• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okuduğum bölümden hiç memnun değilim ...

sebotize demekle edebiyatı bırak beyazıtı örnek göstermekle radyo sinema hayalini bırak :27:

şaka bi yana dediğin gibi anadolu iletişimde en iyi üniversite kazanabilirsen git derim, hayalindeki bölümü o atmosferde

okumak en iyisidir açıköğretimle tatmin olunmaz bence, anadal ve yandal da bir tercih... kolaylıklar dilerim...

sebotize demekle edebiyatı bırak beyazıtı örnek göstermekle radyo sinema hayalini bırak :27:

şaka bi yana dediğin gibi anadolu iletişimde en iyi üniversite kazanabilirsen git derim, hayalindeki bölümü o atmosferde

okumak en iyisidir açıköğretimle tatmin olunmaz bence, anadal ve yandal da bir tercih... kolaylıklar dilerim...

edebıyatla ılgım olmadıgı buradan bellı kaldı ki sebote Turkce bır kelıme değil. Beyazıda bıkac kısıden duydum eskısehırde radyo sınema okudu dıye duydugumu soyluyorum özellikle arastıracak değilim hayatını nereden bılebılırım yani.

Bende oyle dusunuyorum anadolu ıletısımde cok ıyı ege unıversıtesı de orada okumak ayrı ya...

Tıp, hukuk bunlar bana agır meslekler ben agır mesleklerı sevmem. Üstelık adliye hastahane korıdorları benı her zaman germiştir. Türk Dılı Edebıyatı bölümünün de gelecegı olmadıgını bılıyorum . Ben daha cok radyo sınema tv ya da gazetecılık gıbı bolumlerı yanı eglencelı sosyal bölümleri sevıyorum. Beyazıt Ozturk, eskısehır radyo sınema mevzunu ve gayet iyi bir yerde .. Sadece istanbul bunun için iyi oldugunu dusunmuyorum kendını gelıstırmene ve cevrene baglı.

Sorun bunu yapmalımıyım yapmamalımıyım :14:

radyo sinema tv mezunu arkadaşlarım, bir çoğu işsiz veya senelerdir 2 kuruşa staj yapıyorlar. mezun oldukları okul, istanbul'da iletişim fakültesi kadrosuyla ünlü, bu konuda ilk 3'te olan bir özel okul. gazetecilikte öyle. medya sektöründe gelecek düşünmek çok büyük cesaret, sadece hareketli diye karar vermemek lazım, uzaktan güzel gözüken, ama içine girince senelerce insanı sömüren, gecesi gündüzü belli olmayan, aşırı uzun saatler insanı çalıştıran, garip bir sektör.

hı zaten bunları biliyor ve istiyorsan, illa rst mezunu olmana gerek yok, çok güzel kurslar var bunlarla ilgili. sertifika programları var istanbuldaki belli başlı okullarda. daha 2.sınıftaymışsın, önünde zaman var bu konuda gelişebilmen için.

ayrıca edebiyatta kötü durmaz bu meslekte, gazetecilik düşünüyorsan, edebiyat şart bile olabilir.

istanbuldaysan, bu anlamda çok kapsamlı eğitimler var. bence onlara yönel ve şimdiden başla staj yapmaya. zaten artık mezun olduğun bölümle aynı işi yapacaksın diye bir şey yok.

radyo sinema tv mezunu arkadaşlarım, bir çoğu işsiz veya senelerdir 2 kuruşa staj yapıyorlar. mezun oldukları okul, istanbul'da iletişim fakültesi kadrosuyla ünlü, bu konuda ilk 3'te olan bir özel okul. gazetecilikte öyle. medya sektöründe gelecek düşünmek çok büyük cesaret, sadece hareketli diye karar vermemek lazım, uzaktan güzel gözüken, ama içine girince senelerce insanı sömüren, gecesi gündüzü belli olmayan, aşırı uzun saatler insanı çalıştıran, garip bir sektör.

hı zaten bunları biliyor ve istiyorsan, illa rst mezunu olmana gerek yok, çok güzel kurslar var bunlarla ilgili. sertifika programları var istanbuldaki belli başlı okullarda. daha 2.sınıftaymışsın, önünde zaman var bu konuda gelişebilmen için.

ayrıca edebiyatta kötü durmaz bu meslekte, gazetecilik düşünüyorsan, edebiyat şart bile olabilir.

istanbuldaysan, bu anlamda çok kapsamlı eğitimler var. bence onlara yönel ve şimdiden başla staj yapmaya. zaten artık mezun olduğun bölümle aynı işi yapacaksın diye bir şey yok.

