Okulla İlişik Kesme

Ben ilkokuldan üniversiteye kadar özel okulda okudum gerçekten böyle konularda ( hiperaktiflik, derslerde konuşma, arkadaşlara saygısızlık gibi) çok çok tolerans gösteriliyor. Çünkü okul gelecek paraya bakıyor öğrenciye değil. Şuan burada anlatamıyor olabilirsiniz veya okul size gerekli açıklamaları yapmamış olabilir ama evde kuzu gibi sessiz, başarılı çocuklarınız okullarda birer canavara dönüşebiliyor ki bunu bizzat gözlemledim ben. Eğer özel okul çocuğunuzla ilişiğini kesmek istiyorsa mutlaka ama mutlaka çok büyük bir sebep vardır. Bunun tek sebebi konuşmak, gülüşmek değildir diye düşünüyorum. :26:

Beni en doğru anlayanlardan biri sizsiniz teşekkür ederim cevabınız için.

Maalesef öyle.Çok kararsız kaldık.

Israrla gönderirlerse eşimde dava açmayı düşünüyor.Ama bu ne kadar doğru olur ben bilmiyorum.

Aman Allahımmm.Hayır bizde böyle şeyler yok.Bizde dediğim gibi konuşma,gülme.İnanırmısınız geçen yıl Resim öğretmeni öğlen yemeğinde yoğurduna su koyup ayran şeklinde içti diye bana telefon açıp şikayet etmişti yok artık dedim.Oğlumun hareketli olduğunu kabul ediyorum ama hiperaktiflik derecesinde değil.Öğle yemeğe tükürmek,kaşık fırlatmak,öğretmen tekmelemek falan asla öyle şeyler yok.Tek sıkıntı konuşup gülme.Yani okul bize yolları ayıralım demesine karşın eşim ısrarla kayıt yeniliycem diyor.NAsıl olucak,ne olucak bilmiyorum ama çok sıkılıyorum bu durumdan.Yani böyle dedikten sonra kayıt yenilerler mi acaba?

Kesinlikle sizin bilmediginiz farkli sebepler vardir, bir ozel okul kolay kolay alin cocugunuzu demez hele ki basarili bir ogrenci ise bahsedilen kimse. Cunku ozel okullar basariyi dusunur ve bu basari onlara para kazandirir. Kesinlikle sizin bilmediginiz seyler vardir gerekirse disiplin islemi uygularlar sene ortasinda daha cok perisan olursunuz, baska okula almak bu kadar zor olmasin. Onemli olan duzgun bireyler yetistirmek inanin israrla o okulda kalsin derseniz siz de cocugunuz da cok hirpalanir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Velilerden şikayet geleceğini pek sanmıyorum.Çünkü zaten sınıf 18 kişi ve velilerin hemen hemen hepsiyle ailece görüşmekteyiz.Sınıf öğretmeniyle sürekli irtibat halindeyiz zaten.Kadın bizide çok seviyor.Çok ilgili bir ailesiniz falan diyordu.Durumu dolaylı yoldan anlattık.ÜZüldü haliyle,ağlamaklı oldu.Ben dahada çok üzüldüm hal böyle olunca.

Yukarıda yazdığım gibi veli şikayeti olacağını sanmıyorum.Sınıfça sağlam iletişimi olan bir veli grubuyuz.

En çok korktuğum çocuğum psikolojisi ve gururu zaten.Gururunun incinmesinden çok korkuyorum.Arkadaşlarının gözünde okuldan atılmış çocuk olmasını hiç istemiyorum.Aklıma gelmeyen başıma geldi.

Dün bize ilk söyledikleri oğlumda olumlu gelişmeler olduğu.Tam buna seviniyorduk ki arkasından bu konu geldi.

Birkaç arkadaş daha böyle yazmış ama inanın okulun belirttiği başka sebep yok.Sizler böyle birşey sakladığımı düşününce dahada üzülüyorum.Büyük birşey olsa yine yazardım buraya ve zaten büyük birşey yapmış olsa zaten bu kadar üzülmezdim,evet haketmiş derdim.Ama böyle değil.Okulda gerekli açıklamayı yapmadan böyle bir sonucu açıklamaz herhalde.

Okul birşey saklıyor mu bilmiyorum ama inanın ben neyse onu yazdım.Demin belirttiğim gibi çok çok büyük hatalar yapsa haketmiş çıkarılmayı der bukadar üzülmezdim.Öyle büyük birşey yapsa okul niye saklasın ki bunu bizden?

Diğer velilerden ders düzenini bozduğu tarzında şikayetler geliyor olabilir... bu durumda ilişik kesme isteyebilirler sonuçta derste konuşma bir nevi dersi sabote etmek demektir ve başkaları bundan rahatsız olabilir...ama bu ilişik kesmek için sebep midir, değildir. Bu durum bence oradaki idari kadronun eğitim anlayışını da gösterir. Ben olsam derhal alırdım çocuğumu. İlişik kesme durumuna gelene ladar ne gibi rehberli servisleri sundular, ne gibi çalışmalar yaptılar mesela? Devlet okullarında dahi yüz kızartıcı bir çok olayı rehberlik öğretmeni ile çözmeye çalışıyor sürekli çalışmalar yapıyoruz. Siz bir de para veriyorsunuz bu şekilde baştan savma yöntemler değil de daha yapıcı ve çocuğu kazanmaya yönelik çalışmalar yapmaları gerekir...

