• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okula Gitmiyorum :(

Canim bence arkadas cevrenden kaynaklidir.Vizelerde yaklasti zaten 2 3 hafta var unutma sen 1 yil boyunca az ya da emek edip gittin ya da baskalarinin hayali olan yerdesin universitede okuyorsun yani.Ailen seni umutlarla gonderdi bunlari dusun ve hayatinda tembel olma hicbir zaman yuruyus yap sabahlari okula gitmeden internet falan bir yere kadar

Herkesin bi sorumlulugu var baban da ise gitmesin o zaman uyku eminim onada tatli gelir annen yatsin yemek yapmasin camasir yikamasin kimse sorluluklarini cok sevdiginden yapmiyo herkesin yapmasi gereken sorumluluklari var ailene yazik gunah emek veriyolar okumaya niyetin yoksa uzme onlari ve herkes hayatta caninin istedigini yapmiyo yapmak zorunda oldugumuz seyler var senin gorevinde okula gitmek topla kendini

Herkesin boyle donemleri olabilir. Bir kac defa gitmeye zorlarsan arkadas ortami olusturdugunda sknti cekecegini dusunmuyorum. Zaten okula hocalara alisirsan hangi dersten devamsizlik yapacaginida bilirsinm kimi hocalar hic torelans gostermez devamsizliktan kalirsin kimisi hic takmaz.. Bende bu sene mezun oldum ah keske okulda olsaydim da her sabah okula gitmek zorunda kalsaydim cok ozluyor insan . Kiymetini bil canim ☺

Madem okumayacaksın dön bari ailenin yanınada boşuna masraf ettirme insanlara yazık.
Gercekten o kadar utaniyorum ki. Bu yaptigim resmen simariklik bunun farkindayiim kaldi ki kucuk bi kiz degilim yasim 22 olmak uzere. Sacma sapan dusundugumun, her seyin farkindayim yani.. Sabahtan gitmedim okula ama mutlaka ogleden sonra gidecegim kafaya koydum :110:

İzmir'de, hayallerimin sehrinde universite okuyorum henuz ilk senem. Cok hevesle yazdigim, yuzumde gulucuklerle gittigim okuldan daha 3. Haftada bilmem kac gun devamsizligim var. Sabah uyaniyorum ayaga kalkiyorum bir guc beni durduruyor amaaan ne okulu ya salla deyip geri yatiyorum ogleden sonra olan derslerime de bilgisayarla ugrasmasi zevkli oluyor diye o an daha cazip geliyo yine gitmiyorum. Su halimden hic memnun degilim, benim yerimde olmak isteyen kac tane insan var gitmeme gibi bi luksum yok. Benden bir seyler bekleyen bi ailem var. Her seyin farkindayim ama olmuyor iste.. Sabah 9da dersim var ve ben uyumamak icin elimden gelen her seyi yapiyorum...

okulumun ilk senesi geldi gözümün önüne..
neredeyse aynı.
benim devamsızlık diye bir şey yoktu ama. yoklama alınmıyordu.
derslerim saat kaç olursa olsun gitmiyordum. sadece sınavlarıma girip geçiyordum. ilk sene en basit dersler olur ki arkadaşlarım aa lar alırken ben cc ile geçtim hep. sınıf ortamına ayak uydurmam da zor oldu sonrasında.
senin de farklı olmaz bu şekilde gidersen. hatta daha kötü olur. devamsızlık varsa okulun mecburen uzayacak. ne gerek var? güzelce derslerine gitsen sonra gelip istediğin kadar uyusan bilgisayarla uğraşsan. sonradan çok pişman olursun. demedi deme.

ayrıca bölüm ne?

