni de onu çok seviyor Allah için ilgisi alakası çok güzel. Sınıfta herşeye hakimmiş hatta öğetmeni sınıf başkanı gibi olduğunu söylüyor. Mesela öğretmeni sessiz olun dediğinde birisi konuşursa öğretmenine "bakkkkk baakkkk" diye haber veriyormuş ya da bahçeye oynamaya çıkarlarken birisi yanlışlıkla yemekhaneye giderse kolundan tutup bahçeye çıkarıyormuş. Biri istemediği bir şey yaparsa kendisine hımmmmmmm diye parmağını sallıyormuş falan. Yani aslında sınıf düzeni için kızıma ihtiyaç var :D :D
Şaka bir yana sınıfta çok uyumlu ve seviyor da ama arkaşının gidişinden belki de ilk arkadaşı olduğu için çok etkilendi. Ne yazık ki erkek çocuklarına göre bariz daha naif, kırılgan olduğu için kız arkadaş arayışı var.
Anneanne ve dedesi tuvalet eğitimini vermek için 1 ay bizimle kalacaklar bu dönemde daha mutlu olur zaten. Yeni bir kızımız da başladı sınıfında, onunla da arası iyi. Yani bizim tarafta işler daha iyiye gidiyor şükür :)

Merhaba kk nın akıl fikir sahibi hatunları :)

Benim bir aya yakındır tam da başlıktaki konu derdim oldu. Kızım Ağustos 20 lerde kreşe başladı, yani yaklaşık 3 ay oldu. 1 ay boyunca alıştıma süresiydi, yarım gün gitti. Sağolsun babannesi ile dedesi bize gelip alıştırdılar ve kızım 2 aydır tam gün olarak kreşe gidiyor. Hiç sorun yoktu kreşde çok mutluydu hatta herşeyde öncülük ediyordu, öğretmeni sınıf başkanı gibi diyordu ama son 2 haftadır çocuğum değişti. Kreşe gitmek istemiyor(ağlamıyor ama gitmek de istemediğini anlıyoruz). Sınıfları 8-9 kişilik ve kızımın sadece 1 tane kız arkadaşı vardı 2-3 hafta önce o gitti, sanırım kızım yalnız kaldığı için mutsuz.
Öğretmenleri çok ilgili ve sevecenler ama arkadaş problemi yaşıyoruz. Sizce ne yapmalı, krurumun pisikoloğu ile konuştuk, öğretmenleri ile de. Herkes elinden geleni yapıyor ama kuzucum hala aynı. Sınıfta bir tane uzun saçlı erkek çocuğu var hep onun yanında görüyorum fotograflada falan. Sanırım cinsiyet algısı tam oturmadığından onu kız sanıyor ama erkek çocuğu olduğu için de uyaşamıyor gibi.
Bu arada kızım Ağustosda 2 yaş oldu. Daha konuşamıyor tam olarak, derdini de anlayamıyoruz bu sebepten.

Öğünleri yaşadım bilirim. İmkanınız varsa alın kreşte bakıcı baksın evde. El kadar bebeleri kreşe gondermekle çok büyük hata yapıyoruz. Kimbilir neler yasiyorda anlayamıyor. Ben 26 aylıkken verip 2 ayda mutsuz bir çocuk olarak geri aldım yavrumu. Hayatımın en büyük pismanligidir kreşe vermek o yaşta. Bunu onlara yaşatmaya hakkımız yok. Yanlış anlamayin sadece size değil sözüm kendim dahil bu hatayı yapanlara😔

çok az sınıf mevcudu özel ilgi gibi geliyor ama geçen yıl özel okulda 10 kişilik sınıfta okurken bu yıl devlette 30 kişilik sınıftalar, ben de tereddüt ettim ama bu yıl gördüm ki çocukların çeşitliliğe ihtiyacı çok var. 10 kişinini içinde kendine bir tane bile arkadaş bulamazken 30 kişinin içinde çok daha fazla anlaşabilecek arkadaş çıkıyor. :KK14:

Back
X