öksürüğe çare :(

Sevinayse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2012
223
9
48
Kocaeli
Arkadaşlar lütfen yardım edin. 3 haftadır geçmeden devam eden bir grip ve öksürük durumum var. Artık öksürmekten başım ağrıyor. Öksürüğe çözüm olabilecek bildiğiniz yöntemler varsa paylaşabilir misiniz lütfen :(

Arkadaşlar lütfen yardım edin. 3 haftadır geçmeden devam eden bir grip ve öksürük durumum var. Artık öksürmekten başım ağrıyor. Öksürüğe çözüm olabilecek bildiğiniz yöntemler varsa paylaşabilir misiniz lütfen :(

canım keçi boynuzunu kaynatıp suyunu içebilirsin. internette tarifi vardır bir bak istersen :34:

1 cay kasigi toz zencefil 1 tatli kasigi bal karistirip macun haline gelince cignemeden yutuluyor.sabah aksam.bizim evin vazgecilmezidir.ilac bile icilmez.insallah faydasini gorursunuz.gecmis olsun

Koza marka nane limon, bildiğimiz lezzetlerden farklı olarak mentollü. seninki 3 hafta benimki sadece öksürük hastalıksız 3,5 ay rekorum. tek çarem bu oldu ne doktor ne ilaç ne ıhlamur işe yaradı. ballı limonlu ıhlamur biraz iyi geliyor ama dediğim gibi koza nane limon veya aktara sorarsın mentollü sıcak icecek iyi gelecektir

ayva yaprağını kaynatıp içtiğinde de çok çabuk kesiyormuş öyle diyorlardı.ben denemedim de

Bal zencefıl ve karabıber bunları macun yapıyorsun gec yatmadan bır yemek kasıgı atıyorsun ağzına hıc bısey yemeden baska yatıyorsun ıkı gune söküp atıyor öksürüğü

Bal zencefıl ve karabıber bunları macun yapıyorsun gec yatmadan bır yemek kasıgı atıyorsun ağzına hıc bısey yemeden baska yatıyorsun ıkı gune söküp atıyor öksürüğü

Peki bunu bu akşam hemen denemek istiyorum malzemelerim var. Ama zencefil toz olarak yok. Kök halindekini nasıl toz haline getirebilirimki acaba :(

Biz köy balı yeriz kestane balı veya acı bal diyede geçer şeker katılmamiş baldır hersene köyden getirir babam ilaç niyetine rizeden şehirlerde hepsi şekerli suyla yapilmiş ballar maglesef

Peki bunu bu akşam hemen denemek istiyorum malzemelerim var. Ama zencefil toz olarak yok. Kök halindekini nasıl toz haline getirebilirimki acaba :(

Evdeki kök zencefili karabiber öğütücüsü ile öğüttüm ve bu tarifi hemen yuttum :) Umarım faydasını görürüm. Çok teşekkür ederim.

siyah turpu ikiye bölün ortasını biraz oyun ve içine bal koyup bekletin.. o bal turptan tabağa süzülecek onu yiyin yatmadan önce.. gün içinde de yiyebilirsiniz..

birde dut pekmezi içebilirsiniz.. yatmadan önce 1 kaşık dut pekmezini alın ağzınıza ama hemen yutmayın.. bekleyin o kendi kendine boğazınızdan aşağı insin.. başka bir şey yemeden yatın..

ıhlamur nane limon adaçayı, elma, hatmi çiçeği, ekinezya, az karabiber, tarçın, zencefil bunların hepsini çay gibi demleyin.. sıcak suyu koyunca 30 saniye kadar kaynatıp demlemeye bırakın.. elinizde olmayan malzemeyi koymayabilirsiniz.. ama zencefil muhakkak olsun.. hatta bol olsun içerken boğazınızı biraz yaksın.. yandıkça iyi olduğunuzu hissedeceksiniz.. karabiberi çok koymayın içemezsiniz.. çay kaşığının ucuyla koyun.. çayı içerken balda koyun.. ilaç içmediyseniz 1 tanede aspirin koyup için..

geçmiş olsun..

3 haftadir gecmeyen oksuruk, grip. Bir hastalik habercisi de olabilir. Doktora git, mutlaka bir ciger filmi cektirt. Once altinda baska bir hastalik olmadigindan emin ol, sonra oksurugunu gecirmek icin birseyler yaparsin gene. Ihlamur bogazlarini yumusatir.

Back
X