öğretmenlik okuyorum dediğimde küçümseyenlere inat atanmak istiyorum ama ya MATEMATİK

canım ben de 4.sınıf türkçeciyim...benim de tek sıkıntılı olarak gördüğüm ders matematik diyebilirm. ama korkmuyorum...bak ben ygs de matematiğe son bir ay kala çalıştım...ama basit konulardan mesela çarpanlara ayırma karakök denklem falan hiç bakmadım bile...ona nazaran daha kolay konuların mantığını kavramaya çalıştım anlamadığımda da çözüm yollarını ezberledim. ve inanır mısın sınavda çözüm yolunu ezberlediğim oran orantı sorusunun aynısı çıktı sadece isimleri değişikti :) sonuç olarak denemelerde 3 net yaptığım matemetikte 12 soru yaptım ve hepsi doğru biraz daha sürem olsaydı keşke :(( bence sen de bu yolla bir şeyler yapabilirsin...sonuçta sözelciyiz ezbere alışığız :D

canım ben de 4.sınıf türkçeciyim...benim de tek sıkıntılı olarak gördüğüm ders matematik diyebilirm. ama korkmuyorum...bak ben ygs de matematiğe son bir ay kala çalıştım...ama basit konulardan mesela çarpanlara ayırma karakök denklem falan hiç bakmadım bile...ona nazaran daha kolay konuların mantığını kavramaya çalıştım anlamadığımda da çözüm yollarını ezberledim. ve inanır mısın sınavda çözüm yolunu ezberlediğim oran orantı sorusunun aynısı çıktı sadece isimleri değişikti :) sonuç olarak denemelerde 3 net yaptığım matemetikte 12 soru yaptım ve hepsi doğru biraz daha sürem olsaydı keşke :(( bence sen de bu yolla bir şeyler yapabilirsin...sonuçta sözelciyiz ezbere alışığız :D

keşke herşey ezber olsa :):)bakalım şu karekök matematik 0 kitabını inceliyorum olmadı alıcam..bi kitap bi insanı ancak bu kadar güzel betimler:D

2014 Kpss'sine gircem ben.
Ama hiç umudum yok. :50:

Çalışırsanız olur karamsar olmayın. Ben çok çalıştım hemde deli gibi 2012 sınavına
Denemelerim fule yakındı 3 yada 4 geometri sorusunu çözmüyordum 3 4 tane de gk den çıkıyordu o da nadirdi
Sınavda çok büyük talihsizlik yaşadım 80 aldım
Hep aklımın köşesinde beni kemiren amalara yer verdim sınavda kendimi heyecanlanıp hata yapmaya odaklamışım
Oysa başarının en büyük anahtarı inanmak...

Çalışırsanız olur karamsar olmayın. Ben çok çalıştım hemde deli gibi 2012 sınavına
Denemelerim fule yakındı 3 yada 4 geometri sorusunu çözmüyordum 3 4 tane de gk den çıkıyordu o da nadirdi
Sınavda çok büyük talihsizlik yaşadım 80 aldım
Hep aklımın köşesinde beni kemiren amalara yer verdim sınavda kendimi heyecanlanıp hata yapmaya odaklamışım
Oysa başarının en büyük anahtarı inanmak...

Haklısın aslında ama benim matematiğim sıfır. :14:
Bu şekilde yüksek puan alıp atanamam ki.
Çok çalışsam da olmuyor.
Matematikle yıldızımız hiç barışmadı.:59:

Haklısın aslında ama benim matematiğim sıfır. :14:
Bu şekilde yüksek puan alıp atanamam ki.
Çok çalışsam da olmuyor.
Matematikle yıldızımız hiç barışmadı.:59:

Yeter ki başarmak iste... Kpss matematiğini yapman için inan matematik mezunu olman gerekmiyor
Çok iyi destekler var bunun için temelden alan kitap, dvd ne varsa kullan
10 15 net hayat kurtarır :34:

Yeter ki başarmak iste... Kpss matematiğini yapman için inan matematik mezunu olman gerekmiyor
Çok iyi destekler var bunun için temelden alan kitap, dvd ne varsa kullan
10 15 net hayat kurtarır :34:

Söylediklerin çok motive etti.
Çok teşekkür ederim. :16:
Çalışıcam, başarıcam..:kkk:

canım mrhaba ben sınıf öğrt.4.sınıfım bu yıl. girdiğim sene ataması süper bi bölümdü. geçen yıl 324 kişi aldı. herkes boşuna okuyorsun bırak başka bölüm okumaya başla daha avantajlı olursun felan dedi. ama bölümüm hayalim olduğu için kmseye aldanmadım. kpss ve atanma konusuna gelince tabiki çok ve düzenli çalışarak yapılmayacak şey yoktur ama biraz da nasibinde olması lazım. sizin bölümlerde nasıl matematik çok zor ve belirleyici derslerden biriyse bizde de tarih coğrafya öyle. ve ben sayısal çıkışlıyım :(( tarih ve coğrafya adına hiç bi bilgim yok ve çalışmaya daha yeni başlıyorum. çok kaygısız görünüyo olabilirim ama öyle değil. anlatmak istediğim düzenli çalışarak herşeyin üstesinden gelebilirsin. hiç korkma yaparsın yani. Rabbim yardımcın olsun

sen atanınca peşinde kuyruk olan taliplerini görünce o küçümseyenlerin aslında senı kıskandıklarını anlayacaksın.

bence bu çok yanlış bir düşünce. insanlara kıskanıyor demek. :19:

zaten bu mantıktaki insanlar yüzünden insanlara bir şey demeye korkuyorum. biraz kötü bir şey desen hemen kıskanıyor dicekler. gerçekten öyle düşündüğün için dediğin halde.

konu sahibi de yanlış anlama canım lütfen kusura bakma ama biri bana da sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum dese ben de sonuçta iyi bir bölüm diye düşünmem. insanlar da bölümlere üniversite puanlarına göre bakıyorlar. yoksa öğretmenlik kutsal bir meslek. ama ya atanamazsan bak işin zor dediler diye de atıyorum kıskanıyor demek saçma gerçekler sonuçta.

talip olma meselesi ise apayrı bir konu. öğretmen iyi eş olur mantığındaki insanlarla kimse evlenmek istemez sanırım.

konu sahibi sana söyliceğim ise inanırsan her şeyi yaparsın. ben bunu hayatımda çok gördüm. bu yıl olmaz seneye olur çalışmaktan vazgeçme. önce matematikten başla. zaten sosyal bilgiler okuduğun için türkçe tarih coğrafya falan onları yaparsın. kpss hakkında benim de çok bilgim yok ama çalışan insan er ya da geç başarır ben buna inanıyorum. başarılar dilerim.:3:

Back
X