• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul müdürü mobbing yapıyor

marbeyn

Zaman kısa, ben yorgunum, yol uzun
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
95
122
93
6 yıllık öğretmenim. mesleğimi ve öğrencilerimi çok seviyorum. Öğrencilerim de beni çok sever çok şükür.
Ama bu mesleğe başladığımdan beri 4 müdürden 3ü ve öğretmenlerin bazıları tarafından mobbing gördüm.
Zaten bu mesleğe kara çalanlar da hep onlar, insanı soğutuyorlar öğretmenlerden ve öğretmenlikten.
Artık susmak istemiyorum, size sorum şu öğrenci ifadeleri bunlar 10-14 yaş grubu delil olur mu?

Mobbing ne şekilde yapılıyor? Ciddi iddialar olmadıkça o yaştaki çocukları dinletme talebiniz kabul edilmeyecektir.

5. Sınıflar kurs için beni istediler ama müdür sistemde değiştirmiş kendi üzerine açtı ve bunu inkar bile etmiyor. Birinci dönem öğretmeniniz yeni doğum yaptı, çoluğu çocuğu var kurslara giremez onu seçmeyin demiş, kendisini seçtirmiş. Aynı branşız. Ve ben kurslara girebileceğimi söylemiştim. Bu dönem beni seçen çocuklara hemen de x i seçmişsiniz diye laf çarpmış. Perşembe günü Çanakkale ve İstiklal Marşı programı düzenledim hiçbir işi olmadığı halde katılmadı okulda yoktu. Daha önce eşim 15 Temmuz programı yaptığında da katılmadı, işim var diyerek. Bunlar göze gelenler. Görmezden gelmeleri mobbing saymıyorum çünkü ben yaptığım işin lezzetini alıyorum o bana yeter.
Bir de milleti derse girmez, raporsuz sevksiz okula gelmez idare ediyor. Allaha çok şükür böyle şeylerde gözüm yok ama yapıyor. B Bones and Stones

Ayrıca sadece benim ders programımda boşluk oluşturulmuş. Bunu dile getirince de kursu bırakın diyor. Üstelik başka bir yerde de kursu bırakırsa ben girerim diyor.

Maalesef bunlar mobbing kapsamında değerlendirilmez. Size karşı ılımlı davranmıyor sadece. Mobbingin ispatı zordur. Kanun koyucu gözüyle bakıyorum tabii olaya

Peki ne olması gerekir ki? Yani bunlarla bir şey ispat edilmez mi? Kaldı ki kursa ben girsem ek dersini alacaktım yani maddi zarar da var. Üstelik hafta başında tartıştım ve 5 günde 3 kilo verdim.

Mobbing; işyerinde aşağılama, hakaret, zorla geç saatlere kadar çalıştırma, özel işlerini yaptırma, hakkında asılsız söylemlerde bulunarak yalnızlaştırma ve mutsuzlaştırma gibi şekillerde oluşur genelde. Sizin durumunuz bu saydıklarıma göre hafif. Kursa o değil de siz girseydiniz bu sefer de o maddi kayba uğrayacaktı. Tekrar ediyorum hukuk mantıpıyla bakıyorum. Bana sorarsanız okul müdürleri bu tarz şeyleri çok sık yapıyor maalesef. Keşke olmasa ve herkese eşit davranılsa.

Ama öğrenci tercihlerini değiştirmiş o yüzden benim maddi kaybım var diyorum.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben zaten dava tarzı bir şey düşünmüyorum ama üst kuruma şikayet edebilirim diye düşünüyorum. Peki o zaman öğrenci beyanları işime yarar mı?

bu iddialarınız 657 sayılı kanunun 125. maddesi kapsamında maarif müfettişlerince değerlendirilebilir, bu tür durumlarda öğrencilerin beyanlarına başvurulabilir ancak random usulü seçilir yani derse girdiğiniz sınıflardaki öğrencilerden sınıf listesine göre 1-5-10-15 sıradaki öğrencilerin ifadesine başvurulmasına karar verebilir müfettişler, bu onların takdirinde olan birşey.. bahsettiğiniz yaş grubu ise genelde doğru beyan veremiyor yani ilk kez böyle bir prosedürle karşılaşmak çocukların detaylı olarak ifade vermesini engelleyebiliyor.

bu iddialarınız 657 sayılı kanunun 125. maddesi kapsamında maarif müfettişlerince değerlendirilebilir, bu tür durumlarda öğrencilerin beyanlarına başvurulabilir ancak random usulü seçilir yani derse girdiğiniz sınıflardaki öğrencilerden sınıf listesine göre 1-5-10-15 sıradaki öğrencilerin ifadesine başvurulmasına karar verebilir müfettişler, bu onların takdirinde olan birşey.. bahsettiğiniz yaş grubu ise genelde doğru beyan veremiyor yani ilk kez böyle bir prosedürle karşılaşmak çocukların detaylı olarak ifade vermesini engelleyebiliyor.
Teşekkür ederim :KK54:

Back
X