Okulla beraber çalışmak.

Hadiolsun

Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2024
23
11
8
20
Ankara'da ortalama bir üniversitede Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. 1 yıl önce lise Kpss'sine girmiştim.Adalet bakanlığı bir kaç güne alım duyurusu yapacağını söyledi.

Ne yapıp yapmayacağım konusunda çok kararsızım. Okulla beraber yürütebilmem için vardiyalı bir şey seçmem gerekiyordu. İKM uygun olur diye düşündüm fakat psikolojisini kaldırabilir miyim?Okulla beraber birlikte yürütebilir miyim? İleride bu alanda devam etmek istemiyorum mühendislik yapmak istiyorum.

Okulla cezaevi arasında en az 1.5 saat yol var 3 günde 3 saat yolda geçiyor.Haftada 40 saat iş olsa ve her gün 9 saat uyusam okula derse gitsem ders çalışmaya veya arkadaşlarla vakit geçirmeye zamanım kalmıyor.

Bir deneyeyim desem ortalamam düşebilir mühendislikte ortalama önemli.Kyk'da kalıyorum geriye dönme süreci nasıl olur bilmiyorum.

Diğer yandan öğrenci olarak elimi attığım her şeyin ucu paraya çıkıyor.Bu yaşta kendi ayağımın üzerinde durma şansım varken bu fırsatı tepmek bana aptallık gibi geliyor..Bu sınavdan yüksek almak için çok zor şartlar altında çalıştım. O zaman ki benin emeklerini de çöpe atmak istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
Bölümünüz iyi, mutlaka burs alma seçenekleri vardır.
Eğitiminizi etkilemeyecek düzeyde iş de güzel olur ama bu uzak gibi.
İş yükü daha az, yakın mesafe bir şey de madden rahatlatıcı olabilir

Okulla cezaevi arasında en az 1.5 saat yol var 3 günde 3 saat yolda geçiyor.Haftada 40 saat iş olsa ve her gün 9 saat uyusam okula derse gitsem ders çalışmaya veya arkadaşlarla vakit geçirmeye zamanım kalmıyor.
Diğer kısımları bilemiyorum ama şuraya hem okuyup hem nobet usulü çalışmış biri olarak yazayım. Şahsen sadece okul-nobet-insani ihtiyaclar üçgeni içinde okulumu bitirdim. Sosyallik sıfır değil eksilerdeydi desem yeridir. Çünkü fazla mesai de yapmak zorundaydım ben extra olarak. Psikolojik ve fiziksel olarak çok zorlandım. Sadece haftada 40 saat çalışsam bu kadar zorlanır miydim bilmiyorum ama fazla mesailerle beraber gerçekten kendimden çok verdim ve hic kolay olmadı uykuya dahi hasrettim. Çünkü uykumdan da fedakarlık edip ders çalıştım. Sıkıntıya gelemeyen ya da sosyallik olmadan yapamam diyen birine uygun olmayabilir

İlerde unvan değişikliği ile devlette mühendis memur olabiliyosan gir işe bence. Atanmak zor hele mühendisliklerde daha zor. Memur mühendis olmak istemiyorum diyorsanız ilk önce kendinizi tartın iş hayatında çok başarılı olabilir misiniz iş bulabilir misiniz günde 10 saat çalışıp azıcık izin sizin için sorun olmaz mı. Ben de iş hayatını bilmeden önce atıp tutuyordum staj yaptıktan sonra böyle hayat mı olur demiştim😂 Memurum şu an ve özel sektör çook zor.

Özel sektörde yaklaşık 23 yıldır çalışan yüksek lisans mezunuyum. Özel sektörde çalışmak tutunmak kendini ispatlamak çok zor maddi olanaklar devlete göre daha düşük. Zamanında devlet kapısını deneseydim böyle olmazdı. Atamanız olursa devlet memuriyetinizi sakın araya vermeyin işe başlayın maaşa geçin.daha yolun çok başındasınız 4-5 yıl fedakarlık yapın sosyal hayatınızdan .Okulunuzu da devam ettirin mezuniyetiniz bir iki yıl uzarsa da uzasın sonra meslek alanınıda geçiş yaparsınız

Ankara'da ortalama bir üniversitede Elektrik elektronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. 1 yıl önce lise Kpss'sine girmiştim.Adalet bakanlığı bir kaç güne alım duyurusu yapacağını söyledi.

Ne yapıp yapmayacağım konusunda çok kararsızım. Okulla beraber yürütebilmem için vardiyalı bir şey seçmem gerekiyordu. İKM uygun olur diye düşündüm fakat psikolojisini kaldırabilir miyim?Okulla beraber birlikte yürütebilir miyim? İleride bu alanda devam etmek istemiyorum mühendislik yapmak istiyorum.

Bir deneyeyim desem ortalamam düşebilir mühendislikte ortalama önemli.Kyk'da kalıyorum geriye dönme süreci nasıl olur bilmiyorum.

Diğer yandan öğrenci olarak elimi attığım her şeyin ucu paraya çıkıyor.Bu yaşta kendi ayağımın üzerinde durma şansım varken bu fırsatı tepmek bana aptallık gibi geliyor..Bu sınavdan yüksek almak için çok zor şartlar altında çalıştım. O zaman ki benin emeklerini de çöpe atmak istemiyorum.

Siz olsanız ne yapardınız?
Kesinlikle memur olabiliyorsanız olun.. eğitim için illa bir kolaylık sağlanır..

Sizin hayalinizi bilemiyorum ama ben iibfde okuduğum için keşke yılları heba etmeseydim de lise de atansaydım dedim, akademik kariyer düşünüyodum yıllar geçti en sonunda önceleri hiç kpss düşünmezken 1 sene kpss çalışıp 30 yaşında atandım. lise mezunu olanlar da neredeyse benle aynı alıyor çok az fark var. Hatta 2 yıl önlisans sağlıkla ilgili bölümler çok daha fazla maaş alıyor bunu bilseydim 4 yıl lisans okudum yüksek lisansım 3 yıl sürdü tüm bunlar yerine önlisans sağlık bölümüne yönelirdim ama bunları çok geç fark ettim o zaman akıl veren yoktu 🙂

Atanma şansınız varsa hiç düşünmeyin bile. Memur olmak bu ülkede her zaman avantaj. Özel sektorun halı ortada

merhaba 2009 yılında dersanede üniversite sınavlarına hazırlanırken bir hocamız bilgileriniz tazeyken kpssye girin demişti. aslında ne kadar haklıymış biz amann ne alaka dedik girmedik ünv ortamı görcez cart curt ama ne oldu sonra iş bulamadik kötü şartlarda calistik ikinci unv okuyanlar oldu vs derken yine yılarca kpss calistik yani dönüp dolaşıp aynı yere çıktık. bu senin karakterin ve maddi durumla ilgili. aileden akan bir para varsa ünvnin keyfini çıkar calisma ama böyle bir gelir yoksa üstelik ailenin de paraya ihtiyaaci varsa ve ünvyi partileme keyif catma olarak görmüyorsan kesinlikle memur ol emin ol o ünv bir sekilde biter hayatin aci gercekleri var maalesef maddi durum cok önemli ben 2.unv örgün lisansimi bitirdigimde 30 yasimdaydim;)

Back
X