• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okul öncesi mi, sınıf öğretmenliği mi?

okul öncesi veya anaokulunu okumak hoş gibi görünür ama mezun olup atandıktan sonra sıkıntı o zaman başlıyor. kimse mesleğinizi fazla takmıyor size resmen dadı diyorlar.. onların herşeyin de sorumlusun lavabosundan herşeyine kadar.. tenefüsü bile onlarla yapmak zorundasın onları yalnız bırakamazsın. gidim diyer öğretmen arkadaşlarla sohbet ediyim dersen kesinlikle bir şansın yok.. herkes iceri girer sonra sen tenefüs yaparsın.. yani okulda sosyla iletişimin tamamen kopuk oluyor. bunun diğer adı bakıcı yani. aileler size teslim eder gezmeye giderler zamanı gelince gelip çocuklaırnı senden teslim alırlar. ama sınıf öğretmenliği öle değil yani tercih ederseniz sınıföğretmenliği olsun bence .

sınıf öğretmenliği ama atamalarda o yüksek puanları alırım diyenler çünkü çok zor atamalarda. ama okul öncesinde de çalışmak çok çok çok zor, sonrasını da düşünün, hadi atandım güzel, ama gerisi.... bence bu ikisinin ayrımı için bir kaç okula gidip gözlem yapın, öğretmenlerle görüşün.. hem özel, hem resmi, hem anaokulu, hem anasınıfı, hem de ilköğretim...

Artık anasınıfı aşamalı şekilde zorunlu tutulacak ve anasınıfı öğretm. ihtiyacı artacak. Atanma şansı hem daha fazla hemde büyüklerle uğraşmaktan kolay, zevkli,yazılı evrak derdi yok, veliler ilgili, sınıfta sana yardım eden yardımcı personel var. En rahat bölüm bence...

artık anasınıfı aşamalı şekilde zorunlu tutulacak ve anasınıfı öğretm. Ihtiyacı artacak. Atanma şansı hem daha fazla hemde büyüklerle uğraşmaktan kolay, zevkli,yazılı evrak derdi yok, veliler ilgili, sınıfta sana yardım eden yardımcı personel var. En rahat bölüm bence...

ben 7 yıldır anasınıfı öğretmenlığı yapıyorum ve en rahat bölum nerde göremedım??yanıltıcı bılgı vermeyelım..

Buyuklerle uğraşmaktan kolay demişsiniz; anne babasının adını sağını solunu rengı düğme iliklemeyı kalem tutmayı vb temel becerılerı kım öğretıyor??

Evrak derDı yok demişsiniz; diğer branşlar karneye not yazarken bız 7 ayrı gelişim alanına en az 7 cumlelık paragraflarla gelişim raporu yazıyoruz..her çocuğa bıreysel gözlem yazıyoruz..iç denetım raporu yazarız..tutanaklarımız her öğretmenınkı gıbı vardır..kım demiş evrak yok??

Her sınıfta yardımcı mı var?? Köy okulunda çamurlu ayakkıbılığı,lavaboyu sız yıkarsınız..sobayı sız yakarsınız..

Uzaktan hoş geliyor anasıfı ama kımsede kolay rahat çalışılıyor demesın..teneffuS olmadan 6 saat..gelin,yaşayın..sonra genelleme yapın..

