Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba canım , bence ömür boyu pişmanlıktansa oturup ciddi bir çalışmayla bu yılki sınava girebilirsin.İnsanın en önemli şeylerinden biri işini sevmesi. Bu yılki sınava girmek için geç kalmş olmazsın. Son sınıfta bırakıp tekrar hazırlanan arkadaslarım var. Dualarım seninle inşallah gönlündeki yere kavusursun
Nerde yaşıyorsunuz ya da yaşamayı planlıyorsunuz bilmiyorum ama MALESEF İstanbul değilse cevap, gönlünüzdeki bölümün de sonucu edebiyattan farklı olmayacak bence
bende senin yerinde olsam açıköğretimden ibf okurdum.
kamuda çalışmak istiyorsan bu bölümün önü parlak.
ama edebiyat için bunu söyleyemiyorum malesef,
öğretmenlik ve 4001 memurluktan başka şansın yok.
hakkınızda hayırlısı olsun.
21 yaşındayım 37 yaşında bir abla sınıf arkadaşım yani yaş şu durumda sorun yapman gereken en son şey
Bence yeniden başlaman için önünde bir engel yok kimin ne dediğini umursama
İş bulmak için çabaladığında ve bulamadğında onlar seni teselli eder umarım
İstediğin bölümü hem istanbulda okuyan hem başka şehirlerde okuyan arkadaşlar tanıyorum
İstanbuldaki okullardan mezun olanlar hemen işlerini buldular yüksek bir maaşla çalışıyorlar... ama digerleri için durum umutsuz...
bence yaşın önemli olup olmaması, seçeceğin bölüme göre değişir.
atıyorum ikincide tıp kazanırsın,bitirdiğin yaş önemli değildir.
ama 2.üniversiteyi bitirdikten sonra da iş problemi yaşacaksan bence sorun
merhaba
ben de ilk yil türk dili ve edebiyatini kazanmistim.Edebiyati cok sevdigim icin bu tercihi yaptim.Sonra kayit dondurup halkla iliskiler ve tanitimi kazandim.Yani senin istedigin radyo ve televizyon ile iki yil boyunca ayni dersleri aldik.Benim bitirdigim yil iletisim sektörünbde kriz oldu ve bir sürü isten cikarmalar yasandi.Bu alanda is bulmak da cok kolay degil.O dönem bu bölümden mezun olan arkadaslarimdan pek cogu is bulamadi.Özel radyolar insanlari sömürüyor.Ama eger cok istiyorsaniz yapin ve cesaretli olun.Insan cok isteyince basariyor bir sekilde.Umarim her sey gönlünüzce olur.
Maliye bakanı kendini yırtıyor önümüzdeki sene kadroları öğretmenlere verip bize vermeyecekmiş
Bir de her okuyanı devlete almak zorunda mıyız diyor
İyi düşün ölç biç
Burası Türkiye..
Madem bırakmayı göze aldınız iyi bir iş için hedefinizi yüksek tutun derim.Hayatınız boyunca istemediğiniz mesleği yapamazsınız ki.Ben de 2 .sınıfım hiç de büyük bir yaş değil 26-27 yaşında mezun olmak.Tıp okuyan biri de 25 yaşında mezun oluyor öyle düşünün.
istediğiniz bölüm hakkında çok fikrim yok ama okuduğunuz bölüm de günümüzde pek avantajlı değil.
bizim ülkemizde bölüm mezunu olmak her zaman zor olmuştur.
formasyon falan alırım diye düşüneceksiniz belki ama zaten bu bölümün öğretmeni doğru düzgün atanamıyorken sizin çok fazla şansınız olduğunu düşünmüyorum
bu devirde en temizi tıp bence. onu da tabi kazanmak, kazanınca da okuyabilmek marifet
Tıp, hukuk bunlar bana agır meslekler ben agır mesleklerı sevmem. Üstelık adliye hastahane korıdorları benı her zaman germiştir. Türk Dılı Edebıyatı bölümünün de gelecegı olmadıgını bılıyorum . Ben daha cok radyo sınema tv ya da gazetecılık gıbı bolumlerı yanı eglencelı sosyal bölümleri sevıyorum. Beyazıt Ozturk, eskısehır radyo sınema mevzunu ve gayet iyi bir yerde .. Sadece istanbul bunun için iyi oldugunu dusunmuyorum kendını gelıstırmene ve cevrene baglı.
