Okul değiştirmek

_sbsvbeynur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2019
2
1
1
28
Merhabalar kardesim 9. sınıfa giden bir kız öğrenci. 2 hafta önce okul değiştirdi. Fakat yeni okuluna alışamıyor. Normalde çok sosyal ve özgüvenlidir. Gittiği yere kolayca alışır fakat buraya alışamadığını söyleyip duruyor. Bu onun özgüvenini de olumsuz etkiliyor aynı zamanda derslerini de. Ben bunlari söylemek için erken olduğunu düşünüyorum fakat o normalde 5 günde alışırdım deyip duruyor. Dediğim gibi normalde çok sosyaldir fakat burada asosyal olma yolunda ilerliyor. Sizce ne yapmalı ben ve ailem elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz fakat belkide sorun sınıf arkadaşlarındadır. Siz de görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim :))

Aidiyet duygusu, sanırım oraya ait değilmiş gibi hissediyor. Çevresindekiler kafasına ve ruhuna uymuyorsa kendi kişiliğini ortaya çıkarmakta zorlanabilir. Güvende olmadığını da düşünüyor olabilir. O zaman da kendini korumak için hep geri duracaktır.(tabii bunlar hep tahmin :)

Teşekkürler. Haklısınız sanırım kendini oraya ait hissedemiyor tabii bunda şehre alısamamasınında etkisi olmalı.

Bence direkt adapte olmak zorunda olmadığını söyleyin, zaten kendi arkadaşı vardır önceki okulundan vs. Okula eğitim görmek için gitiğini hatırlatın, kimseyle en iyi arkadaş olması gerekmez.

2 hafta alışıp alışmama kararı almak için çok kısa bir süre. Kardeşiniz eğer sürekli alışamam düşünürse evet alışamaz zaten. Ek olarak seneye alan seçiminde zaten sınıflar değişiyor. Benim kendi sınıfımdan bir kişi vardı alan seçtikten sonra. O yüzden okul değiştirmek şu an için bana gereksiz geldi. Kardeşiniz sosyalliği sadece okulla mı sınırlı? Öyleyse zaten sosyal bir birey sayılmaz. Okul dışı aktivitelere ağırlık vermesine yardımcı olabilirsiniz eğer okulunu sevmediyse. Hem şehire alışmasına yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…