Okul müdürü ogretmen arkadaşlar kaynaştırma ogrencisi sorunu

Elaemi

Sağlık olsun
Kayıtlı Üye
24 Mart 2009
3.258
4.547
658
Arkadaşlar bu soruyu ogretmen arkadaş için soruyorum onun üyeliği yok sınıfında ilaç kullanan zeka geriliği olan kaynastirma ogrencisi var.bu cocuk diğer arkadaşlarına siddet uyguluyor .bu durumda siddet gören çocukların aileleri ogretmen hakkında şikayette bulunabilirler mi?bulundukları dahilinde ogretmenin başı yanar mi?

Öğrenci RAM a gönderildi mi? Tanilanmis raporu var mi

Oncelikle cocuklar kacinci sinif? Peki veliler neden ogretmeni sikayet edecekler anlamadim.sikayet gerekcesi nedir velilerin?

Oncelikle cocuklar kacinci sinif? Peki veliler neden ogretmeni sikayet edecekler anlamadim.sikayet gerekcesi nedir velilerin?
1 sınıf öğrencilere siddet uyguluyor olası bir yaralanmada ogretmen sorumlu tutulur mu

O zaman okul rehber ogretmeni ile görüşüp çocuğun gerekirse özel eğitim sınıfına alınması gerekir . Çok ciddi bir yaralama olayı olacağını düşünmüyorum yaşları nedeniyle ama sınıfın guvenliginden birinci derecede öğretmen sorumludur. Gereken çalışmayı yapsın arkadaşınız rehberlik servisi ve okul idaresi ile gorussun bu durumda yapması gerekeni yapmış olacaktır şikayet durumunda suçlu olmaz böylece

Öğretmen çocuğu gözetim altında tutmalı
Şöyle ki,benim kendi kardeşim de kaynaştırma öğrencisi ammavelakin herhangi şiddet eğilimi yok aksine çok sevgi doludur
Ama biz ne olur ne olmaz,günün 6 saati okuldayız. Ordan ayrılmıyoruz,bazen annem bazen ben bazen bölüşerek kendi çocuğumuzu kendimiz gözetim altında tutuyoruz
Öğretmenin de yetişeceği alan bir yere kadar çünkü,tenefüsler de vs bizim gözümüz hep üzerinde
Kaldı ki bizim öğretmen baya baya sorumsuz ve rahat
Neyse bence arkadaşınız veliyi çağırıp izah etmeli,en azından aile çocuğun yanında durmalı tenefüslerde uzaktan gözlemeli

Bu konuyla ilgili rehberlik servisiyle iletisime gecsin cocugun siniftaki davranislarini anlatan bir dilekce yazsin.kayit altina alinsin. Rehberlik servisi cocugun davranislarini surekli takip etsin. En onemliside velilerle bir toplanti yapsin.biraz vicdan muhasebesi yapsin velilerde. Allah gostermesin hepimizin evladi olabilir. O yuzden biraz daha anlayisli olmak gerekir. Bende ogtetmenim ve heryil kaynastirma ogrencisiyle calisiriz. Saatlerde duzenleme yapilabilir. Yada snif disinda kaynastirma ogrencisinin bir yakini bulunabilir. Sorun oldugunda mudahele edebilmesi acisindan

Şiddet varsa ağır olabilir durumu. Gerekirse rehabilitasyon sınıflarına alınır. Herşeyi öğretmene yüklemek olmaz. Annesi yakınında durup göz kulak olacak o zaman. Öğretmen tekrar rehberlikle görüşsün ve gerekirse tekrar ram â yonlendirilsin. Ya da dediğim gibi anne de yanında olsun okulda.

Öğretmen her an yetişemez ki. Kaynaştırma öğrencisi bulunan sınıflarda öğrenci sayısı belli bir sayıda olmalı buna dikkat edilmiş mi mesela en fazla 20 öğrenci olmalı. Rehberlikle görüşülmelidir.

Rapor alması bir yerde kaynaştırma öğrenci olma yeterliliği olduğunu gösterir, şiddet nedeniyle yaralanma gibi bir durumdan ağır bir ihmal olmadığı sürece öğretmen değil o raporu veren sorumlu olur. Bu durumda öğretmenin rehberlik servisene gidip şifdet eğilimlerinin olduğunu başka çocuklara zarar verdiğini rapor tutanak vb ile kayıt altına alması lazım. O da sorunu görüp bildirmezse suçlu olur
Çok zor bir durum, öğretmenin herşeye yetişmesi mümkün değil,umarım kolaylaşır

Bu tarz şiddet eğilimli olup kaynaştırma öğrencisi olan öğrencilerim için Ram ile temasa geçiyorum.Raporda ve ya yerleştirme kararında bir değişiklik olmazsa 12 saate kadar okul saatlerinde de olabilecek şekilde "Destek eğitim sınıfı" hizmeti planlanabiliyor.Ben velinin de izin belgesi ile okul saatinde olacak şekilde planlıyorum.Cocuk hem sınıfından tamamen kopmamış oluyor,hem de haftada 12 saat bireysel çalışma almış oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…