Son düzenleme:
Kesinlikle anasınıfı öğretmenliği...i Ki yıl anasınıfı öğretmenliği yaptıktan sonra on yıl kız meslek lisesinde çocuk gelişimi öğretmenliği yaptım ... Yazılı sözlü sınavlar nöbet , ergenlerin psikolojik sorunları bıktırdı beni... Teneffüse çıkmak , öğretmen arkadaşımla oturayım iki kelime konuşayım altı saat teneffüs yapmamıyorum diye serzenişe bulunanları anlayamıyorum.. Çocuklar sabahçıysa zaten geç gelir okula , gelince serbest oyun oynar , kahvaltı yapar sonra etkinliklere geçer.. Etkinliklere geçene kadar zaten öğretmen o arada istediğini yapar çayını içer , etkinlikleri hazırlar, gelişim dosyalarını doldurur( senede üç kere yapılıyor bu iş).. Sınıf öğretmenliği ayda branş öğretmenliği daha meşakkatli.. Yok okuma yazma öğreteceksin, ödev hazırlayacaksın, branşların yazılısı sözlüsü eve iş götürme ... Bu arkadaşların işi daha zor... Evet bizim işimizde kolay değil ama diğer branşlara göre inanın daha rahat.. En azından oyunla herşeyi öğretmek kadar zevkli birşey yok... Hele bir de o minicik yüreklerin saf sevgileri yok mu ne teneffüs umurumda ne insanların bakıcı gözüyle bakması .. Ayrıca ben insanların anasınıfı öğretmenliğine bakıcı olarak baktıklarını düşünmüyorum... Böyle düşünenlerin kompleksli ve işe yaramayan insanlar olduğunu ben düşünüyorum...Özellikle son dönemlerde puanlarının yüksek olması, insanların okulöncesi eğitim hakkında bilinçli olmaları bu alanı güçlendirdi... Bir daha dünyay gelsem yine anasınıfı öğretmeni olurdum.. Ve şiddetle herkese tavsiye ediyorum, üstelik ataması diğer branşlara göre daha avantajlı...

Artık anasınıfı aşamalı şekilde zorunlu tutulacak ve anasınıfı öğretm. ihtiyacı artacak. Atanma şansı hem daha fazla hemde büyüklerle uğraşmaktan kolay, zevkli,yazılı evrak derdi yok, veliler ilgili, sınıfta sana yardım eden yardımcı personel var. En rahat bölüm bence...

Kesinlikle katılıyorum.. Büyüklerde uğraşmaktan daha kolay ve zevkli... Tonlarda yazılı kağıdı okuduğumu , nöbet tuttuğum zamanlarda o ergenlerin sorunlarını, kaprislerini ,notunu beğenmeyeyini bilirim... Elbette köylerde çalışan, yardımcısı bile olamayan ( ki merkezde bir okuldayım benimde yardımcım yok) soba yakmaya çalışan öğretmen arkadaşlarımız var.. Her işin bir zorluğu vardır.. Elbette bu zorlukları aşmak insanı tecrübe sahibi yapar.. Yedi sene Doğu'da görev yaptım.. Ayaklarında çorap olmayan çocuklar, etkinlik yaptıracağım zaman bırakın fon kartonunu elişi kağıdını yapıştırıcı bulamadığım zamanlar oldu... Gazete topladım kağıt çalışmalarında kullandım, yapıştırıcıları ben aldım tek tek çocuklara sırayla kullandırdım..sınıfımın sobasını yaktım, oyun hamurlarını ben yoğurdum... Ama hiç bir zaman offf bile demedim dememde... Çünkü ben işimi seviyorum... Öğretmenlik seçecek olan arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ediyorum... Aynı ücretle çalışacağım ne öğretmeni olursam olayım ... Aynı ücreti alıp evime neden iş götüreyim , yazılı sözlü sınav derdi niye çekeyim... Anasınıfı evrakları belli doldurmakta inanın bana zor değil...

sizin gıbı bence şöyle bnce boyle dıye kendı yaşamından kendıne göre anlatmak başka..

arkadaşın en rahat meslek dıye sallaması bambaşka..

en rahat meslek arayan ınsan öğretmenlık seçmesın..

