öğretmenlik mezunu olupta ataması yapılmayan ev hanımları

huma83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
20
0
36
Konya
öğretmenlik fakültesi mezunu olup evde oturtmak zorunda bırakılan diplamalı ev hanımıyım bana sen üretme evde otur diyo bu devlet adeta benim alanımdan 2 kişi aldılar kpss yi denedim olmadı bari dedim evde oturayım çocuk yapayım dedim oda olmuyo üretemiyorum bu sıkıntılrla gidiyor yaşam benim durumumda olan arkadaşlar varmı sizler ne yapıyorsunuz merak ediyorum

Benim dayımın 2 oğlu meslek lisesi öğretmenliğinden mezunlar.

Büyük olan kuzenim bi şirkette çalışıyor.Kendi branşıyla hiç alakası yok.

Diğer kuzenimde dersaneye gidiyor.Bu yıl mezun oldu.

Ama ataması bir hayal gibi.

Ve bir örnek daha.

En yakın arkadaşımın ablası ÖSS de derece yaparak gazi üniversitesine girdi.O da meslek lisesi öğretmeni.Alan dışı tercih yapamadıkları için mecbur tercih etti.

Ve 6 yıldır atanamadı.Çeşitli işlerde çalıştı.Öğrenim kredisi borcunu ödemek için.

Ve şimdi çalışmıyor.evlendi.hamile.

Durum vahim.

sende 3-4 kişi alan bölümleri açmasınlar.

İhtiyaç kadarı okusun madem.

Millet boşuna öğretmenlik yapacagım diye hayal kurmasın.

Tabi bu dediğim sadece öğretmenlikle alakalı.

Ama benim 4 tane daha kuzenim var.

1 tanesi ege üniversite biyokimya mezunu.Tek bölüm orda var. 2 yıldır işssiz.Kpss de ataması bile yok.Şoklardayız zaten.Tıp mezunları tercih ediliyor.

2 tane kuzenim işletme mezunu. 2 yıldır onlarda boşta.Çeşitli işlerde çalıştılar onlarda.

1 kuzenimde inşaat mühendisi. O da alan dışı çalşıyor.

Çocukluk arkadaşım var. İşletme enformatiği mezunu. 1 yıldır boşta.Banka sınavlarına giriyor.Bir sonuç elde edemedi daha.

1 arkadaşımda matematik öğretmeni.Dershanede çalışıyor.Çalışma ortamı kötü.Atanamadı.

Bu gençlik ne yapsın.4 ile 5 yıl arası öğrenim görüyorlar sonuç hüsran.

Ya ailelerine ne demeli.

Genç nufüs arttıkça bu sorunumuz dağ gibi çoğalacak.

biri bana mı selendi:(((
ingilizce öğretmeniyim 2 yıldır atamam olmadı.
evliyim.. yine de mutluyum
alıştık artık türkiye'de yaşıyoruz ne de olsa

Son düzenleme:
öğretmenlik fakültesi mezunu olup evde oturtmak zorunda bırakılan diplamalı ev hanımıyım bana sen üretme evde otur diyo bu devlet adeta benim alanımdan 2 kişi aldılar kpss yi denedim olmadı bari dedim evde oturayım çocuk yapayım dedim oda olmuyo üretemiyorum bu sıkıntılrla gidiyor yaşam benim durumumda olan arkadaşlar varmı sizler ne yapıyorsunuz merak ediyorum

bransınız neydı acaba

Öğretmenlere kendinize uygun başka meslek bulun dediler. Yetkili ağızlar bunu söyleyebiliyorsa ben herşeyi bekliyorum artık. Hiçbir şey beni şaşırtmıyor.

Bir insan eğitim fakültesini bitirdiği zaman öğretmendir, o kadar basit...Planlı bir ekonomiyle eğitim fakültesi mezunu ile öğretmen ihtiyacını dengelemek istenirse yapılabilecek birşeydir. Ama ne oluyor? Bir sürü fakülte aç, analar babalar varını yoğunu verip okutsun, sonra da öğretmenlik hakkı verme. Daha da yazmıyorum.

Öğretmenine bu kadar az değer veren bir ülkenin geleceğini iyi görmüyorum şahsen

Bu arada galeyana gelip kendimi tanıtmadım, fen ve teknoloji öğretmeniyim. Van dayım ben de. Ayrı bir başlık konusu ama bizi buraya getirip doğru düzgün kalacak yer vermediler. Mecbur eski evimize girdik ve çok korkuyoruz. Çocuklar da çok korkuyor okuldan ve çok zor şartlarda eğitime devam ediyoruz. Bizleri insandan saymıyorlar

Bir KPSS mağduru da benim :14:

benim bölümümden 2 kişiyi atadılar sadece:47:

teknik öğretmenim

şuan ev hanımıyım ama yılmadım yine KPSS çalışyorum :21:

Back
X