okulda korku

edirneli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2006
307
4
643
Diğer
bu kızımın okulunda bir vukuat olmuş 5. sınıf öğrencisi bir öğrenci 2. sınıftaki çocukların (kızımın sınıfı) sınıfına gelip bende silah var bıçak var deyip sıraların üstüne çıkıp çantalarını yerlere atmış çocuklar başlamış ağlamaya çocuk çıkmış gitmiş sınıftan öğretmenleri gelip çocukları sakinleştirmiş falan ama baya bi korkmuşlar sonradan öğrendiğime göre bu çocuk başka bi okulda okuyomuş oradan ATILMIŞ sırf bu davranışları yüzünden psikolojik sorunları varmış korksunlar benden diyomuş falan ama şimdi kızım korkuyo okula gitmek istemiyor ki okulunu çok sever hafta sonu bile okula gitmek isterdi napçam bilmiyorum bu çocuğu okuldan uzaklaştırmak için napbiliriz bilen varmı yardım edin lütfen.

neler oluyor çocuklarımıza aklım almıyor ..nedir bu silah ,bıçak merakı..şimdi o çocuk okula gitmek istememkte gerçekten haklı korkmuş yavrucak..okul yönetimiyle görüşün veliler olarak..sıkı güvenlik oluşturulsun..sadece o çocuk için değil okuldan atılan bir çocuk böyle elini kolunu sallayarak okula girebiliyorsa güvenlik problemi var demektir..gerçi 5.sınıf öğrencisi de henüz bir çocuk ama ..

Bu problemi çözmek okul idaresinin sorunu,
Okulda her kata nöbetçi öğretmen koyup sınıfları kontrol altında tutmalarını söyleyin,
Gerekirse veliler bile arada gidip bekleyebilirsiniz.

Çocuğu okuldan uzaklaştırma meselesine gelince;
Malesef böyle bir talepte bulunabileceğinizi sanmıyorum,eşkiya gibi davransada oda henüz bir çocuk.
Eğitim hakkı elinden alınamayacağı gibi,istenmeyen çocuk oldukça dahada arttıracaktır şiddet dozunu.
Keşke onuda eğitebilecek bir öğretmen çıksa karşısına.

Öncelikle geçmiş olsun, kızınızın okulunda düzeni ve korumayı sağlamak okul idaresinin görevidir. Okul idaresi oldukça basiretsiz davranmış ve okulun öğrencisi olmayan biri okula, hatta sınıflara girmiş. Öncelikle durumu bir dilekçeyle İlçe Milli Eğitime bildirmeniz gerekir.
Çocuğunuza gelince, küçücük çocuğun nasıl bir travma yaşadığını anlayabiliyorum. Ama inanın çocuklar bu tür travmaları hemen atlatıyorlar. Siz çocuğunuzun yanında bu olayı konuşmayın, konuşursanız bile oldukça sakin bir şekilde konuşun. Unutmayın sizin tepkilerinizin aynısı çocuğunuza geçer. Siz panik yaparsanız çocuk daha çok panik yapar. Çocuğunuzla konuşun, bu olayın yanlış bir olay olduğunu, bunu kendilerine yapan çocuğun rahatsız olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini, ama bu olayların okuldan kopmak için bir neden olmayacağını anlatın kendisine.
Eminim bir iki güne kalmaz düzelir.

Geçmiş olsun canım öncelikle kızınız korkmakta haklı ama bu okul idaresinin önlem alması gerek eskiden bizlerin zamanında her katta nöbetçi ögretmenler olurdu sınıfı basan çocuk başka okuldan atılmış olup sizin okulda okuyor heralde o zaman böyle bir çocugu gözetim altında tutmalı gerek davranışları hareketlerini incelemeli gerek müdür ve müdür yardımcıları ile görüşün önlem almalarını söyleyin.

