Oksapar raporu

Ben yeni aldım. Doğumumun eli kulağında ama doktorum abartıp 10 kutu yazmış reçeteye, SGK 3 kutusunu karşıladı 20 TL ödedik

Ben 10 kutu alıyorum 9 kutu karşılıyor ve hiç ücret ödemiyorum ödeme çıkmıyor
Bu olay neye göre değişiyor gel de çık içinden. Banada doktor 10 yazmıştı 3 karşılandı onada 20 TL ödedik 🤔

Bende günde 2 tane kullanıyorum. Aile hekimine yazdırıyorum ve ciddi fark ödüyorum. Bugün ise eczaneden alamadım. Artık hamilelerde bu ilacı devlet karşılamıyormuş. Gerçekten çok büyük sıkıntı 10 günde 2 kutu bitiyor ve kutusu 650 TL

Bende günde 2 tane kullanıyorum. Aile hekimine yazdırıyorum ve ciddi fark ödüyorum. Bugün ise eczaneden alamadım. Artık hamilelerde bu ilacı devlet karşılamıyormuş. Gerçekten çok büyük sıkıntı 10 günde 2 kutu bitiyor ve kutusu 650 TL
Ne zamandır böyle ödeme çıkıyor? Ben nasıl 3 kutuya 20 TL ödedim anlamadım 🙄

Bende normalde sağlık ocağında yazdiriyorum. 0.6 Lik oksapar kutusunun içinde 2 adet var . 20 günluk ilaç için 560 TL veriyordum . Artık karşılamadığını söyledi eczacı . Bende kendi hekimime gidip durumu anlattım . Daha önce de söylemiştim fakat beni hematolojiye yonlendirmisti . Neyse hem rapor ücreti ödedim 300 TL hem de 10 kutu ilaç aldım yine 20 günlük olucak şekilde 560 civarıydı. Raporlu da alsan ücret ödüyorsun . Tabiki bu şekilde daha hesaplıya geliyor . Eğer 0.4 Luk oksapar kullanıyorsan onun içinde 10 adet var . Rapor cikarirsan odemesiz almaktan daha karliya gelir.

Ne zamandır böyle ödeme çıkıyor? Ben nasıl 3 kutuya 20 TL ödedim anlamadım 🙄
Bu ödeme hep vardi . Eczacı bana rapor çıkarsam bile bu ücreti ödeyeceğimi söylemişti . Eğer kardiyoloji ya da hematoloji ile ilgili ciddi bir hastalığım yoksa. Daha önce sağlık ocağından yazdiriyordum artık onu kabul etmeyip direkt rapor istiyorlar. Sizin belki farklı bir durumunuz vardır açıkçası bilemedim ya da eczacı bir yanlış yaptı ,bilemedim ...

Back
X