Oksapar ve coraspin

• Konu Sahibi Konu Sahibi Hpnz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hpnz

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2023
446
412
18
33
Kızlar ben hipo hipo hastasıyım. Hipo hastaları da hamileyken mutlaka kan sulandırıcı kullanması gerekiyor bu konuyu bayağı araştırmıştım. Oksapar kullanıyorum zaten, ilk gebeliğimde de oksapar kullandım. Ama topiklerde gördüğüm kadarıyla çoğu tüp bebek hastası oksapar ve coraspin aynı anda kullanıyor. Bende transfer sonrası kullanmaya başladım. Beraber kullanıp sorun yaşayan var mı ? Ya da doktorunuz neye göre ikisini birden kullandırdı ? Hemşirem coraspine şuan için grek yok sadece oksapar kullan. Ama kararı sana bırakıyorum dedi.. 🤷🏼‍♀️ emin olamıyorum coraspini kessem mi, sorun olur mu. Transfer günümü de sayarsak bugün 3. Gün

Kızlar ben hipo hipo hastasıyım. Hipo hastaları da hamileyken mutlaka kan sulandırıcı kullanması gerekiyor bu konuyu bayağı araştırmıştım. Oksapar kullanıyorum zaten, ilk gebeliğimde de oksapar kullandım. Ama topiklerde gördüğüm kadarıyla çoğu tüp bebek hastası oksapar ve coraspin aynı anda kullanıyor. Bende transfer sonrası kullanmaya başladım. Beraber kullanıp sorun yaşayan var mı ? Ya da doktorunuz neye göre ikisini birden kullandırdı ? Hemşirem coraspine şuan için grek yok sadece oksapar kullan. Ama kararı sana bırakıyorum dedi.. 🤷🏼‍♀️ emin olamıyorum coraspini kessem mi, sorun olur mu. Transfer günümü de sayarsak bugün 3. Gün
Oksapar ve coraspin aynı anda kullandım ve kontrole gittiğimizde kese arkasında kanama alanı görünüyor ikisi bir arada ağrı gelmiş olabilir, sadece oksapar kullan dedi doktor ve 1 hafta çok ayakta kalma dedi, kanama alanını görünce de coraspini kesti. Bekliyorum ben de. Coraspin çok masum görünüyor da bana yaramadı belki yarayan vardır.
Rabbim hayırlısıyla bebişlerimize kavuşmayı nasip eylesin 🤲🏻🙏🏻🙌🏻

Oksapar ve coraspin aynı anda kullandım ve kontrole gittiğimizde kese arkasında kanama alanı görünüyor ikisi bir arada ağrı gelmiş olabilir, sadece oksapar kullan dedi doktor ve 1 hafta çok ayakta kalma dedi, kanama alanını görünce de coraspini kesti. Bekliyorum ben de. Coraspin çok masum görünüyor da bana yaramadı belki yarayan vardır.
Rabbim hayırlısıyla bebişlerimize kavuşmayı nasip eylesin 🤲🏻🙏🏻🙌🏻
Çok teşekkür ederim cevap için canım, hemşire bana sana bırakıyorum ama şuan kullanmanı gerektirecek bir durum yok. Hamilelik gerçekleşirse, ileriki haftalarda eğer pıhtılaşma net teşhisi konulursa ya da tansiyon varsa coraspin öneriyoruz. İçmene gerek yok dedi. Bırakacağım bende o yüzden. Dikkat et canım, bir an önce geçer inşallah 🌸 sağlıkla al kucağına 🙏🏻

Ben coraspini kesmiştim oksapara başlayınca.

Ben 8. Haftaya kadar oksapar ve coraspirin aynı anda kullandım 8. Hafta da kanama olunca her ikisinide bıraktırdılar 12. Hafta da bir gün oksapar bir gün coraspirin içtim yine 16. Hafta da kanama olunca coraspirini tamamen kestiler çünkü coraspirin okspardan daha etkili bir kan sulandırıcı Doktorum öyle demişti oksapar kısa süreli kanamalar yapıyor ama coraspirinin yarattığı kanamayı durdurmak biraz daha zordur dedi oksaparı da bir gün kullanıyordum diğer gün boş geçiyordum birer gün arayla kullanıyordum 18. Haftada yine kanama yaşayınca detaylı ultrasona girdim kan testleri yapıldı her şey yolunda görüldüğü için oksaparı da bıraktırdılar. 30. Hafta da sadece coraspirine başlayacağımızı söyledi doktor

Ben 8. Haftaya kadar oksapar ve coraspirin aynı anda kullandım 8. Hafta da kanama olunca her ikisinide bıraktırdılar 12. Hafta da bir gün oksapar bir gün coraspirin içtim yine 16. Hafta da kanama olunca coraspirini tamamen kestiler çünkü coraspirin okspardan daha etkili bir kan sulandırıcı Doktorum öyle demişti oksapar kısa süreli kanamalar yapıyor ama coraspirinin yarattığı kanamayı durdurmak biraz daha zordur dedi oksaparı da bir gün kullanıyordum diğer gün boş geçiyordum birer gün arayla kullanıyordum 18. Haftada yine kanama yaşayınca detaylı ultrasona girdim kan testleri yapıldı her şey yolunda görüldüğü için oksaparı da bıraktırdılar. 30. Hafta da sadece coraspirine başlayacağımızı söyledi doktor
Hımm anladım canımm. Sağlıkla kucağına al inşallah. Anladığım kadarıyla ikisi birlikte sıkıntı ya ben kestim bugün coraspini. İlk gebeliğimde doğuma kadar sadece oksapar kullanmıştım

Hımm anladım canımm. Sağlıkla kucağına al inşallah. Anladığım kadarıyla ikisi birlikte sıkıntı ya ben kestim bugün coraspini. İlk gebeliğimde doğuma kadar sadece oksapar kullanmıştım
En doğru yol bildiğin yol. Coraspinle birlikte oksapar kanama yapıyor, bizde kanama Alanı küçük şükür, kontrol zamanı öğreneceğiz. Direkt coraspini kesti doktor ve tüp bebek tedavilerinde oksapar veriliyormuş genelde.
Güzelce tutunsun bebeğin inşallah rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.
Oksaparı nasıl kullanıyorsunuz aynı göbekten vurulan diğer tüp bebek iğneleri gibi mi?
Bir de ilk trimesterde ne kadar sürede bir doktora gitmek gerekiyor?

