Öğretmenler günüm :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili hanımlar ,
Bazı sebeplerden dolayı zihnim çok dolu ve karışık umarım kendimi doğru ifade edebilirim.13 yıllık öğretmenim ve 4 yıldır da evliyim .eşimle ben üniversite 3. Sınıftayken tanıştık o zamandan bu zamana kadar birlikteyiz ve ailesi en başından beri beni tanıyorlar.
Geçen hafta eşimin annesi ile whatsuptan tartışmıştık .Konuda şu kayınvalidem önce eşime oğlumuzu sormuş nasıl diye ondan öğrenmiş iştahsız olduğunu ve hemen ardından bana sordu.ben annemlerin yanındaydım o esnada.ben de kendisine zaten eşime sorduğunu bir daha bana sormanın ne manası var diye söyledim .zaten onun söylediği şeyi söyleyecektim .sonra o bunda ne var deyince ben geçmişte olup hala hazmedemedğim şeyleri dile getirdim .bunları madde madde yazayım ki anlaşılır olsun .
Beni istemeye geleceklerken evlerindeki eskimiş tepsiyi getirmek istemesi .
Eşimle çıkarken ortak araba almıştık eşimin bedelli askerlik yapması gerekti o zamanki tartışmamızda onun parası neyse ver gitsin minvalinde beni silip atması .
evimizdeki herşeyden (farklı illerdeyiz)haberi olması kaba olucak ama osursak Haberi var eşim günlük rapor veriyor kendisine
Daha bir çok şey varda ben sadece bunları söylemiştim ona mesajlarda ah bir de bana değer vermediğini söylemiştim.
Bu olaylardan sonra bugün öğretmenler günü diye bana çiçek sepetinden çiçek söylemiş .
Beni sinirlendiren olay ise eşimde bana çiçek söylemiş ki beni biliyor çiçek sevmediğimi.ve sabah kahvaltıya gittik orda beni darlayıp durdu annem çiçek Yolladı nolucak şimdi geri mi gitçek çiçek diye 4-5 kez söylenip durdu.doğal olarak ben de keyif alamayıp gezmeden apar topar döndük .
şimdi sorum şu ki kayınvalide çiçek almış olarak her şeyi çözmüş mü oldu bir anda değere mi bindim .13 yıl boyunca sadece telefonda kutlayıp bu yıl hediye alınca bence beni düşünmüyor kendi vicdanını rahatlatıyor değil mi ?karışık yazdım sanırım bana yardımcı okursanız (yanlış mı düşünüyorum ) Sevinirim
Sevgili hanımlar ,
Bazı sebeplerden dolayı zihnim çok dolu ve karışık umarım kendimi doğru ifade edebilirim.13 yıllık öğretmenim ve 4 yıldır da evliyim .eşimle ben üniversite 3. Sınıftayken tanıştık o zamandan bu zamana kadar birlikteyiz ve ailesi en başından beri beni tanıyorlar.
Geçen hafta eşimin annesi ile whatsuptan tartışmıştık .Konuda şu kayınvalidem önce eşime oğlumuzu sormuş nasıl diye ondan öğrenmiş iştahsız olduğunu ve hemen ardından bana sordu.ben annemlerin yanındaydım o esnada.ben de kendisine zaten eşime sorduğunu bir daha bana sormanın ne manası var diye söyledim .zaten onun söylediği şeyi söyleyecektim .sonra o bunda ne var deyince ben geçmişte olup hala hazmedemedğim şeyleri dile getirdim .bunları madde madde yazayım ki anlaşılır olsun .
Beni istemeye geleceklerken evlerindeki eskimiş tepsiyi getirmek istemesi .
Eşimle çıkarken ortak araba almıştık eşimin bedelli askerlik yapması gerekti o zamanki tartışmamızda onun parası neyse ver gitsin minvalinde beni silip atması .
evimizdeki herşeyden (farklı illerdeyiz)haberi olması kaba olucak ama osursak Haberi var eşim günlük rapor veriyor kendisine
Daha bir çok şey varda ben sadece bunları söylemiştim ona mesajlarda ah bir de bana değer vermediğini söylemiştim.
Bu olaylardan sonra bugün öğretmenler günü diye bana çiçek sepetinden çiçek söylemiş .
Beni sinirlendiren olay ise eşimde bana çiçek söylemiş ki beni biliyor çiçek sevmediğimi.ve sabah kahvaltıya gittik orda beni darlayıp durdu annem çiçek Yolladı nolucak şimdi geri mi gitçek çiçek diye 4-5 kez söylenip durdu.doğal olarak ben de keyif alamayıp gezmeden apar topar döndük .
şimdi sorum şu ki kayınvalide çiçek almış olarak her şeyi çözmüş mü oldu bir anda değere mi bindim .13 yıl boyunca sadece telefonda kutlayıp bu yıl hediye alınca bence beni düşünmüyor kendi vicdanını rahatlatıyor değil mi ?karışık yazdım sanırım bana yardımcı okursanız (yanlış mı düşünüyorum ) Sevinirim
Hayatı kendinize dar ediyorsunuz sakin olun önce tek istediğiniz evinizi kadını olmak istemek ama bunu anlamayan anlamak istemeyen iki kişi var kayınvalideye bunu anlatmaya hiç çabalamayın anlamayacaktır sizin yapacağınız tek şey istemediğiniz bir şey mi aldı sessizce ortadan yok edin yani atın o ikisi sordu mu tüh ya şöyle oldu böyle oldu geçiştirin bu bir olacak iki olacak vazgeçecek .