Canım ben de senın dedıklerının tam tersını gordum hep. Allah allah hıcbır meslegın garantısı yok mu boyle yahu. Ben edebıyata 3 sene daha katlanamam sevmıyorum yani.

Ustelık okulunu hakkıyla okuyup bıtırmek ıstıyorum sertıfıka programlarıyla onlar bir olur mu . Ne yapayım ne yapacagım gercekten bılmıyorum

Bölümün güzel ama formasyon ve kpss kısmı can sıkıcı. Katılıyorum.
Hele de hedefin bu değilse, tam çekilmez hale gelecektir.
Bence, kazanabileceğini düşünüyor , kendinde bu gücü buluyorsan.
Hiç düşünme ve hayallerinin ,hedeflerinin arkasından git :)​

Medya sektöründe "radyo-tv "mezunu insanların sayısı diğer bölüm mezunlarından az gördüğüm kadarıyla. Yani o sektörde çalışmak istiyorsanız illa radyo-tv okumanız gerekmiyor. Edebiyat bitirerek de yapabilirsiniz. Ama diyorsanız ki sadece mezun olunca yapacağım işten dolayı değil;bölümde zorlanıyorum, yapamıyorum,sevmiyorum;o zaman hemen yeniden sınava girin bence. Çünkü diğer türlü de muhtemelen okulu uzatacaksınız. Benim arkadaşım ikinci sınıfta yeniden sınava girdi işletme okurken, şimdi psikoloji okuyor ve çok mutlu. :34:

yapma derim, erkek arkadasım istanbul üniv. iletişim fakültesi mezunu, hocalarının coğu yönetmendi, evet okurken acaip zevkli ama mezun olunca? şuan bambaşka bir sektörde calısıyor, çünkü medya sektörü bitmiş.sınıf arkadaslarından meslegini icra eden bir kişi yok düşün istanbulun göbeğinde işin mutfagından mezun oluyorsun ve yok yok yok..erkek arkadasım avrupa yakası dizisinde 6 ay bedavadan calıstı, gittiği film setlerini, programları saymıyorum.. bir yerlere gelene dek bedavadan gider gelirsin , o kadar yorucu ve ne dolaplar dönüyormus bir bilsen, bir drama dizi setine girsen haftanın 6 günü 16-17 saat çalısacaksın..ne kadar korkunc değil mi. işin acı yanı bu meslegi yapmak için okulunu okumaya da gerek yok, benim bi tanıdıgım su ürünleri fakültesi mezunu medyada calısıyor, memnun mu dersen sürünüyorum diyor... yine senin tercihin ama öyle RTS okudum gelsin diziler, hop yönetmen oldum senarist oldum, cebime dünyayın parası giriyor olayı yok, kemikleşmiş kadrolar bu camiada, sıfırdan baslayıp iyi bir yerlere gelmek için çok emek vermen lazım, ha harcayacak vaktin ve paran bolsa o başka.

ayrıca lütfen memurlar.net "radyo sinema tv mezunları" yaz ve bak, ordaki işsiz ordusunu gör durumun vehametini daha iyi anlayacaksın.

ayni durumdayiz bende o bölümü kazandim ama ben yabanci ögrenciyim hic memnun degilim bend tv okumak istiyorum ama yök kontenjan acmadi :43: özelede gidemiyorum :43: ben hayallerimden vazgectim sen vazgecme hem ayrica benim yasim 20 den fazla :43: okumak isteyen her yasda okur

Arkadaşlar bende Almanya'da açıköğretimden Medya ve İletişim okuyorum. ERASMUS'la bir dönem Bahçeşehir Üniversitesinde iletişim fakültesi "Yeni Medya" bölümünde okumak istiyorum. Henüz belli değil ERASMUS'u kazanıp kazanmadığım. Kazanamazsam açıköğretim'den örgün üniversiteye geçiş yapıp eğtimimi orada tamamlayacağım (özel olduğu için aylık ücret 600 €:52:)

Erkek arkadaşım istanbulda yaşıyor ve 1 buçuk sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba almanya'da mezun olup ilerde istanbul'da iş bulma şansım düşük mü olur sizce? Almanca'nın ana dilim olmasının da bi faydası olur mu bana Türkiye'de? Çok korkuyorum bu durumdan. Diplomamın Türkiye'de bir ile yaramamasından ve işsiz kalmaktan.

