geçmiş olsun. sıkıntılı bir hastalık. kontrol altına alınırsa iyi. genelde ömür boyu sürüyor. önemli olan kontrol altına almak. alırsanız yaşamınızı minimum etkiler.Ben 29 yaşındayım, evliyim. Okb psikolojik hastalığını duymuşsunuzdur. Gerçi bazı kaynaklar hastalık olarak da saymıyor. 20 li yaşlarda, dini okb ve bir takım başka istemsiz düşünceler ile başladı. Önceleri çok korktum, aklıma gelen düşüncelerden dolayı kendimi suçladım. Vicdan azabı çektim. Ebediyete kadar cehennemde kalacağımı da düşünüyordum dini okb olduğunda...
Sonraları, psikiatri tedavisi ile baya yol kat ettim. Ama 10 sene olacak, halen tam kurtulamadım. Ara ara yokluyor, sanki boşluk kolluyor. Çok göz yaşı döktüm, 4. doktor' da düzelme sağlandı biraz. İlaç ismi vermek doğru olmayabilir, sansürleyerek yazayım. cip... isimli anti depresant ile 6 ayda filan düzelme sağlanmıştı ve uzun zamandır doktor kontrolünde onu kullanıyorum. Ama o da bazı sorunlara yol açıyor. Açlıktan midem kaznıyor ama iki lokma atınca, iştahım kesiliyor vs...
Korkuyom, bu okb terkrar alevlenir, tekrar bana ızdırap olur diye...
Teşekkürler. Dini bilgi eksikliğimi gidererek, dini okb' yi baya azalttım. Ama boyut atlıyor resmen. Sanki santraç oynuyoruz, ha bire farklı düşünce takınları çıkıyor. Özellikle değer verdiğim şeylere karşı kötü düşünceler şimşek hızıyla geçiyor aklımdan. Kalbim çarpıyor, bunu niye nasıl düşündüm diye...geçmiş olsun. sıkıntılı bir hastalık. kontrol altına alınırsa iyi. genelde ömür boyu sürüyor. önemli olan kontrol altına almak. alırsanız yaşamınızı minimum etkiler.
kendinizi stresten mümkün olduğunca arındırın. dua okumak çok iyi gelecektir. dini konulardaki korkularınızı aşacaksınız ve kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz. Allah şifa versin. sağlıklı bir yaşam diliyorum
Yaklaşık 7 senedir düşünce, hastalık ve bulaşma takıntılarıyla yaşıyorum. 1 senedir psikoterapiye gidiyorum. Özellikle kendimi yalnız ve güvende hissetmediğim zamanlarda bu takıntıların ortaya çıktığını keşfettim. İlaçlar elbette süreci atlatmanıza etki edecektir.
Eğer imkanınız varsa bununla birlikte bir psikoterapi süreci de size destek olacaktır.
Geçmiş olsun...
kız kardeşim, ilaçtedavisi gördü.şu an temizlik hastalığı bitti
Evet kullandım fakat 6 ay kadar. Sonrasında doktorum bıraktırdı. Bu takıntılarım zaman zaman ortaya çıkıyordu. Kendim de ruh sağlığı çalışanı olduğum için az çok başa çıkabildim diye düşünüyorum. Başa çıkamadığımı fark ettiğimde de bir psikolojik danışmana başvurdum.Teşekkürler, ilaç kullandınız mı siz?
siz bileceksiniz.hayatınızı etkiliyorsa psikiyatrik tedavi görün benceYanlış anlamayın lütfen ama temizlikten çok farklı. Temizlik genelde fiziksel hasar veriyor. Cilt deformasyonları vs... Ama bendeki türü vicdan azabı da veriyor...
hastalık şu an sizde aktif konumda. yaşantınızı bilmiyorum ama şöyle diyeyim; bu hastalığı pasife indirmenin en iyi yolu stressiz ve huzurlu yaşam. bir de dediğim gibi ilgilenecek uğraşlar bulmak. kuran okumak pek çok psikolojik hastalığa iyi gelir. aklınızda olsun.Teşekkürler. Dini bilgi eksikliğimi gidererek, dini okb' yi baya azalttım. Ama boyut atlıyor resmen. Sanki santraç oynuyoruz, ha bire farklı düşünce takınları çıkıyor. Özellikle değer verdiğim şeylere karşı kötü düşünceler şimşek hızıyla geçiyor aklımdan. Kalbim çarpıyor, bunu niye nasıl düşündüm diye...
