• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmenler günü mağduru

GogolunPaltosu

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Mart 2021
397
556
53
37
Herkese merhaba. Öncelikle öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Bu seneki öğretmenler günü bana dert oldu. Oğlum 2 yaşında kreşe gidiyor ve geçen hafta kayınpederimin rahatsızlığı nedeniyle şehir dışında olduğumuz için öğretmenler günü için alelacele bir şeyler aldım oğlumun öğretmenine ve sabah da mesajla kutladım, öğretmeni teşekkür etti. Ayrıca normalde hiç yapmam kutlama için hikaye paylaştım. Öğretmeni gördü ve hiç tepki vermedi, normal karşıladım. Ama öğretmenin sonradan paylaştığı hikayede sınıftakilerin toplanıp hediye aldıklarını gördüm ve çok canım sıkıldı bu duruma. Diğer velilerden birinde numaram vardı aslında ama beraber hediye alınabileceğini düşünemediğim için sormadım ama böyle sanki kasten dahil olmadım gibi mi oldu? Nasıl davranmalıyım sizce? Öğretmene haberimiz yoktu desem mi? Tanıdığım veli de lüzumsuz bir konuda bile yazmıştı, bunda niye yazmadı diyorum kendi kendime. Biliyorum yazmak zorunda değil, dahil etmek zorunda değil ama "katılmak istemedi" gibi algılanmış olma ihtimalim aklımdan çıkmıyor. Öneri verir misiniz acemi veliye? :)

Kendinizi üzeceğiniz bir durum yok.
Hediye almışsınız
Mesaj atmışsınız
Hikâyeden bile kutlamışsınız
Yani öğretmende “katılmak istemedi” gibi bir algı oluşması mümkün değil lütfen müsterih olun. Öğretmene bir şey yazmayın, normalde bir sınıf velileri grubu olur oraya yazarlar böyle şeyleri. Bir sorun belki böyle bir grup vardır eklesinler. O veliyle aranız iyiyse de isterseniz “Herkesle birlikte hareket etmeyi isterdim, benim haberim olmadı bir dahaki etkinlikte toplu bir şey olursa ben de dahil olmak isterim" diyebilirsiniz.

Kendiniz hediye almışsınız zaten kaldı ki hediye almak zorunda değilsiniz bu toplumun bu baskısı gerçekten beni sinir ediyor. Ben geçen yılda bugün de kızımın ilkokul öğretmenine kızımın gözünden hediyeler aldım geçen yıl çok güzel bir atkı aldık hem de onun tarzıydı ama kızım üstünde bir kere bile görememiş Ben de görememiştim. Nu yıl sırf bu yüzden almayacaktım Ama kızım üzülmesin, istiyor diye de güzel bir kupa aldık içinde pembe yeşil tüyleri olan güzel bir kutu yaptık kahve cıkolata süsler vs yani kızıma seçtiriyorum öyle pahalı hediyelere de gerek yok istesem altın kolye bile alırım da ne gerek var benim arkadaşım değil Kızımın öğretmeni size de takılmayın

öğretmenlere hediye alma işini kim çıkardı ya?? o kadar saçma bir olay ki! siz üzerinize düsenden fazlasını yapmissiniz. kim işini yapıyor diye hediye alır ki?
Kesinlikle katılıyorum. Bugün insta storylerde gördüm sınıfın biri Afrika’da kurban kestirmiş öğretmenleri adına başka bi sınıf altın bilezik almış bir de devlet okulu buralar durumu olan var olmayan var. Ne saçma sapan işler çocuklara öğretmenlere saygılı olmayı öğretseler yeter yani yok bir de evi arabayı üstlerine yapalım

Kendinizi üzeceğiniz bir durum yok.
Hediye almışsınız
Mesaj atmışsınız
Hikâyeden bile kutlamışsınız
Yani öğretmende “katılmak istemedi” gibi bir algı oluşması mümkün değil lütfen müsterih olun. Öğretmene bir şey yazmayın, normalde bir sınıf velileri grubu olur oraya yazarlar böyle şeyleri. Bir sorun belki böyle bir grup vardır eklesinler. O veliyle aranız iyiyse de isterseniz “Herkesle birlikte hareket etmeyi isterdim, benim haberim olmadı bir dahaki etkinlikte toplu bir şey olursa ben de dahil olmak isterim" diyebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim, sabah sakin kafayla o veliye yazayım en iyisi...

Katılmama hakkınız da olamaz mı yani bizim mesela sınıfta para topladılar ben katılmamayı tercih ettim çünkü kızımın hediyeyi öğretmenine kendisinin vermesini istiyorum yani öğretmen ne düşünür diye hiç düşünmedim herkes özgürdür saçma bir şeye takılmışsınız ki belli bir duruşu olan öğretmenler zaten böyle şeylere takılmazlar.

Kesinlikle katılıyorum. Bugün insta storylerde gördüm sınıfın biri Afrika’da kurban kestirmiş öğretmenleri adına başka bi sınıf altın bilezik almış bir de devlet okulu buralar durumu olan var olmayan var. Ne saçma sapan işler çocuklara öğretmenlere saygılı olmayı öğretseler yeter yani yok bir de evi arabayı üstlerine yapalım
Gerçekten bu nasıl abartı...Bir arkadaşımın oğlunun öğretmenine sınıfça toplanıp pırlanta aldılar ama ben bizimkilerin toplu hediye aldığını bilmediğim için saf saf ne saçma bizimki daha rahat herkes istediğini alır diye düşündüm, meğer bizde de varmış

Öğretmenler günü kutlu olsun. Kusura bakmasın kimse ama bana da öğretmenler günü hediyesi çok saçma geliyo. İşleri o sonuçta. Bize neden kimse hediye almıyo. Benim de oğlum 2 yaşında bugün sabah gitti. Baktım birileri hediye almış sırf çocuk almamış olmasın diye çıkışta bi çiçek alıp götürdüm. Kendi adıma konuşayım bana bi yakınım çiçek alsa mutlu olurum ama tanımadığım biri getirince yalandan teşekkür eder geçerim. Eminim bizim öğretmen de aynı hissetmiştir. Vesselam önemli bi konu değil öğretmenin takılacağını sanmıyorum boşa üzülmeyin .

Back
X