- 5 Kasım 2024
- 100
- 129
- 18
- Konu Sahibi Huzurkovalayankus
Kızlar beni farklı konulardan, yorumlarımdan görmüşsünüzdür belki. Ben farklı bir bölümü bitirmiş yüksek lisansını yapan hobileriyle uğraşan bir insanım. Okuduğum bölüm ve alanımın detaylarına girmek istemiyorum ama kısaca analitik düşünme gerektiren zor bir bölüm. Yurtdışında gördüğü değeri de Türkiye'de gördüğünü söyleyemem. Bunun dışında okumayı yazmayı severim. Bu da Türkçe ve dil bilgisi konusunda gelişmeme olanak tanıdı. Normalde yeniden üniversite okuma gibi bir planım yoktu, ancak geçen yıl YKS için kayıtların açıldığını duyunca arkadaşlarımla öylesine girelim dedik, tercih yapmayı düşünmüyorduk. Kendi sınavlarımın da olduğu bir haftaydı sınav bu yüzden hiç çalışamadım. Yine de 30 bin civarı bir sıralama yaptım. Hatalarımın nerelerden geldiği daha sonra anladım ve o konularda farklı sorulara baktığımda hata yapmadığımı fark ettim. Bu da aklıma şu fikri getirdi, acaba bir dönem çalışıp bu sıralamayı 20 bin altına çekebilir miyim? Şuan yaşadığım şehirdeki tıp fakültelerini düşündüm. Bu durumda olsanız siz ne yapardınız?