Okul ve evlilik birlikte yrr m?

canim sen neden bu kadar kafana takiyorsun bunu , evlenecegin insan senin okudugunu biliyor, senin daha 3 yilin oldugunuda ve senin devam okumak istediginide mutlaka biliyordur. ozaman evlenincede senin okulunu bitirene kadar oda anlayis gösterip sana yardimci olmasi gerekir ve sende sorunsuz bitirirsin okulunu.
yani benim söyliycegim okul ve evlilik birlikte yürür....

ben de evliyim ve son 5-6 ayim var universitede.bana zor gibi geliyor.ama 2 yil cok uzun bi sure.bana kalirsa okulu bitirmeden evlenme

canim ben 1 yillik evliyim okuyorumda 2 yilm daha var. Yani kisacasi cok zorlanmiyorum sinav zamanlari haric. Esim zor insan degil yemek secmez herseyi yiyor anlayisli. ama sinav zamanlarinda misafir filan cagiramassin yemek yapamadigin zamanlarda oluyor. Ama o dengeyi sen kurmaya calisacaksin.
Bu arada bende yurtdisinda okuyorum. Bence evlen

Benim sizlere bir sorum olacak arkadaşlar. Ben bayramdan sonra sözlenecem inşallah sonrasınıda fazla uzatmak istemiyoruz 1yıl içinde nişandı düğündü hepsini yapmak istiyoruz ama ben hala okuyorum.Daha okulumun bitmesine 3yıl var acaba evlilikle okul beni çok zorlar mı? Aranız da evli olupta okuyanlar vardır muhakkak bana da yardımcı olursa bu arkadaşlar çok sevinirim.

hem okuyorum hem çalışıyorum hemde evliyim laelaelaelaelae anlayışlı bir eşin varsa neden olmasın ama çok zor oluyor çokk zorrr niye okulun bitmesini beklemiyorsunuzki?

canim ben 1 yillik evliyim okuyorumda 2 yilm daha var. Yani kisacasi cok zorlanmiyorum sinav zamanlari haric. Esim zor insan degil yemek secmez herseyi yiyor anlayisli. ama sinav zamanlarinda misafir filan cagiramassin yemek yapamadigin zamanlarda oluyor. Ama o dengeyi sen kurmaya calisacaksin.
Bu arada bende yurtdisinda okuyorum. Bence evlen

Ya zaten kendisi de okulu bu yıl bitirdi öğrenci hayatını dersleri sınavları o da benim kadar iyi biliyor. Ayrıca çokta anlayışlı ama bu anlayışı ev işleri konusunda ona karşı ilgisizliğe asla tahammül edemez.

hem okuyorum hem çalışıyorum hemde evliyim laelaelaelaelae anlayışlı bir eşin varsa neden olmasın ama çok zor oluyor çokk zorrr niye okulun bitmesini beklemiyorsunuzki?

ya daha 3yıl varyaa ben senden ayrı kalmaya dayanamıyorum fazla uzatmayalım eğer sende istiyorsan 1yıl içinde evlenelim diyor.

her denılene zaten olayın tum olumlu yanlarıyla cevap vermıssın canım..

bı yanda kararını vermıssın sen zaten,evlenme dıyenlere sureklı erkek arkadasın hakkında olumlu cumleler sarfedıyorsun..bızden de sadece destek beklıyorsun anladıgım kadarıyla..

bence de okulunu bıtırmeden evlenme..

bende okulumu bıtırmeden evlendım ,

sınav zamanlarında özellıkle cok zorlanıyorum kı

benım kocam o kadar anlayıslı kı ,bulasıkları yıkar ,yemegı yapar hatta evın temızlıgını bıle o yapar .

ama olmuyor ..cok zor..bence evlenme derim ..

ama bence sen evleneceksın ,o yuzden mutluluklar sımdıden :))

Ya zaten kendisi de okulu bu yıl bitirdi öğrenci hayatını dersleri sınavları o da benim kadar iyi biliyor. Ayrıca çokta anlayışlı ama bu anlayışı ev işleri konusunda ona karşı ilgisizliğe asla tahammül edemez.

Canim benim kendimede vaktim oluyo esimede yani hic bir zaman (allaha sukur) esimi bir konuda ihmal etmedim. Zor gorunsede ustesinden geliyosun. Birde yurtdisindaysen oyle gunde 8 saatini okulda gecirmiyorsun bos zamanlarinda oluyor. Ayrica esin olacak kiside bu yil bitirdigine gore derslerdede az cok yardim eder. Birlikten kvvet dogar. hic canini sikma.

ben evliyim hemde okuyorum..yalnız ben evlendikten sonra basladım okumaya..eşim cok anlayıslı okullum konusunda bana cok destek ..cok ev işleri oldugundada yardımcım olur yanımda..gayetde iyi yürüyor cok huzurluyum...

eger evlenicem dersen söz nişan düüğünü hep yaz tatillerine getirki okulunu etkilemesin..

isteyen yürütür valla..bu senin düşüncelerine baglı..biz ne desek bos..
unutmaki isteyen herseyi yapar..