Tüm ebeveynler toplanıp okul idaresine baskı yapmalısınız gereken çare bulunsun diye.
O çocuk kontrol altında tutulabilir, belki bir uzmandan destek görmesini sağlayabilirler.

hepinize çok teşekkür ederim şu anda biraz daha sakinim ama benim anlamadığım şey bu çocuk başka bi okulda okurken bu davranışları yüzünden okuldan atılmış ve bizim okula alınmış bu okulda ki ilk vukuatı müdür müdür yardımcısı ve bizim öğretmenimiz bi güzel haşlamışlr çocuğu ve hemen rehber öğretmene gönderilmiş bu çocuk sorunlu bir çocuk neden bu çocuğu normal bir okul yerine farklı bir eğitim kurumuna yönlendirilmemiş bunu bir türlü anlamıyorum evet ilk yazdığımda biraz sinirle fevri davrandım ama oda bi çocuk şimdide acaba o çocuk için bişeyler yapamazmıyız diyede düşünmeye başladım öğrendiklerim ne kadar doğru bilmiyorum ama çocuğun ailesinden şiddet gördüğünü duydum umarım doğru değildir allah hepimizin evladını korusun .

bu kızımın okulunda bir vukuat olmuş 5. sınıf öğrencisi bir öğrenci 2. sınıftaki çocukların (kızımın sınıfı) sınıfına gelip bende silah var bıçak var deyip sıraların üstüne çıkıp çantalarını yerlere atmış çocuklar başlamış ağlamaya çocuk çıkmış gitmiş sınıftan öğretmenleri gelip çocukları sakinleştirmiş falan ama baya bi korkmuşlar sonradan öğrendiğime göre bu çocuk başka bi okulda okuyomuş oradan ATILMIŞ sırf bu davranışları yüzünden psikolojik sorunları varmış korksunlar benden diyomuş falan ama şimdi kızım korkuyo okula gitmek istemiyor ki okulunu çok sever hafta sonu bile okula gitmek isterdi napçam bilmiyorum bu çocuğu okuldan uzaklaştırmak için napbiliriz bilen varmı yardım edin lütfen.

hepinize çok teşekkür ederim şu anda biraz daha sakinim ama benim anlamadığım şey bu çocuk başka bi okulda okurken bu davranışları yüzünden okuldan atılmış ve bizim okula alınmış bu okulda ki ilk vukuatı müdür müdür yardımcısı ve bizim öğretmenimiz bi güzel haşlamışlr çocuğu ve hemen rehber öğretmene gönderilmiş bu çocuk sorunlu bir çocuk neden bu çocuğu normal bir okul yerine farklı bir eğitim kurumuna yönlendirilmemiş bunu bir türlü anlamıyorum evet ilk yazdığımda biraz sinirle fevri davrandım ama oda bi çocuk şimdide acaba o çocuk için bişeyler yapamazmıyız diyede düşünmeye başladım öğrendiklerim ne kadar doğru bilmiyorum ama çocuğun ailesinden şiddet gördüğünü duydum umarım doğru değildir allah hepimizin evladını korusun .

Evet bu çocuk psikolojik sorunları olan ,
ailede , okulda , arkadaş çevresinde dışlanan,
kendisini ispat etme çabası içinde olan bir çocuk.
Okul idaresinin yapması gereken o çocugu kazanmak olmak gerekirken,
yapacakları şey belli!

O çocugu ne yaparlar biliyor musunuz?

Daha önceki okulundan da tasdiknamesi verilip yollandıgı için,
aileyi ikna edebilirlerse,
Ram'dan zeka düzeyini düşüp gösterip özel eğitim okuluna gönderirler!!!

Ah Türkiyem ah, nelere kadirsin sen!

Peki o okuldan da başka okula gönderildi,
sizin çocuklarınız kurtuldu, ya başka okuldaki çocuklar ne olacak?

Çözüm mü? Çözüm üretmek yoktur bizde,
etiketlemek, dışlamak vardır!

Son düzenleme:

kıyamam ben onlara ya canlarım benim. neden okuldaki rehber öğretmenle görüşmüyorsunuz? durumun ciddiyetini daha net kavrarsınız hemde ondan da destek alırsınız o sorunlu çocuğun hem bir pedagoga görünmesi konusunda hemde diğer çocuklara zarar vermemesi konusunda. o çocuk evde şiddet görüyorsa bu şekilde davranması, kendinden daha güçsüzleri korkutmaya çalışması kendini önemli görmek istemesi, "bende burdayım" gibi bi şekilde çevresine kendini kabul ettirmeye çalışması yüzündendir. inanın o çocuk kızınız ve arkadaşlarından çok daha vahim durumda. inşallah bir an önce kızınız eski mutlu okul günlerine döner, o çocuk içinde gerekli tedavi uygulanır. ne aileler var el kadar çocuğun hayatını küçücük yaşında ne hale getirmişler... çok yazık :50:

Olay devam ediyorsa
Diğer velilerle toplanıp imza ile okul yönetimine dilekçe verin ve durumu takip edin.( dilekçe nin bir nüshası sizde kalsın / okul yönetiminden evrak kayıttan da evraginizi kaydettirin.