Yahu ogrencisin,tek sorumlulugun okulunu bitirip meslek sahibi olmak,bu kadar zor mu bunu yapabilmek? Nefes al kendine gel ve ailene olan vefa borcunu ode

Arkadaş cevrende etkılıyor olabılır senı, ben unıversıtede bır yıl ıstege baglı hazırlık okudum, bırıncı sınıfa gectıgımde orada tanıstıgım aynı bolumden olan ıkı arkadasım vardı ıkısıde havayı heves akıları bır karıs havada ama eglencelı tıplerdı ılk donem okula sınav zamanı harıc ugramadık hep orda burda surttuk, sonra ne mı oldu aldıgım 10 ders vardı 2 sinden muaftım hazırlık dolayısıyla kalan 8 dersin 6 sından kaldım..
ust sınıflar bu notlarla okulu uzatırsın dedıler ve o an kafamda sımsekler caktı..
hemen o arkadaslarla bagı kopardım, 4 yıl boyunca tum kredı sınırımı kullanıp okulu uzatmadan bıtırdım , zorlandıgım anlarda oldu ama basardım...
iş sende bıtıyor, sılkelen bıraz, evde yada yurtta gecırecegın zamanı okulda gecır ders harıcı olan etkınlıklere katıl, kluplere yazıl, unıversıte hayatı guzeldır bır daha gerı gelmez bu yıllar...
aılenı de dusun tabı ama herseyden oncesı bu senın gelecegın..

4 sene dolunca da bir konu açarsın okulum bitti sanıyor bizimkiler ben onlara ne diyeceğim diye. öyle bir konu vardı burda hatırlıyorum. o da böyle gitmemiş derslerden de kalmış haliyle. bence kendini toparla o içindeki ses mi önemli yoksa sana güvenen senden bir şeyler bekleyen ailen mi

Hangı bolum ? Bende cektım bu problemı ama ben okula baslayınca bolumden pısman olmustum ortam hıc bana gore degıldı hocalarla konusa konusa okulu bıtırdım.Devamsızlıgı asırı asırı sorun eden ıkı hocanın derslerıne katılımım tamdı dıgerlerı ayda bır falan
Bölümüm tibbi sekreterlik. İsteyerek yazdim bolumu de sehri de. Devamsizlik her hocanin 4 hafta izni var 5. Haftaya belki tolerans gosterebiliriz dediler belki de bunun rahatligi var uzerimde. Siniftakilerle aram iyi, gelmeyince beni merak ediyorlar ama beni cekmiyorlar iste :eek:

Sorumlulukla alakali.
Benim de cok gitmek istemedigim donemler oluyodu ki benim yolum her gun gidis gelis toplam 3 saat suruyodu. Ama gitmek zorunda oldugumu biliyordum.
Simdi de calismasam babam pasalar gibi bakar ama ben yine her sabah kendimi yataktan kaziyarak 7de servisi bekliyor oluyorum.

Oncelikle senin bu olayin sorumsuzluk, tembellik, arkadas edinememe, bolumu sevememe hangisiyse onu bul ve onu cozmeye calis.

Bölümüm tibbi sekreterlik. İsteyerek yazdim bolumu de sehri de. Devamsizlik her hocanin 4 hafta izni var 5. Haftaya belki tolerans gosterebiliriz dediler belki de bunun rahatligi var uzerimde. Siniftakilerle aram iyi, gelmeyince beni merak ediyorlar ama beni cekmiyorlar iste :eek:

Devamsizligini sinira getirme yarin obur gun kis gelecek grip olacaksin burnun cesme oldugunda adetten karnina kramplar girdiginde mecbur gideceksin okula.
Gidip alt tarafi oturdugun yerden hocayi dinleyeceksin. Son sene zaten devamsizligi takmiyorlar.

"Hadi kalk çocuuum okuluna git" mi diyelim, "hadi ders saatin geldi uyan" diye dürtelim mi, ne yapalım 22 yaşındaki insana? :KK53:
Madem hata olduğunun farkındasın, eee o zaman yapma. Bir şeyleri değiştireceksen hemen başla. Bugündü, öğleden sonraydı diye plan yapmakla olacak iş değil değişim. Ancak tembelliğe devam edeceksen de şikayet edip durma, çünkü kendi seçimini yaşıyorsun. Bazı durumlarda insanın kendine karşı acımasız ve kuralcı olması gerekiyor.