En doğru yol bildiğin yol. Coraspinle birlikte oksapar kanama yapıyor, bizde kanama Alanı küçük şükür, kontrol zamanı öğreneceğiz. Direkt coraspini kesti doktor ve tüp bebek tedavilerinde oksapar veriliyormuş genelde.
Güzelce tutunsun bebeğin inşallah rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.
Oksaparı nasıl kullanıyorsunuz aynı göbekten vurulan diğer tüp bebek iğneleri gibi mi?
Bir de ilk trimesterde ne kadar sürede bir doktora gitmek gerekiyor?
Aminn inşallah sağ ol canım benm. Oksapar’ı evet direk göbekten vuruyorum. Başka iğne kullanmıyorum zaten, diğer kullandıklarım hap. İlk trimester de ben doktorumun söylediği aralıklarda gidiyordum. Ama arayı sık tutuyorduk

Arkadaşlar bende hem Ecopirin hem 6000 ocsapar kullanıyordum ve tedaviyle gebeyim daha önce kayıplarım oldu bitti gitti
Bir genimde mthrc 677 homozigot
17. Haftadayım kanama yaşadım ama ilk gün bir pedin 5 te biri kadar iki kere oldu Proluton depot progestan kullanıyorum diğer gün koyulaştı şuan 4. Gün koyu akıntı olarak geliyor günde 2 3 kere ve her wc den sonra lekelenme oluyor
Ecopirin içmeyeli 4 gün oldu yarın Kendi doktorum olmayan bir perinatologa gidicem
Varmı benimle aynı genlerde insanlar ve kanama yaşayıp sadece Ocsaparla devam edenler 🙏🦋🐬

Bende Son tedavimde tüp bebekle hamile kaldım hem ecoprin hemde oksopar kullanıyordum 5 haftalık Ken yoğun kanama ile düşük yaptım birinden biri fazla geldi bundan eminim okadar emek çöp oldu keşke birini kesseydi drlarım diye düşünüyorum sorduğumda onunla ilgisi yok dendi ama bana göre öyle oldu fazla geldi yüzde yüz 🤦‍♀️ çünkü bir anda foş diye bir kanama yaşadım Rabbim kimseye yaşatmasın ve ben tüp bebekte ilk kez hamile kalmıştım bu benim için mucizeydi nasıl göz ardı ettiler anlamış değilim Dr um bunu bildiği halde 19 senelik hasret var keşke daha dikkatli olunsaydı 🤦‍♀️🥺

Merhaba bende size benzer bir durum yaşıyorum 7.haftada kanama olunca coraspirin kesildi oksapar devam ettim sonra yine kanama olunca 3gün ara verip gün aşırı devam ettik yine kanama oldu 10.haftadayım

Merhaba bende size benzer bir durum yaşıyorum 7.haftada kanama olunca coraspirin kesildi oksapar devam ettim sonra yine kanama olunca 3gün ara verip gün aşırı devam ettik yine kanama oldu 10.haftadayım
Sağlıklı gebeliğiniz olsun inşallah sağ salim kavuşun 🥰🙏🏻🧿🤲🏻
Ben oksaparı hala düzenli kullanmıyorum sürekli değişiyor bi devam ediyorum bi bırakıyorum çok şükür bir sorun olmadı

Sağlıklı gebeliğiniz olsun inşallah sağ salim kavuşun 🥰🙏🏻🧿🤲🏻
Ben oksaparı hala düzenli kullanmıyorum sürekli değişiyor bi devam ediyorum bi bırakıyorum çok şükür bir sorun olmadı
Çok teşekkürler isteyen herkese nasip olsun kucağı dolsun,o zaman benimkise öyle olacak sürekli duruma göre bırakıp başlıcam tamamen bırakılabilcekmi acaba bilmiyorum

Çok teşekkürler isteyen herkese nasip olsun kucağı dolsun,o zaman benimkise öyle olacak sürekli duruma göre bırakıp başlıcam tamamen bırakılabilcekmi acaba bilmiyorum
uzun bir süreç gebelik o yüzden hiç belli olmuyor ben normalde bir daha başlamayacaktım ama şimdi 32. Haftada tansiyon yükselmesi olunca yine başladım bu hafta kullanmaya 🤷🏻‍♀️ her şeyin hayırlısı olsun doktorlar zaten duruma göre yönlendiriyorlar onlara güveniyoruz 🥰

Selamlar herkese ben de hipo hipo hastasıyım benim de transferimin 15.gunu bugün Ben de sürekli ecopirin ve oksapar kullandim 12. Günüm de beta hcg 22 14 günümde 15 olarak geldi sanrım kimyasal gebelik oldu yarın tekrar test vericem siz de böyle bir durum yaşadınız mı acaba biz hipo hipo hastalarında beta hcg değerleri düşük geliyormus sizin de öyle olmuştu acaba bana yardımcı olabilir misiniz 🙏

Back
X