- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
- Konu Sahibi BeyazBulut
-
iyi akşamlar öncelikle kızım bu sene birinci sınıf öğrencisi 50 bin nüfuslu bir ilçede oturuyoruz okulumuz
senelerin okulu herkesin hakkında iyi diye bahsettiği bir okul ama bizi hayal kırıklığına uğrattı
öğretmenimiz le ilgili sorunlarımız var öncelikle sınıfta disiplin porblemi fazla öğretmen her nekadar yok desede çocuklar fazlasıyla kafasına buyruk davranıyor ama öğretmen bunun bizim suçumuz olduğunu söylüyor çocuklar derste öğretmen varken ayakta dolaşıyorlar neden dediğimizde çocuklarınız şımarık her işlerini siz görmüşsünüz kendilerini toplayamıyorlar diyor başta bende böyle düşünüyordum ama bir sabah geç kalınca okula fikirlerim değişti ders saati bütün sınıfların kapısı kapalıyken bizim sınıfın çocukları dış kapıda gördüm sizin burda ne işiniz var öğretmen sınıfta değilmi diye sordum sınıftaa dedi biri sınıfta öğretmen ama bizim çocuklar koridorda sınıfta olanlarda ayakta ses gürültü zaten diğer sınıflardanda şikayet geliyormuş sizin sesiniz den ders işliyemiyoruz diye bunu başkalarından duydum ayrıca çocuk ayrımı yapıyor sınıfta bir çocuk var ilgi sürekli onda diğer çocukların bile dikkatini çekmiş öğretmenin sevdiği çocuk diye bahsediliyor çocuktan sınıfta sınıftaki çocuklar birbirlerinin gözünü oyucaklar o derece kavga gürültü sene başından beri bu yine bizim sucumuz oldu onada tamam dedik kadın hiçbişeyi kabul etmiyor en son öğrecinin biri okuldan alınınca tamam dedim olmayacak bu iş ayrıca ödev konusuda facia her akşam 15 20 sayfa ödev bıktırdı çocukları sınıfta 5 sayfa yazı yazdırıyor onuda yazan yazıyor benim kızım yazmıyor mesela soruyorum oyalanıyor bakınıyor diyor ceza verin hocam tenefüse çıkmasın yada kızın sert çıkın sorumluluk alsın dedim kaç kere ama yine değişen olmadı aldığımız kaynak kitapları devletin verdiği kitapları evde ödev olarak yaptırıyor bitmiyor ödevler bende okul değiştirmeyi düşünüyorum diğer çocuğunu alan bayanla görüştüm şimdiki okuldan çok memnunlar sınıfta 13 kişiler en başta burası 34 kişilik az öğrenci daha çok ilgi diye düşünüyorum bilmem yanlışmı ayrıca sınıfta kaynak kitaplarını yaptırıyormuş eve ödev yazma az bol bol okumaymış şimdilik memnunuz dedi tek sorun okul uzak servis yok minübüsle götürücem getiricem beni düşündüren kızım etkilenirmi ikincisi bu sorunlar aşılırmı okul eğitim açısından diğer okullara fark atmış sosyal faaliyetlerde aktif bir okul mantığım hiç durma hemen al diyor kafam çok karışık
hemde fazlasıyla var otorite eksikliği bunu kendisine söylediğimizde önümdeçok ağır bir müfredat var çok fazla büyütüyorsunuz diyor öğretmen arkadaşlardan şu müfredat hakkında bilgi alabilirmiyim bizim öğretmenin iki lafından biri ağır müfredat teşekkürler yorumunuz için buaradaöncelikle öğretmenin otorite eksikliği var.
ikincisi adı duyulan okulun tüm öğretmenleri iyi demek değil.
kızınız etkilenebilir tabi ama bunu siz daha iyi bilirsiniz.rehber öğretmenden yardım almanızı tavsiye ederim
yarın sabah kızımı okula bırakıp diğer okula gidicem nekadar zamanda gidiliyor öğrenicem büyük şehire göre tabi trafik azcocugunuz nicin etkilensin ki? hayrina bir ilerleme olur bu. yasadiginiz yerin trafik durumun bilemiyorum tabii ama kucuk bir yer sanirim, muskul olmamasi gerek.
