• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ok sevipte ayrlmak zorunda kalan var m aranzda ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif.c
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

Elif.c

Ziyaretçi
Kızlar Başımda Bi dert varki sormayın Aileker istemiyor diye ayırıyorla bizi çok sevmemize rağmen arada meshep farkı var diye kaldımı artık bunlar yaaaa. :((((((((((

valla bu devirde kaldı mı bunlar denilior ama başta hiç sorun olmazmış gibi görülen bu konu evlendikten sonra çok fazla soruna sebebiyet verebilior.çok ii düşünmek lazım...

genelde bu konuda aileler haklı cıkıyo..
ıster ıstemez evlenmeden once kavusma ıstegı ıcındesınız ama gercekdende
evlendıkden sonra ıster ıstemez bu farklılık yaşanıyo..
fıkır ayrımı onde olmak uzere bı sızı yıprata bılır ..ıyı dusunmelısınız..

Sizin birbirinize ayrımcılığınız varmı, sen osun ben buyum yürümez bu iş düşünüyorsanız bence ayrılmanız daha mantıklı..
Eğer birbirinize saygınız varsa üzmüyorsanız bu konuda ailelerinizi ikna etmeye çalışın..

Evet bir önceki ilişkimde bende bu sorunlarla karşılaştım. Ailem ve onun ailesi aramızdaki meshep farkından dolayı sorun yaptı. Gerçi ilişkimizin bitmesi bununla alakalı olmadı. Gerçekten kafaca hiç uyuşmadığımızı farkettim... Eğer onunla yapabilceğime inansaydım her türlü savaşır herkese kabul ettirirdim. Arkadaşım sana tavsiye aklın ve kalbin aynı şeyleri söylüyorsa ve mutlu olacağınıza gerçekten inanıyorsan her zorluğa göğüs ger... Sonra pişman olmakta var. Birbirinizi seviyorsanız Allah yardımcı olur inan bana. Hem ailenizde zamanla yumuşar. Yavaş yavaş herşey zamanla.. Doğru cümleleri kurmak doğru davranışlarda bulunmak lazım... NE yapacaklar başka birini kabul etmezsen elinde sonunda verecekler...

başlarda......sorun olmaz gibi geliyor........
arada sevgi aşk olunca bu durumlar problem olmazmış gibi geliyor.......
ama yaşadıkca.ilişki ilerledikce........
hele aileler araya girdikce......kültür farklılıkları ortaya cıkabiliyor.......
ve sorunlarda başlıyor...tek tek.......
çevremde ilişkisi olanlar ve genelde duyduklarım böyle.....

canım bız nısanlımla aynı mezhepteniz ve aynı memlekettenız ama yinede arada o kadar çok sey sorun oldu ki iki farklı ailenin bile bı araya gelmesi bile problem olurken senin durumunu düşünemiyorum ki sen mezhep farklılıgı var diyorsun çoooooooook zor bence illakı problem olur evlendıkten sonra.....çok ıyı dusun ve bence aileni dinle ilerde pişman olma....

hakkınızda en hayırlısı olmuş bence

evlenipte ayrılmaktansa.....

evlendikten sonra bunların daha yüksek boyutta karşınıza çıkacağı inancındayım

Kızlar Başımda Bi dert varki sormayın Aileker istemiyor diye ayırıyorla bizi çok sevmemize rağmen arada meshep farkı var diye kaldımı artık bunlar yaaaa. :((((((((((

niye kalmasın, herşeyde moderen olamadıkşakkıdı
sadece mezhep farkı ise sorun bunun bi sakıncası olmadığını biliyorum. ama düşünme sekliniz ters ise zaten o evlilik yürümezkafamçokkarıştı
ailelerin neyi düşünerek karşı durdukları önemliCADIARZU

Kaldı canım, meshep farkı senin için şimdilik problem degil ama daha sonra yani evlendikten sonra olmadık yerde olmdık problemler çıkar ben iyi düşün derim, hakkında hayırlısı neyse o olsun.

ikinizden birinin diğerinin mezhebine geçmesi gerekiyor canım, aksi takdirde çok zor....

aileler istemiyorsa gercekten bir bildikleri oluyor
ama severek ayrılma konusu tam bir kargasa ve cok zor Allah kimseye vermesin

hayatıma giren ilk kişiydi.. tam 8yıl sürdü.. çok sewdim, hemde haddimden fazla..

ama ailesi hiç istemedi beni,8 yıl boyunca 1 kere konuştum aile büyüklerindn biriyle tlfda onda da "unut" lafını işittim.. annesi tlfda unut oğlumu dedi, unutmadım 6 yıl daha sürdürdüm.. bariz bişe yoktu ortada,ama hissediodum,o kişiyle tlfla konuşurken anne-babası odaya girince tf kapatıodu suratıma (kız çocuğu gibi) , benim olduğum şehre geldiği zaman annesi tlfda çabuk gel "tek gel" die telaşlanırdı:umursamaz:

bu gibi şeylerin üzerine o şahsın sorumsuz ilgisiz we mücadelesiz hareketleride eklenince 8yılın sonunda isyan bayraklarını çektim , we çok sewmeme rağmen bıraktım ardımda herşeyi, tlf kapattım hemen yeni bi hat aldım, kaldığım yurt odasını değiştirdim numarayı bilio die, we sildim herşeyi, o gece yatağıma yattım we "unuttum" dedim ,8 yıldır uyumadğım kadar rahat bi uyku uyudum..

