- 2 Ekim 2012
- 371
- 156
- 323
gerçekten derste konuşuyo diye okuldan gönderilmez,dersin işlenişini bölmek disiplin suçudur ama bu uygulanmaz okulllarda pek.ki çocuğunuz küçük daha,yollarımızı ayıralım demeleri garip geldi bana.
eğer çocuğunuz okuldan ayrılmak istemiyorsa,okuldan bi daha şikayet istemediğinizi eğer gelirse okuldan o zaman alıcanızı söyleyerek ona göre davranmasını sağlayabilirsiniz.çünkü eğer problem çocuğunuz konuşması ve koşmasıysa sadece,demek ki öğretmenleri ona laf anlatamıyor söz geçiremiyor.ve bu diğer çocukları da etkileyeceğinden uzaklaştırmak istemiş olabilirler.özel okul işleyişini pek bilmem ama...
Merhabalar;
Evet siz oğlunuz için .Derste konuşuyor,gülüyor.Ama notları yüksek. demişsiniz.Lakin arkadaşlarının bu durumda rahatsız olması,dersi anlayamaması olabilir.Okul yönetimi de sınıftaki bütünlüğü düşünerek bu kararı almış olabilir.
Genelde başarılı çocukları kolay kolay yollamaz okullar, demekki sizin oğlan oldukça rahatsızlık vermiş öğretmenlerine ve arkadaşlarına. Hiperaktif, dikkat eksikliği ve algı bozukluğu olan çocuklara özel ders veriyorum. Bir çoğu özel okulda. Hemen hemen her yıl okullar göndermek istiyor bu çocukları, özellikle başarısı daha düşük olanları. Sizin yaramaz başarılı olduğu için idare etmişler muhtemelen bir süredir. Sert çıkın biraz, şikayet ederiz, dava açarız falan deyin geri adım atarlar.
Ve hemen bir pedagogla görüşün bu konuda. Belli ki heperaktif çocuğunuz. Göreceksiniz o başarılı dediğiniz ufaklığın başarısı 2-3 kat artacak.
Bence ortaokula geçeceği için okulunu değiştirin. Kalırsa istenmeyen öğrenci olarak bakılabilir kendisine.
İyi günler..öğretmenim.. Ben özelde çalıştığım dönemde aynı sebeple idarenin okuldan öğrenci gönderdiği olmuştu..her yolu denemiştik rehber öğretmenle birlikte ama maalesef sonuç alamadık okulda terbiye etmeye çalışşak da evde destek göremedik...sizin ailede durum nasıl bilmiyorum ama olanı anlatıyorum..çocuk tahtaya su şişesi fırlatma, arkadaşını itip yaralama, sinirle öğretmeni tekmeleme, öğretmen masasına uhu vs sürmeden tutun yemekhanede tabak hatta metal kaşıkları kırmaya, afedersiniz arkadaşlarının yemeklerine tükürmeye kadar bir sürü şey...çocuk henüz 9 yaşındaydı ama ne yaptıksak üstesinden gelemedik ama bizim problemimiz düzeltme çabalarında aile bize destek olmamıştı oğlum çok zeki ondan yapıyor tarzı savunmalarla geliyordu her defasında aile tarafından destek arayışımız boşa çıktı..maalesef son çare okuldan ayırmıştı idare...demek istediğim şu...oğlunuzun yaramazlık derecesi çok önemli benim bahsettiğim şekildeyse okul rehber öğretmeni sınıf öğretmeni ve en önemlisi SİZİN kararlı tutumunuzla değişmeyecek yaşta değil..bence oğlunuz için en sağlıklı karar okul değişimi ve bu vakitten itibaren davranışlarını disipline etmeye çalışın ki yeni okulunda da aynı sıkıntıları yaşamasın inşallah... Çocuğunuza okuldan gönderildiğini söylemeyin ama yaramzlığı kabullenip üzerine yapıştırmasın... Farklı sebeplerle alıp, uzman yardımıyla ve kararlı tutumunuzla çok rahat disiplin edebilirsiniz oğlunuzu yaşı gayet müsait
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Devlet okulunda öğretmenim özel okulda nasıl bir prosedür işliyor bilmiyorum ama devlette çocuğun okuldan ayrılması için inanılmaz büyük bir problem olması gerekiyor
Aklıma gelen diğer velilerden şikayet aldı çocuğunuz muhtemelen ders dinleyemediklerini söyledi sınıf arkadaşları
