okul bilgisi -iş hayatı farkı ve ah bu deneyim :(((

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
ızlar işsizlikten sıkılıp deneyim kazanmak amaçlı gönüllü bir eyre gitmeye başladım . Hem vakit geçireyim ,hem birşeyler öğreneyim...

İş ararken bu şekilde çalışmak keyif vermese de birşeylee katlanmak lazım galiba...

Oradaki prosüdürle okuldaki öğrenediklerim o kadar farkl geliyor mi....

Temel şeyler aynı gibi ama teori ile teknik kısım çok farklı o kadar mahçup oluyorum ki farkettirmiyorum ama içim üzülüyor ..????

Zaman geçti unutmuşum :((((((

İlk işinize girdiğinizde nasıl oluyor mesala ?? Sizi direk işin önüne mi geçiriyorlar ? Yoksa bir süre usta çırak ilşkisi mi? Çok merak ediyorum .Panikliyorum:(((((

istediğiniz kadar dalınızın uzmanı olun,tecrübeniz tavan yapsın başka bir işyerindeki prosedürlere ayak uydurma,düzene alışma ve bambaşka şeyler öğrenmeniz kaçınılmazdır..utanmayın,sıkılmayın,öğrenmek için mantıklı sorular sorun ve çaba gösterin..ne kadar çabuk işi öğrenirseniz odaklanmanız kolaylaşacaktır..

istediğiniz kadar dalınızın uzmanı olun,tecrübeniz tavan yapsın başka bir işyerindeki prosedürlere ayak uydurma,düzene alışma ve bambaşka şeyler öğrenmeniz kaçınılmazdır..utanmayın,sıkılmayın,öğrenmek için mantıklı sorular sorun ve çaba gösterin..ne kadar çabuk işi öğrenirseniz odaklanmanız kolaylaşacaktır..

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
İleride gerçek bir işim olursa uygulayacağım.
Aynı işin başka yerdeki usulu bile farklı iken ...

hangi sektördesiniz? hayırlı olsun yeni iş deneyiminiz.

teşekkür ederim .Sağlık ama bu ayın sonuna kadar tabiii... geçici malesef :((((
Gördüklerim panik etti beni biraz da keyfim kaçtı ....Okulda öğrendiğimizle oradaki işleyiş ayrıntılar çok farklı ..İleride gerçek işe geçtiğimde durum nasıl işliyor diye endişelendim ..Başlangıçta prösüdür öğretiliyodur belli bir süre umarım

Bende sağlık sektöründeyim ve staj yapmaya ilk başladığımda bile ohaa bunun böyle olduğunu hiç bilmiyodumm ama biz hiç burda gördüklerimizi öğrenmedik nasıl yapıcam diye başlamıştım yaklaşık bir birbuçuk yıl sonra evet okulda gördüklerim böyle işe yarıyomus dedim ama her şey zamanla olacak iş bence yani mesleğe başlar başlamaz uzman olmanızı kimse beklemez zaten

Bir işin profesörü de olsanız, her işyerinin işleyişi ve usulü farklıdır. Amaç aynıdır ama amaca giden yollar her yerde değişik uygulanır.

Teori ile pratik hep farklı, o yüzden bulunduğunuz yere alışmak ve usulü öğrenmek için, sizinle aynı konumda olan insanlardan yardım alın, sorarak öğrenin. Göreceksiniz bir müddet sonra her şey oturacak kafanızda. Kolay gelsin.

İş Öğrenmeye çok hevesleyim ama bazen usta iyi niyetli olmalı..Bilgisini vermeli..Yoksa çok kötü oluyo ...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tama kdrolu bir işim oladı ama henüz stajlarla geçiyor. Stajlarda usta genelde çekimser oluyor..Fransız kalıyorum genelde :(((( Üzücü keyif kaçırıcı oluyor işte.

İş Öğrenmeye çok hevesleyim ama bazen usta iyi niyetli olmalı..Bilgisini vermeli..Yoksa çok kötü oluyo ...

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tama kdrolu bir işim oladı ama henüz stajlarla geçiyor. Stajlarda usta genelde çekimser oluyor..Fransız kalıyorum genelde :(((( Üzücü keyif kaçırıcı oluyor işte.

Staj döneminde misiniz şu an ?

Back
X