Ben 29 yaşındayım, evliyim. Okb psikolojik hastalığını duymuşsunuzdur. Gerçi bazı kaynaklar hastalık olarak da saymıyor. 20 li yaşlarda, dini okb ve bir takım başka istemsiz düşünceler ile başladı. Önceleri çok korktum, aklıma gelen düşüncelerden dolayı kendimi suçladım. Vicdan azabı çektim. Ebediyete kadar cehennemde kalacağımı da düşünüyordum dini okb olduğunda...
Sonraları, psikiatri tedavisi ile baya yol kat ettim. Ama 10 sene olacak, halen tam kurtulamadım. Ara ara yokluyor, sanki boşluk kolluyor. Çok göz yaşı döktüm, 4. doktor' da düzelme sağlandı biraz. İlaç ismi vermek doğru olmayabilir, sansürleyerek yazayım. cip... isimli anti depresant ile 6 ayda filan düzelme sağlanmıştı ve uzun zamandır doktor kontrolünde onu kullanıyorum. Ama o da bazı sorunlara yol açıyor. Açlıktan midem kaznıyor ama iki lokma atınca, iştahım kesiliyor vs...
Akla islamiyete aykırı düşünceler geliliyor. Vesvese deniliyor dini olarak.Gercekten bilmedigim icin soruyorum yanlis anlamazsiniz umarim. Dini okb nasil oluyor?
Malesef ben de boğuşuyorum bu düşüncelerle. İnsan buraya bile yazamıyor değil mi takıntılarını. Aslında anksiyete hastasıydım. Bu sene okb ye dönüştü. Özellikle dediğiniz gibi değer verdiğim şeyler üzerine sınava sokuyor beni. Aklıma gelmemesi için her şeyi yapardımAkla islamiyete aykırı düşünceler geliliyor. Vesvese deniliyor dini olarak.
Malesef ben de boğuşuyorum bu düşüncelerle. İnsan buraya bile yazamıyor değil mi takıntılarını. Aslında anksiyete hastasıydım. Bu sene okb ye dönüştü. Özellikle dediğiniz gibi değer verdiğim şeyler üzerine sınava sokuyor beni. Aklıma gelmemesi için her şeyi yapardım
İnandığınız için geliyor aklınıza ateistin aklına geliyor mu hiç bu düşünce hayır tabiki de. Geldiği zaman yapacağınız tek bir şey var bu düşünce bana ait değil şeytan vesvesesi Allah bana nefesimden de yakın kalbimdeki imanı o bilir diyeceksiniz. Bir işle meşgul olacaksınız. 1 de şüphelenirsiniz 2 de 3te ben 500/600 kere dinle alakalı saçma küfür içeren vesveseyi yendim. Çok fazla ibadetle ne yazık ki meşgul olmayan bir insan iken bunların benim başıma gelmesi normal iken siz sanırım daha islami bir hayat yaşıyorsunuz size gelmesi tabii normal düşüncelerinizin hepsini kontrol edemezsiniz. Düşüncelerinizi yönetebilmeyi deneyin onlara karşı direnmeyin çünkü eyleme dökmediğiniz zaman hiç bir yerde hiç bir şekilde zaten onlardan meshul değilsiniz.Ben 29 yaşındayım, evliyim. Okb psikolojik hastalığını duymuşsunuzdur. Gerçi bazı kaynaklar hastalık olarak da saymıyor. 20 li yaşlarda, dini okb ve bir takım başka istemsiz düşünceler ile başladı. Önceleri çok korktum, aklıma gelen düşüncelerden dolayı kendimi suçladım. Vicdan azabı çektim. Ebediyete kadar cehennemde kalacağımı da düşünüyordum dini okb olduğunda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?