Bunun etkisi ile bu karara varmıştık idare
Çocuğunuz için çağrıldığınızda hiç mi düzelme olmuyordu öğretmeni ile irtibat haline değil miydiniz
Eğer düzelme olmadıysa okul idaresi bunu son çare görmüştür çünkü öğretmenlerin en büyük silahııdır sorunlu öğrencilerin velileri
Sürekli irtibat halinde olmak sorunu genellikle çözer
Çözmediyse böyle bir şey yapmış olabilirler
Bence çocuğunuza bu durumu açıkça konuşun böyle bi durum olduğunu bilmiyor mu
Bilmeli çünkü sorunun ciddi olduğunu ancak böyle farkedebilir
Söz alabilirsiniz yaptıklarının sonucunu görsün ki kendini düzeltsin (basit disiplin problemleri olsa buraya kadar gelmez çünkü olay)
ben de öğretmenim ama devlet okulunda
işe ticaret gözüyle bakan özel bir okulda
eğer diğer velilerden şikayet geldiyse
birçok veliyi kaybetmektense sizin oğlunuzu göndermeyi tercih etmiş olabilirler
kar zarar oranı yani vahşi kapitalizm
yoksa kolay kolay okuldan öğrenci gönderilmez
cocugun psikolojisini hiç dusunmeden nasıl böyle ani kararlar verebiliyorlar anlamıyorum. bence bu konuyu okulun rehberlik ögretmeniyle veya bir pedagogla gorusmenızı tavsiye ederim. böyle bir durumda en saglıklı fikri onlar verir size bence.
Diğer öğrencilerinde psikolojisini düşünmek gerekiyor.. Sadece derste sınıftaki arkadaşıyla konuştuğu için böyle bir karar alındığını düşünmüyorum.
Özel bir okulda öğrenciyi istememek için gerçekten başedilemeyen bir problem olması gerekiyor. Çocuk sınıfın düzenini bozuyor ve düzelmesi noktasında hiçbir ilerleme kaydedilemediyse son çare olarak bunu düşünmüş olmalılar...
Ben ilkokuldan üniversiteye kadar özel okulda okudum gerçekten böyle konularda ( hiperaktiflik, derslerde konuşma, arkadaşlara saygısızlık gibi) çok çok tolerans gösteriliyor. Çünkü okul gelecek paraya bakıyor öğrenciye değil. Şuan burada anlatamıyor olabilirsiniz veya okul size gerekli açıklamaları yapmamış olabilir ama evde kuzu gibi sessiz, başarılı çocuklarınız okullarda birer canavara dönüşebiliyor ki bunu bizzat gözlemledim ben. Eğer özel okul çocuğunuzla ilişiğini kesmek istiyorsa mutlaka ama mutlaka çok büyük bir sebep vardır. Bunun tek sebebi konuşmak, gülüşmek değildir diye düşünüyorum. :26:
Kesinlikle sizin bilmediginiz farkli sebepler vardir, bir ozel okul kolay kolay alin cocugunuzu demez hele ki basarili bir ogrenci ise bahsedilen kimse. Cunku ozel okullar basariyi dusunur ve bu basari onlara para kazandirir. Kesinlikle sizin bilmediginiz seyler vardir gerekirse disiplin islemi uygularlar sene ortasinda daha cok perisan olursunuz, baska okula almak bu kadar zor olmasin. Onemli olan duzgun bireyler yetistirmek inanin israrla o okulda kalsin derseniz siz de cocugunuz da cok hirpalanir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aman Allahımmm.Hayır bizde böyle şeyler yok.Bizde dediğim gibi konuşma,gülme.İnanırmısınız geçen yıl Resim öğretmeni öğlen yemeğinde yoğurduna su koyup ayran şeklinde içti diye bana telefon açıp şikayet etmişti yok artık dedim.Oğlumun hareketli olduğunu kabul ediyorum ama hiperaktiflik derecesinde değil.Öğle yemeğe tükürmek,kaşık fırlatmak,öğretmen tekmelemek falan asla öyle şeyler yok.Tek sıkıntı konuşup gülme.Yani okul bize yolları ayıralım demesine karşın eşim ısrarla kayıt yeniliycem diyor.NAsıl olucak,ne olucak bilmiyorum ama çok sıkılıyorum bu durumdan.Yani böyle dedikten sonra kayıt yenilerler mi acaba?
