Okul uzattığımı aileme söyleyemiyorum

Bir arkadaşlarım aynı durumdaydı sizinle, ailesine okuduğu şehirde kalıp sakin kafayla kpss çalışmak istediğini söyledi ve kaldi.
Bir yandan okula gidip bir yandan Kpss kursuna gitti ve bu şekilde ailenin ruhu duymadan halloldu her şey.
Ama o devlet üniversitesinde okuyordu, okul ödemesi problemi yoktu yani.
Devlette olsaniz bir deneyin derdim bu yolu ama sizinki daha başka. Söylemekten başka çare yok gibi.
Tavsiyem geciktirmeden söyleyin de aileniz ödemelerini ona göre ayarlasın, son dakika zor durumda kalsalar durum daha da çıkmaza girer.

Aileniz ne kadar kızarsa kızsın şu anki huzursuzluğunuzdan daha kötü bir ruh haline girebileceğimizi sanmiyorum.

Kendinizi güzelce ifade edip üzgün olduğunuz hissettirmeye çalışın.
Söyleyin gitsin, en fazla ne olabilir ki?

Hic bir anne baba bir sene icin seni cok yipratacak bir tepki vermez bikac dersinizin kaldigini ve 1 yil uzayacagini simdiden soyleyin ki onlarda maddi planlamayi ona gore yapsinlar

keşke iki sefer yaza kalıp bir şekilde verseydin şimdi hem sene kaybı hemde para kaybı olacak.zararın neresinden dönsen kardır kurtarabileceğin bir durumsa son yazın alıp kurtarmaya çalış kurtaramayacak gibiysen tek dönem derslerin kalırsa en azından yarım dönem uzar.1 yıl uzaması maddi durum kötü değilse dünyanın sonu değil ailen onu hesaba katmıştır mutlaka sen gevşeme diye birşey dememişlerdir.açıklarken birinci sınıfı falan karıştırma son sene derslerin çok zor olduğunu kaldığını söylersin yani herşeyin ayrıntısını bilmek zorunda değiller.ben 4 yılda bitirdim son yıl 6 dersi alttan verdim o zaman çok zor bir iş başarmıştım güya ama asıl okul bitince fragmanın bitip gerçek zorlukların başladığını gördüm:KK14:

Benim de tek dersten bir dönem uzamıştı. Söylemedim ama benim ki devlet üniversitesi idi. O dönem çalıştım. Ailemden para istemedim. Ama siz söyleyin. Olur böyle şeyler. Her gün neler oluyor ülkede bu çok büyük bir sorun değil.

Aynı eşekli bende yaptım üstüne babam mezuniyetimden sonra korkunç torpil gereken bir yere torpili bir şekilde işimi ayarladı iyice köşeye sıkıştım ne yapacağımı bilemez hale geldim ve bilin bakalım ben ne yaptım evlendim ve mezun oldum dedim aileme ve evet sırf bunu söylememek için evlendim babam yinede ayarladigi yerde ise girmemi istedi kocam iyi para kazanıyordu gerek yok dedim aradan yıllar geçti eşim iflas etti ben işsizim üstelik babama soyleyemdigim için mezunda değilim sonra babama söyledim hiç tepki vermedi ama o kadar emeğine üzüldü biliyorum..sonucmu berbat giden bir evlilik okunmamış bir mezuniyet işsiz ben iki çocuk..özeti yalan yalanı oda garip bir girdabı oluşturup içinde sizi boğuyor tek seferde başta çözmek gerekir benden size tavsiye

