• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okb, totemler...

Letafet1995

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2019
35
6
86
30
Herkese merhaba!
Daha önce takıntılarımla ilgili bir konu açmıştım, ardından doktora gittim; OKB'den bahsetti. Prozac 20 mg isimli ilacı tavsiye etti; 5 gündür kullanıyorum bu ilacı. Eğer daha önce bu ilacı kullandıysanız size yardımı olup olmadığını paylaşabilir misiniz? Ve bu ilac regl gecikmesi yapar mı?

Aynı zamanda şöyle bir problemim var: Totemler. Örnegin "Şu videoyu izlersem erkek arkadaşım beni terk edecek." "Şu vazoyu yerine koymazsam annem vefat edecek " gibi... Bu tarz düşüncelerin gerçeklik payı var mıdır? Gerçekleşebilirler mi? :(

Herkese merhaba!
Daha önce takıntılarımla ilgili bir konu açmıştım, ardından doktora gittim; OKB'den bahsetti. Prozac 20 mg isimli ilacı tavsiye etti; 5 gündür kullanıyorum bu ilacı. Eğer daha önce bu ilacı kullandıysanız size yardımı olup olmadığını paylaşabilir misiniz? Ve bu ilac regl gecikmesi yapar mı?

Aynı zamanda şöyle bir problemim var: Totemler. Örnegin "Şu videoyu izlersem erkek arkadaşım beni terk edecek." "Şu vazoyu yerine koymazsam annem vefat edecek " gibi... Bu tarz düşüncelerin gerçeklik payı var mıdır? Gerçekleşebilirler mi? :KK43:
totem dediginiz şey Kafanizdaki kurduğunuz şeyler ve gerçeklik payı yok.ilac düzenli kullanırsanız takıntılarınızdan kurtulursunuz ve antidepresanların çoğu adet düzensizliği yapıyor bir tanıdığımdan biliyorum 5.. 6 ayda 1 adet oluyor

Regl gecikmesi yapar ,onlar totem değil takıntı ,

Arkadasim ileri derecede okb ben orta duzey:KK45:
Arkadasim antidepresan kullaniyor su an cok iyi. Ben kullanmiyorum hala takintiliyim korkularim var. Kullanin korkmayin gececek. Arkadasim kullandiktan bi 8 ay sonra kurtuldu

Bende de oyle totem dediginiz seylerden var. Televizyon kanali değiştirirken bile oluyor. Kimsenin talmayacagi seyler iste... konuşurken bile korkuyorum bazen.

Herkese merhaba!

Aynı zamanda şöyle bir problemim var: Totemler. Örnegin "Şu videoyu izlersem erkek arkadaşım beni terk edecek." "Şu vazoyu yerine koymazsam annem vefat edecek " gibi... Bu tarz düşüncelerin gerçeklik payı var mıdır? Gerçekleşebilirler mi? :KK43:

Prozac kullandım ancak OKB için değil anksiyete içindi. İlaç muhakkak iyi gelecektir doktor verdiğine göre. Ayrıca benzer düşünceler bende de ara ara oluyordu, kendinizi sürekli telkin edip oyalanacak başka şeyler bulmalısınız.

Herkese merhaba!

Kendi kafanda kurdukların bunlar gerçek olmaz.İlacı kullan ama dozunu doktorun dediği gibi kullan kafana göre artırma falan yapma.Etkisini muhakkak göreceksin.Çünkü prozac kötü düşünmeni etkiliyecek bir ilaç adet gecikmesi değil ama iştahsızlık yapar

Merak etme bişi olmaz :)) ben kullanmıştım çok kilo verdiren bi ilaç iştah kesiyo

Bende sayı sayma takıntısı var. Mesela tabelalarda harf ve sayıları sayıyorum. Kaç harf var kaç sayı var hızlıca sayıyorum ve eğer 10 un katlarına tamamlanan bir sayı çıkmazsa aşırı sinirim bozuluyor. O tabela içerisindeki tüm harf, sayı ve noktalamalar illa 10 un katlarına denk olmalı. Yine haber izlerken alt yazıları da aynı şekilde sayıyorum. O an alt yazıdaki sayıları harfler TV logosundaki harfler, TV de varsa saati gösteren rakamlar vs sayıyorum ve yine 10 un katlarına denk gelmiyorsa gerçekten sinirleniyorum:) eskiden daha beterdi, şimdi daha az. Her şeyi sayiyordum. Mesela saydığım cümlede kelimedeki harfler 10 un katına tamamlanmiyorsa harflerdeki kuyruk ve şapkalari da ekliyorum saymaya:) baya takintiliydim ama şu an hala devam etse de eski şekilde değil. Hayat tuhaf huylar tuhaf:)

Gecen hafta benim oglumada okb teshisi kondu ayni ilaci yazdi surup olanindan ama biz az olcekle basladik henuz bir degisim yok bakalim ne olacak

Herkese merhaba!

Ben de ayakkabıları duzeltmezsem eğer kötü bişey olacakmis gibi hissediyorum paxera kullaniyorum

Herkese merhaba!

Erkek bir arkadaşım bu ilacı takıntısı nedeniyle kullandı. Onunki şu şekilde örneğin evdeki koltuğuna ondan başka kimse oturmayacak, yanlışlıkla bile otursa saatlerce siliyormuş.
Faydasını görmüştü. Umarım size de şifa olur. Erkek olduğu için regl ile ilgili birşey diyemeyeceğim. Diğer sorunuza gelince tabiki o tarz düşüncelerin gerçeklik payı yok. Bunun içinde terapistle görüşebilirsiniz ilaç desteğinin yanı sıra.

Akliniza gelen kotu dusuncelerde "bu dusunceyi iptal ediyorum" deyip yerine guzel bir seyi olmus gibi hayal edebilirsiniz
Kendinize cekmeyin

Okb nın dıkalasını yasadık yıllarca. O kadar kotu bı hastalık kı allah dusmanıma vermesın gercekten umarım ıyı gelır ılac. Evet ondan bende kullandım adet duzenı tamamen bozuluyo ve bende cıddı derecede bas donmesı yapmıstı zaten takıltılıyım dur sımdı su tasa basmayayım dur sımdı koltugun bu tarafına oturmayayım derken 3yılım sonunda atlattım. Arada tekrarlıcak gıbı oluyo hemen doktoruma gıdıyorum terapı cok ıyı gelıyo. Bılıyosun kı beynın oyunları bunlar. Bende sadece bunlarla da kalmadı bardagı uc kere yıkamak ayakkabının altındakı camurları ve kucuk tasları her oturdugumda kurdanla cıkarmak (cantamda kurdan kutusuyla gezıyodum) esım isten gelır gomleklerı dolap duzenınde katlayıp makıneye atmak ama dolap duzenınde olacak eger yıkanırken bozuluyosa makınenın basında beklıyodum start stop yapmak ıcın. Hala kımsenın dıkkat etmedıgı detaylara dıkkat edıyorum mesela cok temızım dıyen ınsanların sıgaralık olarak kullandıgı mınık cuzdanları les gıbı alıp yıkamak cıflemek ıstıyorum. Kısaca bundan tamamen kurtulamıyosun ama eskısı kadarda kafaya takmıyosun terapıden ve ılaclardan sonra. Kusura bakma uzun oldu baya

Back
X