Son düzenleme:
Ben hem evliydim hemde okuyordum. Canım çıktı ama sonunda başardım. İstedin mi oluyor.

ben evliyim hemde okuyorum..yalnız ben evlendikten sonra basladım okumaya..eşim cok anlayıslı okullum konusunda bana cok destek ..cok ev işleri oldugundada yardımcım olur yanımda..gayetde iyi yürüyor cok huzurluyum...

eger evlenicem dersen söz nişan düüğünü hep yaz tatillerine getirki okulunu etkilemesin..

isteyen yürütür valla..bu senin düşüncelerine baglı..biz ne desek bos..
unutmaki isteyen herseyi yapar..

Ya iştee yapabileceğimden bi emin olabilsem:bbo: onu çok seviyorum onu üzmekten ona layık olamamaktan korkuyorum

Ya iştee yapabileceğimden bi emin olabilsem:bbo: onu çok seviyorum onu üzmekten ona layık olamamaktan korkuyorum

ya güzelim bu senin gelecegin..azıcık gözünüzü acında ilk basta kendini gelceginize önm verin.sevgi ask mesk herzamn olan seyler ..bence ona laik olabileceginden cok o sana laik mi onu düşün?kendine gelecegine hayatına DEGER ver..suan sanırm cok fazla asık oldugun için sözlerimi ciddiye almayabilirsin ama yarın öbürgün evlenince daha iyi anlarsın..herzamn asık ollup yine sevebilirsin ama egitimini herzamn alamazsın.

ilk önce kendine deger ver sonradan digerleri gelsin..

benm okulumda okuyan evli olan arkadasım vardı ve cok tatlıydı üstüne üstlük hamilyedi :)) ama eşide yardımcı oluyordu evlenecegin insanın anlayıslı 0olup olmamasına baglı bence oo

bende hem yuksek lısans yapıyorum hem de evlıyım aslında bu ınsanın ıcınde olmalı ıstedıkten sonra ıkısınıde gayet ıyı devam ettırebılıyorsun yalnız evınde bır yardımcın olmalı cunku derslerden pek temızlık ve yemek yapmaya vakıt bulamıyorsun :)

Önünde kocaman bir hayat var.Neden acele diyorsun ki.Herşeyin keyfini çıkara çıkara yaşa.

Ben hep derim ki ,insan yaşamak istediği hayatı kursun,sonra başkasını o hayata alsın.

Sen başkasının hayatına dahil olursan,onun istediği gibi yaşamak zorunda kalırsın.

Okulunu bitir,mesleğini kazan,eşinde olur.evinde olur ,çocuğunda...

bence biraz zorlanırsın canımmm. . .
Ama kendine güveniyorsan yaparım diyorsan evlen elbette
Eşin ne kadar anlayşlı olursa olsn evde yorulmasan bile okulda elbette beynin yorulcak,
Ayrıca eşinle ilgilenmn gerekicek. . eşin yardımcı olmaya çalışsada onun elinden gelmeyecek şeyler olucak vs.vs.

Son düzenleme:
bende üniveriste öğrencisiyim ve 2ye geçtim ciddi düşündüğüm biri var daha geçen güne kadar sözlenmeyi düşünüyordum ama biraz düşününce yapamıcakmışım giib geldi okul bitisn öyle evlen bence herkes bir değil tabii ama o kadar da kolay değil emin ol yaşayan çok arkadaşım var.

Canım birbirinizi seviyorsanız, nişanlı sözlü bekleyin..
Nasılsa hayatının kalan kısmını o kişiyle evli olarak geçirmiyecek misin?
Kendini sıkıntıya sokmana gerek yok..Annenin sana sağladığı rahatlığı..Sen kendine dahi sağlayamayabilirsin..Şimdi bekarsın ev sorumluluğu anne babana ait..Şayet evlenirsen sorumlu kişi sen olacaksın..Ne gerek var.. kafanda 100 türlü fikirle okula gitmek var..10 fikirle okula gitmek var..
Eşin olacak kişinin çok anlayışlı olduğunu söylüyorsun..o kısmına birşey diyemem ama evlilik otomatikman sorumluluk isteyecek..

Çoğu kişi okuldan sonra evliliği öneriyor..Demek ki aklın yolu bir..
Sen istersen ailenin sana onay vereceklerini söylüyorsun ama..Onlarında aklı sende kalacak..
Acaba yemeği var mı?misafir mi var?temizliğini yapabildimi?
onları da böyle düşündürmeye gerek yok..Akılları sende kalacak...
Başaramazsın diyemeyiz ama çok zorlanırsın..Kendini yıpratmadan güzel güzel okulunu bitir..
Sonra güzel güzel evlen..tamam mı tatlım...

senin yerinde olsam okul bitmeden evlenmezdim nedir bu aceleniz böyle..

Back
X