Öğretmenlik mi? Araştırma görevliliği mi?

marmelatkardelen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2025
7
2
1
22
Bölümümü çok seviyorum ilerleyebilirim ama Türkiyede eğitime verilen değerden dolayı ilerlemek istemiyorum yani yükselmek için bunu yapmayı makale yazmak ve okumayı yapmak istemiyorum bu benim için zaten hayat tarzı oldu. Ne yapsam bilmiyorum öğretmenlik mi akademisyenlik mi?

Bölümümü çok seviyorum ilerleyebilirim ama Türkiyede eğitime verilen değerden dolayı ilerlemek istemiyorum yani yükselmek için bunu yapmayı makale yazmak ve okumayı yapmak istemiyorum bu benim için zaten hayat tarzı oldu. Ne yapsam bilmiyorum öğretmenlik mi akademisyenlik mi?
İkisi de zor artık. Öğretmenlik için doğru dürüst atama yapılmıyor, yapılsa bile Akademi kuruldu şimdi düşük maaşlarla atama yapacaklar. Akademisyenlik desen adamın yoksa kadroya girmesi yükselmesi çok zor. Benim arkadaşım 11 yıldır araştırma görevlisi, hala kadro bekliyor. Öğrencilerime her zaman şunu diyorum, akademisyen ve öğretmenlik artık bu zamanda tercih edilmez. Başka mesleklere yönelin. Ama mevcut durumda en iyisi önce atanmak, iş sahibi olmak, atandıktan sonra yüksek lisans yapmak. Ben ilk senemde atanmıştım, atamayı beklerken güvenlik soruşturması vs yüksek lisansın ders dönemini aradan çıkarmıştım.

Dil öğrenip yurtdışına gidip orada öğretim görevlisi olun imkan varsa. Bizim ülkede zor malesef. Rektörün karısı için bölüm binası taşıdığı ülkede akademisyen olunmaz bence

Bölümünüz nedir hangi üniversitedesiniz? Okulun kadro imkanları nasıl?
Yüksek lisansa başlardım ben olsam o arada daha netleşirsiniz bence.

Ben önce atanmanız taraftarıyım biraz eliniz para görsün o arada yüksek lisansı aradan çıkarın sonra yerleşirseniz Akademisyenliğe geçersiniz.

Alanınızın ne olduğu önemli. Ne öğretmen alımları ne de akademik kadro ilanları eskisi gibi değil artık.
Araştırma görevlisi için çok çok çok az sayıda ve nadiren ilana çıkıyorlar. Alım yapan üniversitelerin çoğu da fıstık üniversitesi ballı baklava bölümü gibi anlamsız ve altyapısı olmayan yeni üniversiteler tarafından yapılıyor.
Eğer eğitim fakültesi mezunuysanız KPSS'ye ağırlık vermek mümkün ama atamalar çoğunlukla boş kadroların olduğu illere yapılır ve maalesef yine çok nadir.
Eğitim fakültesi değil de Fen Edebiyat Fakültesi mezunuysanız o kapı da kapalı.

Back
X