Devamsızlık hakkiniz var ama onu acil durumlar için saklayın sonra pişman olmayın

Üniversite okurken ben de sizin gibi yaptım dönem başında tatili uzun tuttum ve devamsızlık hakkımı sonuna kadar kullandım

Sonra ne oldu biliyor musun
Okula gittigimin ikinci günü acil ameliyata alindim ve uç hafta derslere giremedim
Hocaların kimisi idare etti kimi etmedi
Devamsızlıktan kalıyordum neredeyse

Devamsızlık hakkınızı lütfen uykuya harcamayin
Ayrıca düzenli şekilde gitmeye başlarsınız evde durmak istemezsiniz
Ben sabah 8 derslerine bile full makyaj full neşe gidiyordum

Seninki tamamen huzur azgın ligi hadsiz lik ne yaparsan yap. Beni Okula çeken birsey yok ne demek? Ben iyi bir işi olan muhendis ken hukuk Fakültesine devam ettim hatta hamileyken bile gittim Karnım burnumda. Burda saçma sapan şeyler yazma artık senin buna hakkın yok o Ailene bunu yapmaya hakkın yok. Hala da aklın başına gelmediyse ne halin varsa gor kendi düşen ağlamaz hadi o gaflet uyku devam et sen!
Bulasikcilik yapıp okulunu bitiren arkadaşlarım var benim. Akşam altıda başlayıp bulasik yıkayıp sabah derse gelirdi kendisi bölüm birincisi olarak mezun oldu. Hiç mi aglama di yorulmadi sanıyorsun? Dilediğini yap boşuna kendimi yoruyor um

İzmir'de, hayallerimin sehrinde universite okuyorum henuz ilk senem. Cok hevesle yazdigim, yuzumde gulucuklerle gittigim okuldan daha 3. Haftada bilmem kac gun devamsizligim var. Sabah uyaniyorum ayaga kalkiyorum bir guc beni durduruyor amaaan ne okulu ya salla deyip geri yatiyorum ogleden sonra olan derslerime de bilgisayarla ugrasmasi zevkli oluyor diye o an daha cazip geliyo yine gitmiyorum. Su halimden hic memnun degilim, benim yerimde olmak isteyen kac tane insan var gitmeme gibi bi luksum yok. Benden bir seyler bekleyen bi ailem var. Her seyin farkindayim ama olmuyor iste.. Sabah 9da dersim var ve ben uyumamak icin elimden gelen her seyi yapiyorum...
üniversite 3.sınıfta ben de aynen böyleydim Okula gitmemek için her şeyi bahane ettim Ayrıca benim okulum da devam zorunluluğu da yoktu sabahtan akşama kadar sadece bilgisayarda dizi izleyip oyun oynadım Arada bir elime ders kitabı alıp kendimi nasıl olsa calışıyorum diye kandırıyordum sene sonuna secmeli dersler haric hepsinden butunlemeye kaldım ve aklım başıma geldi Durumu düzeltmeye çalıştım dördüncü sınıfa geçebildim ancak en zor iki dersi alttan almak zorunda kaldım
Şu an mezun olalı 1 sene oldu ama içimden hep diyorum keşke o günlere dönebilsem Evet bir şekilde dersleri verip mezun oldum ama kendi zamanımı koskoca bir seneyi üniversitenin tadına varamadan zarar ziyan bir şekilde geçirdim çok pişmanım
Siz de artık her şeyi gözünüzün önüne getirip bir düşünün bu yaptığınız hiç faydası yok aksine zarar
Okulda çeşitli kuküplere katılın okul içinde sizin daga fazla zaman geçirmenizi sağlayacak etykinliklere katılın
Böylece okula karşı soğukluğunuz gider

Back
X