• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul mevzusu

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar aşırı kızgınım ya şimdi kardeşim bu yıl lise son ve okulunda baya kadro değişikliği oldu ve derslerin çoğu makara şeklinde geciyormus. Şimdi temel liseye yazdırmak istiyorum. Bu yıl diğer kardeşim de üniversiteye başlayabilir kısmetse.

Şimdi babam ikisini birden nasıl ödeyeceğiz diyor ve yazdırmak istemiyor. Tamam haklı zor ama bu sefer ben de çalışıyorum ve ben de yardım ederim.

Para yeterli bı sebep gibi gelmiyor açıkçası. Çünkü babamda annem de sürekli kenara para atıyorlar. Şu an birikmisleri var bununla ev, araba, arsa vs bir şey almıyorlar daha doğrusu babam eve bı çöp alsak kavga ediyor. Hatta ben kendi paramla aldım onda bile kavga ettik. Bunun yanında dayıma borc verdiler 2 yıl oldu ve hala ödemedi. 2 yıldır konusunu bile açmadı. 1-2 ay önce demiş bı işte babam da şu an paraya ihtiyacımız yok olunca verirsin vs demiş. Bu arada dayım acil bir şey için filan almadı parayı araba almak için aldı ama zaten köyde yaşıyor ve orda arabası vardı.

Şimdi ben gidip kardeşimi yazdirsam o kadar parayı nasıl öderim tek başıma hem zaten bir yığın kızacak kendi başıma böyle yaptım diye. Ya aşırı kararsız kaldım. Sizce gidip yazdırayim mi kardeşimi?

Kardeşlerinizle ilgili olmanız takdire şayan
Sorunuza gelince bence yazdırın
Ennn kötü dayınızdan gelebilecek bir para var

Temel lise için destek gibi bir şey çıkıyormuş sanırım şartlarını Vs bilmem dershaneler ilk kapatıldığında arkadaşımın kardeşine çıkmıştı, öderken baya kolaylık oldu. Onu araştırın belki destek çıkarsa siz tek başınıza ödeyebilirsiniz. Onun haricinde durumu olup da çocuklarının eğitimlerine yatırım yapmayan aileler parayı ne için biriktiriyorlar hep merak etmişimdir...

İyi temel liseler gerçekten pahalı. Ancak hem okul hem sınava hazırlığı birarada yürütmesi zor. Bence bu sene okulunda devam etsin seneye temel liselerin sınava hazırlık için sınıf açıyorlar eski dershane mantığı yani. Oraya yazdırırsınız. Sadece sınava adapte olur. Son sınıfta da ders çalışıp temel oluşturur kendine. İnternet imkanı varsa video dan takip edebilir

İyi temel liseler gerçekten pahalı. Ancak hem okul hem sınava hazırlığı birarada yürütmesi zor. Bence bu sene okulunda devam etsin seneye temel liselerin sınava hazırlık için sınıf açıyorlar eski dershane mantığı yani. Oraya yazdırırsınız. Sadece sınava adapte olur. Son sınıfta da ders çalışıp temel oluşturur kendine. İnternet imkanı varsa video dan takip edebilir

Şu an video, soru çözümü destekli çalışıyor. Ama bı yıl kaybı olmasini istemiyor. (Benim açımdan da 1 yıl mezuna kalması mantıklı aslında)

Temel lise için destek gibi bir şey çıkıyormuş sanırım şartlarını Vs bilmem dershaneler ilk kapatıldığında arkadaşımın kardeşine çıkmıştı, öderken baya kolaylık oldu. Onu araştırın belki destek çıkarsa siz tek başınıza ödeyebilirsiniz. Onun haricinde durumu olup da çocuklarının eğitimlerine yatırım yapmayan aileler parayı ne için biriktiriyorlar hep merak etmişimdir...

Evet o şekilde bir şey var ama çıkmama ihtimali de var. Bunu anca okula yazıldıktan sonra öğreniyorsun :/

Kardeşimde aynı sebeplerden ötürü son sınıfta temel liseye gitti. O sene adam akıllı çalışmadı. Derslerle birlikte yürütemedi. Bir sonraki yıl yeniden temel liseye dershane olarak gitti. İstediği bölümü kazandı. Annem lise sonda yolladığına pişman olmuştu. Keşke iki sene de para vermektense mezun olunca yollayıp lise sonda da eksik olduğu derslerde özel ders verdirdeydim diye. Siz kardeşinizi daha iyi bilirsiniz. Eğer ders çalışma motivasyonu var ve ikisini idare edebilirse yollarsınız

Kardeşimde aynı sebeplerden ötürü son sınıfta temel liseye gitti. O sene adam akıllı çalışmadı. Derslerle birlikte yürütemedi. Bir sonraki yıl yeniden temel liseye dershane olarak gitti. İstediği bölümü kazandı. Annem lise sonda yolladığına pişman olmuştu. Keşke iki sene de para vermektense mezun olunca yollayıp lise sonda da eksik olduğu derslerde özel ders verdirdeydim diye. Siz kardeşinizi daha iyi bilirsiniz. Eğer ders çalışma motivasyonu var ve ikisini idare edebilirse yollarsınız

Ha açıkçası ben de mezuna kalmasından yanayım ama o bir yıl kaybetmek istemiyor hiç. Hatta birkaç aydır güzel güzel de çalışıyor. :)

Back
X