Olayı bir süre izleyin, yeterli yaptırım uygulanmazsa gene tespit edin önceki dilekcenizle birlikte savcılığa ve bölgenin asayiş müdürlüğüne dilekçe verin. Bunlar cok zor işlemler degil sadece diğer velilerle doğru sekilde örgütlenin yeter ki. ( Abi'm avukat ona da sordum)

velilerle organize olup okul yönetimine baskı yaparsanız disiplin kurulu ile başka okula naklettirilir en fazla...

cnmm imza toplayın.... çocuk belliyse eğer....
müdürle de konuşun uzaklaştırılmaması halinde imza toplayacğınızı ilçe milli eğitim müdürlüğüne vereceğinizi bildirin....

hepinize tek tek teşekkür ederim konuyla ilgilenip napmamız gerektiğini bana yazdığınız için bu sabah öğretmenle tekrar konuştum çocuk bir süre takip edilecek okul tarafından gözlem altında sabah çocuğuda gösterdi öğretmen bana rehber öğretmen hem bunu yapan çocukla ilgileniyor hemde bizim çocuklarla da görüşücek bende kızıma onunda bir çocuk olduğunu onlara şaka yapmak istediğini anlattım bu gün çocuğun geldiği eski okula gidip görüşmeyi düşünüyorum bakalım ordan neler çıkıcak çocuk hakkında bi bilgimiz yok artık öğlenleri öğretmen gelene kadar bekliycez çünkü bu olay öğle arası zil çalmasına yakın olmuş bu çocuk ders görmek için bizim sınıfın karşısındaki sınıfa gelmiş acaba diyorum öğretmeni beklerken can sıkıntısından şunları bi korkutayımmı dedi bilemiyoruz çünkü gerekçesi ben onlara şaka yaptım demiş bakalım takipteyiz.

Günaydın arkadaşım benim kardeşimin bir arkadaşı vardı ailesinin sorumsuzlugu ve arkadaş çevresi yüzünden çocuk tam bir psikopat olmuştu ilkgretimi bitirinceye kadar tam 7 okul degiştirdi yaptıgı taşkınlıklardan ötürü gittigi bütün okullardan atılıyordu çocuk ilkögretimi zar zor bitirdi diyebilirim şuan bile çocuk aynı tas aynı hamam ailesi bile bıktık biz bu çocuktan diyorlar kardeşim 17 yaşında o çocuk kardeşimden 2 yaş büyük peki bu duruma çocugun ailesi nediyor canım.

Psikolojik sorunlu olan çocuk ya içine kapanık olur ya da çok yaramaz olur..

Bunun ki eşkıyalık resmen, kimlerden öğreniyorsa artık..................:19:

Böyle çocukların ailelerinin incelenmesi lazım, bu çocuk o hale nasıl geldi? gerekirse ailesinden alınması lazım. Şiddeti kanıksamış, belli ki şiddetle korkutmayı güç göstergesi sayıyor. İleride dehşet saçan psikopat gençler gibi katliam yapmayacağı ne malum...

Son düzenleme:

Ben bir öğretmenim. Buna benzer bir durum ogrencimin basına geldi. Ogrencime ram lik bir ogrenci yani sorunu olduğu rehberlik araştırma merkezi tarafından kanıtlanmış bir ogrenci saldırmıştı, boğazını Slklyormus, parasını alıyormuş. Cok üzüldüm hemen o ogrenciyi yanıma çağırmak uyarmak istedim. Öğretmeni ogrenciyi göndermedi, durumunu anlattı basedemedigini söyledi. Müdür beye gittim. Durum ciddi dedim. Ogrenciye zarar veriyor dedim. Saldıran ogrenci 11 benim ogrencim 8 yaşındaydı.
Her iki ogrencinin velisini çağırdılar konustullar. Ama bir çözüm olmadı çünkü cocuğun ilk olayı değil bir şey yapılsa onceden tedbir alınırdı. Saldıran ogrenciye bir ceza verildiğini de görmedim. Ram lik ogrenci diyorlar. Onun da egitim hakkı var diyorlar.
Peki benim ondan yaşda küçük ogrencimin huzurlu bir sekilde egitim görmeye hakkı yok muydu.
Başka okula tayinim çıktı son durumu bilmiyorum

Back
X