Öğretmenlik yapmak

Ben hiçbir zaman rehberlikten falan destek alamadım.Birgün öğrenciyi rehberlıgı yolladım.Rehberlık öğretmenine herkes konusuyordu demıs.Ben suçlu cıktım.zBende 12 istemıyorum ama zorla verdıler
Sınıf içindeki sorunları siz çözmeye çalışın rehberlik ya da idareye gittiğinde siz sınıf yönetiminde başarılı değilsiniz algısı oluşuyor

Ben eve gidene kadar saat 8 olıyordu.Hergün ders çalışıyordum.Ama bütün şubeler olunca çok zorlandım.Bizde hepsi vardı.Soru çözümü etüt falan.54 saate kadar ders verirlerdi.Ben alan sınavından sonra okul açılana kadar dediginiz gibi plame ve eseni bitiricem.

geçen sene ben de dershanede çalıştım. 20 saat dersim vardı. Sabah 9 dan aksam 8.10 a kadar ders soru çözümü ve etüt oluyodu. 1 saat öğlen yarim saat ikindi molası . Tenefüslerde de ful soru çözümü yapıyorduk. Aralıksız 9 saat ders anlatıyorduk resmen. Boyle boyle 2 sene çalışan öğretmen 3. Sene uzman olur.

İyi bir üniversiteden fizik mezunuyum.Okul hayatum boyunca yakın arkadaşlarıma sınav zamanı ders çalıştırdım.Ekim ayı gibi bir temel lise de işe başlamıştım.Hiç tecrübem yok.Zümrelerim yardımcı olmadılar pek.2 şube çalıştım.Bir şubede sorun yoktı.Öğretmen degısıklıgı sorun olmustu.Benden önceki öğretmen 32 yıllık öğretmendi.Bana her seviyeden sınıf verdiler.Son sınıflar beni şikayet etmiş.Son sınıf konularında çok zorlanmıştım.Diger şubenin müdürü kadındı beni uyardı Öğrenciler dilekçe yazmış.2 aya yakın çalıştım.Kadın müdürün kızdıgı hatalarım;
1)Quiz sırası öğrencinin kalemi yoktu.Kimse ona kalem vermedi.Bende yan sınıfa yollayıp kalem almasına izin verdim.Dersi bölmüşüm.
2)Aşırı sorunlu bir sınıfım vardı.Çoğu erkekti.Dersten bırakmak zaten yoktu.Kimse dersimi dinlemiyordu.Bende bunlara karışık soru verdim.Quizde bundan sordum.Herkes yüksek aldı.Müdürde bana kızdı.
3)Diger öğretmenlere takıldıgım herşeyi sordum ve çok göze battım.
4)Minyon olmam dezavantaj.Öğrencilere söz geçiremedim.
Aklıma şuan bunlar geliyor.Bunun gibi hatalarum oldu.Kadın müdürümüz beni şikayet etmiş.Hep olmuyor diyordu bana.Beni başka şubeye gönderdiler.Gönderdikleri şubedeki hocada sorunlu ayrılmış.Sorun yaşamaktan korktum.İstifa etttim.Tekrar bütün okullara başvurmak istiyorum Sizce yine başarısız olur muyum?
Bizim meslek zamanla oturan bir meslek hocam öncelikle işin kitabı teorik bilgisi YÖK bir de öğretmenlik konuyu bilmek değil nasıl anlatacağını bilmek ama bünün yanında şimdiki nesil ve idare çok zor resmen bitiriyor insanı . Kamuda bile pes edip istifa etmek istiyorsun . Sanırım formasyon yok sizde öncelikle onu alın öğretmenlik konuyu bilmek değil fen edebiyat mezunları bunu anlamıyor kusura bakmayın ama öyle . Hem de iyi bir okuldan alın zira eğitimin 4 senede aldığı formasyon derslerini 1 senede veriyorlar ne kadar nitelikli tartışılır. Ya da yol yakinken öğretmenlik dışındaki alanlara bakın fizik mezunları özelde iş buluyor mu bilmem ama arkadaşım biyoloji mezunu fabrikada çok mutlu

Bizim meslek zamanla oturan bir meslek hocam öncelikle işin kitabı teorik bilgisi YÖK bir de öğretmenlik konuyu bilmek değil nasıl anlatacağını bilmek ama bünün yanında şimdiki nesil ve idare çok zor resmen bitiriyor insanı . Kamuda bile pes edip istifa etmek istiyorsun . Sanırım formasyon yok sizde öncelikle onu alın öğretmenlik konuyu bilmek değil fen edebiyat mezunları bunu anlamıyor kusura bakmayın ama öyle . Hem de iyi bir okuldan alın zira eğitimin 4 senede aldığı formasyon derslerini 1 senede veriyorlar ne kadar nitelikli tartışılır. Ya da yol yakinken öğretmenlik dışındaki alanlara bakın fizik mezunları özelde iş buluyor mu bilmem ama arkadaşım biyoloji mezunu fabrikada çok mutlu
Ben ıyı bır okuldan formasyon aldım.Benım dezavantajım benden önceki hoca baya tecrubelıydi.Öğrencıler onu ıstıyordu.Bir de sınıf hakımıyetını saglayamadım.

Back
X