Sizin anneniz size gelirken eşinize mi soruyorsunuz? Ya da anneniz eşinizi mi arıyor? Orası sizin olduğu kadar eşinizin de evi!.. Evet bende hoşlanmam haber verilmesini beklerim ama kadın oğlunu arayıp söylüyor size geliyorum diye, çat kapı gelmiyor. Size haber vermeyen eşiniz, bu konuyu onunla halledin. Kadın mutfakta yatmayı kendine sorun etmiyorsa sizde etmeyin efendim. Kayınvalide rahatsız olucak diye, mutfağa giremeyecek bir geline de benzemiyorsunuz hiç. Sırf mutfağa giremiyorum demek için girmemişsinizdir. Ne kadar iticisiniz. Kayınvalidem bana size yapılanları yapsa ve beni düşünüp çiçek gönderse, fi tarihinden kalma tepsiyi konuşacağıma arar teşekkür eder, bundan sonra daha güzel anlaşalım diye bir konuşma yaparım. İncelikten anlamayan, karşısındaki insana yaptığı yanlışları telafi etme fırsatı vermeyen insanlara tahammül yok, olmayacakta. Kadın ne güzel, senin verdiğin paranın üzerine yatmayıp, kendi paranı al askerlik borcuna yatır, onunkini de geri ver demiş. Ne var bunda yahu?.. Alt tarafı çocuk iştahsız mı demiş, neler duymuş sizden. Arada torunu ve oğlu olmasa o Kayınvalide seni çeker mi bir düşün derim. Kendinize çeki düzen verin. (öğretmenler gününüz kutlu olsun)