şimdi nişanlıyım hayatıma giren 2. erkekle, tosunumla, çok sewiyorum hemde canımdan çok, we sewiliyorum sahip çıkılıyorum sorumluluklarını bilen we benim sewgime değer weren biri war hayatımda , mutluyum huzurluyum..

her gece şükrediorum Allaha tosunpaşamı çıkardığı için karşıma:Saruboceq:

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimle aramızdada meshep farkı var ama bu asla sorun olmadı söz konusu bile olmadı.
şöyle sorun olabilir diye düşünüyorum hani ikinizde kendi meshepınıze çok düşkünseniz gerken herşeyı uyguluyorsanız tabi zor olabilir. ben bu meshep olayının sorun edilmesini hiç anlamamışımdır, hepimiz müslüman değilmiyiz..

Olgun kültürlü aile ye sahip olmak lazım, çünkü onlar istemedikten sonra hertürlü sorun çıkıyor bu meshep olmaz Erkeğın maaşı olur maaş olmaz başka bişey olur ilerde bu konuda sorun yaşayıp yaşamaman bence her ikinizin ailesinin elinde, yoksa kendi aranızda niye bu sorun olsun ki.
Ama çok rahatlıkla diyebilirimki sorun olmadı olmazda,3 yıllık evliğiz. yerimseniben

Son düzenleme:
Arkadaşlar Yazdıklarınızı dünden bugüne tek tek değerlendirerek okuyorum soru işaretleri kalkmaya başladı kafamda sanırım siz sonuna kadar haklısınız ana baba daha önemli koca her zaman bulunur içime gömücem herşeyi. Gerçekten saolun sizzleri tanımasamda canım arkadaşlarım.

bence bu tür sorunlar evlenip cocuk olunca cikiyor,diye düsünüyorum cünki arkadasim var ve almanla evli ama cok mutlu oldugunu söylüyor,sorun anne cocuklarin caamiye gitmesini ve haram seyler yememesi geretigini söylüyor ama babada alman gibi yetismesinden yana,,uzun düsünülüp elenip dokunlucak bir mesele...

bence bu tür sorunlar evlenip cocuk olunca cikiyor,diye düsünüyorum cünki arkadasim var ve almanla evli ama cok mutlu oldugunu söylüyor,sorun anne cocuklarin caamiye gitmesini ve haram seyler yememesi geretigini söylüyor ama babada alman gibi yetismesinden yana,,uzun düsünülüp elenip dokunlucak bir mesele...

bu mezhep farkı değil ki?

valla benim annem babam bana onunla ilgili geçerli,gerçekten ayrılmayı gerektirecek bişey söylemediği sürece çok sevdiğim birinden ayrılmam.Karakteri kişiliği ile ilgili bişey derler ,beni üzecek biri olduğunu görürler,o zaman kafamda düşünürüm benim görmediğim ne gördüler diye;ama mezhep farkı benim için asla ayrılık sebebi o-la-maz.Benim var böyle evlilik yapan arkadaşlarım kimsenin de ne kendisi ne ailesi sorun yaşıyor,saygı duymaktır esas konu.Ben onu evleneceğim insan olarak görüyorsam ,eşim diyebileceğim biriyse ,annemin babamın karşısına kişiliğiyle karakteriyle güvenerek çıkartacağım biriyse böyle bir sebepten çok severek ayrılmam

benim sevgilimle de aramızda mezhep farklılığı var... ailesi bana inanılmaz derecede saygı gösteriyor.. kendileri arap alevisi ve dünya tatlısı insanlar... benim ailem biraz tereddütlü çünkü tanımıyolar.. seni ilerde istemeyebilirler diyolar.. bizden olsun diye tutturabilirler diyolar ama sevgilimin böyle bi düşüncesi asla yok... ailesinde de böyle bişey görmedim göreceğimi de sanmıyorum.. benim ailem çok anlayışlı insanlar sadece tanımadıkları için önyargıyla yaklaşiyolar. ama ailem ille de olmaz diye tuttursaydı sonuna kadar savaşırdım... sonuçta sevgilim bana sonuna kadar sahip çıkacaktır ve aşkımızın arkasında dağ gibi duracaktır... ha bana saygısı olmaz ayrımcılık yapar ailesi de mırın kırın eder beni istemez o zaman savaşmam ama ailesi de beni istiyor... eğer ailesi de istemeseydi o zaman savaşmaz sadece zamana bırakırdım

Back
X