kendi deneyimlerimden cevap verecek olursam yüzde yüz sınıf öğretmenliği derim. özel bir anaokulunda ingilizce öğretmenliği yaptım oradaki öğretmenlerin ayda 900 liraya full zamanlı çalışarak ekstradan hafta sonları da nasıl koşuşturduklarını, portfolyo haftaları eve iş götürüp evde bile 2 hafta boyunca uyumadan yetiştirmeye çalıştıklarını... çocuklara lazım olabilecek materyalleri ararken karton kutucuları kapı kapı gezdiklerini, ve 'biz yılın başından topluca aldık idareli kullanın' diyen yönetime karşı kurumda biten yapıştırıcı karton gibi materyalleri kendi ceplerinden karşıladıklarına şahit oldum.. ayrıca gerçekten yarı çocuk bakıcılığı yarı eğitmen gibi oluyorsunuz. çok daha zor olması ve az kazanç getirmesi de cabası. sınıf öğretmenliği harika bir iştir... yıllarca aynı çocuklarınızla devam eder velilerle süper ilişkiler kurar eğitim alanında çocukların temelini siz atarsınız. benim tercihim yüzde yüz sınıf öğretmenliği olurdu. ama bildiğim kadarıyla puanları yüksek okul öncesine oranla.

Son düzenleme:
kendi deneyimlerimden cevap verecek olursam yüzde yüz sınıf öğretmenliği derim. özel bir anaokulunda ingilizce öğretmenliği yaptım oradaki öğretmenlerin ayda 900 liraya full zamanlı çalışarak ekstradan hafta sonları da nasıl koşuşturduklarını, portfolyo haftaları eve iş götürüp evde bile 2 hafta boyunca uyumadan yetiştirmeye çalıştıklarını... çocuklara lazım olabilecek materyalleri ararken karton kutucuları kapı kapı gezdiklerini, ve 'biz yılın başından topluca aldık idareli kullanın' diyen yönetime karşı kurumda biten yapıştırıcı karton gibi materyalleri kendi ceplerinden karşıladıklarına şahit oldum.. ayrıca gerçekten yarı çocuk bakıcılığı yarı eğitmen gibi oluyorsunuz. çok daha zor olması ve az kazanç getirmesi de cabası. sınıf öğretmenliği harika bir iştir... yıllarca aynı çocuklarınızla devam eder velilerle süper ilişkiler kurar eğitim alanında çocukların temelini siz atarsınız. benim tercihim yüzde yüz sınıf öğretmenliği olurdu. ama bildiğim kadarıyla puanları yüksek okul öncesine oranla.

nasıl bir hayaldir bu :1:

gerçek dünya öyle değil madam :ssz:

Sınıf öğretmenliğinin son atamadaki halini gördükten sonra sınıf öğretmenliğini tavsiye edenler neyi düşünerek bunu yapıyorlar anlayamadım. Ha ben okulumu okurum, sonra da dizimi kırar evde otururum diyorsanız o ayrı.

Atamalar ile sınıf öğretmenliği okuyacaksa hiç okumasın efendim
eğer 340 kişi alacaklarsa o sıralamanın içine gireriz
eğer 50 kişi alınacaksa gene o 50 kişiden biri oluruz bu kadar basit!
oldu da atamazsak özel okulda çalışırız ne olmuş yani?

Atamalar ile sınıf öğretmenliği okuyacaksa hiç okumasın efendim
eğer 340 kişi alacaklarsa o sıralamanın içine gireriz
eğer 50 kişi alınacaksa gene o 50 kişiden biri oluruz bu kadar basit!
oldu da atamazsak özel okulda çalışırız ne olmuş yani?

Atamalara göre değil de neye göre okusun peki efendim?

sınıf öğretmeniyim ve mesleğimi çok seviyorum, tavsiye ederim.

yaş grubu 3 olmuşken hala bu işi seven var mı

7 yıldır sevıyorum..5 yaş grubu ıle zorluk artıyor tabı..ama bu sevmeme nedenı olmazkı..

bana asıl cazıp gelmeyen öğretmenlık adı..o kadar düşman kesıldılerkı..bn artık kendıme eğitimci dıyorum sadece..

Back
X