diger yanıtlarını okudum ama yanlıs anlama pek tatmin etmedi.
ancak ne olursa olsun sevmedigin bir bölümü okumanın veya o alanda calısmanın ne demek oldugunu iyi biliyorum...
asla yaşı düsünme!
bu sekilde bırakan bircok kisi tanıyorum. hatta 2.universite kararı verip alan degistiren de.

sana tavsiyem, şurda az kalmıs. ygs ye girmedin sanırım bu yıl. biraz daha sabret ve bu donem finallere de gir, derslerini vermeye calıs.
boylece ilk yıl alınan standart derslerden bazılarını da saydırmış olursun yeni bölümünde.

finallerden sonra da otur uzun uzun düsün, alternatifini koymaya calıs.
sonra bir hedef belirle kendine.
en kotu ihtimalle seni mutlu eden alanları tespit edip o kategorilere yonel.

Türk Dili ve Edebiyatı son sınıfta okuyorum.
Bence olaylara yanlış açıdan bakıyorsun, doktorluk haricinde hiçbir işin mezun olunca garantisi yok.
Önümüzde ya kpss var, ya da başka engeller. Ben üniversitede kalmak istiyorum açıkçası. Üniversitenin sınavlarına girip onlar için çalışacağım.
Diğer türlü kpssden pek umudum yok.
Allah yardımcımız olsun, ben edebiyatı oldum olası sevmişimdir o yüzden beni hiç sıkmadı dersler, zevkle okudum.
Bence sen de iyice bi düşün öyle kararını ver, acele kararlar hele hele tahsilini etkileyen önemli kararlar bütün bir hayatına mal olabilir zira.
Kolaylıklar diliyorum:34:

Bir arkadaşım mezun edebiyat bölümünden ve psikolojisi bozulmuş durumda.
Dersanede çalışsan çok fazla bir gelirin olmuyor, sabit bir işte değil.
Kpssye hazırlanıyor şimdi bu 2. hazırlanışı. Geçen yıl başaramadı.
Birde "alan" koymuşlar kpssye artık, edebiyat üzerinden de soru soracaklarmış.
Stresten bütün cildi bozuldu garibimin :26:

Yaşın bence geç değil.
Hayalinin peşinden git derim ben.
Sevmediğin bir meslekle bir ömür geçiremezsin.
Ben 22 yaşındayım daha bu yıl girdim sınava.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar cevaplarınıza tecrubelerınıze yardımlarınıza o kadar ıhtıyacım varkii... Sorunum şu yaşım 21 üniversite 2deyim Türk dili Edebiyatı okuyorum. Okudugum bölümden hiç memnun değilim gelecek gormuyorum... Bu bölümü tercıhlerımın sonunda yazmıstım çıktı sene kaybım olmasın dedim gittim. Fakat ısteyerek gıtmedım. Canlarım ben normalde radyo sınema tv ıstıyorum... Birkaç gündür tekrar hazırlansammı dıye dusunuyorum hem okula devam edıcem fakat bu sene yıne sınava gıreyım dıyorum ıstedıgım bolum olur belki. Ama yasım 21. yanı mezun oldugumda 25-26 falan olacagım ... Yaş, cevresel etkenler de dusuncemı sebotize edıyor..

Benım durumumu yasayan tecrubesı olan veya kendı dusuncesını soylemek ısteyen biraz fikir versin nolur inanın kafayı yicem...

İlk olarak, akademik kariyer yapma ve fakültede devam etme düşüncesi yoksa Fen-Edebiyat Fakültelerine bağlı bölümler gelecek vaad etmiyor ne yazık ki.
Öğretmenlik deseniz zaten eğitim fakültesi mezunları da yığılmış ve atama bekliyor.
Ha siz mezun olana kadar ne olur ne olmaz bilinmez elbette ama hem bölümü sevmeyip hem okumak sizi yormaktan öteye gitmez.
şu an 21 yaşındasınız mezun olunca 25 yaşında olacaksınız
istediğiniz bölüme girerseniz 22 yaşında mezun olduğunuzda 26 olacaksınız
kendi fikrimce 1-2 yıl için bir ömrü heba etmeye değmez.
iyi düşünün

Back
X