Premature Bebekler OGS yemek sondasıyla taburcu olan Premature annesi varmi ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ElifDerun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
5
0
1
Herkeze Merhabalar 27+3 te 690 gram dogum yaptım 102 gündür kuvez maceramız devam ediyor... Emme ve yutma da problem yasıyoruz. Eve taburcu olurken ogs yanı yemek sondasıyla taburcu olan var mı ? Deneyimlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim

Merhaba öncelikle sabrınız bol olsun diyorum.benim oğlumda 29 haftalık 1.200 kg olarak doğdu ve tam 350 gün küvezde kaldı.tabi ne emme nede yutma refleksi vardı.ağızdan ogs ile besleniyordu taburcu olduktan sonra evde 4 ay öyle devam etti.daha sonra azar azar kaşıkla beslemeye başladım ve her gecen gün oda alıştı çok şükür.emin olun sizinkide alışır tabi norolojik bir promleminiz yoksa..

İçimi ferahlattınız bizimde 106 gun oldu bugün kuvezdeyiz nörolojik olarak egg çekildi beyin dalgalarıyla ilgili hiç bir sey çıkmadı şükürler olsun sizde kendiniz mi takıyorsunuz ogs yi ?

Evet hastaneden taburcu olmadan önce 20 gün hastanede beraber kaldık ayrı bir odada bakımı ve beslenmesiyle ilgili eğitim verdiler biraz zor oldu ama öğrendim çok rahat takıyordum.bir gün oğlum beni çok uğrastırdı ben taktıkca o çıkardı.bende bi daha takmadımbahaneyle kaşığa alıştık

Peki hiç bununla ilgili doktora gitmediniz mi bizi doktorumuz kuvezden çıktıktan sonra tip fakültesine gitmemizi istedi

Tıp fakültesine gittik gitmemiz söylendi.oradada kaşıkla yavas yavaş alıştırmamız söylendi eğer alışmazsa mideden sonda takılacaktı çok şükür ona gerek kalmadı.zaten bütün takipleri faküldede yapılıyor.

Ben varim 6.5 ay kaldi hastanede biberon almiyordu ogs ile taburcu olduk 2.5 ay sirf bu yuzden bekledik almadi eve geldi 1 ay sonra kurtuldu sondadan once biberon aldi 2 ay falan sonra hep kasikla beslendi ben son care kuvezdeyken fizyoterapist getirmistim bi takim hareketler yaptilar onu yapiyoduk her beslenme oncesi omu etkili oldu bilmiyorum ama biberon zor aliyorlar bu tarz bebekler neticede yine kasikla yiyorlar

Back
X