Çok basit bir ders yüzünden ( kredim yetmediği için alamadım ) okulu yarim dönem uzattım. Uzattığımı en başından beri biliyordum ama aileme diyemedim. Utandım. Mezuniyetim geçsin gururlansınlar öyle diyeyim dedim. Çok duygusalım. En son ağlayarak itiraf ettim. Ağlayınca daha kötü bir durum var zannettiler ve endişelendiler okul uzattım deyince ya buna mı canın sıkıldı boşver dediler.
Hangi bölüm okuyorsun kaç dersin var bilmiyorum ama yerinde olsam özel öğrenci kontenjanı ile yüksek lisansa başlardım. Sanırım 3 ders alabiliyorsun. Daha sonra mezun olduktan sonra o veya derslerinin denkliğini alabileceğin bi üniversiteye başvuru yaptığında almış olduğun dersler sayılıyor. Bi araştırın derim.
Canınız sağolsun. Bitirene de iş dolu değil ki. Bence uzayan seneyi en verimli şekilde geçirmenin yollarını arayın. Dil öğrenin, mesleki bir kursa gidin. Kendinizi mezun olanlardan bi adım öteye taşıyacak bir şeyler yapın. Okulda iyi anlaştığınız bir hoca ile bir konuda çalışma yapın. Ama hiç canınızı sıkmayın. Aileniz de anlayışla karşılayacaktır. Şimdiki aklım olsa 1 değil 3 5 ders bırakırdım yata yata okurdum :)
Ağlayarak bunu söylesem bile babam yine çok sert bi tepki verecek eminim. Zaten dil bölümündeyim. Sürekli okuduğum üniversitede akademisyen olarak kalmamı, bunun için hocalarla görüşmemi söylüyorlar. Okuduğum şehirde hayatıma devam etmemi istiyorlar ama ben daha okulumu zamanında bitiremiyorum 😢😢

Sizinle ayni durumu yasamistim univ.iken.Yillaaar geçti üzerinde tabi.Size verebilecegim tek tavsiye, ailenize herseyi anlatin.Durust olun yani.Ancak hirsli oldugunuzu ve bunun ustesinden gelmek icin elinizi tasin altina koyacaginizi da soyleyin.Bir hata yapmissiniz evet ama yalana basvurursaniz, onlardan cok sizin psikolojiniz etkilenecek.Belki daha cok basarisizliga duseceksiniz.Durumu onlara anlatın ancak bunun dunyanin sonu olmadigini da soyleyin aciklayin..Ozur dileyin ve daha azimli olun artik derslerinize karsi.

bu yüzden okul kazanamayan çocuğumu özele yollamayı düşünmüyorum. gerekirse bi yıl otursun daha çalışssın. sonra gezip tozucak diye dişimden tırnağımdan arttırdığım boşa gidicek. hem de uzadıkça uzayan bi yalan var. belki ilk kaldığınızda bu kadar sorun etmiyceklerdi ama sizin uyanık planlarınız onları çok daha sinirlendiricek. daha da uzatmadan söylemelisiniz

3 senedir nasıl içinizde tuttunuz bu yalanı? Az zaman değil.
Yalanı yalanla düzeltme fikrine sıcak bakmıyorum. Doğruyu söyleyin bitsin. Yazık ailenize.

Ağlayarak bunu söylesem bile babam yine çok sert bi tepki verecek eminim. Zaten dil bölümündeyim. Sürekli okuduğum üniversitede akademisyen olarak kalmamı, bunun için hocalarla görüşmemi söylüyorlar. Okuduğum şehirde hayatıma devam etmemi istiyorlar ama ben daha okulumu zamanında bitiremiyorum 😢😢
E tamam özel öğrenci olarak başvuru yapın okulunuza veya sehrinizdeki bir okula. Yüksek lisans yapacağım deyin. Bu sırada da hem yüksek lisans dersi almış olursunuz hem de dönem derslerinizi verirsiniz. Çok mu kaldı dersiniz

soylemek zorundasınız ne kadar gec soylersenız odeme konusunda o kadar gergınlık olur kendılerını ona gore ayarlasınlar barı

E tamam özel öğrenci olarak başvuru yapın okulunuza veya sehrinizdeki bir okula. Yüksek lisans yapacağım deyin. Bu sırada da hem yüksek lisans dersi almış olursunuz hem de dönem derslerinizi verirsiniz. Çok mu kaldı dersiniz
bütün 1. Sınıfı baştan aldım 2 olmam gereken sene

Seni çok iyi anlıyorum. Benzer bir durumu ben de yaşamıştım. % 50 bursluydum ama bu bile çok fazlaydı. Çünkü en pahalı özel ünilerinden biriydi okulum. Uzayacak diye ödüm patlıyordu. Resmen bir ders sayesinde direkten döndüm. Yoksa uzayacaktı okulum. Neyseki Allah yardım etti de sağ salim mezun oldum.
Senin yerin de olsam aileme söylerdim. Tekrar sınava hazırlanıp yeniden başlamak şu aşamada hiç mantıklı değil. Gerekirse kredi çeksinler sen de bi işe girer taksitleri ödersin. Bir çaresi bulunur elbet.

Back
X