Bu doğru maalesef.Ben açılmalı diyorum, 2 hafta içinde. Neden derseniz Türkiye gibi 'gelişmekte' olan ülkelerin ziyan edecek 1dksı bile yok. İleri gitmek için çalışmak çok önemli, Amerikalılar Çinliler çok çalışırken Tirkiyenin oturma lüksü yok asla, ne olursa olsun ileri gitmeliyiz.
Pandemi yüzünden zaten çocuklar eğitimden çok şey kaybettiler, daha fazlasını artık kaybetmemeliyiz. 2 hafta içinde devlet sıkı çalışırsa, en azından depremzede ünv öğrencilerine ücretsiz kalacak yer, para ve terapi ayarlarsa en azından onlar okula gitmeli. Yakınlarını kaybeden çocuklar için çeşitli telafi ve dönem uzatma seçenekleri sunulabilir. Yetim kalan çocuklar için de, rehabilitasyon süreci başlar, okuldan muaf olurlar ama diğer bölgelerde eğitim devam etmeli.
Pandemi, deprem, kazalar belalar Türkiyede habire bir şeyler oluyor insalar ölüyor, bu sebeplerden eğitim durursa bu kuşağın işgücü tamamen biter diye düşünüyorum. ne olursa olsun insana ve işgücüne yatırım devam etmeli. benim fikrlerim böyle, herkesin çok üzgün olduğunu biliyorum ama bazen büyük resme bakıp etraflıca düşünmek gerekiyor, sevgiler.
Eğitim devam etmezse nasıl yetişecek geleceğin eğitimli, donanımlı bireyleri? Bir de tutturuyorsunuz her konuda her zaman, zaten eğitim kalitemiz düşük, olmasa da olur diye. Siz iyi misiniz ya? İyi değil diye kökünden mi koparalım yani? Daha iyiye nasıl gidebilir ona bakmak lazım, bunun için de önce başlamak lazım.
Öğrenci değilim, çocuğum da yok. Kendim için yazmıyorum yani, aklınıza bir şey de gelmesin.