Siz ısrarcı olursanız emin olun kayıt yenilerler ama yerinizde olsam yani benim çocuğum aynı durumda olsa KESİNLİKLE okulunu değiştirirdim...ister istemez çocuğunuza karşı artık yeni öğretmnenler de önyargılı olacaklardır insanız sonuçta.. keza arkadaşlarının kulağına gitmesi durumunda çok yıpranır oğlunuz...şöyle söyleyim diyelim oğlunuzun adı X..seneye branş öğretmenleri derse girerken şube kurulunda oğlunuz konuşulur..sınıf öğretmeni işte su sınıfta X.e dikkat edin yaramaz dersin akışını bozan bir çocuk tarzı seyler söyleyecektir ve bu durum okuldan gönderilme boyutunda olduğu için muhakkak önyargı oluşturacaktır......küçük yaramazlık bile bu saatten sonra daha büyük görünecektir... Oğlunuzla Koca bir adam gibi konuşmayı denediniz mi acaba? Neden yapıyor onları muhakkak bir sebebi vardır hiç bir çocuk durup dururken yaramazlık yapmaz. ilgi çekmek istiyor olabilir, popüler olmak istiyor olabilir , daha çok sevgi bekliyor olabilir, bir eksiklik hissedip telafi gibi düşünebilir,kıskançlık hissi olabilir vee daha bir çok sebebi olabilir..bence dediğim gibi oğlunuzla konuşun, uzman yardımıyla davranışların önce sebebini öğrenin çözümü çok daha kolay olacaktır...bağırıp kızmakla , bak böyle yaparsan okuldan alırım tarzı tehdit içeren cümlelerle bir yere varılmaz bence o yolları denemeyin..oğlunuz küçük de olsa kocaman bir dünyası var ve o hareketlerinin arkasında MUHAKKAK sebep var...inşallah sebebi bulur oğlunuza yardımcı olabilirsiniz..henüz yaşı çok küçük sakın kendinizi üzmeyin..siz eşinizle birlikte kararlı olduğunuz sürece üstesinden çok rahat gelebilirsiniz...
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
lütfen önce çocuğunuza evde eğitim verin. oğlum tabiki konuşacaksın konuşmak ve gülmek senin doğal hakkın ama yeri ve zamanı var diye anlatın ve evde zamansız konuştuğu zamanlarda dinlemeyin siz başkasıyla konuşurken sözünüzü kestiğinde oralı olmayın. ane babalara bu gibi durumlar normal gelirken sınıfta çok anormal davranışlar. evet çocuğunuz çok problemli olmasa da düşünsenize her derste öğretmenin ders anlatmasını da arkadaşlarının ders dinlemesini de engelliyor. kendiyle beraber arkadaşlarını da güldürüyordur şebeklik yapayım derken böyle olumsuz sonuçlara yol açıyor farketmeden. siz de normal zamanlarda onunla sohbet edin ounlar oynayın ki zaten hepsini yapıyorsunuzdur tabiki daha dikkatli yapın bunları. birisi varken olur olmaz konuşup sizi de güldürmeye çalışıyorsa ona eşlik etmeyin. okul değiştirme konusunda da eşiniz inat etmesin. okulla bi daha konuşun ısrarla alın diyorlarsa inat değil oğlunuzu düşünün. hem aşka okula gidince yeni ortam yeni arkadaş ve öğretmenler derken haliyle konuşmasına ve davranışlarına daha dikkat edecek bu okuldaki gibi şımaramayacak ve yaş olarak da aklı başına daha çok geldiği için nasıl davranması gerektiğini öğrenecek
Birkaç arkadaş daha böyle yazmış ama inanın okulun belirttiği başka sebep yok.Sizler böyle birşey sakladığımı düşününce dahada üzülüyorum.Büyük birşey olsa yine yazardım buraya ve zaten büyük birşey yapmış olsa zaten bu kadar üzülmezdim,evet haketmiş derdim.Ama böyle değil.Okulda gerekli açıklamayı yapmadan böyle bir sonucu açıklamaz herhalde.
O zaman ablacım okuldaki diğer velilerin şikayetleri olmuş olabilir.. Bazı çocuklarda kıskançlık olabiliyor ki zaten çocuğunuzun notları çok iyi diyorsunuz, notları kötü olan bir öğrenci kıskanıp evde ailesine şikayette bulunmuş olabilir şu arkadaşım derste çok konuşuyor derse odaklanamıyorum diye.. BU işin sonu ne olacak bilmiyorum :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?