Okulda yakın arkadaşım yok

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Merhaba.Lise 3.sınıfım önceki konularımda da söylemişimdir yaşım 16.
Ortaokulda çok aşırı sessiz ve utangaçtım pasif biriydim.Ona rağmen eğlenebileceğim güvenebileceğim yakın arkadaşlarım oldu her zaman.
Liseye geçtim lisede utangaçlığı biraz olsun attım pasif biri değilim artık.Eskisi kadar sessiz de değilim konuşkan biri olmasam da.
Yani pasif biri değilim.Buna rağmen lisede yakın arkadaşım yok.Herkesin yanına gider konuşurum ama asla ortamlara dahil olamam.Bugün bir arkadaşımla bu konuda dertleştim biraz.
Hep kitap okuyordu tek başına.Sıra arkadaşım kendisi aynı zamanda.Konuştum "Y alnız hissediyor musun kendini?" dedim.O da yalnız takılmayı seviyormuş ve kafasına göre birini bulamıyormuş.Ben de kütüphaneye gidip ders çalıştığım için öğle aralarında çok sıkılıyormuş.Benimle gelmesini kitabını orada okumasını teklif ettim ama kütüphaneyi sevmediği için de benimle gelmiyor.Ben de artık sınıfta ders çalışmaya karar verdim yalnız kalmasın diye.Benim gibi birilerinin olması biraz rahatlattı ama hala kendimi çok yabancı hissediyorum.
Bugün mesela geçen yıllar aynı sınıfta okuduğum 2 arkadaşımın yanına gittim.İkisi bu sene tanıştılar ve çok samimiler.Bugün biri diğerine bir şey söyledi.Ben de tek başıma sıkılmıştım muhabbet etmek istedim."Ne oldu kızlar bana da söyleyin." dedim.Duymadılar."Kızlaar" dedim bu sefer.Biri bana "Adventure sen de her şeyi çok merak ediyorsun." dedi atarlandı.
Konuştukları mesele umurumda değil.Sadece konuşmak istemiştim.Konuşmaya çalıştığım her zaman başaramıyorum sohbet etmeyi.Üstelik bana meraklısın diyen o kızla geçen yıl çok yakındık.
Bugün dertleştiğim kız da onlarla konuşmaya çalışıyormuş ama başaramıyormuş o da.Sonra uğraşmayı bırakmış sen de uğraşma dedi.
Uğraşmak istemiyorum zaten ama hiç kimseyle yakın olamıyorum :( Kötü biri de değilim ki kimseye bir şey yapmadım.Yapsam illa ki birileri söylerdi zaten.Herkes iyi biri olarak bilir beni.
Yine de hiçbir yakınım yok hiçbir ortama ait değilmiş gibi hissediyorum.Ne yapmalıyım ?

Arkadaş bulmak için bu kadar çaba harcama. Biraz doğal akışına bırak. Muhakkak frekanslarının tuttuğu birileriyle karşılaşırsın.
Yani öyle birini ya da birilerini görüp yanlarına gidip dur bunlarla arkadaşlık kurayım dersen olmazki zaten.

Tatlım kendine güven. Özgüvenli ol. Herkes böylelerini sever ve de imrenir. Hiç kimseye ihtiyacın yok sen kendine yetersin. Kendi içinde çok güçlüsün emin ol. Ayrıca üniversiteye gittiğinde kimse kimseyi aramayacak sormayacak. O dağılmaz dediğin arkadaşlıklar bile kalmayacak. Sen derslerine odaklan iyi bir yeri kazanmaya bak.

Tatlım kendine güven. Özgüvenli ol. Herkes böylelerini sever ve de imrenir. Hiç kimseye ihtiyacın yok sen kendine yetersin. Kendi içinde çok güçlüsün emin ol. Ayrıca üniversiteye gittiğinde kimse kimseyi aramayacak sormayacak. O dağılmaz dediğin arkadaşlıklar bile kalmayacak. Sen derslerine odaklan iyi bir yeri kazanmaya bak.
İnşallah sağ olun.
Derslere çalışıyorum zaten ilgimi ona vermeye çalışıyorum.Bir de okula sıkılmadan gitseydim yeterdi.Yine de takılmamaya çalışıcam 1,5 yıl kaldı sadece.Bu günlerimi de özlerim eminim ama inşallah üniversite daha güzel olur.

Back
X