Siz ısrarcı olursanız emin olun kayıt yenilerler ama yerinizde olsam yani benim çocuğum aynı durumda olsa KESİNLİKLE okulunu değiştirirdim...ister istemez çocuğunuza karşı artık yeni öğretmnenler de önyargılı olacaklardır insanız sonuçta.. keza arkadaşlarının kulağına gitmesi durumunda çok yıpranır oğlunuz...şöyle söyleyim diyelim oğlunuzun adı X..seneye branş öğretmenleri derse girerken şube kurulunda oğlunuz konuşulur..sınıf öğretmeni işte su sınıfta X.e dikkat edin yaramaz dersin akışını bozan bir çocuk tarzı seyler söyleyecektir ve bu durum okuldan gönderilme boyutunda olduğu için muhakkak önyargı oluşturacaktır......küçük yaramazlık bile bu saatten sonra daha büyük görünecektir... Oğlunuzla Koca bir adam gibi konuşmayı denediniz mi acaba? Neden yapıyor onları muhakkak bir sebebi vardır hiç bir çocuk durup dururken yaramazlık yapmaz. ilgi çekmek istiyor olabilir, popüler olmak istiyor olabilir , daha çok sevgi bekliyor olabilir, bir eksiklik hissedip telafi gibi düşünebilir,kıskançlık hissi olabilir vee daha bir çok sebebi olabilir..bence dediğim gibi oğlunuzla konuşun, uzman yardımıyla davranışların önce sebebini öğrenin çözümü çok daha kolay olacaktır...bağırıp kızmakla , bak böyle yaparsan okuldan alırım tarzı tehdit içeren cümlelerle bir yere varılmaz bence o yolları denemeyin..oğlunuz küçük de olsa kocaman bir dünyası var ve o hareketlerinin arkasında MUHAKKAK sebep var...inşallah sebebi bulur oğlunuza yardımcı olabilirsiniz..henüz yaşı çok küçük sakın kendinizi üzmeyin..siz eşinizle birlikte kararlı olduğunuz sürece üstesinden çok rahat gelebilirsiniz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

lütfen önce çocuğunuza evde eğitim verin. oğlum tabiki konuşacaksın konuşmak ve gülmek senin doğal hakkın ama yeri ve zamanı var diye anlatın ve evde zamansız konuştuğu zamanlarda dinlemeyin siz başkasıyla konuşurken sözünüzü kestiğinde oralı olmayın. ane babalara bu gibi durumlar normal gelirken sınıfta çok anormal davranışlar. evet çocuğunuz çok problemli olmasa da düşünsenize her derste öğretmenin ders anlatmasını da arkadaşlarının ders dinlemesini de engelliyor. kendiyle beraber arkadaşlarını da güldürüyordur şebeklik yapayım derken böyle olumsuz sonuçlara yol açıyor farketmeden. siz de normal zamanlarda onunla sohbet edin ounlar oynayın ki zaten hepsini yapıyorsunuzdur tabiki daha dikkatli yapın bunları. birisi varken olur olmaz konuşup sizi de güldürmeye çalışıyorsa ona eşlik etmeyin. okul değiştirme konusunda da eşiniz inat etmesin. okulla bi daha konuşun ısrarla alın diyorlarsa inat değil oğlunuzu düşünün. hem aşka okula gidince yeni ortam yeni arkadaş ve öğretmenler derken haliyle konuşmasına ve davranışlarına daha dikkat edecek bu okuldaki gibi şımaramayacak ve yaş olarak da aklı başına daha çok geldiği için nasıl davranması gerektiğini öğrenecek

Çok teşekkür ederim önerileriniz için.Sanırım arkadaşlarını güldürmek hoşuna gidiyor.Karşımıza alıp koca adam gibi çok konuştuk.2-3 gün uslu sonra yine aynı.Uzman yardımı aldık daha önce Mart ayında wisc r testi yapıldı sonuç 10 yaş üzerinden 17 çıktı.Tekrar gideceğiz anlaşılan.

İnanın çok kez konuştuk.Derslerde konuşma,gülme sadece öğretmenini dinle ve derse katıl.Tenefüslerde istediğin kadar konuş,gül diye.Evde oyunlar ise çok.Babasıyla futbol oynamaya gidiyor sık sık.Ev oyunlarımızda çok fazla.Bilmiyoruz ne olucak :18:

O zaman ablacım okuldaki diğer velilerin şikayetleri olmuş olabilir.. Bazı çocuklarda kıskançlık olabiliyor ki zaten çocuğunuzun notları çok iyi diyorsunuz, notları kötü olan bir öğrenci kıskanıp evde ailesine şikayette bulunmuş olabilir şu arkadaşım derste çok konuşuyor derse odaklanamıyorum diye.. BU işin sonu ne olacak bilmiyorum :26:

Bende bilmiyorum ama çok stresliyim ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…