Sizin anneniz size gelirken eşinize mi soruyorsunuz? Ya da anneniz eşinizi mi arıyor? Orası sizin olduğu kadar eşinizin de evi!.. Evet bende hoşlanmam haber verilmesini beklerim ama kadın oğlunu arayıp söylüyor size geliyorum diye, çat kapı gelmiyor. Size haber vermeyen eşiniz, bu konuyu onunla halledin. Kadın mutfakta yatmayı kendine sorun etmiyorsa sizde etmeyin efendim. Kayınvalide rahatsız olucak diye, mutfağa giremeyecek bir geline de benzemiyorsunuz hiç. Sırf mutfağa giremiyorum demek için girmemişsinizdir. Ne kadar iticisiniz. Kayınvalidem bana size yapılanları yapsa ve beni düşünüp çiçek gönderse, fi tarihinden kalma tepsiyi konuşacağıma arar teşekkür eder, bundan sonra daha güzel anlaşalım diye bir konuşma yaparım. İncelikten anlamayan, karşısındaki insana yaptığı yanlışları telafi etme fırsatı vermeyen insanlara tahammül yok, olmayacakta. Kadın ne güzel, senin verdiğin paranın üzerine yatmayıp, kendi paranı al askerlik borcuna yatır, onunkini de geri ver demiş. Ne var bunda yahu?.. Alt tarafı çocuk iştahsız mı demiş, neler duymuş sizden. Arada torunu ve oğlu olmasa o Kayınvalide seni çeker mi bir düşün derim. Kendinize çeki düzen verin. (öğretmenler gününüz kutlu olsun)

Kayınvalide evinizde olanları kuşlardan öğrenmiyor eşinize sorun. Ayrıca çıkarken ortak araba aldıysanız evet arabanın yarısı eşinizindir, dolayısıyla eşinizin annesinin gözünde parası vardır. Nişanlısı sözlüsü değilsiniz ki kadın sizi dikkate alaın, ne bilsin yarın ayrılmayacacağınızı... anlattıklarınızın hiçbirinde sizi haklı bulamadım lohusalık hariç

13 yol önceki tepsi değil biz 4. Senedir evliyiz 15 Yıldır çıkıyoruz 13 yıllık öğretmenim

Tüm bu olan biten eşinizle aranızı bozmaktan öteye götürmez sizi..eşinize bu kadar yansıtmadan aranızda halledin annesiyle..en azından yansıtan siz olmazsiniz

'Zaten eşime sordun birdaha sormaya ne gerek var' diyerek tartışmayı siz başlatmışsınız. O cocugunuzun babannesi ve sizin daha detaylı birşeyler duymak istemiş olabilir. Ayrıca 13 yil önceki meseleleri tekrar hatırlayıp tartışmayı hararetlendirmek ne biliyim gereksiz geldi. Yine kibar biriymiş ki size hediye göndermiş, adım atmış. Emin olun baska eş ve kayinvalide olsa daha büyük tepkiler verirlerdi yani şanslısıniz ve bu kadar kinci olmayın vücuda zarar.

Almasaydı daha iyiydi zaten bugüne kadar da almış değil tartışmamızdan sonra alması ben bana değer vermiyorsunuz deyince almış olması demekki gerçekten değer vermediğini kabul etmiş olmuyor mu
Hayır değer vermediğini düşündüğün için üzülmüş ve öyle olmadığını göstermek istemiş demek oluyor

arkadaşın şu konusunu da okuyup öyle yorum yapın lutfen.
Allah yardımcısı olsun kayınvalideceğizinizin.
zavallı kadın.
eşinizde kabahat. birazcık dik duruşlu olmalı erkek ya.
Konunun basını okuyup bıraktım. Kayinvalideye çok üzüldüm Allah yardımcısi olsun

sürekli konuşması rahatsız edici bence eşininzi uyarun diğerlerini de unutun gereği yok

Arkadaşlar tepsi meselesine ben bile kuruldum. Kaldıki 4 yılllık evliler, uzak geçmiş değil. Hani kadının durumu olmasa bir nebze anlarım yada tepsi aile yadigarı manevi değeri olan bir tepsi olsa...
Kadının niyeti baştan beri fesatlık. E arada başka yaşanılanlarda olanca konu sahibi dolmuş ve patlamış. Belliki sinirleri yıpranmış ve son olayda verdiği tepki normal olmasa da anlaşılabilir.
Konu sahibi en iyi bir yardım almanız ve eskiyi düşünmeyi bırakmanız, kadının yaptığı kendi çiğliği, sizse bu olayları düşünerek kendi kişisel enerjinizi ve aile huzurunuzu zedeliyorsunuz.

Hepimiz bir şeyler yaşıyoruz çoğuna nefretten besliyoruz ama sürekli bununla yaşayıp kendimize de karşımıza da bunu hissetirmiyoruz..bence k.valideyle sorunu konu üzerinden tartışsaydınız çocuğu sordu diye tartışınca haksız ve itici durmuşsunuz..ayrıca çiçeği çöpe atmak ne bir şeyi ne kadar sevmezseniz sevmeyin ortam germekten başka bir şey değil bu hareket..bilmiyorum belki anlatamıyorsunuz belki tarzınız bu ama çocuğa hediye alıyor çocuğu hem eşime hem bana soruyor diye gerilmeniz benim tarafımdan kırmak için yazmıyorum itici duruyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X