Tıp, hukuk bunlar bana agır meslekler ben agır mesleklerı sevmem. Üstelık adliye hastahane korıdorları benı her zaman germiştir. Türk Dılı Edebıyatı bölümünün de gelecegı olmadıgını bılıyorum . Ben daha cok radyo sınema tv ya da gazetecılık gıbı bolumlerı yanı eglencelı sosyal bölümleri sevıyorum. Beyazıt Ozturk, eskısehır radyo sınema mevzunu ve gayet iyi bir yerde .. Sadece istanbul bunun için iyi oldugunu dusunmuyorum kendını gelıstırmene ve cevrene baglı.
beyazıt öztürk eskişehir seramik mezunu sinema mezunu değil ki, sonradan okudu mu bimiyorum:26:
r'leri söyleyemiyor ama sunucu. ne kadar başarılı olduğu tartışılır, o yüzden bence iyi örnekler koymalısın karşına.
senaryo yazabilirsin bence edebiyatla radyo tv paralel. anadal yandal yap ya da edebiyatı bitir yüksek lisans yap... radyo tv'de mezun olunca edebiyattan farkı yok gibi:26: iş konusunda yaşadığın şehir ve cv çok önemli..
tabi edebiyatı sevmiyorsan devam etmenin anlamı yok...
Bu Açık Öğretim Fakültesinde Radyo Televizyon bölümü vardı sanırıım. Eğer gerçekten bu bölümleri düşünüyorsan Türk dilini bitirirken açık öğretime de başlayabilirsin. Türk Dili bölümü sana engel degil aksine radyo televizyonda ekstra destek bir eğitim olur. Seneye başlarsan açık öğretime 2 senelik hem Türk dilinden hemde ordan mezun olursun kalsan bile sorun degil en fazla 1 sene uzar. Lisans tamamlamak içinde dikey geçiş sınavına girersin. Açık öğretimin çok zor olacağını sanmıyorum.
Bu Açık Öğretim Fakültesinde Radyo Televizyon bölümü vardı sanırıım. Eğer gerçekten bu bölümleri düşünüyorsan Türk dilini bitirirken açık öğretime de başlayabilirsin. Türk Dili bölümü sana engel degil aksine radyo televizyonda ekstra destek bir eğitim olur. Seneye başlarsan açık öğretime 2 senelik hem Türk dilinden hemde ordan mezun olursun kalsan bile sorun degil en fazla 1 sene uzar. Lisans tamamlamak içinde dikey geçiş sınavına girersin. Açık öğretimin çok zor olacağını sanmıyorum.
Yazmiyim dedim ama gene dayanamadım çünkü bile bile aman ne hali varsa görsün deyip sayfayı değiştirmek gelmedi içimden.
Verdiğiniz örnek Beyazıt Öztürk-İstanbul'da
Yaşadığınız şehirde istediğiniz bölümle ilgili idolünüz olabilecek birisi ya da başarılıdır diye örnek gösterebileceğiniz birisi var mı?
Okumak istediğiniz bölümle alakalı olup sırf İstanbul'da değil diye çok çok zorluklarla mesleğini yürütmeye çabalayan tanıdıklarım var. Öncelikle sonunda ne kadar zorlanacağınızı bilip öyle girin bu işe.
Benim okuduğum bölüm de İstanbul dışında yürütülmesi zor bir meslek, haklısın imkansız değil. Okurken İstanbul da İstanbul diyenlere çok kızardım ama görüyorum ki durum gerçekten onların dediği gibi. Ha ben halimden memnunum mezun olduğum bölümü değiştirme şansım olsa değiştirmem İstanbul'a da gitmem çünkü sevmiyorum.
Kendi kendime bazı amaçlarım var ama İstanbul'da olsaydım çok daha kolay bi yere gelirdim orası da bi gerçek, şimdi çok zorlanıcam belki de hayallerim olmayacak. Buna hazır mısın? Eğer hazırım diyosan zaten doğru yerde değilsin demektir.
ben üniversite mezunuyum seneler önce mezun oldum .
şimdi çobancılık diye bir bölüm açılmış bazen arkadaşlarla gırgırına okuyalım diyoruz
mağlum işsizlik diye bir gerçek var .
2.000 tl maaş sigorta artı kalacak ev veriyorlarmış.
mis gibi...
Canim unuiv okurken acik igretim fakultesine kayit yapip ayni anda disardan radyo tv okuyabiliyosun. Ustelik ssinava girmene gerek kalmadan. Diger yorumlari okumadim. Umarim guzel haberi ben vermisimdir... sorun olursa ozelden msj at yada akinti yap yazdigimiki gorebileyim sorunu