okula kayıt için velayet isteniyor

darned

Bir kuş gelse yüreğimin ucuna konsa
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
4.172
2.082
773
merhabalar buyuk bır sorunumuz var konu şöyle; ben 8 yıl önce eşindemden anlaşmalı olarak boşandım ve yine eşimle aramızda anlaşarak oğlumun vekaleti bana verildi.8yıl sonra eşim çocugu okutmak stediğini ve tatillerde yanıma gondereceğini söyleyerek çocugu istedi ve bende babasıdır onun yanındada kalmaya hakkı var diyerek yolladım.fakat şimdi eşim beni aradı ve oğlumuzu okula yazdıramadığını bunun için velayetin babasında olması gerektiğini söyledi ya velayeti üzerine verecekmişim yada benim onun bulunduğu şehirde ikamet etmem gerekiyormuş.bu durumda ne yapılabilir velayeti vermeden okul kaydı yapılamazmı versem sorun çıkarmı çok acil yardımlarınızı bekliyorum

yarına kadar cevap veren olur umarım cunkı yarın velayet vermek zorunda kalıcam

valla bende aynı iekilde boşandım okula kayıt yaptırırken hiç öle biş istenmedi ki istendiğinide sanmıyorum.bence bu işin içinde başka biş var.yani eski eşiniz sizden acaba oğlunuzun velayetini almak için mi böle biş istiyor.

merhabalar buyuk bır sorunumuz var konu şöyle; ben 8 yıl önce eşindemden anlaşmalı olarak boşandım ve yine eşimle aramızda anlaşarak oğlumun vekaleti bana verildi.8yıl sonra eşim çocugu okutmak stediğini ve tatillerde yanıma gondereceğini söyleyerek çocugu istedi ve bende babasıdır onun yanındada kalmaya hakkı var diyerek yolladım.fakat şimdi eşim beni aradı ve oğlumuzu okula yazdıramadığını bunun için velayetin babasında olması gerektiğini söyledi ya velayeti üzerine verecekmişim yada benim onun bulunduğu şehirde ikamet etmem gerekiyormuş.bu durumda ne yapılabilir velayeti vermeden okul kaydı yapılamazmı versem sorun çıkarmı çok acil yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba,
Velayet kimde ise çocuğu okula o yazdırır. Eski sistemde olsa idi siz eski eşinizin bulunduğu şehre gider çocuğu okula kaydettirirdiniz. Ama şimdi ikamet esasına göre en yakın okula otomatik kayıt sistemi olduğu için çocuk sizin adresinizde gözükürken babasının çocuğu okula yazdırması mümkün olmuyordur. Ancak bunun için velayeti babaya vermenize gerek yok. Okul idaresi ile görüşün, olmadı Milli Eğitim Müdürlüğü ile, durumunuzu anlatın. Noterden çocuğun oradaki okula yazılmasına muvaffakat ettiğinize dair bir muvafakatname düzenletirseniz kayıt mümkün olur diye düşünüyorum. bu şekilde olmaz ise okula yakın bir adrese kaydınızı alarak da kaydı sağlayabilirsiniz.

Eski eşiniz kötü niyetle velayeti istiyor olabilir. Velayeti kendi rızanızla verdiğinizde aksi durumda sırf okul kaydı için verdiğinizi ispat edemeyebilir ve bir daha geri alamayabilirsiniz. Ayrıca velayeti eski eşinize verebilmeniz için de bir mahkeme kararı gerekir ve bu kararı bir günde çıkarmanız neredeyse imkansızdır..

iyice araştırın bir avukatada danışın.çünkü insanlar torunlarını okutuyor yanlarında sadece noterden belge almaları yeterli oluyor

cevaplarınız için çok tesekkur ederim notere gittim fakat noter hakımın verdıgı kararın uzerıne noter karar veremez bunun için aile mahkemesine çıkmanız gerek dedi bende avukata danıştım ve velayeti vermek için aile mahkemesine talepte bulundum bakalım ne olacak yeni kanuna göre benım orada ikamet etmem gerekiyormuş bu mumkun değil eşim benden uzak bır sehırde oturuyor bakalım sonuc ne olcak dava nın acılması ıkı ay surermıs bunun ıcınde mahkemeden kagıt ıstedım okula yazılması gerek velayet davası acılmıstır diye bakalım yarın ne olacak umarım hersey yoluna gırer zaten babası soz verdı tatıllerde yanıma gonderecek

Back
X