hayirli neticelerinizi bekliyoruz.yarın sabah kızımı okula bırakıp diğer okula gidicem nekadar zamanda gidiliyor öğrenicem büyük şehire göre tabi trafik az
bu yıl ilköğretim müfredatı tekrar değişti diye biliyorum branşım sınıf değil o yüzden ayrıntılı bilmiyorum.iki aydır okulda olmaığım için de net bilgim yok.ama verdiği ödev cok fazlao yaşta.hemde fazlasıyla var otorite eksikliği bunu kendisine söylediğimizde önümdeçok ağır bir müfredat var çok fazla büyütüyorsunuz diyor öğretmen arkadaşlardan şu müfredat hakkında bilgi alabilirmiyim bizim öğretmenin iki lafından biri ağır müfredat teşekkürler yorumunuz için buarada
evet haklısınız zaten benim derdim de bu nasıl yazma nasıl ayağa kalkar sınıfta öğretmen varken simsiyah olucak kadar sıralar karalanır nasıl nasıl aklım almıyor dediğiniz gibi evde şımarık olsada öğretmen farklı bir disiplin ben sınıfın kapısında canım istemiyor girmicem diye depinen çocuk gördüm öğretmenin tepkisi hadi içeri diye sırtından itelemek ağlayanlara yere yatanlara yere yatıp debelenmek serbest diyormuş kendi ağzıyla söyledi bu çocuklar ilerde büyüdüklerinde nasıl ciddiye alıcaklar bu öğretmeni şimdiden sallayan yok afedersinizgünümüzde iki tip öğretmen var
daha doğrusu birinci sınıflarda iki tip uygulama var
birisi bırak ne olursa olsun
ben yap der bırakırım yapan yapar yapmayana da evde annesi öğretsin
bir de sürekli çocuğu sıkıştıran baskıcı olanlar
sonuçta çocuk yerine göre davranmayı öğrenecek
evde şımarık olabilir ama okulun kuralı var ona uyacak bunu da öğretmenden öğrenecek
derste yazmıyorlar nasıl bir şey hala anlayamadım
burada bir kaç konuda daha gördüm
oğlum daha hazırlık ama okulda yaptıkları kitapları tam 9olarak yapılmış eve geliyor
verilen ödevi de sallanmadan yapıyor
öğretmen disiplin sağlamazsa yapmaz hiç kimse
öğretmen de sorumluluk bilinci aşılarsa olur
bir de madem müfredat ağır o zaman daha çok işlemesi gerekmez mi
eve verince müfredatın ağırlığı öğretmenden veliye mi geçiyor
kolay gelsin
ama okul değiştirdiğinizde de çok yüksek beklenti ile de başlamayın ve kızınıza da çok hissettirmeyin
zira orayı da beğenmezseniz yapacak bir şey yok
her dönem okul değiştiremezsiniz
okul içinde başka öğretmene geçiş olmuyormuş öyledemişler bikaç veliyeAyni okulda baska bir ögretmene gecisini yaptir.. Bizimde derdimiz siniftaki ogrencilerin disipsizligi. Yazdiginiz sorunlarin hepsini bizde yasiyoruz..
uzun oldu evet kusura bakmayınCok uzun yazmissinoz ama haklisiniz, erkek kardeşimde birinci sınıf ayni dertten muzdaribiz. Öğretmen değiştirin direk, uğraşmayın
bizimkide seneye baslcak bakalım bız neler yasıyacagızuzun oldu evet kusura bakmayın
hemde fazlasıyla var otorite eksikliği bunu kendisine söylediğimizde önümdeçok ağır bir müfredat var çok fazla büyütüyorsunuz diyor öğretmen arkadaşlardan şu müfredat hakkında bilgi alabilirmiyim bizim öğretmenin iki lafından biri ağır müfredat teşekkürler yorumunuz için buarada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?